1 år med Sidney 24/4

Nu har jag haft min guldklimp i ett helt år!! Det känns som vi alltid varit tillsammans, min helt underbara kille och jag. Vi har så mycket skoj tillsammans, och han har blivit ett riktigt muskelpaket. Otroligt vacker charmig och super tillgiven, vilken tur jag haft!Och nu har han fått en syster "Chezzie" 1 1/2 år som han ÄLSKAR och som älskar honom. Dom har sååå roligt ihop och det funkar jätte bra, Sid är så juste mot henne. 

På gång!

Var på atg-kliniken med Doris i måndags, och det såg bra ut! Nu har jag fått ett igångsättnigsschema att följa så vi är absolut på G nu! Men det kommer att ta tid, det är tre veckors skritt innan jag får börja trava och sex veckor till första galoppen. Men det känns härligt att få komma igång igen efter så lång tid.


Zandra och Doris på promenad i helgen som var.

Regn och rusk....

men kom ut och skrittade Doris ändå, fick sällskap med Anna, Elin och Emellie. Vi red ner till travbanan och tog ett varv där, och det var riktigt mysigt. Doris var pigg och glad! Är så mycket ensam i stallet nu för tiden att det känns jätte kul när man får lite trevligt sällskap :)

Sitter just nu och väntar på ännu en sudden i hockeyn, såååå nervöst....
Trodde vi skulle slippa det när Djurgården gjorde tre raka mål, men icke! Så nu är det bara att hålla tummarna!

HEEEEJA DJURGÅRDEN!!!!!


Pink glove dance!


Sjukhuspersonalen dansar för att bekämpa bröstcanser, härligt!!


Fri träning!

Var och tränade vovvarna i gårkväll med ett par klubbkompisar. Vi byggde en bana som vi körde några gånger, och Sid var jätte duktig och focuserad. Vi har det lite knepigt med slalomen, ibland går han jätte bra och ibland verkar det som han inte fattar vad vi håller på med alls...

Jag fick en del hjälp att lära Chezzie tunneln, lättare om man är två så en kan hålla och en kan locka. Han klarade det galant. Sprang en liten kort bana med henne också, hon är väldigt glad och yvig och hoppar lika mycket på mig som över hinder. Men hon var jätte duktig och verkar tycka att livet är toppen!

Både hundarna jag somnade gott när vi kom hem :)

Besviken....

och faktiskt lite arg! Har sett fram mot kursstarten i Agility, och så blir det inget......antiklimax!
Antalet deltagare var för få när den skulle börja i söndags. Vi ska iaf göra ett nytt försök den 28e, då får vi hoppas att fler vill vara med.

Helgen har varit jätte bra ändå med en hel del sol och värme, många promenader och mys i soffan.
I fredags fyllde Zandra 17 år och dom närmast sörjande var och gratulerade, dock saknades Thommy som var i Malmö och tävlade med sina plastlock hela helgen.

I söndags var jag i stallet, tog med mig lite överblivet fikabröd och fikade med barnen (ungdommarna) i stallet.
Sen hjälpte jag, Moa och Jack till och sätta upp hinder på volten till Zandra och Elin som skulle hoppa.

Ikväll ska jag iaf åka till klubben och träna lite själv!

Agilityträning 13/4

Var och tränade på klubben igår kväll, vårpremiär! Vi plockade fram alla hinder, det tog en stund. Tränade mycket slalom med Sid men också en del andra hinder. Chezzie tränade jag mest "sitt stannakvar" och vanliga hopphinder, tränade även kontakt att focusera på mig, det gick riktigt bra.

Mitt som jag höll på att träna Sid dök två råddjur upp, som tur var är det staket runt planen. Men Sid drog från mig och dök såklart rakt in i staketet smart som han är "NOT". Han skrek till av smärta och chock och kom så småningom tillbaka till mig oskadd. Efter det var han väldigt ofocuserad på mig och träning, tittade bara efter råddjur!!

Det var en händelserik kväll, min tok till hund "Sid" rammade en av mina träningskompisar i full fart och hon stöp omkull, självklart var det lerigt där. Både jag och Sid fick skämmas men Anneli tog det med ro och gjorde inte illa sig, skönt!

Men i det stora hela var det en jätte rolig kväll och hundarna var supertrötta när vi kom hem, ett av mina mål uppnåt med träningen;)Chezzie måste ha den längsta tungan i världshistorien!!

Så härligt med vår!

Lånade Julias alldeles för lilla cykel i morse och motionerade hundarna innan jobbet, Sid är fortfarande lite rädd för cykeln och stretar emot lite Chezzie skötte sig utmärkt. Problemet är bara att Sid har en super kondis, medan jag och Chezzie flåsar som grisar är han helt oberörd och inte ens anfådd!! Det är så underbart med våren och jag får massor av energi, ljust på morgonen och ljust på kvällen man vill bara vara ute...

I kväll ska jag träffa några klubbkompisar och träna Agility på Wbk, premiär utomhus! Och på söndag börjar fortsättningskursen, ska bli sååå kul! Det ska också bli kul och se om Chezzie gillar det, hon får hänga med i kväll.

Berättar senare hur det gick!  

Hundliv!

I helgen har vi haft tre hundar hemma, vår Sid, Chezzie och Leia. Så det har blivit många långa promenader i helgen, och hundarna har lekt och haft hur kul som helst. Tomten är äntligen fri från snö men nu ser den ut som en leråker, efter att dom sprungit runt som tokar!Det har varit ett underbart väder idag, började lite grått men sen kom solen! Hittade den första krokusen på tomten som inte hundarna sprungit över.

Onsdag 7/4

Skrittade Doris igår för första gången på fyra månader, hon var pigg, glad och trampade på jätte fint! Det kändes riktigt riktigt bra :) Zandra följde med på Blues, vi red kyrkslingan. Det ska bli underbart att komma komma igång med ridningen igen, hoppas igångsättningen går bra bara.

Efter stallet packade jag in Sid och Chezzie i bilen och åkte till Wbk, anmälde mig till fortsättningskurs i Agility med Sid. Jag är väldigt sugen på en Freestylekurs också men vet inte om jag har råd, dilemma!! Om vi behåller Chezzie så vill jag ju gå kurs med henne också. Jag kommer ju träna henne i Agility också men det skulle vara kul att gå kurs.

Stöp utmattad i säng vid 22.00 


Rymmare!

Hade varit ute på kvällens långrunda med Sid och Chezzie, en promenad på en dryg timme. Släpper in hundarna på tomten och dom springer runt och leker på baksidan, sen hör jag att Chezzie skäller och går för att titta på vad. Då är Sid inte längre kvar på tomten! Han har hoppat över staketet och stuckit till skogs!! Han syntes inte till på några minuter men kom sen hem självmant. Han måste fått syn på något djur och tagit upp jakten, kanske är det inte bara bra att träna Agility, nu har jag en hund som hoppar väldigt bra och väldigt högt!! 

BUSE!!

 

RSS 2.0