Valborg!

Jag har haft en helt underbar förmiddag idag. Jag och Sid gick som vanligt till stallet först och gjorde allt till hästarna. När vi var färdiga där tog vi en promenad runt engelska parken. En av dom vackraste platser jag vet, och speciellt så här på våren. Hela marken är täckt med vitsippor utom på stigarna, och så kommer man ner så man går längs vattnet vid sundet och kyrkviken. Det är en del bokskog där också, så otroligt vackert. tyvärr blev det inga bra foton.
Sid tyckte att vattnet var läskigt, men det ska han få lära sig att det inte är för han ska med oss och bada i sommar.
När vi kom tillbaka till stallet tog vi en filt och la oss i solen och vilade en stund. Vid halv tolv kom Anna med lunch från Donken, det var otroligt gott! En stor hamburgare med pommes och milkshake, och såklart en latte på det mums!! Tack Anna!

Snart kommer mamma, min bror Peter och hans son Robin och firar valborg med oss. Vi ska grilla kycklingfile och till det blir det klyftpotatis och sås, och alldeles säkert ett gott vin.

Ha en trevlig Valborgkväll alla!

Sidney som Scooby-doo!

                                             
                                          

                                                  Är han inte otroligt lik Scooby-doo?

Vem kan motstå den här killen?

Hur lätt är det? Han är ju helt underbar!


Dom här bilderna tog Zandra i går kväll, då la han sig först i sin egen säng i fem minuter och vi blev hoppfulla! men sen kom han till matte som den självklaraste sak i världen. Här ligger han iallafall i fotändan, han brukar sträcka ut sig bredvid mig. Men vi har nog bestämt att han ska sova i sin egen säng, det kommer andra årstider då det inte är så här torrt och fint ute. Och då kommer det inte vara lika mysigt med en stor sandig hund bredvid sig. Men oj vad svårt det kommer att bli. Han är ju så goooo!!

Onsdag!

Vi tog samma runda klockan åtta i morse, Sidney är jätte duktig i stallet. Han springer inte iväg ut fast dörrarna står öppna och håller sig där jag är. Nu ligger han still när jag mockar, jag har börjat träna på att han ska sitta kvar när jag kastar bollen också, och han fattar otroligt snabbt. Och han kommer tillbaka med den nu! det gjorde han inte i början, han stack iväg och tyckte jag skulle jaga honom vilket jag inte gjorde, jag stack åt andra hållet. Konstiga människa?!

Sid har upptäckt en ny delikatess "hästskit" det är helt underbart gott och han kan bara inte låta bli!! Och det finns hur mycket som helst! Och han som blivit bra i magen nu, det är svårt att hinna stoppa honom i tid. När det gäller ätbara saker är han snabb som en vessla.

Vi kom hem från stallet och promenaden vid elva, då fick Sid ett nytt ben att tugga på det gammla är uppätet och en del ligger nedgrävt under favorit busken.

   
   Sidney framför sin favoritbuske, man kan gömma saker där och så kan man ligga i den när det är soligt.


Sidney med sitt nya ben efter promenaden.

Runt tolv ringde Annica och sa att hon skulle titta förbi, hon var nyfiken på Sidney. Det var jätte kul att träffa henne, det blir alldeles för sällan nu för tiden. Vi tog en kopp te och satt och pratade en stund. Annica och jag är gammla vänner sen vi var barn, vi växte upp på Rydboholmsgård tillsammans. Vi var grannar där på lov och helger. Sen jobbade vi ihop i fem år på Söraskolan, och bodde grannar här i Rydbo. Så hon är en mycket nära vän till mig, en av dom bästa man kan ha.


Annica och en suddig Sid, jag tror han fick godkänt!

Vet ni vad härligt det är..........

Att ha semester så här på våren? Nä det vet ni förstårs inte för ni jobbar juuu! Hi, hi!
Man är ju van att stå inne och jobba den här årstiden, men nu får jag verkligen njuta......................................................
Av solen, värmen och alla blommor som kommit upp. Se här vad fint!



ja ja dom här syns ju knappt, men det var jätte fint i verkligheten.

