Wbk.....

alltså Waxholms brukshundklubb låg jätte fint vid Tenöbadet, och vi hade tur med vädret det blev en riktigt fin kväll.
Jag hämtade Nathalie och Leia i Vallentuna där dom bor, Nathalie har inget körkort. När vi kom till klubben var Ylva och Ella redan där, trevligt trevligt!
Man kände sig verkligen välkommen, och "folket" på klubben var oerhört pratglada och trevliga. Vi satt ute och tog en fika och fyllde i papper vilken kurs vi var intresserade av. Det var jätte mycket hundar till Sidneys stora förtjusning, men han skötte sig utmärkt som vanligt. Jätte nyttigt att vara bland massa hundar utan att behöva hälsa på alla. Innan vi åkte hem såg vi oss omkring lite och släppte Leia, Ella och Sid så dom fick leka, dom for runt som tokar!! Jag tog inte en enda bild dock, glömde helt bort det.

Kursen sätter i gång 9/9 om jag minns rätt, det kommer bli toppen kul!

Och just det.... han var stiligaste killen av alla så klart!

I morgon.....

onsdag ska jag och Sidney till Waxholms brukshundklubb, vi ska dit och skriva in oss för höstens kurser och träffa lite folk och hundar, kanske ta en fika. Nathalie och Leia ska också följa med, troligtvis kommer Ylva med Ella också. Det ska bli så skoj att gå kurser igen, det var så länge sen. Nu byter jag klubb också, förut gick jag till österåkers bk, så det blir helt nytt.

Den här killen kommer vara stiligast på klubben ;)

På kajen i Waxholm i sommras, Sid fick sin första egna mjukglass!

Ångest.......

Varför kan inte livet bara vara enkelt? Man går runt i sina egna spår med sina egna bekymmer, måsten och glädjeämnen så man glömmer bort sin omgivnng. Det går så långt ibland att man inte ser att någon väldigt nära mår dåligt, man är så uppe i sitt eget. Så får man plötsligt ett uppvaknande, och då kommer ångesten som en klump i magen. Så här är det ofta för mig, jag ställer alldeles för lite frågor vill inte tränga mig på................

Men jag finns här och jag lyssnar gärna och hjäper så gott jag kan.
kram


Lördag-Söndag

Det har varit en lugn och skön helg med sovmorgon både lördag och söndag, superhärligt!! efter en ganska tung vecka. Det har varit trevligt att ha Zandra hemma över helgen, även om hon varit med kompisar ganska mycket. I går (lördag) var jag hemma med familjen på fm, Jack och jag spelade lite guitarrhero. Sen åkte jag och Zandra ner till stallet, hon red Diddi på volten och jag red slingan och sandviken på Doris. Min pålla var inte riktigt klok!! vi har inte ridit slingan hela vägen runt på ett tag för det är så dåligt underlag, dom har lagt stort grus längs hela rakan och hästarna får lätt hovbölder av det. Men jag red i kanten så gott det gick, Doris stressade upp sig och skulle bara sticka hem. När vi kom tillbaka till stallet var hon alldeles skummig av svett. Men det var ju kul att sitta på en pigg häst som omväxling :)

I dag söndag åkte vi ner till stallet på fm, jag tog Sidney med mig och gick över till kilmans så han fick leka med Ella igen. Efter en stund kom Annica och Ove dit också med sina vovvar Gunnar och svante, så det blev en liten hundträff på sex hundar. Sidney var överlycklig med så många kompisar att busa med. Jag var lite rädd att han skulle vara för stor och klumpig för lilla svante men han var jätte duktig.

Sen red jag ut en sväng barbacka på doris tillsammans med Sid, Zandra red Diddi på volten medans. Tog en sväng till volten också så Zandra fick hoppa lite på Doris, det gick jätte bra.

Ängnade söndageftermiddagen åt att tvätta och städa, inte särskilt kul men välbehövligt!!
Nu sitter jag med en Irishcoffey som min kära man har gjort till mig, gott!

Helgens bilder.

det var svårt att fånga alla vovvar på samma bild, här saknas Disa och vilma.


Ella, Svante och Sidney.





Hundskoj!

Igår efter att vi ridit gick jag och Zandra över till Kilmans så Sidney fick leka med Ella. Oj vad glada dom blev att träffas, men Sid var lite trött efter att han varit med mig på ridturen. Men lite bus orkande han med, sen sov han gott när han kom hem.

 

Äntligen fredag!!

