Dålig uppdatering

Jag vet att det är dåligt med uppdatering på bloggen nu för tiden, men det är så stressigt på jobbet innan semestern och så härliga sommarkvällar att man bara vill vara ute. Men jag kommer igen snart...........

Ha det bra!

Storstädning!

I dag har vi haft den obligatoriska storstädningen av stallet, vi har skurat och kört med högtryckstvätt. var i stallet klockan nio och kom hem vid fem tiden. Då var man både trött och rejält smutsig, men nu är det rent och fint i stallet. I morgon är det sovmorgon!!

En del har det bra.......

när vi andra måste jobba. Zandra hade med sig Sidney till Ängsholmen och bada hela dagen, nu ligger han utslagen på sin plats i köket. Han har haft en underbar dag med lek och bad, och det känns väldigt bra att veta att han har det så kul när jag måste jobba. Se själva!


vatten är inte så farligt längre.....


Sidney in action!


Ett härligt hundliv har han vår kille!!

Det är mycket nu.....

Har hur mycket som helst att göra på jobbet nu, vi är fullbokade till vecka 36. Har inte haft så mycket blogglust heller på kvällarna. I måndagskväll var jag ute en långis med Sid och sen tittade jag på "Lotta på Liseberg", jag var stall-ledig. Och igår kväll skrittade jag ut en långtur med Anna, Zandra, Oscar och så var Sid med så klart. Sen tittade jag på "Allsång på Skansen" som var mycket bättre än Lottas allsång (min åsikt).

Nu sitter jag på jobbet igen, det är fantastiskt väder!! Var ute med Sid i morse och bara njöt, nu ska man ju stå inne på verksaden hela dagen. Fast vi brukar sitta ute på raserena i alla fall. Vi hörs!

Trollunge!!

Jag hittade en trollunge på studsmattan idag som jag bara måste visa, förlåt Elin men den här bilden är underbar!!


Midsommarafton!

Vart en riktigt lyckad dag, lite växlande väder men det gjorde inte så mycket. Thommy fixade så vi kunde sitta under tak allihop, han satte upp en pressänning över hela uteplatsen. Och det var tur för det öste ner emallanåt. Vi hade bjudit hem Anna och Raul med barnen, Nathalie och Micke, Mamma, Peter och Robin. Rosis och Peter med barn var också bjudna men kunde tyvärr inte komma, men vi blev iallafall 13 personer.

Vi började med sillen och nubben vid ett tiden, sen blev det kaffe och pavlovatårta. Och efter det blev det femkamp!
Vi var uppdelade i tre lag och tävlade mot varandra i att kasta närmast fyra meter, transportera vatten i läckande påse till petflaska, få pennan i flaskan, spotta gelegrodor så långt som möjligt och kasta  kula. Det var riktigt kul!!
Mot kvällningen blev det grillning, vi kom i säng vid ett tiden på natten.

Här kommer lite bilder fån dagen.

   
Pavlovatårta, jag fick så stor bit att Anna och jag delade på samma. Sen är det Nathalie och Micke (Nathalie är min brorsdotter och matte till Leia).


Här försöker Anna, Jack och min mamma få i pennan i flaskan.


Sidney hade fullt upp hela dagen, han hade tre tjejer att leka med. Asta som är på bilden, Klara en rottis och så Leia såklart.

Dagen efter var Sidney helt slut och vi också, vi sov till halv elva och då fick jag knuffa Sidney ur sängen för att gå ut och pinka. Sen tillbringade vi dagen i soffan framför tvn, med Sidney liggande i mitt knä sovande. Han är helt underbar denna hund, såååå kelig och kontakt sökande vill vara nära hela tiden. Man bara älskar honom och blir alldeles varm i hjärtat av all kärlek han ger.
Sen eftermiddag tog jag mig i kragen och åkte till stallet med Zandra, Sidney fick stanna hemma och gå promenad med husse. Vi red på volten med Elin, Anna och Rauls son Oscar som fick låna min Doris. Zandra red först sin Diddi och sen fick hon låna Varre. Oscar är nybörjare på hästryggen och jag blev mycket imponerad av hans mod, han både travade och galopperade. 
Sen avslutade jag lördagskvällen framför tvn med familjen och tittade på Rocky lll och Rocky llll som visades på tv 6.


Sidney dagen efter kvällen före :) Min myskille!


Och här är ungarna som red, Oscar, Elin och Zandra.

Gott!