Annars har den här dagen varit rätt lik den igår, vi gick med Jack till skolan och sen till stallet.
Sidney kom ihåg det vi övade igår "ligg stanna kvar" han reste sig endast två gånger under mockningen!! Sen blev det bus med matte
.
Till lunch var vi hemma igen och då kom min manmma över med sallad och bröd som vi åt ute i solen. Madeleine slutade tidigt idag och lunchade med oss. Sen gick mamma och jag ut med Sidney en långrunda "Rännilen" ,mamma vill lära känna Sid ordentligt och gå ut tillsammans med mig och se hur han är. Hon kommer ju vara dag matte och ta långpromenaden på dagen när vi jobbar och barnen är i skolan. Så hon kommer nog hit några gånger den här veckan och "tränar". Han går ju utmärkt i koppel och drar ingenting, lös är han också lyhörd men kan ibland vara lite trög vid inkallning. Han tycker det räcker att stanna en bit i från och blänga på mig ibland, då får jag vända mig om så kommer han farande. vi övar också på att gå fint vid sidan utan koppel "fot" det börjar vi få klämm på nu. Det är superkul att jobba med honom för han är så glad och arbetsvillig. Det blev ingen ridning för mig idag för Zandra ville låna Doris och rida ut med kompisar till "Sandviken". En fantastiskt härlig tur!

Imorgon tror jag att jag ska ta Sidney och Doris på promenad tillsammans, han måste vänja sig vid hästar så han kan hänga med mig när jag rider när han blivit lite äldre. Han tycker dom är läskiga och det brukar hjälpa att bara gå bredvid varandra på promenad i början.

Här kommer ett par bilder från promenaden med min fantastiska mamma och Sid.



Här är filmen på hoppträningen 27/4



Känns lite overkligt att se mig själv hoppa, men åh vad kul det var!

Hoppträningen..........

Gick jätte bra!! Fast jag ramlade av precis som jag trodde. Men jag landade på fötterna och slog inte ihjäl mig, och jag bjöd på under hållning! Anna och Elin fick ett gott skratt, och det ger jag dom gärna.
Jag hoppade faktiskt studs med tre bommar, visserigen på det lägsta på sockerbitarna men ändå, för att vara första gången så gick det bra. Och jag hoppade en oxer på 50 cm, det var den jag åkte av på när Doris tvärstannade framför hindret. Antagligen för att hon kände att jag inte red ordentlig, jag var ju skräckslagen!! Men sen lossnade det riktigt bra och jag tog allt i en följd. Och jag kände mig lycklig och stolt efteråt, det var fantastiskt kul med studs!!  Anna filmade även idag, får se om jag kan lägga ut den här i morgon.

Sidney fick inte följa med ner till stallet för husse ville gå ut en sväng med honom, och det kan jag förstå när han varit på jobbet hela dagen. Men det är svårt att dela med sig.
Nu är det dags för sista pinken för Sid sen är det sängen.
Natti natti!

Veterinärbesök!



Jaha då var det avklarat, Sidney är besiktigad utan anmärkning! Och han skötte sig strålande, han sa inte ett pip under hela besöket min älskling!! Medan veterinären höll på med Torsten som skulle vacineras och få avmaskning så låg Sidney snällt och väntade utan att röra en fena. Allt går som på räls med den här underbara hunden, tänk att jag hittade honom på nätet. Nu ska jag bara sicka in intyget till försäkringsbolaget.

Sid inne hos veterinären.

Åsså Torsten som ville vara i sin bur, vi fick ta av taket. Han var så duktig!


Semester!!

Så härligt med lite ledigt så här på våren, åh vilket tur med vädret man har varmt och skönt.
Vaknade kl.07.00 och släppte ut Sidney på tomten, sen började jag med frukost till Jack, mig och Sid. Thommy stack till jobbet kl.05.00 för att kunna komma hem tidigt antar jag. Madeleine och Zandra hade redan ätit frukost när jag kom upp.
Klockan 8.00 var vi klara att följa Jack till skolan som börjar 8.15, Sid och jag lämnade honom där sen fortsatte vi promenaden ner till stallet, det tar drygt 20 minuter i rask takt.