Snart är denna otroligt långa arbetvecka slut, tack och lov!
Jobbigt med två hästar efter jobbet, men snart flyttar Zandras pålla till skolan då blir det lättare. (Tack Anna för hjälpen igår) 

Thommy väckte mig tjugo i sex i morse då sov jag som en stock, han sa lite glatt att det är fredag i dag. Då kom jag på att jag hade utsläppet av hästarna och flög upp ur sängen, jag brukar gå upp klockan fem då jag ska till stallet. Men snabb som jag är så kom vi iväg till jobbet i skaplig tid, stämplade in några minuter över sju. Och då hann jag gå en runda med Sid också, ibland vet jag inte hur jag bär mig åt.

Men nu är det fredag och tidig hemgång från jobbet! Jihooo!

Dagens ordspråk

En knuten näve kan varken ge eller ta.....



Kände mig lite ilsken idag och tyckte den passade.

Kvällsfika med sällskap!

Jack vill alltid ha kvällsfika, vilket han också fick igår. Men han blev inte ensam, en tigg-katt och en tigg-hund gjorde honom sällskap. Såg ganska kul ut så jag var tvungen att fota innan jag protesterade.


Vad kan detta vara?


Jo det är faktiskt årets första gurka från vårt växthus, lite grotesk eller?

Agillitykurs!

Jag och Sidney ska börja på förberedande agillitykurs nu i september, sen blir det grundkursen att ta sig runt en bana. Passar det oss så fortsätter vi med nästa steg. Det ska bli superkul!!  Och jag tror att det blir jätte bra för Sid, han är ingen liten smidig hund men har massor av energi att göra av med och samtidigt får dom använda huvudet. Och man får en bra kontakt med sin hund samtidigt som man har skoj tillsammans. Jag hoppas att Nathalie med Leia också hänger på, det skulle vara toppen. Ska försöka fota och filma och raportera så mycket som möjligt här på bloggen.


En Agillitybana jag hittade på nätet.

Höskullen full och plånboken tom!

Ja i kväll lastade vi drygt fyra ton hö som Anna och jag delade på. Vi hade god bär hjälp av Raul (Annas man) Jacob (Annas son) och Thommy,  Elin räknade balar åt oss. Känns alltid lika skönt när man har massor av hö på skullen, men det kostar skjortan!

I dag anmälde jag mig och Sidney till förberedande agillitykurs med allmänlydnad, åh det ska bli så himla kul!!

Nu är det dags för duschen och sängen!


Då har hon flyttat.....

till internat då mitt kära barn. Det kommer bli tyst och tomt hemma kan jag säga, men jag är jätte glad för Zandras skull. Jag och Jack var där på Berga och installerade henne i sitt nya rum för två. Rumskompisen verkade jätte gullig och Zandra tyckte om första intrycket av henne, dom pratade direkt med varandra. Det kändes jätte tryckt och bra att lämna henne där, det var en skön stämning och härlig personal. I dag serveras frukost från halv nio och frammåt och dom börjar kvart i elva, så dom får en soft start.

I går kväll fick jag ett sms av henne.....

Nöff nöff XD

Även om Zandra valt hästinriktining så kommer hon få hålla på med både grisar och kor i början.

Lööööve.......

Gulliver och Doris

Världens finaste!


Sidney idag på promenaden!

Kärt återseende!

Släppte in Gulliver och Didden till Doris i morse, Varre är ju på kurs med Anna hela helgen.
Det blev ett kärt återseende, och ponnysarna blev väldigt glada att byta hage och alla tre sprang iväg tillsammans.


Doris och Gulliver hälsar på varandra.


Väldigt långt avstånd, men tre glada pållar!

Kvart över sju var Jack och jag klara i stallet och åkte hem och sov till halv tio, skönt!


Jahupp....

Då var man gräsänka igen då!  Bara jag, Jack och Sidney hemma, Madeleine är hos Walter som fyller 20 år idag och Zandra har åkt i väg med kompisar. Thommy leker som sagt med sina plastlock i ö-vik av alla ställen. Har just varit på en långrunda med Sid i skogen, nu sover han sött. Jag känner mig helt slut efter första arbetsveckan efter semestern, det blir fredagsmys i soffan med sonen och tidig läggning, ska fodra och släppa ut hästar i morgonbitti.

Jack och Sidney på Ängsholmen

Jobba, Hööks, Täby C och Ica i Arninge......

det blev för mycket på samma dag, nu är jag helt slut.Tur att Zandra fixat hästarna tidigare på dagen. Bestämde med Zandra i går att vi skulle åka och köpa lite saker som hon behöver ha med sig till skolan på söndag. Bla gummistövlar, shortchaps, ridbyxor och ridhandskar. Vi kom hem med ridbyxor och handskar, hittade inga chaps som passade och bara fula stövlar enligt Zandra. Vi får göra ett nytt försök i helgen!

