Ledig dag!

I dag har jag tagit semester eftersom barnen har höstlov. Tänkte vara hemma och umgås med min son som inte är förtjust i att vara hemma ensam. Men vart är han?! Jag tog en långrunda med Sidney efter frukost och när jag kom hem var han putts veck! Elias (kompis) hade ringt och Jack hade gått dit direkt. Så blev det med den mysdagen tillsammans, men huvudsaken är nog att han vet att jag finns hemma.

Har pratat länge om att ta tag i träningen igen, och idag såg min kära dotter Madeleine till att jag vägde in mig på Wii igen så nu är det bara att köra på! Har som mål att gå ner 5kg på två månader, det borde gå om jag skärper till mig. Måste bättra på flåset och rörligheten igen om jag ska orka med Agility och ridning.

Wish me luck!

Ingen fegis!

Var med Jack (sonen) på WBK och tränade Sidney i två timmar i går kväll. Jack var till stor hjälp, det är lättare att vara två i början. Jag fick massor av tipps och hjälp av Annelie också, hon tävlar Agility med sina två hundar. Rosie hann inte komma innan jag åkte hem klockan åtta, men Jag fick ju hjälp ändå :)

Sindey är jätte modig! Han gör allt man ber honom, jag däremot är jätte rädd när han springer upp på dom högsta hindren. Vet inte vad hindren heter? men det är en hög backe rakt upp och sen direkt ner, den klarade han plätt lätt! Han balanserade och han hoppade "ringen" och en serie på två hinder, super duktig! Tunnlarna har vi inte provat än eftersom det är så mörkt i dom på kvällen även om banan är belyst, vi får ta det en helg. Men Annelie visade hur jag kan börja träna slalom hemma så det ska jag börja med. En gång fick Sidney fnatt! efter jag belönat honom med en liten burk som det ligger godis i som jag kastar till honom. Han tog burken och sen sprang han bara runt runt runt, det hjälpte inte hur mycket jag än ropade och lockade. Till slut fick jag ryta till då kom han av sig och stannade "galenpannan". Han har så otroligt mycket energi, och han är supertaggad!

Fortsättning följer...

Öppen träning i kväll!

I kväll hoppas jag komma iväg med Sidney till brukshundklubben, Rosie (som höll kursen) ska dit och ville visa mig lite träningstipps. Det beror på om sonen vill följa med mig för Thommy är inte hemma i kväll, hoppas på det! Jack har länge velat åka med så det borde gå bra. Rosie ska bla visa hur jag ska börja träna slalom med Sid, det tar längst tid att träna in och det kan jag göra nu under vintern. Det blir mycket intressant! ;)

Tack!

Anna för att du tog tag i mitt skåpbyte i stallet, fast jag bara gnällde och var motsträvig. Ibland har du faktiskt tålamod :) Nu är det gjort och det känns skönt!!

Mysig stalldag i höstrusket!

I dag var det sovmorgon, och lite extra eftersom man fick ställa tillbaka klockan en timma. Efter frukost tog Thommy och jag en riktig långtur med Sidney, vi lyckades hitta en stig vi aldrig gått förut här i lilla Rydbo!! Höstpromenader älskar både Thommy och jag, så otroligt vackert med alla färger och friskluft. Är det tantvarning på det? Kanske det, men så är det iaf.

På eftermiddagen drog jag ner till stallet, Anna kom dit strax efter och vi fixade och donade till hästarna tillsammans. Jag förberedde till Zandras Diddi som kommer hem på tisdag och kommer vara hemma under lovet, det blir trevligt saknar dem båda. När Anna och jag gjort färdigt allt och tagit in hästarna åkte vi till Donken och köpte fika mm....och tog med oss till stallet. Sen satt vi i fikarummet och myste och snacka skit medans hästarna åt sin lunch, det var länge sedan vi hade en sån dag och det var jätte mysigt. Efter fikat red vi ut en liten sväng och pysslade om hästarna, jag maserade Doris lite vilket hon älskar.