Sidney hittade fina pinnen på vägen till stallet.

Och så övade vi lite kontakt-övningar medan vi gick, det funkade superbra!

Duktig kille!

Väl nere i stallet så fixade jag mat, vatten och mockade till pållarna. Stora Sandra var där när vi kom men hon åkte ganska fort. När vi var ensamma så fick Sid vara lös i stallet, det är mitt mål att kunna ha honom lös och att han följer mig. Medan jag mockade övade vi på "ligg stanna kvar" jag vill att han ska ligga still när jag mockar så att jag har koll på var han är. Jag fick hämta och lägga honom många gånger och mockningen tog dubbelt så lång tid men det var det värt. Till slut trillade tioöringn ner "jag kan passa på att vila medan matte mockar"


Smart kille!

Sen drog vi upp vatten till hästarna i hagen och gjorde rent vattenkaret, Sid sprang runt som en tok, han tyckte pirran var jätte kul och bjöd upp till lek hela tiden. Det är också kul att sno kopplet och springa iväg.


Sidney utanför stallet.

När vi gick hem tog vi en extra omväg genom skogen, det var mycket uppskattat av en viss vovve som for fram och tillbaka på stigen.



Väl hemma så var vi törsiga och trötta men någon hade visst snott Sidneys plats i köket.


Jahupp! Det är väl bara att lägga sig någon annanstans för Torsten är ju bossen!

Snart är det dax att åka till veterinären på besiktning, Torsten ska också följa med och bli vacinerad. Zandra följer också med som hjälpreda, ska åka och plocka upp henne i skolan.
Klockan sex i kväll har jag hoppträning med Elin igen, jag är faktiskt lite nervös. Det gick så bra förra gången så det är väl dax att ramla av snart, hua det vill jag INTE. Men det är bara att bita ihop oc hålla i sig. det är ju så himmla kul också!!
Jag raporterar senare, vi hörs!

Sidneys sängliggande?!

Ja du Sofia, för att vara helt ärlig så vet jag faktiskt inte hur det är med den sakan längre. Det verkar som husse låtsas att han inte märker att han ligger i vår säng, och han var väldigt bestämd på den punkten. "INGEN HUND I SÄNGEN" sa han innan Sidney kom hem, men nu när han är här är det inte så lätt längre. Vår tidigare hund "Ronja" låg aldrig i sängen eller soffan, men hon var heller inte intresserad av det. Sidney vill liksom vara nära hela tiden, han vill helst följa med på toa om han fått det. Vi måste nog ta ett snack om det och bestämma oss hur vi vill ha det. Fortsättning följer........

Söndag med värme och solsken!

Vaknade tidigt av en glad hund vid sju snåret, klev ur sängen och öppnade altandörren till honom så han kunde ta morgon -pinken. Han blev kvar ute en stund för han hade hittat sitt ben som legat ute under natten och blivit lagom segt av fukten, gott! Efter en stund kom han in och la sig i SIN EGEN SÄNG och fortsatte tugga ben. Då passade vi på att testa honom lite, och det var inga problem att få ta benet. Jack kunde tom sitta och klappa honom medans han tuggade. Känns skönt att han är så bra med barnen, han är fantastisk helt enkelt.



Lite suddigt, men jag ville visa hur duktig han är.........

Efter frukost gick jag, Thommy ock jag en lång promenad med Sidney i skogen. En helt underbar morgon vamt och skönt. Sidney skötte sig utmärkt, vi övade lite inkallningar. Sen hade vi en lat förmiddag hemma, jag läste en bok liggande i solen på gräsmattan med lite kaffe. Sidney vilade i skuggan bakom en buske. Efter en stund märkte jag att Sid inte var kvar ute och gick in för att kolla vad han gjorde. Jag hittade honom så här....................


Man blir så trött av värmen, skönare inne där det är svalt........................

Vid halv ett åkte vi till Hägerneholm för att se när Elin red. Det var dressyrtävling där idag. Och Sid var med såklart, han gick lugnt och fint vid min sida bland folk hundar och hästar. Han är verkligen lätt att ta med sig överallt. Vi var bara där en liten stund tlls Elin ridit sen åkte vi hem igen, och jag körde Zandra till stallet.

