Gott nytt år!

IMG_0610_edited


Min lilla Flisa...

är så duktig!

Tömmkörde henne i flockhagen i dag där inga hästar går nu under vintern, det var riktig djupsnö där och hon fick ett tungt pass och jag med. Önskar jag kunde ha filmat henne samtidigt som jag tömmkörde men så proffsig är jag inte, hon jobbar såååå fint med sina bakben och det ser så läckert ut när snön yr runt benen på henne.
Hon är alltid så trevlig efter hon fått jobba ordentligt, hon behöver verkligen aktiveras för att må bra.

På söndag kommer Zandra hem från stalltjänsten och vi ska ut och rida tillsammans igen, ska bli så mysigt.
Och den 8-9 januari ska Flisan och Zandra på kurs hos Jennie, första dagen är det dressyr och andra dagen markarbete. Zandra ska även rida Didden i dressyren, det ska bli jätte kul att se!

Hej hopp!

Se upp i backen!!

Här kommer en galen kärring farande!!



Jodå det är jag och Sid som kommer ner för backen, livsfarlig lek det där!!
Thommy, Jack, Julia, jag och hundarna var och åkte i Ådalsbacken idag, kul men läskigt.
Jag fegade och åkte inte ända uppifrån det går så jäkla fort, och hundarna var helt galna!!


Jack och Chezzie!

Jul hos mig!

God fortsättning gott folk! Jag har haft en underbart mysig Jul hoppas ni haft det samma.
Julafton firades hemma hos oss med familjen, samanlagt femton personer. Vi körde som alltid julbord, paketleken, trisslotterna och julklappsutdelning. Och alla barn var nöjda och glada! Hundarna fick så mycket paket att dom inte kunde få äta upp allt på en gång.

Även om Julafton är supermysigt så älskar jag nog dagarna efter mer...när det är över....lugnet lägger sig liksom, man myser med barnen som fixar med sina nya klappar. Kanske spelar man ett spel någon fått, tittar på film tillsammans och går långa promenader i snön med voffarna....underbart...då laddar jag mina batterier. Och så stallet såklart, att vara med hästarna är så mysigt. Tog en ridtur på Flisan i går med Zandra och Elin, jättehärligt!
Hur gör ni för att om ladda batterierna?

Jul hos mig....


Vår söta gran!






Snart så...

kanske julefriden infinner sig. Har varit ute och handlat julklappar efter jobbet i två dagar, och det har gått över förväntan. Har bara en klapp kvar att köpa och jag vet vad jag ska ha, helt underbart!! Och det var ingen trängsel i Täby och nästan inga köer, helt otroligt. I kväll ska det sista in handlas som gran och lite smått i matväg, sen är jag klar!!

I morgon är jag ledig och ska mysa och fixa hemma. på kvällen ska granen kläs och skinkan provsmakas enligt tradition, och alla våra barn kommer vara hemma.

Härligt men jul trots allt!


Julfint hos Flisan!


Zandra och jag pyntade i stallet i går, och så här fint fick Flisan. Hon var med och kolla läget hela tiden.

Och vi gjorde även fint till lilla Didden.

Lördag 18/12

Tidig morgon i stallet tillsammans med Zandra som är hemma på jullov, trevligt med sällskap. Vi fixade allt till hästarna och Zandra red Didden och jag tömmkörde Flisan. Jag har inte sett Zandra rida Didden på länge och det var riktigt rörande att se hur fin Didden har blivit.

Tog en kaffe när jag kom hem sen bar det iväg ut i julhandeln med Thommy och vi fick en del gjort, några klappar inhandlade och julskinkan! Då har man i alla fall kommit i gång och är med i matchen. Nu ska det ätas Fajitas som Thommy fixat och senare blir det Robinsonfinal, men innan dess kvällsfodring av pållarna!

Trevlig kväll!

Traditionell Jullunch på jobbet!

Japp! I dag blir det premiär för mig på julmat för i år, klockan tolv ska det ätas!!


Sen är det bara att rulla ut till bussen....


Utan bil i sju dagar...

Jodå Volvo skulle just börja byta katalysatorn...meh..hoppsan då! Den hade inte kommit, den var restad!! Så nu har vi fått en ny tid på torsadag nästa vecka...två dagar innan Julafton, jihooo!

Så mitt äventyr i lokaltrafiken fortsätter...


El Diablo restaurang

I går kväll var jag ute och åt med jobbet, företaget bjöd! Gabriel som jobbat på kylma i 31 år går i pension och flyttar hem till Chile, så vi på produktionen firade av honom. Vi var på restaurang El Diablo och det var verkligen ett supertrevligt ställe som jag varmt kan rekomendera. Kopierade texten nedan från nätet eftersom den var så beskrivade och bra.

I ett gathörn
ett stenkast från polishuset på Kungsholmen har ett gäng matglada tequilafreaks startat en restaurang med bar. Som en bit in på kvällen förvandlas till en stimmig bar med restaurang. Att det ofta blir rätt uppsluppet på krogen El Diablo är inte så konstigt. Baren har ett av Europas mest omfattande tequila­sortiment, hela 40 olika sorter att välja mellan. Och denna spännande dryck, som efter internationella regleringar fått ett allt bättre rykte, är också den röda tråden i menyn.

