Jag erkänner!

Och utan att skämmas! JAG ÄR EN TWILIGTH NÖRD!! Jag har fallit pladask för The Twiligth saga, och då framförallt böckerna. En sann romantiker som jag är så passar dom mig som hand i hanske. Älskar även filmerna men filmer kan sällan leva upp riktigt till böckerna, man får ju aldrig riktigt hela storyn i filmen.
Lyssnar ofta på ljudböcker på jobbet, och jag vet ärligt inte hur många gånger jag hört dessa böcker. Låter skruvat va? jag vet men jag kan helt enkelt inte låta bli, det är som en förälskelse...jag kan inte förklara på ett bättre sätt.

I går kväll laddade jag, Zandra och Elin inför premiären på Eclipse i kväll som vi ska på, genom att se Twiligth och New moon på dvd hemma. Och i kväll är det alltså dax att se tredje filmen, jihoo!

Och Vonne 43 år lovar att inte skrika som en fjårtis!
(så lång har det inte gått, tack och lov!)


Man jobbar i en bastu...

och längtar ut till det vackra vädret. Måste hålla ut denna vecka och nästa, sen är det fem veckors semester!!
Vet inte hur varmt vi har det här inne på verkstan men svetten rinner....
Och det är sååå tråkigt att klockorna stannar!!


Midsommarafton-2010

Den obligatoriska sillen och nubben...


Jordgubbstårtan..


Lite härliga ungar...alla med fina naturliga leenden.


Glada hundar som var med och lekte på hundars vis...


Den största gubben...


Lite grillning på kvällskvisten som vanligt...
Inget foto på denna övning dock.

Ja det blev en riktigt trevlig Midsommarafton!

Tiden läker alla sår...

Eller? Jo men visst blir smärtan i bröstet mindre med tiden, även om det känns som man är på ruta ett ibland så blir det bättre. Var i stallet i måndags, första besöket efter att Doris gick bort. Det var väldigt jobbigt men också nödvändigt och bra för att komma vidare. Trevligt var det att träffa lite stallkompisar också, det lättar upp lite.

Jag har nu upptäckt vad mycket tid jag har över när jag inte har någon häst, det känns tomt och konstigt. Har sagt flera gånger att jag inte ska ha någon ny pålle efter Doris, men nu när boxen är tom är det inte så enkelt längre. Det blir nog en ny om jag hittar en lagom för min plånbok, utan att vara ett riktigt ÖK som Emellie skulle ha sagt.

Men Doris kommer alltid ha en bit av mitt hjärta! 

På evigt gröna ängar.....

galopperar nu min älskade Doris...det är vad jag hoppas för henne i alla fall. Att säga adjö, att låta henne gå, det var så svårt....men jag känner ändå att beslutet var rätt och det ända jag kunde göra för henne nu. Hon var en riktig kämpe min fina fina Dorp....men det blev för mycket nu och hon måste få ro och vila. Det blir tungt att gå vidare, känns som någon slitit bort en bit av mitt hjärta. Vi skulle ju ha en skön sommar på Ängsholmen tillsammans, men nu får hon vandra på andra ängar.

Nu får jag glädjas åt de fina minnena...


Hemma i favorit hagen under favorit trädet.


Hemma efter en ridtur.


Tanthoppning med Anna. Hiskliga höjder!!


Våra turer med Sid.


Härliga turer med Anna och Varre.

Doris och Diddi, Doris var Diddis stora trygghet i hagen.


Doris med sin prins Gulliver som delade hage då Diddi åkte till berga och har gått tillsammans sen dess.
Ja minnena är så många och jag skulle kunna lägga upp hur många bilder som helst.

Hoppas att du har det bra nu älskade Doris <3

Kvällspromenad
Fick sällskap av sonen på kvällsrundan med vovvarna!
Underbart att promenera i skogen....

Fegisar...

det är våra pållar det! Zandra och jag gick ut till Ängsholmen för att hämta in Doris och Didden, vi skulle rida. När vi kom till stallet svepte Didden två hinkar vatten!! Doris drack nästan en hink, mycket för att vara Doris. Antagligen har de inte vågat sig ner till vattnet. Så när vi gick tillbaka med dom till Ängsholmen tog jag Doris i grimman och ledde ner alla till vattnet. Gulliver var jätte törsig och drack ordentligt, Kopia tyckte det var läskigt men smög sig ner tillslut och Curly tyckte att tio meter var tillräckligt nära. Didden höll sig långt ifrån men hon hade ju redan släckt törsten inne, och Doris gick ut en bit med mig stående på en sten ute i vattnet. Vågade inte ta upp mobilen och fota då jag stod där ute :)

Hoppas dom fattar vart dom ska gå och dricka nu då!
Betessläpp på Ängsholmen- 2010

I dag släppte vi Doris, Didden, Gulliver, Kopia och Curly på Ängsholmen, paradiset för alla hästar!! Det gick väldigt odramatiskt till.

Det är lite skakigt filmat eftersom jag försökte springa samtidigt, väldigt smart!

Doris

Didden

Gulliver

Kopia

Curly

Efter midsommar får dom fem kompisar till i hagen....

Äntligen sommarlov... gnägg!!

Agilitykurs 2/5 gång 5, Avslutning

I onsdags var det sista gången på fortsättningskursen. Sid skötte sig bra han var bara något övertänd och full av energi. Jag brukar alltid rasta honom ordentligt innan jag åker på träning men hann inte denna gång för jag satt i bilköer från berga (Västerhaninge).

Vi övade banor hela passet och som avslutning körde vi en klass1 bana, och Rosie som dommare. Sid gjorde tre tjuvstarter och var väldigt svårstyrd denna dag, men ni kan se hur kul han tycker det är i alla fall.

Agilitykurs 30/5 gång 4

Det som jag kämpat för, det som inte fick hända, det hände i söndags. Min Sid slogs med en annan hanhund. Vi höll på att öva starter var för sig på planen då Sid helt plötsligt far i väg mot en dvärgschnauserhane, och dom rök i hop! Jag var som tur var snabb som blixten (kan man inte tro jag vet) och rusade över planen och fick tag i Sid och lyfte mer eller mindre bort honom. Jag vet inte var man får kraften i från, han är ju en ganska stadig biff. Allt gick väldigt snabbt och ingen skada skedd. Farbrorn som äger Schnausern var väldigt förstående och sa att hans hund är en riktig kaxig liten sak.

Men även om ingen kom till skada så känns det jätte jobbigt för mig, nu kan jag inte slappna av när jag tränar. Jag måste på något sätt få Sid att förstå att det är "nolltolerans" på att sticka från mig, men hur?!!!  Och jag vill ju inte att folk ska titta snett på min hund som är världens goaste kille. Rasen har ju redan så dåligt rykte och jag vill inte bidra till det.

Annars gick träningen jätte bra för när han har focus på träningen så är han en grym Agilityhund!

RSS 2.0