El Diablo restaurang

I går kväll var jag ute och åt med jobbet, företaget bjöd! Gabriel som jobbat på kylma i 31 år går i pension och flyttar hem till Chile, så vi på produktionen firade av honom. Vi var på restaurang El Diablo och det var verkligen ett supertrevligt ställe som jag varmt kan rekomendera. Kopierade texten nedan från nätet eftersom den var så beskrivade och bra.

I ett gathörn
ett stenkast från polishuset på Kungsholmen har ett gäng matglada tequilafreaks startat en restaurang med bar. Som en bit in på kvällen förvandlas till en stimmig bar med restaurang. Att det ofta blir rätt uppsluppet på krogen El Diablo är inte så konstigt. Baren har ett av Europas mest omfattande tequila­sortiment, hela 40 olika sorter att välja mellan. Och denna spännande dryck, som efter internationella regleringar fått ett allt bättre rykte, är också den röda tråden i menyn.

Till varje rätt finns en speciellt utvald och rekommenderad tequila. Och de pirattillverkade ävjor man som ung drog i sig med salt och citron känns avlägsna. På El Diablo serveras eleganta agave­-destillat. Äkta tequila är nämligen gjord på liljeväxtsläktingen agave och inte alls på kaktus, en utbredd missuppfattning. En av favoriterna på El Diablo är Los Tres Toños Añejo, där smaken påminner om rökig whisky.

För den som vill ha matro och till fullo njuta av El Diablos suveräna mat och varma service rekommenderas ett besök tidigt på kvällen. Det är en något udda upplevelse att bli serverad en amuse bouche, en aptitretare, samtidigt som någon krossar ett glas i baren.

De entusiastiska kockarnas favoritgren är smakkrockar. Och ofta lyckas de på ett smått sensationellt sätt. Mexikoinspirerat och latinamerikanskt temperament med mycken uppfinningsrikedom. Som den lätt frusna avocado­-vaniljkrämen till förrättscevichen på räkor, pilgrimsmusslor och tonfisk. En ren dröm. Andra krockexempel ur den välkomponerade menyn är den lakritsstekta legymmoroten till de kokosstekta pilgrimsmusslorna, valrhona­risotton i den vegetariska söt­potatisrullen, och kanel-vitlöksskyn till oxfilémedaljongerna. Bäst fungerar innovationsivern på de enklare rätterna med färre ingredienser som passar bra ihop. Vissa av huvudrätterna är tyvärr packade med lite för många smaker som ska konkurrera på tall­riken.

På efterrättsmenyn finns en crème brûlé som redan är klassisk med tonkaböna och citrongräs. Övriga efterrätter är godkända, men behöver finslipas. Det behöver inte brödet, som man gärna tar hem en skiva av i servetten. Sanslöst gott med chili, kakao, russin, aprikos och sirap. Alltså ett riktigt Diablo-bröd.

Krogguiden

[email protected]

 


Kommentarer
Postat av: Anna

Mmmm... Mums... 31 år! wow! Riktigt imponerande :)

Vad är det för prisklass på mat/dryck? ;)

2010-12-16 @ 22:17:45
URL: http://obergs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0