Kurs med Sid.....

var det igen igår kväll. Vi började öva på inkallning och inkallning med tempoväxling, och Sid var super duktig. Vid inkallnimg med tempoväxling satte man hunden (någon höll i om det behövdes) sen vände man ryggen till och sprang, efter några steg kallade man in och då saktade man ner tempot, och då skulle hunden också göra det. Första vändan sprang Sid långt föbi mig och vände och kom. Men på andra försöket hade han fattat grejen och gjorde rätt. Vi visade även upp vanlig inkallning, det gick som en dans.

Vi fick även sätta hunden framför ett lågt hinder och kalla in, det fixade Sid direkt! En del hundar sprang runt hindret till matte :) den enkla vägen.

Det är superkul att träna med honom för han tycker allt är så kul! Nästa gång är på måndag och det är sista gången på den här förberedande kursen. Sen börjar inte grundkursen förrän i mars!! Det var väldigt snopet, trodde den skulle köra igång direkt efter men icke! Ska se om jag kan hoppa på någon annan kurs, annars tänker jag åka till klubben på öppen träning på tisdagkvällar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0