Vid sextiden när det blivit lite svalare tog jag, Thommy, Jack och Julia en långpromenad med Sidney runt "Rännilen" vi var ute en timme ungefär. Jätte skönt!


Glad hund på promenad!

En inte lika glad son på efterkälken.

Nu har vi kört Julia till bussen, sonen är duschad och stoppad i säng, fikat och kollat på Wipeout. Snart är det dags för sängen, tänker lägga mig tidigt och läsa min bok. Sidney är helt slut och säger nog inte nej till tidig läggning.
Sov gott alla!

Grattis Elin!

Stort grattis till Elin och Gulliver som tog hem 4:e placeringen på dressyren på Hägerneholm idag. Dom har inte tävlat på länge eftersom Gulliver varit halt. Snyggt ridet Elin!!


Stiligt ekipage eller hur?

Lördag em.

Jaha då har vi varit i stallet också, det blir mycket nytt på en gång för lilla Sid. Men han klarar det jätte bra, han möter nya människor och hundar och är hur lugn och fin som helst. Hästarna tyckte han var lite läskiga när dom kom för nära, det får vi öva på lite i taget.
Men han träffade en mycket söt och trevlig Bordercollie-mix flicka vid namn Ella. Dom lekte jätte fint med varandra, Ella bor ju precis vid stallet så det blir nog fler gånger.

Jag ville inte rida idag för jag ville ägna all tid till min lilla vovve, så Julia gav sig iväg ut på Doris med Elin och Gulliver.

Julia och Doris!

Sen tog vi en fika och åt glass i solen med Anna, Elin, Zandra, Julia och Jack.
Jag tog även en sväng till apoteket och köpte ett fästinghalsband till Sid.

Senare kom min mamma på besök och hälsade på Sid, hon tycker också att han är otroligt fin. Nu har vi precis ätit en god middag och jag är supertrött, det blir nog sängen efter Robinsson.

 

Här är Sidney i köket medans vi äter middag, han passar på att sova lite när alla är sitter still en stund.
Det tar på krafterna att flytta hem...........

God morgon!

Första natten med Sidney har gått jätte bra eller........... det beror på hur man ser det. Den var lyckad för Sid iallafall!
Ingen hund i sängen var det bestämt!! Och vi kämpade, och höll ut länge..........det gjorde Sid också. Att ha en underbart söt hund som sitter 20 cm från ansiktet och gnäller sitt yngkligaste gnäll och vill inget annat än sova hos dig, det är terror!
Han försökte komma upp oavbrutet, sängen han fått som stod bredvid min var helt oitressant. När husse somnat och jag var dödstrött och Sid hoppade upp och sträckte ut sig bredvid mig låtsades jag sova...............
Sen var han i koma hela natten, hansov som en stock! Det gjorde inte jag inklämd mellan hund och husse, men vad gör man inte för de ögonen..........
Jag ska bättra mig jag lovar!

I morse var det en pigg hund som var överlycklig att komma ut på tomten kl.7.00 och leka med sina saker medans husse och matte gjorde frukost.
Sen fick jag och ta morgon promenaden själva och det var underbart........
Det var så där klassiskt, solen sken och fåglarna kvittrade och det var varmt och skönt. Jag släppte Sid lös i skogen och det gickhur bra som helst. Han är otroligt följsam och lyhörd när han inte har hela familjen att hålla reda på. han hade
 stenkoll på mig hela tiden
.
Kommer du matte?

Nu ska vi snart ner till stallet en sväng, spännande vad han tycker om det. Rapport kommer senare..........


Just det! Jag vill passa på att tacka hela familjen Pöntinen för det fina avskedskalaset för Sidney igår. Det bjöds på kladdkaka och grädde, och det var fantastiskt gott!
Hade velat ha en bild på er och kakan här, men jag glömde ju helt bort att fota. Men en bild på hundarna har jag iallafall.

Tusen tack!

Nu har jag kommit hem!



