Visingsö 27/7-29/7-2010

Var och hälsade på en barndomsvän och hennes familj som bor på Visingsö. Vi bodde grannar i Edsberg (Sollentuna) då vi var barn, våra föräldrar var också goda vänner. Vi har inte träffats på många år men fick kontakt via Fscebook i början på året, och dom kom upp till stockholm när min mamma fyllde 70 år. Då bestämde vi att vi skulle hälsa på dom i sommar, vilket vi nu gjort.

Vi hade så himmla trevligt och mysigt, Inger har hela åtta barn från 1 år till 19 år. Dessa ungar var helt underbara!! Ida som är äldst var inte hemma men dom andra sju var det, så Jack hade många att leka med.
Inger och Kenneth visade oss ön och vi åkte remmalag ett måste då man är där. Vi blev bjudna på middag hemma hos Ingers pappa Ronny första kvällen, den andra kvällen hos Inger och Kenneth. Vi fick smaka Vättern kräftor, helt fantastiskt goda.

Lite bilder!

Här åker vi remmalag, vi fyllde upp en hel sida på vagnen.


Solnedgång över Vättern, utsikt från Ronnys altan.


Jack och Elias


Lycklig son med polkagrisar


Ellen och Lydia, två av Ingers barn.


Vätternkräfter

Frukost sällskap!

20100728574 (MMS)

Frukost sällskap!


Gränna! har nu väskan full med polkagrisa...

20100727560 (MMS)

Gränna! har nu väskan full med polkagrisar....


Fikapaus strax innan linköping, solen skiner.

20100727555 (MMS)

Fikapaus strax innan linköping, solen skiner.


Mera bilder på Flisan...

Jag kommer inte få träffa henne på några dagar, åker till Visingsö i morgonbitti. Det ska bli kul att åka det är bestämt sen länge, men det ska erkännas att det tar emot lite att inte träffa Flisan på några dar. Zandra är hemma och passar hundarna och tittar till hästarna. Vi är nog hemma senast fredag och sen tänker jag börja jobba med henne, åh det ska bli så kul!!!

Här är dagen bilder!

Puss...


Snygging!




Godis!!

Hagkollen

Var och kollade hästarna i hagen med Zandra och Elin. Flisan låg och vilade när vi kom, men när hon såg oss reste hon sig så jag hann inte få det på bild. Jag tog ut henne utanför hagen idag för att  få kolla henne ordentligt, det är svårt i hagen eftersom Vincent hela tiden flyttar henne. Hon är så mysig för hon kommer fram och det är inga problem att få ta henne, men hon är SUPER brunstig så vi får se hur hon är efter brunsten. Hon verkar må jätte bra och har kommit in bra i flocken, hon håller en väldigt låg profil.
Alla hästarna var väldigt trötta idag efter kvällens och nattens ösregn, hoppas det är uppehåll inatt.

Här kommer dagens bilder

Här har hon just rest sig och fått syn på oss, Vincent vid sin sida såklart!


Mys med Zandra...


mera mys.


Fina Flisan<3

Bilder...


Man undrar ju varför dom står på den tråkigaste platsen i hagen?!


Flisan och Vincent




Vincent vaktar Flisan som en hök!

Flisan kom till mig i hagen :) allt var bra!

20100724520 (MMS)

Flisan kom till mig i hagen :) allt var bra!


Filmtajm!

Flisan möter flocken på Ängsholmen. Oj vad hon är vacker!!


Fina Flisan!

Släppte ut Flisan med Didden i morse, oj vad min pålle kan springa fort!! Jisses vilken fart det var på henne men hon och Didden kom bra överens och det gick städat till. Flisan är väldigt klok och lät Didden vara när hon sa i från.





Vid halv två tiden gick Zandra och jag ut till Ängsholmen med hästarna, en promenad på ca 20 minuter. Flisan var en ängel och gick så fint bredvid mig hela vägen. Anna, Lina och Moa kom också med ut.
Vi fick gå en bra bit in i hagen för att hitta flocken och släppa Flisan och Didden, det var väldigt odramatiskt och Flisan visade stor social kompetens. Killarna blev genast nyfikna och förtjusta över en till donna i hagen, jag tror Vincent vann den "kampen". Han följde Flisan överallt och när zandra och jag tittade till dom ett par timmar senare, stod hela flocken samlad och Vincent vid Flisans sida.


Visst är hon vacker!


flisan och Vincent


När flocken jagade bort Flisan sökte hon sig till oss...


Fiiiin!


Alla samlade vid grinden, Didden står och spanar efter vildsvinen som just hälsat på utanför hagen.

Det blev en riktigt lyckad dag, och min pålle var så duktig och alla andra också som tog emot henne så fint.

Hästägare igen!

Klockan nio i morse krokade vi på "skåpet" och styrde mot Söderhamn och Bergvik igen, denna gång för att hämta hem Flisan!! Resan gick jätte bra jag hade Zandra och Julia med som sällskap, och Flisan stod så snällt hela vägen ca tre timmar. Hon var lite stressad när vi skulle lasta henne för hennes kompis Tintin sprang och ropa på henne i hagen. Hon protesterade några gånger sen gick hon på.

Väl hemma lastade vi av och jag gick runt med henne lite så hon fick sträcka på benen och se sig om lite. Hon var riktigt lugn och fin men tyckte det var läskigt att gå in i stallet, det är ju väldigt mycket större än hon är van vid. I boxen kollade hon först runt lite, fönstret var jätte läskigt!! Smakade lite på torven och sen ställde hon sig och mumsade hö. Jag tycker hon tog det hela med ro, vi stannade hos henne ett par timmar sen höll vi på att dö av hunger!! och åkte hem. Nu längtar jag bara till stallet igen....

