Globen horse show

Jag var där i går kväll, bjuden av min dotter Zandra i julklapp. Vi var där tillsammans med Anna och Elin, det har blivit en liten tradition nu tredje året i rad. Det var jätte mysigt som vanligt!

Och kvällens höjdpunkt för mig var J F Pignon med sina hästar i frihetsdressyr, snacka om horsemanship på hög nivå. Såg honom 2007 första gången.

Se och njut!


I dag....

bär det av till Berga nbg på föräldramöte. Det är nämligen dags för Zandra att göra sitt val, nu har hon provat på jordbruket, grisarna och kossorna. Det finns ju en massa kombinationer man kan välja så det blir inte lätt för henne, jag ska se om jag kan hjälpa henne att bli klokare. Hon vill ju gå Hippologen efter gymnasiet och då måste hon välja häst/häst, om hon väljer häst/jord som hon är sugen på måste hon läsa lite extra kurser utöver det vanliga för att bli behörig. Knepigt......och det mesta verkar ju roligt dessutom.

Nu tillbaka till arbetet!

Kossan Mu
Muuuuuu!

Samma samma....

blir det oftast att skiva om på bloggen, lite inrutat liv har man väl.

Tränade iaf aerobics efter jobbet, sen åkte jag till brukshundklubben för att träna Sid men där var det inte en enda människa och kolmörkt! Och jag visste inte vart man tände på planen, så det blev till att åka hem igen. Tog en ordentlig promenad istället och lekte lite med nya fotbollen hemma. Men på lördag ska vi ses några stycken på klubben så då blir det träna av!!


Grå söndag

Tog sovmorgon till halv tio, efter frukost blev det en runda med Sid i skogen.
Vart en sväng till Mekonomen i Täby för att köpa en distansring till ena vinterfälgen till bilen, men dom hade inga. Måste åka till en däckverkstad i morgon och se om dom har, vill ju gärna få på vinterdäcken innan man får en överaskning.

Åkte ner till stallet på eftermiddagen och red ett varv på slingan, Sid fick följa med idag och vi lyckades pricka in regnet precis. Sid tyckte det var toppen kul ändå, den hunden har hur mycket energi som helst!
Lyckades träffa Anna i stallet idag, vi har mest gått om varandra på sistone. Hon hade med sig gummistövlar, inne gympaskor och regnställ efter Elin till Jack. Och det var mycket välkommet, tackar!

Nu har Thommy och jag hjälps åt att städa av huset och nu blir det en kopp kaffe!

Trevlig kväll!


Solsken!

Gick upp i ottan och åkte ner till stallet för att fodra och släppa ut hästarna. Tog en liten prommis med Sid medans hästarna åt. Gjorde inget till Doris eftersom Lina har henne idag, så efter utsläppet åkte jag hem och kröp ner i sängen igen, och sov som en stock till klockan tio då Thommy väckte mig för att frukosten var serverad.

Efter frukost gick thommy och jag ut med Sid, vi gick till Täljö längs banvallen. Det var super skönt väder så vi blev ute i tre timmar, gick runt lite i Täljö och tittade på husen. När vi kom hem kändes benen som stockar!
Tog lite bilder på promenaden men hittar inte sladden till datorn, har letat i hela huset. Så jag kan inte lägga upp några bilder tyvärr. Har iaf haft en skön dag och i kväll blir det Robinsson med Paolo Roberto, en riktig karl i mina ögon he he!

Trevlig kväll alla!

Fredagsmys!


Vilken röra!

Vi ska ju som sagt flytta till Lunda med arbetet, och det har börjat rivas pallställ mm, och samtidigt ska man försöka bygga maskiner! Man får kryssa mellan allt som ligger på golvet. Ska bli skönt när vi är på plats där borta.

Gick från jobbet klockan tre för att ta in hästarna medans det fortfarande var lite ljust ute. Red Doris runt slingan i mörkret, Sid fick vara med husse i dag. Nu har Maddis och jag just kört ett Aerobicspass, och jag väntar på att duschen ska bli ledig.

Sov gott alla! <3

Dagsljus...