Här har Sidney precis gått husesyn med Jack och står och ser ut över ägorna, verkar rätt ok!
Resan hem gick jätte bra, han hoppade glatt in i bilen och tog det lugnt hela resan. Vi stannde till på Arninge djurklinik och fick tipps om foder och köpte det, dom tyckte han var jätte fin!
Väl hemma var det full fart!! En egen tomt är ju toppen, Sidney hade lite fnatt och det blev mycket lek med Jack ,Julia och alla nya saker.





Sen blev det middag bestående av kokt tork och ris eftersom magen krånglar lite, det tog ungefär 30 sekuder att äta upp varenda smula.



Lite senare kom Torsten hem, familjens katt. Det gick jätte bra, en smäll på nosen blev det när Sidney ville leka men inte Torsten. Efter det har dom hälsat igen och dom respekterar varandra.





Anna kom föbi en sväng och hälsade på och tog en fika, och sen kom grannen och ville hälsa på Sidney också.
Vi är helt imponerade hur cool han är med allt nytt som händer. Han är bara go och glad hela tiden.
Lite senare på kvällen tog vi en skön promenad i skogen, Sidney tyckte det var toppen! Men vi vågade inte ha honom lös riktigt än så det blev i koppel hela rundan. Men kanske i morgon.......







Vi är så otrolig lyckliga över denna fantastiska hund, han är allt man kan önska sig och lite till.
Men nu är vi helt slut efter rolig och lång dag. Men tröttast av oss alla är nog Sidney...............


Sov gott Sid, vi ser fram emot en ny dag med dig i morgon.

Fredag!

Så var det då äntligen fredag!!
Jag la mobilen på laddning igårkväll, och så glömmer jag den hemma idag när jag åker til jobbet!! Det är hopplöst den måste ligga på hallbyrån för att den ska komma med. Jag hatar verkligen att vara utan den, jag lyssnar på musik och radio när jag jobbar. Och tänk om dom behövar nå mig från Sidneys jourhem! Ja ja det är inget jag kan göra något åt nu.

Sticker från jobbet kl 12.00 idag, måste hinna göra hästarna innan vi hämtar vovven. Anna är snäll och tar intaget åt mig.
Nu måste jag nog göra lite nytta här...........

En ganska hyfsad dag!

Fick reda på att min dotter Madeleine fått sommarjobb på lagret hos oss på Kylma under v.26-31. Det känns jätte skönt att hon får käna lite egna pengar och komma ut på arbetsmarknaden, hon har ett år kvar på gymnasiet.

Det flöt på lite bättre på jobbet idag, inga stora misstag som igår då jag byggde fel och fick riva ner igen. Men det är otroligt vad dagarna plötsligt släpar sig fram när man väntar på något. Jag fick upp lite rör och annat i mitt monster till maskin iallafall.





Det börjar växa fram ett vätskekylaggregat så smått.............

I morgon är den stora dagen och Zandra vill låna datorn nu, så god natt!

Någon jag känner är kär........




I den här lilla killen!  Svante..... är en Griffonvalp endast 3-4 veckor gammal och ska flytta hem till min vän Annica och hennes familj till pingst.Han är son till Annicas andra Griffonhane "Gunnar" Och jag förstår Precis hur dom längtar...............
Grattis och lycka till med lilla Svante!


























       

Har just pratat med jourhemmet.....

Och vi bestämde att vi skulle komma och hämta Sidney klockan tre i morgon em. Nu är det väldigt nära......
Jag hörde lite om foder också, så man inte ändrar  allt på en gång. Han var lite dålig i magen nu han tycker nämligen om att äta allt han hittar ute, så det blir ris och torsk till att börja med.
Arbetet går väldigt trögt har svårt att koncentrera mig och är dötrött eftersom jag sover så dåligt på nätterna. Men nu är det väl dags att göra lite nytta igen......suck!

Det har handlats en hel del.......

I söndags var vi och handlade saker till Sidney, det blev en hel del.........
Nu är det liksom bara han som saknas.



Det blev en bia-bädd, skålar, två koppel och halsband, en sele med reflex, leksaker, godis och tuggben, bilfäll och bil-vattenskål och bajspåsar.