Till varje rätt finns en speciellt utvald och rekommenderad tequila. Och de pirattillverkade ävjor man som ung drog i sig med salt och citron känns avlägsna. På El Diablo serveras eleganta agave­-destillat. Äkta tequila är nämligen gjord på liljeväxtsläktingen agave och inte alls på kaktus, en utbredd missuppfattning. En av favoriterna på El Diablo är Los Tres Toños Añejo, där smaken påminner om rökig whisky.

För den som vill ha matro och till fullo njuta av El Diablos suveräna mat och varma service rekommenderas ett besök tidigt på kvällen. Det är en något udda upplevelse att bli serverad en amuse bouche, en aptitretare, samtidigt som någon krossar ett glas i baren.

De entusiastiska kockarnas favoritgren är smakkrockar. Och ofta lyckas de på ett smått sensationellt sätt. Mexikoinspirerat och latinamerikanskt temperament med mycken uppfinningsrikedom. Som den lätt frusna avocado­-vaniljkrämen till förrättscevichen på räkor, pilgrimsmusslor och tonfisk. En ren dröm. Andra krockexempel ur den välkomponerade menyn är den lakritsstekta legymmoroten till de kokosstekta pilgrimsmusslorna, valrhona­risotton i den vegetariska söt­potatisrullen, och kanel-vitlöksskyn till oxfilémedaljongerna. Bäst fungerar innovationsivern på de enklare rätterna med färre ingredienser som passar bra ihop. Vissa av huvudrätterna är tyvärr packade med lite för många smaker som ska konkurrera på tall­riken.

På efterrättsmenyn finns en crème brûlé som redan är klassisk med tonkaböna och citrongräs. Övriga efterrätter är godkända, men behöver finslipas. Det behöver inte brödet, som man gärna tar hem en skiva av i servetten. Sanslöst gott med chili, kakao, russin, aprikos och sirap. Alltså ett riktigt Diablo-bröd.

Krogguiden

[email protected]

 


En liten ängel...

kan göra underverk när det känns tungt. Denna underbara lilla ängel hängde i ett fint paket i stallet till mig då jag
kom dit i kväll.....



Tusen tack! Elin och Lena


Någon där uppe gillar inte mig!


Lämnade in bilen på Volvo i morse eftersom den inte gick igenom besiktningen pga en jädrans motorlampa som lös. Och nu har jag fått dommen! Katalysatorn är trasig och det kostar ÅTTATUSENKRONOR att byta den. Tack för det lagom till Jul!! Men jag måste ha bilen, så är det bara. Kan inte hålla på att traska till stallet och åka komunalt, med intag och utsläpp av hästar när man ska jobba. Tiden räcker liksom inte till för mig. Vet inte om jag får tillbaka bilen i dag, dom skulle höra av sig senast klockan tre. Lina var snäll och tog mitt intag i stallet i eftermiddag. Men jag hoppas verkligen jag har bil i morgonbitti när jag ska fodra och släppa ut.

Bilar ska bara rulla och gå!!




Finaste Flisan

Var hemma från jobbet idag med, men förkylningen har stannat av iaf. Ingen grinsnuva längre åtminstonne och ingen tandvärk!! Hoppas att tanden  håller sig i skinnet över jul.

Åkte ner till stallet vid halv ett och fixade åt Flisan, var helt solo i stallet och det var rätt skönt även om jag älskar sällskap vanligtvis. Flisan fick sig en ordentlig borstning och lite mys, gick sen upp till volten och tömmkörde henne. Vi börjar verkligen få klämm på det här med tömmkörning, Flisan jobbar jättefint och jag sköter mig riktigt bra :) om man får säga så om sig själv?! Passade som vanligt på att NH-träna lite, och på vägen tillbaka till stallet hade jag långlina på henne och övade följsamhet. Och hon är så duktig, om jag stannar gör hon det, backar jag gör hon det. Om jag bara tar ett steg frammåt gör hon det också, hon följer mitt tempo även om jag tar myrsteg eller springer min finaste häst!!

Efteråt var klockan dags för lunch till Flisan, och för mig var det raka vägen hem och vila soffan!

Dagens bilder!

Inte en bild med öronen frammåt...

Inte lätt att fota och tömmköra samtidigt så hon fick stå still :)



Mums!

Födelsedagskalas/Spelkväll

Thommy min sambo och klippa fyllde år i går 11/12 och min bror Peter med sonen Robin och min mamma kom över och trotsade min förkylning. Thommy och Peter hade bokat in en spelkväll sedan länge, och då menar jag inte tv-spel eller data utan gamla hederliga sällskapsspel. Många ville vara med, Maddis, Jack och Julia och jag var med en stund när jag inte låg i sängen och vilade. Vi bjöd på Taco och Ädelostpaj och till kaffet blev det kladdkaka med grädde, det var vad jag orkade med att göra. Alla andra satt uppe och spelade till mitt i natten, men jag däckade tidigt. En trevlig kväll för födelsdagsbarnet!


