En räddare i nöden!

I helgen ska Zandra på dressyrkurs med Flisan hos Jennie. Oturligt nog åkte Zandra på stalltjänsten under veckan och kan inte åka hem och rida Flisan innan fredag. Det är ju inte så bra om Flisan står flera dagar innan kurs och jag vill ju inte rida henne än, så jag frågade Emellie i stallet om hon ville rida. Hon hjälpte mig förut en gång och är en jätte duktig tjej, och hon sa ja!!

Flisan skötte sig utmärkt med Emellie på ryggen, känns så himla kul att det gick så bra! Nyttigt för Flisan med en annan ryttare också. Emellie skulle rida henne i dag också om hon har tid, tur man har så hjälpsamma stallkompisar :)

Om hon rider i kväll ska jag försöka komma i håg att filma lite :)
 

Lill-Elin här är bilden!!

Lovade tvåan i stallet en bild på våran katt Torsten, det var väääääldigt längesen. Nu kom jag i håg :)
Här är han alltså, världens vackraste Torsten <3

Hur ska det nu gå...

med min löpträning?? Känner att en förkylning är på väg...det svider i hals och näsa och jag känner mig tung i huvudet. Det fick bli en Alvedon innan jobbet i morse. Gick en rask promenad på 40 minuter med hundarna i går kväll i stället för att springa eftersom jag inte kände mig helt ok. Jag funderar på en stor virre i kväll och se om man kan döda förkylningen, dessvärre är jag inte förtjust i virre. Men man får ju ta sin äckliga mediein ändå!

Kanske får det bli enbart promenerande denna vecka, men jag vägrar att vika ner mig helt! Jag har inte tid att vara sjuk!!

Kämpa Vonne!!

Aj aj aj

Fick ett samtal från Emellie i stallet i går när jag låg på soffan och degade efter lördagens kräftskiva. Flisan hade gjort sig illa i hagen, hon har slitit upp en flik i ena näsborren. Emellie hade fått rengöra det ordentligt och det blödde ingenting då hon upptäckte det.

Jag ringde Täby kliniken och rådfrågade veterinären, och hon tyckte inte vi skulle sy. Hennes erfarenhet av näsborrar som tydligen var stor var att hästarna till 99% sliter upp stygnen och det blir bara problem. Hon sa låt det läka och var jätte noga med att hålla det rent, det är ett väldigt utsatt ställe. Om det blir infekterat och väldigt svullet skulle vi söka hjälp. Hon kommer få ett skönhetsfel och det kunde man åtgärda efteråt om man skulle vilja.

Jag var nere i stallet i morse och tvättade såret, Flisan tyckte inte det var kul alls men det gick bra.
Stackars lilla Flisan...

Bilden har Emellie tagit.

En tropisk natt...

har det varit i natt. I morse var jag i stallet straxt före sju och när jag öppnade dörren slog en vägg av fuktig varm luft emot mig. Trots att bakdörren stått helt öppen i natt var värmen olidlig i stallet, det syntes också i många vattenhinkar att det varit en ovaligt varm natt i stallet, vissa hade helt slut. Är det fukten som gör att luften blir så mycket sämre i stallet en sådan här natt? För varmare nätter har vi väl haft i sommar? Konstigt fenomen det där, jag tyckte synd om våra djur som stått i denna våtbastu hela natten...

Nyinköpta löpardojjor i dag med dämpad häl...

20110826677 (MMS)

Nyinköpta löpardojjor i dag med dämpad häl. Nu kommer jag flyga fram lätt som en plätt :) eller vad tror ni?


Första veckan avklarad!