I dag fick vi traditionsenligt smörgåstårta på jobbet, vi får det varje år dagen innan midsommarafton. vi på verkstaden dukade upp utanför på gräset, det var hyfsat väder just då. I dag var Sidney med oss på jobbet för första gången och även Jack var med.

    


Annars har dagen bestått i att handla och städa inför morgondagen, har förberätt marängbotten och citronkräm till pavlova tårta också. vi har bjudit hem lite folk i morgon och fira midsommar med oss, det blir skoj! Nu ska jag hoppa i säng så man är lite pigg i morgon, ska upp tidigt och släppa ut hästarna också. Hoppas det inte blir regn hela dagen!

Natti natti!

Slutnotan......

gick på 10.700kr för bilen. Dom ringde från Volvo och sa att bromsarna bak var dåliga och behövde bytas, så det fick bli så. Men nu är det gjort och det känns jätte skönt, vi har dragit på det här kamremsbytet alldeles för länge. Och nu vet man att bilen är ok till besiktningen.

Dagen har varit en helt vanlig dag, jobbat sen var Sidney och jag  i stallet och han följde med mig ut och red. Anna och varre var också med på ridturen. Och nu är det dags för sängen.

Bilen!

Har just lämnat in min vita pärla på service och kamremsbyte, ett kalas som kommer kosta 9.400kr om han nu inte ringer under dagen och säger att han hittat något fel.

Det är bara att andas, hoppas och hålla tummarna........................

Midsommarväder?

Enligt Expressen blir det fint väder i midsommar!!
Jag har kollat runt lite på väderprognoser och de flesta ser lite kyliga ut, men Expressen säger fint. Soligt men med stackmoln och runt 20 grader, och det kan man väl leva med. Bara det inte är svinkallt och regn så man inte kan vara ute. Men jag tror det när jag ser det.

 
För utlänningar som inte vet vad vi håller på med på midsommar måste den här bilden se väldigt konstig ut, som vi ber till en mycket märklig gud.

Nu har jag fördrivit lunchen, dags att gå ut och jobba igen. :)


Jag såg solen, hallelulja!!

Jag var ute med Sidney efter middagen och då hände det!! Solen tittade fram en liten stund, trodde nästan den var borta för alltid. men den finns där bakom molnen någonstans. Vi gick vår favoritrunda i skogen, men det har regnat så mycket att stigen blivit en bäck! Vattnet forsade fram och jag blev genom blöt om fötterna.


Bäcken som en gång var en stig..........


Här stirrar Sidney på vattnet som rör sig.

När vi kom in var det dags att ge hamburgaren en omgång, han bär med sig den överallt.


Rör inte min burgare!


Han är så söööt!

Jag har varit helt stall-ledig idag, förutom att jag fodrade i morse. Thommy jobbar över, vi har massor att göra på jobbet. jag förstår inte hur vi kan ha det när det ska vara så "dåliga tider". Jag har ängnat mig åt Jack och Sid efer jobbet, plockade upp Sid i stallet på vägen hem. Zandra har ju lov nu och Sid är med henne i stallet på dagen. men i morgon kommer mamma igen för Zandra ska sova hos Elin i natt. Och jag ska lägga mig tidigt för jag var uppe fem i morse, och jag är supertrött!

Hej hopp!

Söndag em.kväll

Åkte ner till stallet och tog in hästarna som var sjö-blöta. Anna och jag trotsade regnet och red ut en timme till sandviken och tillbaka. Ingen av oss hade ordentliga regnkläder så vi var blöta ända in på kroppen när vi kom tillbaka till stallet. Men det var en trevlig ridtur, är man vl ute går det riktigt bra att rida även i regn.

Nu har vi just fikat framför tvn och Elin och Zandra ligger och tittar på film under en filt, Elin ska sova över.



Måste bara visa Sidneys nya favorit leksak, en mjukis hamburgare! Han far runt som en tok med den inne och har hur kul som hels. Har inte lyckats fånga honom med den eftersom han inte är still en sekund, bilderna blir bara suddiga.
Men här är hamburgaren!



Nu är det dag för duschen och sängen, natti natti!

Regnet fortsätter....

Har varit nere i stallet och släppt ut hästarna i ösregn, kändes så där att släppa ut dom idet här vädret men dom verkade nöjda iallafall. Gick en liten sväng med Sidney också som helst ville hem och sova igen. Han gillar inte när regnet piskar i ansiktet på honom, nu ligger han och sover som en stock!! Det är bara jag och Jack som är uppe, vi har ätit frukost precis. Hoppas det blir lite uppehåll idag för jag ska ner och rida min pålla.
Nu är det dags och röja av bordet och sen tänkte jag starta en tvättmasin, undrar om dom sovande uppskattar ljudet av den?


troligtvis inte.........