Har sjukt mycket att göra på jobbet, dom vill helst att jag ska jobba i helgen för att bli klar med ett jobb. Men jag är gräsänka hela helgen då Thommy ska iväg och kasta plastlock igen.......... Jag har häst och han plastlock!
Det var en kille och sökte jobb hos oss idag, kände honom när han var liten nu såg han ut som sin far!! Man ser hur tiden går på barnen. Jag håller alla tummar för att han ska få jobbet!!

Nu ska jag fika med familjen!

Dagens ordspråk

Så ljuvt det är att göra ingenting, och sedan vila efteråt.

Lite lättare........

att jobba idag, men sjukt jobbigt att komma upp ur sängen. Vaknade till lite efter promenaden med Sidney, ganska varmt ute redan halv sex på morgonen. Det är barnens sista sommarlovsvecka så dom låg och snusade gott. På söndag ska Zandra flytta till internatet på skolan, hon börjar ju på Berga naturbruksgymnasium. Jag ska köra henne dit för det blir ju en del hon ska ha med sig, om två vecker ska även hennes häst flytta dit. Det ska bli jätte spännande att höra sen hur det är där och hur det går, det verkar hur kul som helst om man är "hästnörd". Maddis börjar sista året på media-programmet, men har fått upp ögonen för psykologi som hon läst en kurs av och som hon tycker är jätte intressant. Kanske blir det en psykolog av henne en vacker dag vi får se. Jack börjar i trean, det går så fort!! Snart är han stor han också. Ja snart är man inne i den vanliga lunken igen, och vips! så är det jul!!
Dags att jobba...................

Suck och stön!

Detta måste vara en av det längsta dagarna i mitt liv................................................
Jag kommer liksom inte igång med arbetet, allt tar emot och det är massor att göra. Den första frågan jag fick av chefen i morse var om jag visste någon som kunde börja jobba här som montör. Då förstår ni att det är mycket nu!!
Jag hoppas det känns bättre i morgon, just nu räknar jag minuterna tills jag får gå hem.

Sista semesterdagen......

är till ända och den har varit riktigt bra. Det är väl dags att sussa nu om jag ska orka gå upp halv sex i morgonbitti, men man har ju vänt lite på dygnet och jag är inte särskilt trött.

Även idag har vi latat oss med sol och bad på Ängsholmen, efter middagen åkte jag ner till stallet. Anna och jag gjorde sällskap och plågade pållarna på travbanan, det var svettigt men ganska kul! Doris försökte iaf jobba och samarbeta med mig :) Borde rida där oftare men det blir liksom inte av.

Nej nu ska jag hoppa ner i sängen, duschen och tandborstningen är redan avklarat!

Sov gott!

Japp!

Det blev några timmar på Ängsholmen och bada idag med. Jack, Julia, Sidney och jag hade ännu en skön dag med massor av bad.


På kvällen kom Zandra och Elin hem och Elin fick oväntat sällskap i soffan!

Vår lilla knähund :)

Dumpad!

Ja så var man dumpad av gubben igen då, han är och leker med sina plastlock hela dagen (Frisbee). Och Zandra ska med Elin och bada, och hon vill inte ha mamsen med sig (konstiga unge :) Min äldsta Maddis är hos sin pojkvän hela helgen, så kvar är jag, Jack, Julia och Sidney. Tog ett varv i hela huset med dammsugaren och nu rinner svetten bakom öronen och ner på halsen, det är väl en kombination av värmen och fetman som gör att man svettas för minsta lilla ansträngning. Nej nu ska man ligga och bada någonstans, det är enda sättet att njuta av det vackra vädret!
Vi får se vad som händer!

Nu klämmer jag ut det sista......

av semestern, försöker njuta av varja dag. Och det har ju varit helt underbart väder några dagar nu. Jag var med familjen på Ängsholmen idag igen, badade jätte mycket det är så himla skönt i vattnet. Nu har vi startat grillen och satt på potatisen, snart blir det middag. ............hungrig som en varg!


Tänk vad kul man kan ha med en fjäder............

Jack hittade en liten snäcka.

ännu en härlig dag på ängsholmen,

11a8e56fe62aa9f9644bc20205351df2.png

ännu en härlig dag på ängsholmen, stannar ett par timmar till. . . .


Mamma, mat och guiatarhero!