Nu är snart första arbetsveckan avklarad efter semestern. Den har gått fort jag har haft "häcken full" så att säga ;) I dag blir det tidig hemgång och en sväng till Ikea barkarby på vägen, ligger typ 5 minuter från jobbet. Lönen har kommit och det är dax att färdigställa våran hall som är nyrenoverad och fin. Jag har en plan...vi får se om Ikea kan förverkliga den åt mig :)

I eftermiddag blir det stallet med Zandra, och en sen trött tv-kväll i soffan antar jag. I morgon ska det ätas kräftor de första i år. Några av grannarna har bjudit in hela gatan för en gemensam kräftskiva, det kommer dukas upp långbord på gatan. Det kan ju bli spännande!!

Ha en skön fredag!

En gnutta ljus i tunneln!

Vi har haft några riktigt bra veckor med Flisan efter betet som jag sagt tigare. Hon har varit jätte trevlig och fin när Zandra ridit. Nu har hon gått in i sin första brunst efter betet, så just nu vill hon mest hångla :) Det innebär att om vi har tur kommer även en ägglossning snart, då kanske man kan sätta in den berömda kulan. Måste ringa bara...inte min starkaste sida...

Zandra är tillbaka på Berga igen och hästarna får vila onsdag och torsdag den här veckan. Sen rids dom fre, lör och sön. Zandra kommer att komma hem på tisdagar så mycket det funkar med skolan, för att träna markarbete på Sjöberg med Flisan. Det startar den 9/9 och är varannan vecka.

Nytt för denna termin är att Zandra får växla hästar på skolan, så Flisan kommer vara där de veckor Zandra har stalltjänst. Då kan hon trimma i ridhuset på kvällarna. Och ingen annan behöver hantera Flisan då Zandra är där på heltid. Och jag får ta hand om lilla Didden hemma.

Som det ser ut nu och vad jag hoppas på är att jag  ska kunna rida Flisan igen, problemet är att ta mig igeom min rädsla så jag vågar igen. Vi får se när jag är redo och hur Flisan är fortsättningsvis. Men visst ser jag en litet ljus längst bort i tunneln...


Powerwalk!!

I dag stod promenad 60 min på schemat. Fick sällskap av Madeleine, Thommy och hundarna och oj som vi pinnade på. Madeleine mätte sträckan på Eniro och vi hade gått 5,8 km.

Lätt som en plätt!

Träning och vardag

Tog mig ut på min joggingrunda i går kväll efter jobb, stall och middagsbestyr. Kändes skönt och var rätt nöjd med mig själv efteråt. Det är en känsla jag skulle kunna vänja mig vid. Det krävs en del planering för att få in träningspassen i arbetsveckan, men det ska funka. Planering är inte min starka sida, jag brukar ta det som det kommer. I kväll ska jag flytta Zandra till berga så det blir ingen träning i dag!

Vecka 6 påbörjad!


Flisan och zandra

Skrittoch trav...


Duktiga!

Tillbaka på jobbet...

efter fem härliga veckors semester. Och det känns faktiskt helt ok att börja jobba igen. Jag har verkligen softat under sommaren, badat massor, grillat massor, motionerat massor och nästan inte stressat något alls. Målet med min semester var att ladda batteriena och hitta någon slags ro, och jag tror jag har lyckats ganska bra.

Våren var skit nu hoppas jag hösten blir bättre! :)

Vecka 5 avklarad!

Tog sista rundan i dag, 50 minuter jogga 4 gå 1. Och det gick jättebra! Fick ett stop i en uppförsbacke då vaderna krampade ihop och jag fick gå ett par minuter extra innan det släppte. Annars är jag jättenöjd! Det händer grejer med flåset.

Vecka 6 here I come!!

Rörigt värre!!

Sista veckan på semestern av fem kommer Thommy och jag på den ljusa idèn att renovera hallen. Välbehövligt och det kommer bli jättefint tror jag, men vi är verkligen ute i sista minuten. Det blir så fruktansvärt rörigt när man renoverar en så central plats som hallen, och rörigt är inte min grej. Jag vill ha det klart till vi börjar jobba på måndag. Allt vi vanligtvis har i hallen står nu i köket, alltså skoställ fullt med skor, byrå mm. Jättefint! Längtar till jag får städa bort allt slipdamm och fixa iordning "nya hallen" kanske blir det i morgon. Taket är målat golvet lagt och alla lister målade, bara tapeterna kvar. Kanske blir det en bild på resultatet.