I morgon vid halv två ska vi ut till flocken på Ängsholmen, spännande!! Hon får gå med Didden i hagen hemma på förmiddagen.

Det känns så kul och jag är så taggad att komma igång igen, men först ska Flisan få lite tid att landa och vara häst.

Försökte ta bilder på henne då vi kom hem, ingen blev bra dock!



I morgon hämtar jag henne!!

Japp nu är det klart! Jag hämtar pållen i morgon, och det känns underbart roligt!!
Måste ta lite glädjeskutt då och då! Jag är så galet taggad!!

Wish me luck!



Underbara bilder!

Fick ju med mig äldsta dottern Madeleine till Ängsholmen här om dagen, och hon hade sin kamera med sig. Jag har fått lov att lägga upp några här på bloggen :)


Sid in action!


Vackra Didden och Curly i bakgrunden.


Fantastisk bild tycker jag.


Fina Chezzie!


Jack och Sid busar, Sid liknar en krokodil!


Zandra och Elin, kul bild!


Snyggingen...


och till sist badpojken Jack.

Många härliga sommarminnen-2010

Min modiga pojke!

I dag tog Sid steget själv min duktiga kille, han simmade på eget initiativ ut i vattnet då vi var och badade idag. Han älskar ju att bada och leka i vattnet men har fått panik varje gång han måste simma. Tyvärr fick jag det inte på bild eftersom jag själv var i vattnet.


Stolt som en tupp!

Mera Flisan...

Här kommer en film till med Flisan...


Hästen hade verkligen DET!

Sitter här vid köksbordet och klockan är halv fem på morgonen, semester och jag kan inte sova!! Var nämligen och provred en pålle i går tillsammans med Zandra. Vi hade en helt underbar dag och styrde kosan mot Bergvik, ett litet ställe i Söderhamn. Vi hamnade på en urmysig liten gård ute på landet, fantastiska människor med en underbar liten häst.

Flisan som hon kallas är ett varmblodsto född 2005, grundriden i alla tre gångarter och otroligt lyhörd och känslig för ryttaren. Hon försökte verkligen göra "rätt" hela tiden och var hur snäll som helst att rida. Hon var inte i kondition nu eftersom hon bara gått i hage en längre tid, en av anledningarna varför hon säljs är just tidsbrist för henne.
Det var verkligen en upplevelse att rida en så ung häst, och som var så otroligt mjuk och fin i munnen. Jag är inte van att rida så mycket med sätet, man behövde bara sträcka på ryggen så gjorde hon halt.
Hon är tydligen ett riktigt "sto" med mycket humör och kan testa människor en hel del från marken, och då särskilt i boxen. Men hon skötte sig utmärkt då vi var där. Vi lastade henne utan problem och åkte till ett ridhus i närheten och provred, hon var som en filbunke!!

Vi hade jätte trevligt och timmarna flög i väg, vi var inte hemma förrän halv tio på kvällen.

Här kommer lite bilder och en film då Zandra rider henne, jag är inte riktigt bekväm med att visa filmen då jag red ;)










Här har Zandra just satt sig upp och försöker hitta "knapparna"

Minigolf, grillat och plump!

Hade en jätte mysig eftermiddag och kväll efter jobbet i går. Jag, Jack, Zandra och Thommy åkte och spelade minigolf i Åkerberga, dom har en jätte fin bana där. Och jag kom TVÅA!!! hade jag aldrig trott, Thommy vann såklart så ungarna fick stryk. En fika blev det hos mormor efter golfen.

När vi kom hem grillade vi,  och jag fick ett glas rött....
Sen satt vi ute till sena kvällen och spelade Plump, då var även Maddis med. Det är verkligen härligt med varma sommarkvällar!


Zandra puttar...


Åsså Jack

Idag stack Jack, Zandra och jag till Ängsan med vovvarna. Sen kom Elin och Moa också, oj vad vi badade!!
Nu är jag helt slut!! Ska nog läsa lite i min bok "Horsemanship från grunden" en fantastisk bok som jag fick av Anna när jag fyllde år. Rekomenderas att läsa om man är "hästmänniska" ;)



Hej hopp!

Nu är det väldigt nära!

Bara tre timmar kvar att jobba....
Sen semester!!!

Undrar om det är så här jag ska tillbringa den? Risk för ryggskott!!!


Segt segt segt!!

Tiden är som tuggummi just nu, när man väntar på semester går det så långsamt. Kollar på klockan var femte minut på jobbet precis som det hjälper!!
Jag vill vara ledig och göra trevliga saker med familjen och vovvarna, njuta av sol och bad, åka till stallet och fixa klart målning av fönster mm och så vill jag leta efter en häst....

Jag har sån hästabstinens, antagligen bara för att jag vet att jag inte har någon. Annars brukar man ju njuta av att vara lite hästpass ledig, men inte nu!

Ska kolla på en pålle nästa vecka, hoppas det inte är ett ök...
Vi får se, hi hi!


Saknar dig min Doris <3

Semester känsla!

Stack i väg med familjen till Ängsholmen direkt efter frukost, vi har haft en helt underbar dag! Fick besök av Anna och Raul en stund på klippan, trevligt! Jag har nu intagit färgen av en kokt kräfta, läckert värre och jag som smörjde in mig!
Vi stannade på Ängsan till sju på kvällen och åt middagen där ute också, sååå mysigt kändes som semester! Men jag får vänta en vecka till.

Dagens bilder!

Ge oss!! Vi vet att du har godis!


Sid njuter av livet!


Fin flicka!


Zandra och Didden passade på att gosa lite.


Varre och Curly svalkar sig.

Tog en riktigt fin närbild på Anna också, men vågar inte riktigt lägga upp den här :)

RSS 2.0