Så här ser det numera ut bak i bilen, man kan nog säga att jag är redo!
Bara nu det blir fredag någon gång!!



Och här är han, är han inte underbar så säg?

Jag har fått hjälp!

Av Anna (blogg mästare) och mycket god vän! Kom hem till mig efter stallet för att drilla mig i datans under. Tack Anna! 
Så nu se och njut, eller inte!



Jag fick en lektion i hoppning av Elin i måndags.




Och jag fick även lära mig vända bilderna rätt, det här är askul!!



Gulliver ( Elins ponny) iförd ridhjälm, han finner sig i allt den killen!


Sen satt Anna och lekte lite och visade vad man kan göra med bilderna, och kolla in det här!


Här är min lilla pärla en grå dag i vintras, det blev ingen ridtur när hon låg
så här skönt då jag kom till stallet.


Förra inlägget....

Gick ju inte så bra, försökte få till en länk till Youtubeklippet men det funkade inte. Men gå in och kolla på Susan Boyle på Youtube, hon är grym!

Kolla in den här damen!!

http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=susan+boyle&aq=8&oq=susan+bo

Susan Boyle från Talang i USA, helt sjukt bra!! Jag bara rös när hon sjöng!

En lååååång arbetsdag!



Och inte blev det bättre när jag fick en maskin att bygga som är stor som ett hus!! Suck! Det är en massa rör och tunga komponenter som ska in den raringen. Kollade mest klockan i väntan på att få gå hem. Kan inte tänka på annat än Sidney just nu. Längtar till fredag så otroligt!!

Kom iallafall hem till slut.....hämtade sonen (Jack 8år) på fritids och hjälpte honom att komma igång med veckans läxa. Han skulle måla en fågel och berätta lite om den, vi googlade fram en Skata och läxan blev gjord. Skalade potatis och satte på den sen fick min kära sambo ta över och jag drog ner till stallet. Behövde bara mocka och rida för min kära dotter (Zandra) gjorde resten åt mig. Jag och Elin red ner en sväng på gammla travbanan, Doris var pigg och glad men hostade flera gånger det brukar hon aldrig göra :(



Hade hängt Zandras tävlingskavaj i hallen för att inte glömma ta med den till Elin i stallet, den hängde kvar där när jag kom hem. Minnet är kort! Lyckades inte heller få bilden åt rätt håll här. det är så frustrerane att inte fatta hur man gör? När jag så gärna vill!
Jag får göra ett nytt försök att ta med kavajen i morgon.


En liten presentation!



Här är en skön bild på min dotter Zandra och hennes ponny Blue Diamond (Diddi)

Skulle haft med en jätte kul bild på Elins ponny Gulliver också men den hamnade bara åt fel håll!!  Och en film när jag hoppade igår, men fattar ju ingeting?? Så nu ger jag upp och går och lägger mig, gäsp!

Jihooooo!

Nu är Sidney betald och så gott som vår! Kan det inte bli fredag snart så vi får hämta hem honom. Då ska jag ha semester en vecka med honom. Åh vad jag längtar..........

Jag är en skogsmulla........

Det vet alla som känner mig, att jag undviker att rida på volten så mycket som möjligt. Jag älskar att rida ut i naturen, galopp över ängar och skritta på fina stigar......... Det finns ju så många anledningar att inte rida på volten: Doris är ju så gammal (23 år i maj), hon tycker inte det är kul på volten, volten är så tung att rida på mm..

Men nu ska jag avslöja en hemlis! Det bor en dröm i mig, jag är 42 år gammal men likaväl drömmer jag om att vara den där som fyger över höga höjder tillsammans med min häst, eller tänk att kunna rida lite tjusig dressyr? Men det är ju faktiskt så att jag aldrig gått på ridskola eller ridit lektioner, jag har lärt mig på ren vilja det jag kan. Man lyssnar och tittar, memorerar och övar för sig själv. Jag undviker volten för att slippa bli dömd av "alla som kan" fegt? ja absolut!