Regn, regn, regn.........

ska det aldrig sluta? Det har hållt på precis hela dagen!!
Jag har varit hemma hela dagen, Thommy har varit och tävlat med sina "plastlock" och jag har varit med Jack och Sidney. Vi var på en långrunda på förmiddagen och var helt dyblöta när vi kom hem, vi gick "rännilen". Sen undrade Nathalie om Leia fick komma och vara hos oss några timmar, det fick hon såklart. Nathalie och Micke skulle till Ikea och handla lite. Så när Leia kom tog vi runda nr 2, fast en timme i skogen denna gång. Hundarna rusade runt som tokar och hade jätte skoj, vi blev dyngsura även denna gång. Jag skulle behöva ett riktigt regnställ!

Har just ätit en god middag som jag själv lagat, färsk potatissallad och marinerad kycklingfile. Det är så härligt gott med färskpotatis! Leia har åkt hem igen och Thommy kom just innanför dörren. Jag funderar starkt på att åka köpa "Ben and Jerrys" glass till mig och familjen. Ska jag eller ska jag inte? Hmmm.... jag börjar gå upp i vikt igen, konstigt eftersom jag går så himmla mycket promenader. Fast jag äter väl för mycket igen, jag som varit så duktig länge.

Om en vecka är det midsommar undrar om man ska bjuda hem lite folk då, eller ska det ösregna då också? Då är det inte så kul!

Nä nu har jag bestämt mig, vi åker och köper glass!!

Hej så länge!

Mera bilder på Zandra.....

och hennes vänner balklädda och fina!


Zandra , Adde, Sarah och Love.


Zandra utanför Sarah.


Dom är så fina!!


Frisyrerna bakifrån.


Skål!!


Zandra och Sarah......igen. Jag älskar deras skor!!

Hemma i dag!

Gav upp mot förkylningen och stannade hemma. Sidney och jag låg i sängen till halv tio, nu har vi varit ute på en runda i skogen. Fick duscha Sid när vi kom in eftersom han rullade sig i bajs!! Mycket trevligt, tur att man inte känner lukten.
Nu ska jag lägga in bilder på datorn från i går, så vi hörs igen senare. Hej hopp!

Mitt kära barn.....

är just nu på bal, och så otroligt vacker så mamma fick en tår i ögat! Jag fick äran att hämta Zandra och Sarah för att köra dom till sina kavaljeer för kvällen. Sen åkte jag till skolan för att se när alla gjorde entre.
Det var dom som kom i tjusiga limmosiner och cabbade bilar, och någon fick åka skottkärra. Men vad hade då Zandra och Sarahs killar ordnat för transport? Jo en hyrd lastbil från Statoil!! Med musik i från Star wars hissades dom ner på liften, det kallar jag storstilad entre!!

Ja ni kan ju se själva......

En ganska kul ide tycker jag, dom fick en del aplåder och jubel.

Och så lite bilder på Zandra, fotade med mobilen tyvärr. Zandra har med sig kameran så jag får lägga upp fler och bättre bilder i morgon.

Utanför skolan

Zandras hår........sååå fint!


Ellinor, Zandra och Sarah.



Hoppas på bättre bilder i morgon, men här var lite smakprov iallafall.

Så här känner jag mig just nu!


Ja jag vet jätte äckligt! Men jag kunde ju inte låta bli. Hi hi!

Grinsnuva.......

är så irriterande. Det rinner i ögonen och näsan hela tiden och man ser ut som man gråter hela tiden. Jag har åkt på en riktig förkylning!

I kväll är det dax för Zandra att gå på bal, jag hoppas jag får ta lite bilder innan jag kör dom dit. Dom kommer att vara sååå fina.

I morse var jag nere och släppte ut hästarna, det var inte fodrat då jag kom så det tog längre tid än beräknat. Jag var så seg upp ur sängen i morse också. Sidney var med mig ner såklart och han fick något tokryck och sprang in till Diddi och Gulliver, men han ångrade sig snabbt då Diddi började springa efter honom istället. Då kom han till matte som ett skott!
Nu måste jag jobba lite.............suck!

Snorig måndag

Vaknade med igenkorkad näsa och ont i halsen, men masade mig upp ur sängen och iväg till jobbet (korkad som man är) Thommy fick ta morgonrundan med Sid, jag fick ta en värktablett. Kvicknade väl till och orkade mig igenom arbetsdagen, hem och iväg och handla för Zandra skulle ha matsäck med sig på tisdagen (i dag). Åt middag och tog med mig Sid och Zandra ner till stallet efter det.