Klockan ringde halv sju i morse....dags för fodring och utsläpp av hästar....suck! Förkylningen måste ha nått sin absoluta topp jag kände mig verkligen hel risig. Thommy fick åka med ner och hjälpa mig, och vilken klippa! Han hämtade hö och gjorde påsarna, sopade, bar ut haghö, hämtade spån och bar vatten mm. Nu blir det vila soffan och se om man orkar ta sig ner och motionera Flisan i eftermiddag.

Tusen tack min underbara man!

Dunderförkyld och tandvärk!

Kan det bli bättre? Vaknade med tandvärk och värdens förkylning som började igår. Det konstiga är att tanden som värker borde vara död!! Den är ju rotfylld för tusan! Är det inte konstigt? Dom hade nervgift i rötterna för att den jä*** skulle dö men nu värker den?!! Jaja nu ligger jag hemma i sängen och tycker synd om mig själv...toppen! Det hjälper inte....

Tog mej ut en långrunda i skogen med hundarna iaf, underbart väder men flåsade som en gris av att pulsa i snön. Har nu två nöjda hundar som sover gott....ska nog jag göra en stund också för snart är det dax att gå till stallet och ta in hästar och fixa Flisan.


Med locket på...

Ja det är sån jag är, jag lägger på locket och lider i tysthet! Min inre stess är nu så hög att jag måste lätta på trycket. Det är snart jul och jag är lusfattig, vill ge mina barn så mycket men kan inte. Bilen måste in på rep. eftersom den inte går igenom besiktningen pga en lampa som lyser när den har lust, men jag har inte råd. Och idag blir det körförbud! Har verkligen ingen tid att sitta och åka komunalt till Spånga varje dag, jag har ju både familj, häst och hundar som kräver min tid. Min älskade son som ska gå igenom ännu en utredning, vilket säkert är bra men hur förklarar man för en 10 åring? Hur ska han förstå och upfatta alla dessa tester....
Och Flisan min fina pålla...men ack så specilell hur ska jag klara av henne? Allt i stallet som måste fixas och målas...målas och åter målas, när ska det bli klart? mm..mm

Så! Då har jag lagt upp min ångest på nätet....och det känns faktiskt bättre!


Uppdatering Flisan mm..

Upptäckte att det är en vecka sedan jag skrev här, inte så mycket att berätta alltså. Den här veckan har Zandra stalltjänst på skolan så det blir ingen hopplektion i kväll. Men Zandra var hemma i helgen som var och red ut på Flisan fredag, lördag och söndag. På söndagen red hon på Ängsholmen (sommarhagen) och hoppade diken och jobbade i djupsnön, jobbigt sa Flisan! Jag har tömmkört henne måndag och tisdag på volten och hon är verkligen superfin! I dag tror jag det blir en vilodag för Fliset för jag tänkte måla mitt skåp i stallet, så man kan flytta in och få lite ordning igen. Kanske om tiden räcker till denna vecka åker jag över till Zandra med Flisan så hon får hoppa henne i ridhuset på skolan.

Här om dagen tänkte Flisan bita Anna som gick förbi henne, hmm.. hon brukar markera lite då man drar sadeljorden men annars har jag inte märkt såna tendenser. Hon är väldigt sur i boxen och markerar mot folk som kommer nära, men med mig funkar det bra då jag hanterar henne. Hoppas detta inte blir värre, vill ju inte att hon ska ge sig på någon... 

Hoppträning 1/12-2010

I -17 grader packade Zandra och jag in Flisan i transporten och åkte till Granby på hoppträning. Väldigt dimmigt, fuktigt och snorhalt på vägarna, inget jag gillar men det gick bra. Zandra var ryttaren som vanligt och jag hjälpte Sofia med hinder för att hålla värmen, vilket inte var lätt!

Dom körde effektiv träning med en linje på medellinjen, vilket gjorde att hästarna blev fort trötta och jag slapp frysa så länge. Flisan skötte sig utmärkt som vanligt!

Uppvärmning
>



Och en till..


Visst är dom väl duktiga? :)

Vetrinärbesök med vovvarna.

I går kväll åkte jag med vovvarna till Arningedjurklinik och vacinerade dom. Nu för tiden  gör dom en liten mindre hälsokoll samtidigt, såsom tittar i öron och tänder. Vi vägde även båda två och Chezzie vägde 27,5 kg och Sid 29kg. Vetrinären tyckte båda hundarna var i riktigt fin kondition, slanka och snygga! Det kändes väldigt bra.

Kom inte till stallet förrän strax innan sju, så Flisan fick stå. I kväll ska vi åka till Granby igen, det är hopplektion för Sofia och Zandra ska hoppa Flisan. Så i morgon blir det säkert lite bilder eller film här!

Back to work!

   
Mina darlings <3

RSS 2.0