Anna och jag har små skuttat över 30cm hinder några gånger.
Men idag hade jag min första lektion i hoppning!! Elin (Annas Dotter) hade lektion för mig och det var superkul!!!
Hon hade satt upp tre små hinder ca 30cm höga, jag fick öva på ett hinder till att börja med sen red jag på en volt över två hinder. Det slutade med att jag hoppade fem språng i följd och ett hinder var på 50cm!! Jag var så lycklig och stolt efteråt, och Doris var så taggad och tyckte det var toppen kul!! Nu ska Elin drilla mig så att
jag kan vara med på våran gårdstävling!
                                                                                                                                                          

Tusen tack Elin! Och tack Anna och Madde för erat stöd och allt beröm, det fick mig att växa flera meter!

Paulina 16 år idag!

Stort grattis på födelsedagen Paulina, hoppas du får en fin dag!

Vägen till första mötet med Sidney.....

Natten mellan den 5-6 november 2007 somnade Ronja in för alltid hemma.........hon var min ögonsten. En blandrastik (rottis/schäffer) Vi hade gjort allt tillsammans, hon blev tolv år gammal. Längtan efter ny hund började väl efter ett halvår av stor sorg. Nu har det gått 1 1/2 år.

Lyssnar ofta på Äntligen morgon på Mix-megapol, och en morgon för några veckor sedan var Martin E-type Eriksson på besök där. Han pratade varmt om föreningen "Hundar utan hem" och de hundar dom räddar från en alltför tidig död på Irland. Jag kunde ju inte låta bli att gå in på deras hemsida och titta, och där var han "Sidney" en underbart söt liten kille med varma ögon och en historia som fick mig att gråta. Han hittades under en buske vid en väg på Irland med ett stort fult ärr över ryggen. Han var mager och illa däran, men han hade turen att få komma hit till Sverige. Han har haft tre olika jourhem då det inte fungerat riktigt med deras hundar. Nu bor han hos en underbar familj i Uppsala som har två andra hundar och det har funkat utmärkt. Jag visade honom för min sambo och han föll också "det där är våran hund" sa han.

Jag skickade in en intresseanmälan och fick svar efter två dagar!! Vi tog påsken på oss att fundera och kolla upp med dagmatte och dyl. Allt ordnade sig och jag ringde och pratade med en kontaktperson. Och i fredags fick vi koma och hälsa på honom!! Han var precis så underbar som jag trott, vi blev förälskade allihopa! Vi fick fika och satt och ptatade och sen gick vi ut på promenad med Sidney.

Nu har vi blivit utvalda av 22 intresseanmälningar att bli hans familj på riktigt, vi gick igenom kontraktet igår. På fredag kommer han hem och det kommer bli underbart..............

En dag närmre fredag!

Jaha då prövar vi igen då....... Ni kanske udrar varför min blogg börjar så konstigt? Det beror på mig och mitt förhållande till datorer. Jag har fått en egen bärbar dator av min underbara sambo och håller som bäst på att lära mig. Satt i går kväll och skulle starta en bloggg, det tog tid kan jag säga. Skrev en lång presentation av mig min familj och mina djur och vänner, och så skulle jag förhandsgranska för det har jag hört att man ska då ra. Och vipps!! allt jag skrivit försvann! Det sa inte ens PLOPP! utan det var bara borta. Jag letade och letade men det är ju inte lätt när man inte vet vart?!  Längtade efter min bästaste Anna men det var för sent för att ringa och be om hjälp. Dötrött som jag var så orkade jag inte skriva om allt igen, utan det blev bilden och det lilla texten om Sidney och mig. Hur jag lyckades med det har jag ingen aning om?
Så ingen mera förhandsgranskning här, nu lägger jag ut direkt!

Välkomna!

Snart är den stora dagen här!

 

Vi ska äntligen skaffa hund igen, efter 1 1/2 år utan är jag mer än redo! Här är jag och Sidney, jag ska hämta honom på fredag!!  Vi hälsade på honom i fredags och lyckan var total!! Han är 8 månader gammal och är en rottis amstaff mix tror man, jag kommer berätta allt här om hans tuffa bakgrund och våra framsteg tillsammans! Fortsättning följer...........

RSS 2.0