Höll ju på att glömma........

Doris min pålla! Jag var ju ute och gick med henne också idag. Och var mycket bättre!! Ju mer vi gick desto mindre halt blev hon. Hon har kvar lite hosta men hon har ingen temp iallafall. Hon var piggare också, hon gnäggade högt och höll på att skrämma livet ur Sidney. Hoppas hon snart är bra igen, det är så trist när hon är halt.

Bilder från promenaden.


Det är inte bara Doris som äter gräs!

Härliga fredagar.......

dom är best!! När jag får gå hem tidigt och hinner lite mer än annars i veckan, och så sovmorgon i morgon. Så himmla skönt!! Man kan hänga i soffan hur sent man vill och ta ett glas vin.

Tog med mig Zandra och Sidney till stallet när jag kom hem från jobbet, vi hade intaget av pållarna som vanligt och så fixade vi allt. Sen lastade vi Didden och åkte till Täljö så Zandra fick rida i ridhuset med sin kompis Sarah, som har sin häst där. Sidney och jag tog först en liten promenad sen satt vi och tittade på när tjejerna red.


Sarah, Rebell, zandra och Diddi.

Jag och Sidney hade diverse konstiga övningar för oss medan vi väntade.

I väntan på en godisbit.

En liten, liten film också det är ju så kul!  Tycker jag!

En liten till............


Nu sitter jag i soffan med mitt lilla vinglas och myser med familjen, och tittar på "Berg flyttar in" en tjej jag gillar skarpt.
Ha en skön kväll alla!

Picknink och brännboll

med sonens klass stod på schemat i går. Jag gick en långrunda med Sidney efter jobbet medans Thommy gjorde iordning picknick, kycklingsallad till oss och Billys pizza till Jack enligt önskemål. Under tiden jag var ute kom regnet!
Vi tänkte först ställa in men Jack ville absolut åka, så vi kom iväg. Brännbollen skulle ske i Svinninge ca 8km hemifrån och där var det faktiskt uppehåll. Vi han spela brännboll, jag och jack var i samma lag och Thommy var i det andra, dom andra vann. men Jack tog en snygg lyra på sin pappas jätte långa slag iallafall. När vi börjat äta vår picknick kom regnet. Så det var till att äta snabbt och kaffet fick vi ta hemma.


En mycket nöjd son trots regn och förlust i brännboll.

Musikal kväll!

Zandra hade avslutningsmusikal i går kväll, hon går ju i musikklass på Bergtorpsskolan. Under kvällen stod 9e1 och 9e2 på scenen i full piratmundering. De hade själva skrivit replikerna och även mycket av musiken samt jobbat med dekor och koreografier. Det blev en underhållande kväll med mycket skratt, härlig humor (i min smak!) Och såklart massor av sång och dans.

Program och biljett för kvällen.


Och så några klipp från musikalen, ljudet blev väl sådär i min lilla kamera.



Långt klipp, men dom sjunger efter halva ungefär så var tålmodig! Zandra tredjen från vänster, ett litet solo faktiskt!

Zandra dyker upp mitt i bild, svarta byxor och randig tröja.


Och så finalen!

Tack för en underhållande kväll!

Det är väl konstigt.......

hur snabbt allt ändras. I går hade jag tappat all lust att blogga, men nu känns det jätte kul!

Jag, Zandra och Sidney åkte ner till stallet vid sex tiden, jag var nere efter jobbet också och tog in hästarna och fixade allt.
Ringde till Stina på Täljögård (där jag haft häst tidigare) och frågade om Zandra fick komma och rida i ridhuset. Och hon var jätte glad och trevilg, vi fick gärna komma!

Sagt och gjort, vi lastade in Didden i transporten och drog iväg. När vi kom till Täljö vart Zandra erbjuden att rida lektion för en Sanna K-någonting har tyvärr glömt namnet. Stinas dotter hade blivit sjuk och kunde inte rida, så zandra fick hennes tid. Zandra var väldigt misstrogen i början då Sanna inte hade riktigt samma tänk som Jennie som hon red för i fredags. Men ju längre lektionen gick så märkte Zandra att det funkade på Didden, och se vilket resultat sen! Diddi blev jätte fin!! Det har hänt massor bara sen i fredags! Hon kan skritta lungt och fint på stora volter!

Och jag filmade såklart!!



Sidney var ju också med såklart! Och han träffade en ny kompis som lustigt nog hette Sid, men den kallades "Lillen". Dom lekte och hace jätte skoj, och Sidney var jätte trött när vi kom hem. Jag var självklart snabb upp med kameran och filmade en snutt!


