Två år med Lilla Didden och julkurs på Sjöberg!

I dag för precis två år sedan åkte Zandra, Thommy och jag till Skåne (Krisianstad) i snöstorm för att hämta en viss liten skimmelponny vid namn Blue Diamond, numera kallad Diddi eller Didden. Vad vi inte visste då var att vi skulle få en resa med en mycket speciell liten dam som vi numera är helt förälskade i. Någon mera stressad och envis ponny har jag iallafall aldrig stött på tidigare, hade vi förstått det då hade hon troligtvis aldrig fått följa med oss hem den där dagen för två år sedan. Men en sak är säker att vi har lärt oss så otroligt mycket av denna lilla tjej som vi annars aldrig ens hade haft en tanke på.

Zandras första ridtur på henne gick i sken på volten, hon var tvungen att styra in henne i staketet för att få stopp! Så fort Zadra tog i henne eller ställde minsta krav på ryggen stod hon bara och trampa i piaff och svetten rann, eller så backade hon bara. Efter mycket tömkörning, hoppträningar i voltsamt tempo med livet som insats så insåg vi att något måste göras. Det var då vi tog kontakt med John Ricketts på Täbygalopp som håller kurser i Natural horsemanship, och en helt ny värld öppnades för oss! vi var på tre kurser med honom och lärde oss massor!!

Zandra har lagt ner ett otroligt arbete och har ett tålamod som få och har börjat om från grunden med ridningen med Didden, och dom gör hela tiden små framsteg. Nu under helgen har vi varit hos Jennie Fröcklin på Sjöberg på kurs, vi har varit där två gånger tidigare och hon är toppen! Zandra har nu börjat kunna använda hjälporna och få Didden att arbeta i skritt, förut har Didden exploderat så fort hon lagt till skänkeln. I helgen har dom tränat på att fatta trav utan att flippa och att kunna hitta tillbaka till skritten efter trav. Ja historien om Didden är lång men det här var iallafall en liten bit av den, och vår (Zandras lilla prinsessa) Didden har kommit till oss för att stanna....

Filmer från helgens kurs


Ja som sagt Zandra har en ängels tålamod med denna lilla häst!

Kommentarer
Postat av: p,

zandra har varit och är verkligen superduktig med didden! och didden och dilba är så himla lika! (:

kram

2010-01-07 @ 02:35:53
URL: http://paullinas.blogg.se/
Postat av: Anna

Det har hänt massor:) Kul!Undrar just varifrån Zandra fått sin envishet ;)

/A2010-01-08 @ 10:13:49
URL: http://obergs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0