Sov gott!

Checkpoint 1

I morse gjorde jag min testrunda före frukost, fyllde bara på med vatten innan. Värmde upp lite genom att gå en stund innan, och stretchade ut vadmusklerna. Jag gick ut ganska hårt i början men sänkte tempot för att orka hela vägen. Jag förbättrade tiden med hela 6 minuter, från 25 min till 19 min vilket känns underbart! Men det roligaste är nog att det gick så mycke lättare än vecka ett. Behövde inte gå långa sträckor för att återhämta mig och var inte helt slut efteråt. Vaderna krånglar men inte lika mycket som förut.

Det här var en riktig kick för mig, jag känner mig full av energi och lust! Nästa vecka går jag in i en ny fas, då börjar jag jobba igen. Det känns inte tungt i sig men jag måste få in mina träningspass i vardagen. Man har ju så mycket tid när man är ledig. Men det ska gå!!

Tack min kära dotter för att du inspirerat mig till det här, du har skapat en trend. Det har nämligen blivit ringar på vattnet, många är vi nu som kämpar med löpträning. Fick höra senast i går att en till hakat på, och det sporrar mig ännu mer att fortsätta.

Kom igen nu alla, nu kör vi!!

Dagens bild!

Den blir på Zandra och Flisan!


Flisan som hade ännu en fantastisk dag på ridbanan. Men Zandra tycker hon känns lite trött i kroppen så i morgon blir det vila och mys.

Mycket grillande blir det...

på semestern! Var och varannan dag så fort det är väder grillar vi och det är extra mysigt då alla barnen är hemma. Det händer inte jätte ofta längre men då det gör det är det desto roligare. I kväll var vi alla utom Jocke men vi hade en extra gäst, Zandras kompis Moa. Vi blev sittande en lång stund ute på altan och pratade om ditt och datt.

Nu har Zandra och Moa gått ut och Maddis, Julia och Jack sitter och puzzlar i vardagsrummet medans Thommy fixar fika ute i köket. Åh vad jag älskar att ha familjen omkring mig!

Jag är en sann pingvin...


Vår underbara stallkatt kalle passade på a...

20110817669 (MMS)

Vår underbara stallkatt kalle passade på att ta en tupplur i fikarummets soffa i morse.


Vecka 5 är påbörjad!

Joggade mitt första pass i dag, jogga 6 min och gå 2 min i 40 min. Tufft som tusan, inget ska ju vara enkelt så jag är inte förvånad. Klarade inte hela 6 minuterspassen såklart, fick stanna upp och gå några meter så att det släppte i vaderna och sen fortsätta. Tröskeln jag tagit mig över har nu blivit högre eftersom passen ökar i tid varje vecka, men det är bara att kämpa på!

Mitt i joggingpasset kan jag känna mig uppgiven och redo att lägga av, eftersom det gör så ont i vaderna. Men kännslan efteråt är underbar och på något underligt sätt tycker jag ändå att det är kul.
Nästa pass är en checkpoint, då ska jag ta mig runt tre kilometer så fort jag kan igen. Det ska bli mycket intressant och se om det går snabbare denna gång.

Spänningen är oooolidlig!!


Något har hänt...

under sommarvilan med Flisan. Visst hon har kvar sitt humör i boxen och jag litar inte på henne i hagen. Men när Zandra rider....hon är sååå fin, hon är så mjuk, ser så stark ut och har mer focus än förut. Hon har inte haft någon "dålig dag" sen hon sattes i gång efter betet. Med dålig dag menar jag att hon inte varit utstuderat elak som hon kunde vara i våras, då allt kunde gå ut på att få av Zandra från ryggen. Hon är inget lamm nu heller men det är små protester när hon tycker något är jobbigt eller när hon inte förstår vad hon ska göra. 