Det blev en riktigt lyckad och rolig kväll, det var jätte kul att träffa Stina igen. Vi bytte telefonnr och vi kommer åka dit och träna fler gånger. I kväll blir det musikal på Berga Teatern, Zandras klass har avslutnings musikal. Kanske blir det något att skriva om!!

Tappat lusten.....

att blogga lite grann. Känns som att det inte finns just något intressant att berätta i mitt fantastiska liv just nu. Jag har ju Sidney såklart (min solstråle) men det blir kanske lite tjatigt, skulle kunna lägga upp hur många bilder som helst på honom. Tycker lite synd om mig själv nu när Doris är halt och jag inte kan vara med och hoppträna längre. Stod bredvid och heja på igår när dom andra hoppade, dom var fantastiskt duktiga! Gick en promenad med Sid och Doris också, Sid börjar vänja sig vid hästarna nu han är inte alls lika rädd längre.

Vi får se vad som händer, det kanske dyker upp något så småningom..........

Man får väl njuta av våren sålänge......

Rydboskogen


Söndag!

Tog Jack och Sid med mig oc åkte till mamma. Vi var ute och gick, Jack fick leka i parken där han träffade en ny kompis. Vi blev kvar oss mamma och åt middag, kom inte hem förren vid sjutiden.

Här är en nöjd och glad son!



Dagens övningar......

har varit ganska vanliga. Sid och jag tog bilen ner till stallet i morse för det spöregnade, när jag släppt ut hästarna gick vi en runda i Engelska parken på gården. Det var urmysigt fast det regnade hela tiden. Här är en bild på Sid under en jätte stor Bok i parken.


När jag lämnat hem Sid tog jag en sväng till ica och handlade frukost till familjen som kommit till liv. Det blev bla nybakt bröd, ost, salami, skinka och ägg. Det var gott tillsammans med kaffe, efter en skön promenad.

Under dagen fortsatte jag min städning, Thommy storstädade Jacks rum vilket var i stort behov av det.
Jack slapp undan, han var hos en kompis och lekte.
På eftermiddagen åkte Zandra, Sid och jag till stallet, tyvärr upptäckte jag att Doris var halt på höger fram. Jätte trist nu när vi börjat hoppa lite. Nästa helg är ju våran gårdstävling som jag laddat för så länge, och nu kanske jag inte kan vara med.
Doris fick lite masage och omvårdnad istället för att jag red.
Sen hjälptes Anna och jag åt att byta däck på hennes transport som hade vinterdäck fortfarande, KVINNOR KAN!!
Tittade lite när Zandra och Elin red sina pållar på volten en stund och sen åkte jag och Sid hem.

Elin, Gulliver, Zandra och Diddi på volten idag. Fina va?!

Åsså en väldigt fin vovve såklart!



Vi har tänkt grilla ett par dagar nu och i kväll blev det av, Thommy skötte grillandet och jag gjorde klyftpotatis, sås och en sallad. Det var supergott!! Sen blev det en kväll framför tvn, fast jag har nog mest hållt på med datorn.


Och slutligen en bild på grillmästaren!

Sov gott!

Zandras träning 22/5

I går körde jag och Anna Zandra till Sjöbergs stall för hon skulle träna för Jennie Fröcklin. Zandras ponny är väldigt känslig och stressad, hon är inte lösgjord och kämpar emot allt hon kan för att slippa jobba. Jennie var verkligen jätte bra för både Zandra och "Diddi". Och Zandra fick en massa verktyg för att fortsätta jobba. Det hände mycket bara på den halvtimme vi var där.

Bilderna blev väldigt mörka tyvärr.


Men här kommer en film!

</p>


Sindneys första spår!

Efter frukost idag gick Thommy och jag ut med Sidney, det blev en riktig långtur på två och en halv timme. Vi tog med oss sele och lina och la spår till Sidney. Han förstod inte riktigt vad han skulle göra först, så jag fick släppa på honom flera gånger. men tillslut började han använda nosen och fullföljde två spår. Han var så duktig! Vi var ganska blöta när vi kom hem för det små regna till och från hela tiden.

och så lite bilder!

Här står Sid och väntar medans jag lägger spår.
     
Påsläpp! Och här börjar han använda nosen.

Och här är vi framme vid slutmålet!! Bra jobbat Sid!

Och här får matte pinnen!