Anna och jag ägnade oss åt att leta fel på elen i hagarna som inte funkar något vidare. Vi lagade och fixade och Anna borstade trådarna med stålborste och mätte strömstyrkan med sitt fina instrument :) Vi förundrades över hur det kunde vara någon ström alls med tanke på alla brott och lagningar överallt. Men nu har vi gjort en insats, får se om det räcker.

Efteråt tog vi en skritt "runt kyran" med Sid på släp. Sen var jag helt slut, klockan han bli halv nio innan vi kom från stallet.
När vi kom hem serverades fika av min underbara man.

Fredag-söndag

Var och shoppade med Zandra och hennes kompis Sarah i fredags, vi hade jätte kul. Tjejerna provade alla möjliga roliga klänningar fast det inte var det vi skulle köpa. Vi fick tag på allt vi skulle, super snygga skor, en liten svart väska, ett halsband, örhängen och lite utsmyckning till frisyren som Mia (Källarklippet) ska fixa. Så nu är Zandra redo för bal!!
Skorna kostade bara 400kr men såg svindyra ut i mina ögon, så jag sa direkt glöm dom!! Men så tittade jag på prislappen och blev glatt överaskad. Det var dom första skorna Zandra såg och hon blev förälskad direkt. Tyvärr har jag inga bilder på inköpen då Zandra inte ville det innan balen, men det kommer med säkerhet bilder på onsdag då det är dax!

I lördags gick jag, Zandra och Sidney ner till stallet på morgonen och fixade hästarna. Det var då Sid var med när jag red.
Klockan tre var det dax för födelsedagskalas, Felicia fyllde 17år (kusin till barnen). Vi blev bjudna på både middag och fika och var där till sent på kvällen.

På söndagen var jag först ute med Sidney en långrunda, sen tillbringa jag dagen med att städa och tvätta, oj så skoj det var då!! Thommy var ute på tomten och fixade hela dagen, så nu börjar det bli fint där.

Sen eftermiddag kom Anna Elin och Zandra hem och vi fikade med rabarber och jordgubbspaj som jag bakat, och Anna tyckte jag var "huslig" ha ha! det tog jag som en komplimang!!

Vi åkte ner till stallet efter det och jag red på volten med Anna och Zandra. Elin fick titta på eftersom hon tävlat Gulliver tidigare på dagen. Hon hoppade 90cm på Skånsta och var mycket nöjd!

Det var jätte kul att rida igen och Doris är helt återställd efter skadan.


Ja så mycket mer än så har inte hänt i helgen, hej hopp så länge!


Sidney och Doris!

Här är filmsnutten då Sidney följde med ut när jag red i lördags. Det var första gången han var med när jag red.


Visst är han duktig?

Sidneys framsteg!

Min lilla vovve är såååå duktig! Han lär sig nya saker hela tiden, och han lär sig fort. Vi började öva skall här om dagen och nu kan han det. Sen tycker Zandra det är kul att lära honom lite trix, och nu håller dom på med "rulla runt" och han börjar fatta vad han ska göra nu.

Jag har ju haft med honom i stallet jätte mycket och börjar tycka hästarna är rätt ok. Vi har varit ute och gått tillsammans med Doris, min pålla. Så igår när jag skulle ut och rida (skritta) Doris fick Sidney följa med för första gången, och han skötte sig utmärkt!! Han är så himmla duktig och förstår vad man vill, klart han busar lite ibland också och biter lite i kopplet men han lyssnar när man säger till honom.

Och jag har såklart filmat lite!


Här övar Zandra skall och rulla, visst är han duktig?

Jag hade filmat när vi var ute och red också men det blir något knas när jag ska lägga upp den filmen på Youtube, jag får göra ett nytt försök senare.


Och JA........ han sover i sängen, i min säng så gott som varje natt och vi är sååååå lyckliga! ;)

Min lilla häst....

Är inte halt längre. I går var Hasse-Hovis och skodde våra pållar, och han kunde se att Doris hade haft en blödning i hoven. Skönt att få en förklaring på hältan! Zandra provred henne åt mig härom dagen och då verkade hon ok, och hon var pigg och glad. Så nu mina vänner är vi på G igen!! Ska börja sätta igång henne lite i helgen, idag hinner jag inte eftersom Zandra och jag ska till Täbban och handla. Men det ska bli så kul att komma upp på hästryggen igen, och snart kanske det blir lite hoppilopp igen!!