Den här helgen har varit riktigt bra, lugn skön ingen stress tillsammans med familjen och riktigt kära vänner.

Kram på er alla!

Lördag!

Efter frukost i dag åkte Sidney och jag hem till Annica, vi ses tyvärr inte så ofta från att ha setts varje dag då vi jobbade ihop. Men desto roligare då det händer! Vi gick först en härlig långpromenad med vovvarna, sen tog vi en fika framför brasan som Ove fixat. Jag fick se film från deras bröllop nyligen, och det var så fint att det kom tårar en lipsill som man är. Det var en riktigt mysig förmiddag!

När jag kom hem tog jag tag i städningen hemma, Thommy försvann ut på tomten?! Men nu är jag iaf klar och nu ska jag softa i soffan!!

Go kväll!


Här är en bild på grabbarna, Gunnar, Svante och så Sid. Det var så dåligt ljus för mobilkameran så det blev suddigt tyvärr.

Red min pålla....

i dag! Och hon verkar ok, iaf i skritt och trav galoppen får vänta lite. Och hon var pigg också, men Sidney var ännu piggare och helt tokig!! Det var säkert minst åtta rådjur på ängen vi red förbi och Sid var helt tokig, är det en jakthund jag har? Som tur var hade jag honom kopplad :) Imorgon har Lina Doris, men jag ser redan fram emot söndag då jag ska rida igen :) Hoppas hon håller nu min lilla häst.

I kväll blir det Idol och Ben&Jerrys, i morgon hoppas jag att jag ska träffa Annica.

Trevlig kväll!

Dagens höstbild

Höst...

Ja nog är det höst alltid, och jag är så trött!! Jag förstår inte hur man kan vara så himla trött? Fast jag jag gillar hösten men inte mörkret, det är så underbara färger på hösten. Tittade ut genom fönstret på jobbet idag och se hur vackert det är!





Jag var ute och gick med Sidney och Doris idag också, Doris visade ingen hälta alls och var pigg och glad!  I morgon ska jag sitta upp på henne och se hur hon känns, hoppas det går bra. Sidney var som alltid full av energi och nu ligger han och tuggar på ett ben nöjd och glad!

Följde med.....

Anna till Nibble på träning, som sällskapsdam och lite assistent. Det var kul och titta på och se hur mycket det går frammåt för Anna och Varre. Varre är inte helt lätt och medgörlig att rida kan jag säga, hon ser till att Anna får jobba hårt :) Tog två hopplöst dåliga bilder, här är den ena....




Min pålla är på bättringsvägen i morgon ska Sidney och jag gå en promenad med henne igen.
Nu är det dags för en dusch och sängen, är så trött!

Sov gott!

God morgon!

Har just kommit hem från stallet, hade morgonfodring och utsläpp. Tog en runda med Sidney och rengjorde och fyllde upp vattentunnan i hagen medan hästarna åt. Sen fixade jag allt till Doris när jag ändå var i farten, ska ner och ta in dom i em och promenera med Doris som fortfarande är halt men mycket bättre. Har även kvällsfodringen i kväll så det blir jojoåkning till stallet idag, men igår var jag helt stall ledig så det gämnar ut sig.

Nu är det dags för frukost, är hungrig som en varg!!

Dagens att göra lista!

  • Gå en långrunda med Sidney. Check
  • Dammsuga huset och plocka undan lite. Check
  • Åka till Täbt C och handla present till Jonathan. Check
  • Göra mig i ordning till kalaset, hm...alltid samma problem. Lånade en tunika av Maddis, ok! Check
  • Gå på kalas kl tre.
  • Komma hem och se körslaget.
  • Sova sött!

Jag har en ny last.......

förutom Ben&Jerrys, jag har hittat "FACEBOOK"!! Ja jag vet att det är ungefär hundra år försent, men vadå? bättre sent än aldrig. Det super kul ju :) och jag har hela 13 vänner där, hi hi! till skillnad från bloggen så kan man ju chatta med varandra direkt, men även göra inlägg med bilder. 