Nöjda och glada efter dagens aktiviteter!

Gårdagen.....

torsdag var en rätt vanlig dag men ledig. Jag och Sidney gick ner till stallet klockan åtta och släppte ut hästarna. Mockade och fixade allt så bara ridningen var kvar till senare. Sen var jag hemma med barnen och Sid hela dagen, jag städade lite och åkte en sväng till affären, ungarna hade vattenkrig på studsmattan. Thommy var ock kastade frisbee hela dagen med Mats.

Anna kom över på en fika vid tre tiden sen åkte vi ner till stallet, jag, Anna, zandra, Elin och Julia. Jack och Sid stannade hemma med Thommy som kommit hem. Vi lastade in Diddi i transporten och åkte till Nibble så Zandra fick rida i ridhuset. När vi kom tillbaka red Anna, Elin och jag till Ängsholmen. En skön tur på kvällskvisten! Vi skuttade lite pinnar och stocken och tog härliga galopper över engarna. Zandra gjorde en stortvätt på Diddi medans vi var ute och red, så nu är hon vit en stund igen.

Sen blev det en sen kväll framför tvn med allt för mycket gott att äta!!

Tog den här bilden på Jack igår, kolla vilka vackra blå ögon han har min son!

Äntligen långhelg!

Det har jag verkligen sett fram emot, lite ledighet igen. Idag har jag hunnit med en hel del faktiskt, åkte hem från jobbet kvart över ett. När jag kom hem tog jag med mig Sidney och Zandra till stallet, vi tog in hästarna. Elin skulle till Nibble och rida programträning för Rebecka inför söndagens dressyrtävling, och vi åkte med och tittade på. Sen var det tillbaka till stallet igen och då var det hppträning för Anna-Karin på våran volt, då tittade vi lite på den också. Sidney tyckte det var jätte spännande!! men han skötte sig bra.

Lite senare red jag och Anna ut en sväng, till galoppbacken och vände i ganska bra tempo. Hej och hå vad det gick undan!! Sidney var ute med Zandra medans jag red. Vi kom inte hem förrän 20.30 och Elin följde med oss hem för att sova kvar. Nu ligger jag och Sid i varsin ände av soffan och vi är helt slut båda två. I morgonbitti ska vi gå ner till stallet och släppa ut pållarna, så nu väntar sängen. Men först dagens bilder!


Elin och Gulliver tränar för Rebecka.

Anna och Varre på våran ridtur.

Sidney försökte förgäves få igång gamla Greven att leka utanför stallet.

Och nu sängdags, natti natt!

Dressyrträning!

På fredag ska jag skjutsa Zandra till Sjöberg där hon ska få träna för Jennie Fröcklin, något hon längtat efter länge. Det var meningen att det skulle vara en helgkurs på två dagar, men Jennie ska tävla på lördag och fick ställa in det. Men nu är det iallafall elva stycken som ska dit och få lektion på fredag, och Zandra är en av dem.
Alla kommer att få rida en och en, Zandra ska rida kl.19.00.




Zandra och hennes älskade "Diddi" Blue Diamond.


Tisdag kväll

Dagen fortsatte riktigt bra! Lånade ut Doris i dag till Sonia i stallet som skulle ha med sig Dagisbarn, dom skulle få rida lite och Doris är ju så snäll. Sonia mockade åt mig och Zandra fixade resten, så det blev en helt stall ledig kväll. Zandra åkte och red sin Diddi på Broknäs och det hade gått jätte bra.
 
När jag kom hem från jobbet var mamma kvar hos oss och middagen stod färdig, riktigt lyxigt bara att sätta sig och äta.
Efter maten gick jag, Thommy och Jack ut med Sidney och han var lite busig i dag. Vi mötte en lös hund i skogen, Sid var också lös och han blev som fastnaglad i marken och ignorerade mig helt när jag ropade på honom. Till slut sprang den andra hunden fram till Sid och dom hälsade, sen passade det att komma till matte. Det blev en runda på över en timme.

När vi kom hem fick Zandra och jag ett ryck och åkte och handlade glass "Ben and Jerrys" Åh vad gott det är!! Hela familjen frossade. Nu sitter jag och ångrar mig i soffan att jag åt så mycket, känner mig som en uppblåst ballong!!
House håller på som bäst nu, jag har tröttnat lite på det för jag tycker det är samma sak hela tiden. Någon ramlar ihop, ligger och skakar ett tag och så ska House ställa rätt diagnos. Fast han är en rätt skön prick, man önskar ibland att man kunde vara lika rak mot folk som han är. Jag beundrar såna människor, men det ska ju vara på ett bra sätt. Jag tror saker och ting skulle bli lite lättare om man sa saker direkt till folk, och inte pratade så mycker runt omkring.............oj vad jag skenade i väg i tankarna nu! Nää jag tror jag ska hoppa in i duschen nu, imorgon är det kort dag och sen en lååååång helg!!!