är jätte viktigt för hälsan och håller oss på bra humör, det läste jag. Och då kom jag och tänka på vad lite dagsljus man får den här årstiden, inte konstigt att man är trött och tålamodet tryter. Nu har jag ett fönster vid min arbetsplats där jag kan se ut, dit vi ska flytta med företaget kommer vi inte ha ett enda fönster i verkstaden! Det kommer att bli som att jobba i en grotta, men vi har blivit lovade JÄTTE bra belysning. Man tackar!
Vi måste alltså gå till fikarummet för att veta vilket väder det är ute, där ska vi få fönster iallafall. Så fråga inte mig om vädret!

Men det konstiga är att trots det mörka, trista, regniga vädret, och att jag inte kommer se dagens ljus efter jul så är mitt humör på topp! Jag vet inte vad det beror på men jag anar att all träning jag kommit igång med igen har en del i det. Ju mer jag rör på mig desto gladare blir jag, visst är jag också trött i mellanåt men på bra humör.  
Vi får se hur länge det håller i sig ;)




I lera och sörja...

Som Robban Broberg sa - Varför ska man gå i lera och sörja, när man kan gå på isen och ha det glatt!
Kom och tänka på det i morse när jag släpade ut hästarna i geggamojan och regnet, ett under att man inte halkar omkull i leran.....svinhalt är det, hoppas det fryser på snart.

Det blev ingen Agilityträning igår, det blir ju så halt när det regnar. Schamponerade och klippte klor på Sid efter kvällsrundan istället, så nu luktar snyggingen gott igen.
Satt med Jack och gjorde klart veckans läxor, man måste liksom putta på honom hela tiden för att det ska bli något gjort. Han tycker verkligen inte om skolarbete, och han går bara i trean! Hur ska det bli sen? suck!

Körde en halvtimmes Aerobicspass själv, Maddis skulle till Walter och hade inte tid.
I kväll ska jag till stallet och rida Doris i mörkret, Sid får nog följa med och springa av sig lite.

Tisdagskväll

Får se om vädret tillåter lite träning i kväll!


Måndag!

Åkte till stallet efter jobbet, tog in hästarna eftersom jag var där före Rosie som hade intaget. Hoppade över ridningen i mörkret, åkte hem och tränade en halvtimme med Maddis istället. Tror inte min pålla misstyckte. Sen tog jag och Thommy Sid på en runda ner till korset och tillbaka. Har kollat på Ceasar Milan och tänker hoppa i säng, ännu en vanlig dag har gått......

Klart bäst i Idol i fredags!


Calle och Mariette!

Skön söndag!

Var i stallet klockan sju i morse och fodra och släppte ut hästarna i duggregn. Red Doris runt slingan med Sid som sällskap, riktigt mysigt trots regn. Nu sitter vi och slappar i soffan med en kopp kaffe, det vill säga alla sitter utom Sid som ligger utslagen och sover, jag tror han är trött!! I dag blir det en slappar dag efter en kul kväll igår då vi hade kalas för släkten och firade Jack. Vi slutade kvällen med Guitar hero hela gänget, Jack var mycket nöjd.

Fick en överaskning av Zandra igår, hon beställde billjetter till Horseshow i globen som hon ska bjuda mig på!!
Vi ska se sista showen på söndagen, och jag som räknat med att få skippa globen i år. En mycket trevlig julklapp, tack Zandra!


Torsdagskvällen....

blev riktigt bra! Anna tog in hästarna åt mig och hjälpte mig med mockningen medan jag var på samtal i skolan med Jack, tack! Så det var bara att fixa mat och vatten till Doris, sen red Anna, Sandra och jag ett varv på slingan i mörkret. Det var riktigt mysigt, Sid var med och fick springa av sig lite men han blir ju aldrig trött! Man tycker ju han ska visa någon form av trötthet efter 8km i ganska bra tempo, men han flåsar inte ens. Men han sov gott bredvid mig i natt som alltid.

När jag kom hem från stallet var det bara att byta om, för Madeleine sa - Nu ska vi träna! Så det blev corepasset i en halvtimme. Kände mig riktigt nöjd när jag äntligen fick krypa ner i sängen.

Måste baka.....

Ska ha kalas för Jack på lördag och jag har inte ens börjat baka än. Handlade hem allt till förra helgen för börja i tid, men icke! Helgen gick och inte en ända bulle blev till, nu kommer jag få stå till mitt i natten i morgon ist. Idag kommer jag inte hinna, ska på utv.samtal med Jack efter jobbet och sen till stallet. Jag får köpa lite kaffebröd och göra tårta och bullar själv. 
Doris vilade igår så jag borde rida idag, och så skulle jag vilja hinna träna lite. Körde ett halvtimmes corepass i tisdags men igår blev det bara en promenad med Sid. En stor bit prinsesstårta klämde jag i mig också, eftersom vi firade Jack lite med familjen.