Tjo flöjt! 


Huu vilket väder!

Var ute och gick med Sidney och Doris i blåst och snöblandat regn, usch!
men min lilla pålla var iaf bättre idag, tack och lov!

Sidney och jag har tränat lite hinder inne i vardagsrummet, hi hi! Vad gör man när det är kolsvart ute?
Han var grym! tycker att det är jätte kul!

Orolig.......

för min lilla pålla, hon är jätte halt! Det verkar som det sitter högt upp, hon är inte tjock och det finns ingen värme i hov eller ben, och ingen puls......
Bäddade in henne i "Back on track" maserade och la på dubbla täcken i går kväll. Hoppas hon är bättre när jag kommer ner i kväll.....

Agility DM

Igår söndag var jag och Sidney på Öbk och hjälpte till på Agility DM. Jag var hinderfixare och satt bredvid banan och plockade upp rivna hinder. Det ösregnade på morgonen men sen blev det uppehåll som tur var, även om jag var välklädd i regn och vindställ så var jag djupfryst när jag åkte hem.
Det var massor av hundar och folk överallt, super bra träning för Sid som först trodde alla var lek kamrater. Men han skötte sig fint för att vara första gången. Vi åkte dit till halv nio och kom hem vid halv tre, Sid var helt slut när vi kom hem och sov som en utter.


Dom hade anordnat en "fiskdamm" till hundarna, det var en liten hage där det låg massor av paket som hundarna fick gå in och hämta. Sid valde ett grisöra, gott!! 

 


Så tråkigt......

fick just veta att min pålla är halt. Hon hade börjat halta när Zandra red henne idag, utan vidare?
Hoppas det inte blir långvarigt.........



Höstpromenad

Vaknade klockan sju och insåg att jag hade sovmorgon, lyckades somna om och vaknade halv elva av telefonen!!
Halv elva! vet inte när jag sov så länge sist. Efter en lång frukost åkte vi ner till till Rydboholm och tog en långpromenad i Engelska parken, en av de vackraste platser som finns enligt mig.


Mitt promenad sällskap! Thommy, Sid och Julia.

Det var super fint höstväder idag, friskt men soligt och det blev en hel del bilder.


Fina pojken!








Vackert löv jag hittade som var enormt stort, syns dock inte på bilden hur stort det är.



Ja jag har haft en riktigt skön dag!

Helg!

Har just sett klart på Idol, det var väl ok ingen var så där JÄTTE bra i kväll tycker jag.

Ser fram emot morgondagen lördag, jag har en hel dag framför mig utan någonting uppbokat. Jag behöver inte ens åka ner till stallet, Lina har Doris. Jag ska sova ut ordentligt och bara ta dagen som den kommer, bara göra det jag har lust med! HÄRLIGT!!

På söndag ska jag till brukshundklubben och vara funktionär på Agilitytävling, och Sidney får hänga med. Blir bra övning för honom att titta på ;)

Ha en skön helg allla!

Love my car.....

Besiktade vita pärlan idag, den gick igenom utan anmärkning!

-Perfekt, som ny! sa besiktingsmannen.

Tack för det!

Hjälp!

Man är ju helt skadad, jag har glömt mobilen hemma och känner mig helt naken!! Tänk att man kan bli så beroende av en telefon?! Jag går ingenstans utan den, men nu vet ni varför jag inte svarar idag ;)

I går kväll.....

var jag ledig från stallet, Lina hade Doris (Lina=min nya medryttare) Så jag ägnade en del tid på Sidney, var ute en långrunda, busade, tränade och klippte klor. Och jag passade på att ta lite bilder!









Jag hade egentligen tänkt åka till klubben och träna, men är så in bomben trött så vi blev hemma.

Höstrusk!!