Sov gott alla!

Tisdagen började bra...

med en skön långpromenad i skogen med Sidney som vanligt, men idag var vi ute lite längre än vanligt. Lite för länge kanske för vi vart sena till jobbet. Men det var det värt för vi hade det jätte mysigt, och han var så himmla duktig och kom som ett skott på alla inkallningar. Det är härligt att ha den här stunden med Sid på morgonen, för på måndagar hopptränar ju jag och då tar Thommy långrundan på kvällen. Men idag är det tisdag och då får han vara med mig!!
Hoppas att dagen fortsätter lika bra som den började.
Här kommer lite nya bilder!









Längre än så här vågar han inte gå ut i vattnet, men vi fortsätter öva. Det är ju inte så varmt än så det är ingen brådska.

Hoppträningen....

blev inte alls som jag tänkt mig. Det började så bra, tjejerna hade gjort en jätte bra bana till oss och stora Sandra och hennes mamma var med också. Doris var jätte taggad och rolig, och vi han hoppa en del innan HON kom.........
Vi hade bokat volten och bad snällt att få vara ifred eftersom vi var tre nybörjare som hoppade. Men icke HON var tvungen att rida omkring bland hindren och oss, och då lackade jag ur. Jag red mot en linje och skulle hoppa och där var hon på andra sidan hindret, och Doris tvärstannade eftersom hon känner att jag blir nervös och slutar rida. Då gick jag av volten arg som en barnrumpa!! De andra stannade kvar och hoppade klart, bra gjort!! Det blev lite munnhuggnig mellan HENNE och stora Sandra när jag gått, och HON gick faktiskt av volten till slut och väntade under protest. Tråkigt när man laddat hela dagen för att få ha lite skoj! Men vi får göra ett nytt försök nästa vecka.

Måndag!


En helt underbar ridtur!!

Idag (söndag) red Zandra och jag till ängsholmen, Zandra på Boki och jag på Doris. Ängsholmen är ett helt fantastiskt ställe att rida på, särskilt nu på våren. Man kan galoppera över ängarna och skutta små naturliga hinder. Och jag måste berätta att JAG hoppade "stocken" för första gången i dag!! Tre gånger dessutom. Har alltid tyckt att den ser JÄTTE stor ut, men den var inte alls läskig. Det var jätte kul och jag är sååå stolt att jag vågade.
Fast vi tog det ganska lugt så blev både hästarna och vi riktigt varma, för det var så himmla vackert och varmt väder.

Här är lite bilder från ridturen.

Lite plask i vattnet.


Helt underbar natur!


Zandra och Boki i täten.


Vy över ängsholmen.

Vet inte om ni ser, men det är fullt av små violer. Så himmla fint!

Det var en härlig ridtur, i morgon är det hoppträning igen det ska bli jätte kul!


Grattis Varre!

I dag fyller Varre 16år, Varre är Annas fina pålle och Doris hagkompis.



Sidney har haft dam besök!

I fredags kom Leia och stannade över helgen, hon är en Border collie mix som är min brorsdotters hund. Vi har lånat/passat henne lite nu och då innan vi hade Sid. Det gick jätte bra och hundarna har haft jätte kul ihop.
Så det har blivit många och långa promenader i helgen i det vackra vädret. Jag har tagit lite bilder men dom är inte så bra.


Lek hemma på tomten med Jack.


Ute på skogstur, det var svårt att fånga dom på samma bild så jag fick rigga den :)


I stallet i lördags.


Man kan sova tillsammans...........


eller ensam, ja det är faktiskt Leia som ligger och sover så här.

Ja det har varit en riktigt härlig helg! Och nu kan man se fram emot en kort arbetsvecka, ledigt torsdag och fredag. Skönt ska det bli med en riktig lång helg.

Tre veckor idag!


I dag har Sidney varit hos oss i tre veckor!  Puss på dig gubben!

Lite bilder från hoppträningen 11/5

Här är ett par bilder på mig och Doris från senaste hoppträningen, bilderna har Anna klippt ut ur filmen.