  

Torsdagkväll....

och vi har precis sett filmen "Bruce den alsmäktige" på Dvd. Thommy och jag var ute på en långpromenad med Sidney i regnet innan. Sidney var dyblöt när vi kom hem så han fick ligga i hallen och tugga ben tills han torkat lite. Han ligger fortfarande och tuggar på benet, har aldrig haft en hund som slukar ben som han.

I morgon ska jag åka till Täby centrum med Zandra och handla skor till henne som hon ska ha på sin avslutningsbal. Hon behöver en liten väska också som passar till klänningen. vi får se vad vi hittar, kanske lägger jag upp en bild.
Nu blev duschen ledig så nu ska jag passa på att hoppa in i den.

God natt!


Vårkonsert 1/6-09

I måndags var jag, Thommy och jack på Zandras Vårkonsert med skolan. De var som vanligt jätte duktiga, men dom har övat så himla mycket inför Musikalen dom hade förra veckan så det är lite si och så med texterna ibland. Men sången är fantastisk och det är en otrolig stämmning att sitta och lyssna. Här får ni några smakprov!

Zandra längst fram till vänster.



Forever young! Zandra sjunger lite solo och även Sarah hennes kompis. Som sagt lite si och så med texten.



Åh den här tycker jag är så fin!! Zandra inklämd längst bak, kort som hon är!


Och så min favorit "Gabriellas sång" från filmen "Så som i himmelen".
Det blev lite traumatiskt bara, för en flicka svimmar mitt under sången, men dom fortsätter så gott det går.

Tack för en fin konsert alla 8:or och 9:or i Bergtorpsskolan!

Vårkul forts....

Fick ju inte med Zandra på Varre, 70cm. Så nu gör jag ett nytt försök, här kommer dom!


Vårkul! 31/5-09

Vår egen lilla gårdstävling där alla som vill får vara med, gammal som ung, tävlingsryttare eller nybörjare, häst eller ponny. Elin och Zandra hade gjort en fin liten bana med sex språng, höjd kunde man önska själv. Det hoppades från 50cm ända upp till en meter, totalt tio starter blev det. Själv kunde jag ju inte delta i hoppandet då Doris inte är fräsch än, men jag agerade fotograf och banpersonal.

Här kommer lite filmer och bilder på dom duktiga deltagarna!
Anna på Varre, 50cm, dom var så duktiga!



Elin på Gulliver, här går det som på räls! 80cm.


Madde på Tequila som var knoppad dagen till ära!



Efteråt var det picknick i det vackra vädret!
    

Och Anna stod för underhållningen! Hi hi......


Till sist ett par fina pållar med rosetter! Elin, Gulliver, Zandra och Varre.

Det skulle vara en film när Zandra hoppade Varre också, men hur jag än gjorde så kom den inte med. Jag gör ett nytt försök i morgon.

Tack alla för en kul dag!!






I morse....

när jag var ute med sidney hittade han en barnhandske. Han var sååå stolt och lycklig över den att han bar den hela vägen!


Helgen.....

har varit underbar med vackert väder!
I lördags gick jag upp och bakade scones till familjen, det blev mycket uppskattat. sen blev det frukost i solen på framsidan. Aningen för varmt i min smak, det var redan 19 grader i skuggan då. Efterfrukost blev det en långtur med Sidney, Thommy och Jack följde med vi var ute länge och njöt av det härliga vädret.
Sen åkte vi och köpte en ny gräsklippare för den gammla håller på att ramla sönder, nya dynor till utemöblerna blev det också.
Nathalie ringde och frågade om vi kunde ha Leia, så hon kom över på eftermiddagen till Sidneys stora förtjusning!

På kvällen grillade vi och satt ute, Madeleine, Walter och Jack var också hemma. Efter middagen tog Thommy, Jack och jag hundarna på en promenad ner till stallet och fodrade kväll. Det var en riktigt skön lördag!

Och så lite bilder.






I går söndag "morsdag" blev jag uppvaktad av mina kära barn, titta vad fina presenter jag fick.

Ett underbart halsband fick jag av Zandra och Jack.

Jätte fina ljus och ljusstakar och en teklämma fick jag av Madeleine.

Tack! mina underbara ungar!!


Det var ju "Vårkul" vår lilla gårdstävling igår (söndag) också, men den tänkte jag blogga om enskilt när jag fått ordning på alla filmer från dagen. Men jag kan berätta att det blev en lyckad dag, och alla som hoppade var jätte duktiga!


RSS 2.0