Min älskade son

I dag fyller Jack 9 år!

Stort grattis på födelsedagen!


Han uppvaktades i morse med fika på sängen, paket och skönsång av sin mor och far.


Nöjd och lycklig över sitt nya Nintendospel!!

I kväll blir det tårta.......

Måndag kväll

Tog en ridtur runt kyrkslingan i mörkret tillsammans med Sidney, travade mest så Sidney fick springa av sig lite.
Var hemma innan sju och åt middag och gjorde läxor med sonen, nu är det tredje barnet man läser "Pojken och tigern" med. En resa genom Sverige, ett sätt att kombinera läsning med geografi.

Har hunnit träna en stund på Wii balance board också, hade gått ner 0,6kg sen sist jag gjorde bodytest innan helgen. Känns skönt att det går åt rätt håll, i morgonkväll är det Agilityträning som gäller då får man svettas lite.

Nu är det dags för en dusch!

Glad måndag!

Känner mig på ett otroligt bra humör idag, nöjd och glad helt enkelt. En skön känsla så här på måndagsmorgonen.
Måndagar brukar vara jobbiga annars tycker jag.

Red min pålla i går em, jag tog slingan själv eftersom jag var osäker på vilket tempo jag skulle kunna hålla. Anna erbjöd annars sällskap med henne och Emelie. Doris betedde sig mycket märkligt i lördags då Lina hade henne, hon hade studsat runt och sparkat och nästan rest sig på gången. Ett sånt beteende är obsolut inte likt min Doris så Lina ringde mig och jag åkte ner. Då hade hon lugnat sig lite och jag kliade henne i skapet (jätte skönt!) och lyssnade på magen, var rädd att hon fått en kolik känning. Sen tog vi en promenad med henne, och efter det har hon varit som vanligt märkliga häst?! Stackars Lina, hon blev så orolig! Ridturen i går gick iaf utmärkt hon var pigg och glad. Även om alla säger -Äh det är inget fel på henne! så blir jag orolig när hon inte beter sig som vanligt, och man får en orosklump i magen. Men nu verkar hon helt ok :)

Därför kanske livet känns så lätt att leva idag!

Ha en riktigt bra dag alla!


Doris <3

Agilityskoj!


I dag åkte Zandra och jag med Sidney och Leia till klubben och tränade, det gick riktigt bra och Sid tog det lite lugnare i dag.

Här är sid och jag in action!






Leia och Zandra, Leia hoppar upp på tunneln isf att springa igenom därav mitt asgarv.

Vi hade riktigt kul och man var väldigt svettig när man kom hem, jag har fler filmer så det kommer mera vid ett senare tillfälle.

Erik Grönvall, en klass för sig!!

Var tveksam om han skulle klara en Queenlåt men oj vad fel jag hade!!

Till er som missade Idol igår kväll!



Torsdag

Kom iväg som planerat från jobbet klockan tre. Åkte ner och tog in hästarna medans det fortfarande var lite dagsljus i ruskvädret. Fixade allt till Doris och borstade lite på henne, när jag kom hem vid fem stod middagen klar på bordet. Efter maten tog Thommy och jag en rask promenad med Sid ner till korset och tillbaka, det regnade och blåste småjävlar! men det var ändå skönt med en promenad. Uppvärmd och klar när jag kom hem så tränade jag på Wii balance board en halvtimme. Och sen blev det en mysfika med Jack och Thommy framför tvn och där sitter jag än, snart dags att ta en dusch.....

I morgon är det fredagsmys!!

Ny dag nya utmaningar, eller?

Nä det blir nog mest dom gamla vanliga utmaningarna.

I dag har jag intaget av hästarna, ska försöka komma iväg från jobbet klockan tre så jag kommer hem tidigt från stallet. Ska försöka hinna träna lite själv och ägna mig åt familj och hund, får se i vilken ordning det blir..........
Känner mig trött och har en aning huvudvärk, hoppas det går över. Har försökt med mycket vatten och en hel del kaffe men utan resultat, kanske en promenad i friska luften på lunchen kan hjälpa? Vi får se!