En hamster historia!

Här om dagen fick jag veta att Annica inte hade en aning om att vi har en hamster, så jag tänkte berätta hur det gick till.
Vi har aldrig haft en tanke på att skaffa en hamster, men vår familj har en vana att hjälpa djur i nöd :) he he!
Och den här stackars hamstern var verkligen i nöd!!
En arbetskompis till mig har en jätte stor orm, jag kommer inte ihåg vilken sort det är. Han matar den med levade möss och hamstrar som han köper. Han har försökt med döda djur men ormen är tyvärr helt ointresserad av de. Den här gången för snart två år sedan hade han köpt fyra stycken hamstrar till ormen, men den orkade bara tre av dem. Så där stod han med en hamster som han inte visste vad han skulle göra med, det tar ju månader innan ormen äter igen. och då kom han och tänka på mig såklart. Så han tog med sig hamstern till jobbet i en liten låda, och så övertalade han mig att ta hem den. Thommy var inte så glad, men han vande sig vid tanken rätt fort.

Väl hemma upptäckte vi att "Lucky" som vi döpte henne til var ett monster!! Jätte agresiv och bet alla som försökte ta i henne, inte så konstigt med tanke på vad hon varit med om. Men min envisa dotter Zandra hanterade Lucky varje dag och lät henne komma ur sin bur och springa varje kväll. Så nu har vi den mest sociala och tama hamster jag någonsin stött på. Hon kommer alltid fram när man lockar på henne, och älskar att få komma ur buren på kvällen och klättra på en.

Ja det var historien om vår lilla hamster och här kommer lite bilder.
     
Allt hon får tag i vill hon bära hem till sitt bo och hamstra.

Jag har även en historia om en viss liten vit ponny och en vildkatt och.............................hmm men det tar vi en annan gång.


Uppdatering Sidney!

Jag kan fortfarande inte riktigt fatta att vi fick äran att adoptera denna fantastiska hund. Det känns som världens tur!
Han är så otroligt vacker att folk stannar på gatan bara för att tala om hur fin han är. I går var det faktiskt en tjej i bil som saktade ner när hon åkte förbi oss på kvällspromenaden bara för att beundra Sid. Grannar som aldrig satt sin fot på våran tomt kommer för att få hälsa på honom, det är helt sjukt vad en hund kan dra till sig uppmärksamhet.

Allt går också så himmla bra med honom, det resursförsvar vi blev upplysta om att han hade haft ser vi nästan inget av längre. Klart han försöker ibland men det är inget alvarligt. Klorna får jag klippa helt utan protester nu, han ligger helt still och lugn. Jag har övat det ganska mycket, att få ta i honom överallt och att hålla i tassarna. Kopplet går han utmärkt i, vilket är skönt eftersom min mamma går ut med honom när vi jobbar. Hon har inte haft några problem alls med honom.
Lös är han också lyhörd och följsam, det är ibland som han är lite seg att komma hela vägen på inkallning men det jobbar vi på. Hittills har har han varit trevlig mot alla hundar och människor vi mött, och han har lekt med några av hundarna.

Till helgen tänkte jag försöka lägga spår till honom, får se om han nappar på det.
 
Och så var det de där med sovandet!! Han sov inte i min säng på fyra nätter, men nu när jag vaknar på mornarna så ligger han hos mig.

Här kommer lite nya bilder!







Kvällstrött!

Jag är så trött på kvällarna nu så jag orkar inte sätta mig vid datorn och uppdatera bloggen, men här är en kortis.
Igår blev det en snabbis i stallet, hade båda hästarna och intaget. Fixade allt sen åkte jag hem och ägnade kvällen åt min hund och familj. Hästarna fick en vilodag. Var ute på en långpromenad med Sidney och Jack och Thommy hängde med, det var härligt. Så blev det lite läxläsning med Jack, och det är väl ungefär allt som hände i mitt fantastiskt spännande liv i går.

Det blir inte alltid rätt......

när man är nybörjare i hoppning till häst. Så himmla mycket att tänka på och då är det svårt att komma ihåg vilken väg det är man ska rida. Det här är iallafall  film från gårdagens hoppning med Anna, och våra persoliga tränare Elin och Zandra.
.
Ja det är inte vackert men oj så skoj!!  Har lite ont i ryggslutet och i benen idag. Man får jobba hårt för att få igång gamla Doris. Men sen tycker hon också att det är kul. Längtar redan till nästa måndag då vi kör igen!