I morse var det inte kul att släppa ut hästarna, blåsigt regn och kolsvart ute. Och dum är man också! (ingen nyhet precis) man ska ju spara tid, så jag tog som vanligt Gulliver, Doris, Sid plus en höpåse och gick upp till hagen. Och vi såg ingenting!! så Doris som alltid går två steg efter gick rakt in i fika bordet som står på kullen där vi paserar till hagen, då blir hon rädd såklart och då blir ju även Sid rädd och far runt som en tok och Gulliver passar på att ta en tugga hö i påsen, KAOS!. He he kan man annat än skratta? Allt gick iaf bra tillslut och vi hittade fram till hagen.

Vad har dom egentligen för sig på Berga?






Har dom för mycket fritid på Berga naturbruksgymnasium tro?

Fredag-Söndag

hade en hemsk fredagkväll!! Min älskade Sidney mådde inte bra alls, han ville bara sova och ville inte äta alls. Om Sidney inte äter är det något som inte är bra, det förstår alla som känner min älskling. Han hade 38 i temp så det var ingen fara men han låg bara i min säng och sov hela kvällen. Han kräktes upp allt han hade i magen också, så jag trodde han hade ätit något olämpligt som fastnat på vägen. Fy vad orolig jag var, men på lördagmorgonen var han pigg och glad igen och HUNGRIG!! Tack och lov! Nu har han varit pigg hela helgen så jag hoppas det bara var något tillfälligt.

På lördagen åkte jag, Thommy, Jack och Sidney till jobbet, det var inventering! Usch vad trist det är att inventera, vi var klara vid tre tiden, då åkte Sid och jag hem. Thommy och Jack åkte till Hovet och kollade Hockey, Djurgården-Brynäs spelade och det blev 4-4. Sen blev det en mysig hemmakväll.

Söndagen har jag tillbringat på Nibble, Waxholms fältrittklubb hade KM idag och jag var åskådare. Anna, Elin och Paulina var med och tävlade. Alla var jätte duktiga men hur det gick för var och en väntar jag med att avslöja, det får dom göra själva. Bra ridet allihopa!!

Fina Didden!


Bilden är tagen från träningen på Sjöberg.

Idag var jag och Thommy och hälsade på Zandra och Diddi på berga. Zandra har stalltjänst och behövde lite ätbart till helgen, och så behövde Diddi mussli. Zandra berättade att hon skrittat ut på Didden i veckan utan att hon börjat steppa omkring och stressa, helt fantastiskt!! Hon är så fin lilla Didden, men ack så envis.

Ja du.....

Anna det är inget vidare med uppdateringen här. Jag har liksom tappat suget, jag har typ 11 läsare i snitt som läser min blogg. Av dom 11 är det endast du som komenterar den, med undantag för några andra få enstaka. Det säger mig att min blogg är ganska så tråkig, komentarerna är ju liksom betalningen på något sätt. Det är jätte kul när man går in på bloggen och ser att någon komenterat, och det får en att vilja fortsätta. Jag måste hitta på något roligare att skriva om helt enkelt, men vet inte vad. Men jag uppskattar dina små besök iaf :). Jag får väl börja skriva dagbok istället ;) för det är kul att skriva.



Kursen med Sidney gick jätte bra! Han är så taggad, du skulle se honom. Vi fick börja hoppa lite hinder och han ville hoppa hela tiden, tog nästan två hinder i ett språng! Galenpannan!! Han ville inte sitta och titta på när dom andra försökte, han är ett riktigt Agillityämne ;) Vi gick igenom hur man lär hundarna olika hinder och vilka man inte ska öva ensam på innan hundarna är vana. Hundarna fick gå över en press på marken, och över en stege på längden som också låg på marken. Sid fixade allt utan problem, jag trodde faktiskt att han skulle vara lite skraj men icke!
Vi fick också öva på att föra hunden lös, att visa på hinder. Sid kom i sån fart att han prang rakt in mig!! men det gick bättre och bättre.

Nu är den här kursen tyvärr slut, men jag kommer fortsätta träna till nästa kurs börjar. Vi som var med har bestämt att träffas ibland och träna tillsammans, så det blir kul!

RSS 2.0