Vi var hos mamma igår (onsdag), zandra och jag gjorde hästarna på förmiddagen och sen drog familjen till mamma (mormor,svärmor). Det blev som vanligt massor av gott fikabröd och mat, så man känner sig som en stoppad korv. För man kan ju inte hoppa över något, nej då allt ska man smaka på! I mellan allt ätande så spelade vi guitarhero, jag har provat hemma ett par låtar men tyckte det var helt omöjligt. Men nu fick jag blodad tand, det var ju super kul!! Jag var naturligtvis sämst av alla, nja... mamma var nog lite sämre än mig. Men annars förlorade jag varje gång, men nu förstår jag verkligen hur man kan fastna för det. Det var riktigt kul!!


Härligt att få komma till mormor och slicka slickepotten med vaniljvisp!



I morse hade jag utsläpp av hästarna, Anna och Elin kom tidigt så vi red Sanviken tillsammans. Även Sidney var med.
Senare på eftermiddagen stack Thommy, Zandra, Julia, Sidney och jag till Ängsholmen och bada. Det var helt otroligt varmt i vattnet idag, superskönt!!

Här badas det!

Jack och Julia

och världens goaste Sid!

Kvällen avslutades med lite nostalgi "Dirty Dancing" filmen alltså ;)

Smärtfritt!

Stallmötet gick riktigt smärtfritt utan några större protester, lite grymtande från vissa men det hör ju till ;)
Vår nya grupp består av: Mig, Anna och Eja och så deras döttrar Elin och Mikaela. Det är sju hästar i gruppen men Didden kommer ju bara hem till lov och långhelger, och då är ju även Zandra hemma.

Sitter och kollar på "Kate och Leopold" en riktigt romantisk film som jag sett ett antal gånger. I morgon ska jag till stallet på morgonen......nja iaf på fm, sen har jag lovat att hälsa på min mor.


Sov sött!

Stallmöte!

I kväll 19.00 är det stallmöte inför hösten. Usch jag tycker inte om dom här mötena, bara tanter och en massa tjafs! Alla har massor att säga men inget vettigt brukar bli bestämt. Det är dags att bestämma hur det ska se ut i höst, vilka hästar som ska gå med vilka och var. Nya grupper för in och utsläpp ska det också beslutas om, i vår grupp flyttar två hästar till annat stall. Och min dotter Zandra tar med sig sin ponny till sitt gymnasium som hon börjar i om två veckor. Det blir jätte kul för henne, där finns ridhus och hon kommer att ha massor av träningsmöjligheter. Men hon har varit en klippa för oss i stallet och tagit många intag åt mig. Så nu blir det tufft för mig då jag varit ganska bortskämd, jag kommer sakna både Zandra och Didden.


Didden med sin älskade prins Gulliver, nästan lite sorligt att dela på detta radarpar.

Nä nu ska jag klippa klorna och rengöra öronen på min lilla prins Sidney!! Såg att dom var väldigt smutsiga.

Tjao!

Underhållande tripp till Täby C

Tog en tripp till täby c med Anna och min älsta dotter Madeleine (Maddis). Hade sett fina block jag skulle köpa till tjejernas skolstart, vilket jag gjorde. Sen gick vi runt i lite äffärer och flamsa och letade fram de  allra fulaste kläder och smycken vi kunde hitta. Maddis försvann då och då när hon tyckte vi var för pinsamma, vilket vi säkert var men man måste väl få ha lte skoj?

Här är Anna in action!

Hi hi! Sorry Anna jag var tvungen............ och jag tycker du är jätte snygg!! ;)


Vi var faktiskt duktiga och seriösa i morse/fm, jag fodrade och släppte ut hästarna sen red anna och jag runt sandviken. Sidney var också med och fick motionera ordentligt, vi provade selen jag fått av Anna och den funkade bra.

Nere vid Sandviken går alla pojkarna från polisen, vissst är dom fina?

Ångesten börjar komma

Den välbekanta ångesten början komma, endast en vecka kvar på semestern. Försöker låta bli att tänka på det och njuta av ledigheten som är kvar, men den kommer smygande ändå. Vill inte att semestern ska ta slut.............

I går åkte Leia hem till matte och husse igen efter en vecka hos oss, Sidney sov som en stock hela natten. Jag var i stallet på kvällen och red Doris tillsammans med Anna och Varre. Det blev en skön tur till Sandviken på ca en och en halv timma.


Vi har en bredbandsbox i vardagsrummet som fungerar som både storbildstv och dator, den pajade i går! Så idag bar det av till onoff för att köpa tv. Det blev en Samsung LED-tv 46 tum, som Thommy håller på att koppla in nu. Det är svindyrt med tv-aparater så det blev på avbetalning. Inte precis vad man behövde nu när det är dags för att köpa hö.

Senare ska jag ner till stallet och klippa doris som börjat lägga på sig vinterpälsen redan, hon blev genomsvettig igår när jag red.

Hörs.....

RSS 2.0