Stort Tack!

Tack Anna!
För att du fixade allt med våra pållar i lördags, det var guld värt!


Anna på min Doris.

Jaha! och så var den helgen över....

Den här helgen bara försvann!  Vi åkte till till Lyrestad i västergötland där Thommys mamma bor på lördagsmorgonen. Eller morgon? jag tror klockan hann bli elva innan vi kom iväg. Jag tog en långtur med Sidney innan. Lilli-ann som Thommys mamma heter fyllde ju 70 år, fast igentligen fyller hon idag den 10/5. Men det var iallafall stort kalas på Åsgårdens världshus i Lyrestad, där vi också bjöds på övernattning.

Det var trerätters middag i en gammaldags jätte fin miljö.

                                
                           
                                                                
Laxtoast. Fläskfile, klyftpotatis med sås. äppelkaka med vaniljvisp och till sist kaffe och tårta.
    
              


Thommy på trappan till Åsgårdens världshus.


Och till slut en bild på födelsedagsbarnet och hennes vackra blommor.

På söndagen alltså idag kom vi hem vid halv ett på dan. Jag tog en promenad i skogen med Sidney, det var jätte härligt att träffa honom igen. Han fick ju inte följa med på kalaset ,utan han fick vara hemma med min mamma som var hos oss över helgen. Tack mamma!
Sen skjutsade jag zandra och Elin till Täby galopp för att se John Ricketts hästar tävla (Zandras idol).

Var nere i stallet vid fem tiden och red en sväng med Anna, fixade allt där och fodrade kväll. Och nu är det snart dag för sängen, men först ska jag gå upp och rengöra åt våran lilla hamster!
Natti natt!

Världens vackraste!







Dagens bilder på Sidney, och fotografen är min kära dotter Madeleine.

I går...

torsdag en ganska vanlig dag. Tog långpromenaden med Sidney på morgonen, jätte härligt! Och frukosten var serverad när vi kom hem. Sen var det jobba, jobba, jobba....... Sidney hade en härlig dag ute med min mamma.

När jag kom hem från jobbet åkte Zandra och jag ner och tog in hästarna, gjorde allt till dom och red barbacka en liten sväng. Mötte Anna i alen på vägen hem, stannade och tjatade lite med henne. Åt middag när jag kom hem, sen gick Thommy, Jack och jag ut i skogen med Sindey. En ganska vanlig dag alltså.

Men idag är det fredag, Åh vad skönt! Men vi ska åka till Lyrestad i västergötland och gratulera Thommys mamma som fyller 70 år. Vi åker dit på lördag och åker hem söndag morgon. Hade hellre velat vara hemma med Sid när jag är ledig, men hon fyller bara 70 en gång i livet, och då måste vi vara där så är det bara. Snart är det en lång helg igen och då ska jag njuta..........

Man blir ju inte rik precis......

men nu är det iallafall klart med nya lönen. Och det blir bara enligt avtalet 645 kr ungefär, företaget ger inget extra till någon i år, i dessa "svåra tider". Men man får väl vara glad att man får en höjning alls, en del blir säkert utan helt.

Onsdag eftermiddag,kväll.

I dag var mamma och Sidney ute i två timmar och gick, dom träffade en rottis kille på 8år som Sidney lekte jätte fint med.
Han ville aldrig sluta sa mamma, hon fick koppla honom för att komma där i från. Kul att han får träffa lite kompisar ibland.

När jag kom hem fick Sid följa med ner till stallet, vi gick ut en promenad tillsammans med Doris. Anna och Varre följde också med, vi gick ner till Fågelnäs. Sid var jätte duktig, men blir lite rädd när Doris hostar till och frustar. Han är väldig omtyckt och poppis i stallet, alla tycker att han är så himla fin och go. Det känns jätte bra!
Det blev en lång kväll i stallet vi var inte hemma förrän nio, nu ska jag ta en dusch och lägga mig och läsa en stund.
Natti natti!

Utelåst på jobbet!

I morse hade kortsystemet pajat på jobbet så ingen kom in, det var full med Kylma folk utanför mest från produktion då vi börjar tidigare än kontor och lager. Ingen av oss som var där var betrodd med nyckel bara kort, så vi fick snällt stå och vänta tills Kalle med nyckel kom och öppnade åt oss. Så det blev en mjukstart  och väldigt kort till första fikarasten. Men dom som hade stått utanför sedan klockan sex, var lätt irriterade vilket man kan förstå. Men dom får iallafall betalt under den tiden.