Ha en bra dag!

Blue Diamond

Läs om vår lilla vita älskling "Diddi, hittade det på nätet. Vi hämtade henne hos Staffan hammarsköld i Skåne.



Här är en länk till kristianstadsbladet:
http://www.kristianstadsbladet.se/article/20070719/KRISTIANSTAD/707190089

Min pålla....

är igång igen! I söndags var hon riktigt pigg och skoj att rida, i måndags var hon trött och seg.........
Vet inte hur hon var igår för då hade Lina henne, ska höra mig för. I dag ska hon få en vilodag iaf det tror jag hon behöver och uppskattar så hon får ladda batterierna lite, lite masage om jag hinner det. Jag ska med Anna till Nibble när hon ska rida för Rebecka, jag agerar sällskapsdam och assistent och det är roligt att se på. I kväll ska jag klä mig bättre så jag inte fryser som förra gången.


Såååå kul!

Kom iväg och tränade Sid i går kväll, Jack hängde med. Först var vi helt själva på banan och det är rätt skönt när man är nybörjare. Sen kom Annelie och vi byggde en bana tillsammans, endast med hopphinder eftersom jag och Sid inte övat in alla andra hinder än. Åh vad roligt det var!! det var första gången vi körde en bana, och det var jätte svårt att hinna med att visa på hinder när min vovve kommer i 180 knyck hela tiden. Men han var grymt duktig, han bangar aldrig! Men oj vad jag får springa!! Gäller att lära sig hitta genvägar så man slipper sringa som en tok!
Det kom två till som också ville vara med så vi var fyra stycken som tränade. Det hände en rätt läskig grej, Sid får ju tokryck i bland och rusar runt och han sprang rakt in i staketet som är runt klubben mot vägen. Där var det ju mörkt och han såg inte staketet, han skrek till och jag blev livrädd. Men han kom till mig som ett skott och han var oskadd. Kanske har han lärt sig en läxa nu, han sprang inte iväg igen iaf. Han är ju ostoppbar när han får sådana där anfall av glädjefnatt!! Annars hade vi jätte kul, och jag hoppas jag ska komma iväg till klubben någon helg då det är ljust så jag kan be någon filma. Vore ju kul att visa hur duktig han är min kille!


När vi kom hem tränade jag och Maddis en stund, och jag hade gått ner 0,7 kg jihoo! en början iaf!!

Träningstisdag

I kväll blir det Agilityträning på klubben om vädret tillåter. Jack har fått blodad tand och hänger med i kväll också, skoj! Ska höra om Nathalie vill följa med också med Leia. Nu är det bara att hålla tummarna så det inte blir regn.




Helgen

I lördagskväll var vi hos Sandra (stallkompis) på inflyttningskalas, dom har byggt sig ett stort jätte fint hus i Rydbo. Deras gamla hus som dom bodde i innan får plats i deras nya vardagsrum, det var mer som en sommarstuga. Nya huset var helt fantastiskt med enorm takhöjd i vardagsrummet, ett biorum där ungarna fastnade hela kvällen. Bioduken täckte en hel vägg! Sovrum med walking closet och badrummet.........en dröm med hörnbadkar och tv. Ja man blev rätt avundsjuk......det var så fint. Grattis Sandra och tack för titten!

I söndagskväll var det dags att köra tillbaka Zandra och Diddi till Berga, det har varit trevligt att ha dom hemma några dagar. Zandra passade på att ta med sig mycket packning nu när hon fick skjuts, och packningen var enorm! Det var några veckor sen jag var där och det var kul att se hur mysigt och fint hon gjort i sitt rum, hon har verkligen allt hon behöver där. Numera tvättar hon sina kläder själv på Berga så hon kommer inte hem med berg av tvätt, det är skönt. Diddi finner sig bra i att flytta fram och tillbaka, trivs på båda ställen!

Oj vad klockan blev mycket, dag att jobba!

Grrrrrr.....

Sidney har lärt sig morra på komando, han är jätte duktig min kille!

Se här!



Det blev en del sköna långpromenader före frukost i helgen, ska ju bränna lite fläsk vet ni!

Här är lite bilder.






Ännu en skön helg till ända, och nu är det trött och seg måndag igen!

RSS 2.0