Fick inte ta morgon rundan med Sidney i morse, den snodde husse. Med han ska följa med mig till stallet idag, vi ska ut och gå tillsammans med Doris. Nu börjar det bli dags att jobba igen!


Sidney är också trött.....

och vi kom på varför. Vi började räkna efter hur mycket han varit ute bara idag och det var ganska mycket det. Först var han och jag ute 40 minuter i morse på vår skogtur. Sen när vi åkt och jobbat kom ju mamma och då var dom ute drygt en timme, och Sidney fick leka med en annan hund. När dom kom hem låg han ute och tuggade ben en stund. Vid två tiden kom Madeleine hem då tog hon ut honom på en sväng, och sen blev det lek och fotografering på tomten.  Och slutligen kom jag och Thommy hem och då tog vi en långtur i skogen på en timme. Så det är inte så konstigt att han sover som en stock stackarn. Men det är ju så kul med hund och alla vill vara med honom för han är så go.

Och här kommer dagens skörd av bilder på prinsen!

på morgon promenaden hittade vi pinnen som vi bar nästan hela vägen.

Lek med Madeleine på tomten.

En underbar närbild tagen av Madeleine.

Med bästa leksaken!

Ja jag skulle kunna lägga upp hur många bilder som helst, vi fotar honom varje dag!
Jag längtar tills vi ska börja gå kurser på brukshundsklubben, hoppas på en spårkurs i sommar om den blir av.

Nu är det dax att stoppa sonen i sängen, vi hörs i morgon!

Så trött.....

Var jag igår kväll att jag inte orkade blogga. Jag hade hoppträning tillsammans med Anna kl.18.00 för Elin och Zandra. Det var jätte kul men Doris var så trög att jag blev helt genom blöt av svett. Tjejerna hade gjort en jätte kul övning men svår, har tyvärr inga bilder att lägga ut men det kanske kommer en filmsnutt så småningom. Vill ni se upplägget på träningen kan ni gå in på Annas blogg hon har en skiss där. Anna! jag är grymt imponerad av hur duktig du var redan första gången!

Thommy tog en promenad med Sidney och kom och tittade på oss, Sid blev jätte glad när han upptäckte matte på hästen!

Umgicks med familjen en stund och Tittade på Cesar klockan åtta som vanligt och sen stupade jag i säng..........

God morgon!

Hoppade ur sängen 05.30 klädde på mig och öppnade ytterdörren för att mötas av ösregn! Det var bara att gå in och ta på regnjacka och kepa. Sidney och jag tog en runda i skogen på 40minuter, riktigt mysigt i regnet faktiskt. När vi kom tillbaka hade Thommy fixat frukost med fil, mussli och kokta ägg. Sen bar det iväg till skolan med Jack, kändes jobbigt att lämna Sidney men han var rätt nöjd efter promenaden. Zandra åkte senare än oss så han var inte ensam när jag gick.
Kvart i nio ringde mamma och sa att hon redan var hos Sidney, dom skulle snart ta en promenad.
Skönt att veta att han har det bra! Men det var segt att komma igång och jobba efter en härlig semestervecka!

Nu är fikarasten slut och jag måste jobba lite, vi hörs!

Annica mailade bilder.......

till mig från mitt och Sidneys besök, här är ett par bilder.

Gunnar och Sidney.

Alla ni som tvivlade........

Sidney sov i sin egen säng i natt, inte helt utan protest och försök att komma upp men han gav upp snabbt. Jag tror att han var så trött att han inte orkade vara ihärdig. Så nu är vi på G........Ha ha!  (men jag saknade honom liiite)

Thommy och jag var ute och vandrade med Sidney på förmiddagen, vi gick runt hela krossen. En riktig upptäcksfärd!
Efter luch åkte jag och hämtade Anna och vi åkte till Hööks och handlade lite, där träffade vi Paulina och hennes pappa. Vi gick över till Horze en sväng också men där fanns inget kul alls. På vägen mot stallet svängde vi in på Granngården och handlade foder till pållarna.
När vi kom till stallet slog Anna rekord i att dra så många säckar som möjligt på pirran, fyra mussli och två havre blev det.
Bra jobbat Anna!

Här bjuder Anna på stor underhållning när hon ska upp för backen!

Jack och jag tog Sidney på en sväng i skogen innan middagen, vi gömde oss och Sid är super duktig på att leta.
Här är ett par bilder från promenaden, han är så vacker!



Och i morgon ska jag börja jobba igen, har ångest för det. Jag kommer sakna min Sid, men jag vet att mamma tar väl hand om honom. Jag tar en långrunda innan jag åker i morgonbitti, men det kommer bli en lång dag utan honom.

Grattis Elin!

Stort grattis på födelsedagen Elin! Äntligen tonåring!!


Ännu en härlig dag.......

Halv tio i morse traskade Sidney och jag i väg mot Rydslångbro och Annica och Ove som bor där, jag tror det är fyra kilometer genom skogen. Det var jätte härligt i det fina vägret, precis lagom varmt. När vi kom fram fick vi vatten och fika, vi satt ute på verandan i solen. Nu har Annica och jag träffats två gånger på samma vecka, kors i taket!! Hoppas det kan bli lite oftare nu när jag är ute och går så mycket med Sidney. Tyvärr glömde jag helt bort att ta några bilder när vi var där. Vi stannade väl någon timme där sen tog vi en omväg hem, så det blev nästan en runda på milen tror jag.

När Sidney och jag kom hem från promenaden satt mamma hemma på trappen och väntade på oss. Vi tog en lunch på gamla taco rester sen igår. Jag skulle vara stall -ledig idag ,en kompis till Zandra skulle rida Doris tillsammans med henne. Men hon ändrade sig i sista stund så jag fick åka ner och hjälpa Zandra som helt plötsligt stod ensam med fyra hästar att motionera. Så mamma fick öva på att passa Sid vilket var jätte bra, dom gick en promenad medan jag var borta. Dom hade träffat vänner till mamma, Kjell och Birgitta och dom blev väldigt fötjusta i Sidney som charmade dom totalt.

När jag kom till stallet hade Anna och Zandra klurat ut det så fint att jag skulle rida Pepci, Anna på Doris och Zandra skulle rida gulliver. Pepci är "stora Sandras" fullblod som vi får rida i helgen när Sandra är borta. Jag har aldrig ridit honom förut och var faktiskt ganska nerrvös innan vi kom iväg. Men nervositeten släppte och vi hade en härlig tur till Sandviken och red i vattnet. Pepci var ursnäll mot mig och jag njöt av att rida en häst med lite driv, men jag vågade inte släppa  på i galopperna. Det blev en kontollerad ridtur men mysig!

Och här kommer lite bilder på Anna, Doris, zandra och Gulliver.
            

Och så här kan en skön lördag med mycket motion sluta...............

Äkta kärlek!

Någon blir tonåring i dag!

Stort grattis på 13 årsdagen Jullan!  Många kramar och hoppas du får en fin födelsedag!

                                        

En vecka idag!

Idag har vi haft Sidney precis en vecka, Vad fort det gått!


Puss på dig prinsen!

Fredag, 1:a maj.

Tog en timmes runda i skogen med Sidney efter frukost, han var en ängel som vanligt. Det som är lite tråkigt här i Rydbo är att man möter väldigt lite folk och hundar när man är ute och går. I går kväll fick Sid följa med ner till brasan för att möta just det, folk och hundar. Han var så cool, sa inte ett ljud och hälsade fint på folk som vi kände. När vi kom hem från promenaden bytte jag om och stack till stallet och red Doris till Sandviken, en jätte härlig runda. Vi red ikapp Madde och Jenny och fick sällskap halva vägen, det var trevligt. Sid fick vara hemma med sin husse.

      
Lite bilder från sandviken.

På eftermiddagen gick Sid och jag till Ylva på gården så han och Ella fick busa en stund. Småhundarna Vilma och Disa fick vara med på ett litet hörn också. Sid och Ella leker jätte fint med varandra, och det var ytterst motvilligt Sid följde med mig där i från. Men när vi kom hem var han helt slut! Härligt att han har en kompis i allafall.


Puss Ella!

Här tar vi en liten paus i leken.

Nu har Thommy åkt till Norrköping för att tävla i frisbee golf, och kommer inte hem förrän i moron kväll. Så det är bara barnen Sid och jag i kväll. Det blir väl att vi tittar på Robinsson skulle jag tro.
Nu ska jag gå ut och leta upp min son som är ute med kompisar, och då får Sid öva att vara själv en stund och det har gått jätte bra hittills.

Hej hopp! så länge........

Citrontårta, mums!

Den här fina tårtan hade min mamma med sig igår som hon bakat själv. Den smakade citron och var jätte god!


Tack för tårtan mamma!

RSS 2.0