Hon blir starkare i galoppen hela tiden och Zandra kan få ihop henne mer och mer. Hon blir lite tung i handen men det blir nog bättre då hon orkar bära sig själv mer. Visst hon är en varmblodig travhäst jag vet det, och har inte samma förutsättningar som tex ett halvblod men för mig är hon jätte fin. I trav och skritt spårar hon rätt till 90% en stor förbättring, och hon klarar skenkelvikningar. Hon blir väldigt trött i bakvagnen av galoppen och hon tappar bakbenen ibland, då blir det trav bak och galopp fram. Eller så tar hon ett par jämnfotahopp med bakbenen, det ser jättekul ut. Men hon hittar alltid takten igen då zandra påminner henne. Zandra tycker det är en fröjd att rida henne nu. 

Kanske är det bara vilan som gjort henne gott och monstret kommer tillbaka snart igen, vad vet jag??
Men jag ska passa på att glädjas och njuta av det här så länge det varar. Även on jag bara står bredvid och tittar på, det är härligt att glädjas åt andra!


 


Uppförsbacke!

Nu har jag klarat av fyra veckor av tolv på mitt träningsprogram. Viljan att kunna ut och jogga finns verkligen men att jag någon gång ska klara att springa milen känns orealistiskt. Det är målet med det här programmet jag följer. För mig är målet att kunna ut och springa kanske 3-5 kilometer utan att dö, men även det känns långt borta just nu.

Jag har fått ont i min fot igen, vet inte om jag gnällt om det på bloggen tidigare? Men antagligen har jag en hälsporre, inget som syns men gör fruktansvärt ont. Har inte känt av den på hela sommaren men nu börjar den göra ont igen. 44 åriga kärringar ska väl inte börja jogga?? Men jag tänker inte ge upp!! Ska försöka strama åt matintaget och gå ner några kilo så kanske det känns "lättare".

Jag kämpar vidare i uppförsbacke!

Äventyrsgolf

20110813660 (MMS)

Äventyrsgolf


Filmtajm!

Det var ett tag sedan jag la upp film på Flisan här, så nu tycker jag det är dax! Hon är verkligen fin nu och Zandra gör ett kanonjobb med henne. Och i dag när Zandra red kom jag plötsligt på att jag kunde filma galopperna lite så ni får se hur duktiga dom blivit.

Och så andra hållet...


Flisan och guliver har morgonhångel!

20110810652 (MMS)

Flisan och guliver har morgonhångel!


Åskådare!

I går kväll satt jag och tittade när Zandra red Flisan och Didden, Anna red Varre och Elin sin Gulliver. Och jag förundrades över hur himmla fina alla var. Det var som om en månads semester gjort underverk med alla fyra, de gick som klockor! Och jag blev sjukt sugen på att rida såklart.

Zandra tog dom första galopperna på Flisan sen betet, och hon var jättefin! Det bådar gott för höstens markarbete/hoppträningar på Sjöberg. Och den 3-4 september blir det dressyrkurs för Jennie igen, kanonbra start för Flisan och Zandra. Vi kör på och så får vi hoppas att vi kan få ordning på Flisans humör också.


Jag har tagit mig över en tröskel...

tror och hoppas jag i alla fall. Första passet på vecka 4 var 35 minuter, jogga 5 min och gå 2 hela 35 minuterna. Och jag klarade det!!

Kände mig taggad idag och tog med mig båda hundarna. Valde att jogga i skogen och det var som balsam för mina ben. Visst fick jag kramp i vaderna men inte alls som tidigare och efter två stretchningar var dom ok. Och jag klarade att jogga 5 minuterspassen, hur är det möjligt?? Jag kände mig lättare i kroppen och benen värkte inte hela tiden, det var underbart!! Hoppas det får hålla i sig nu.

Det enda problemet att jogga i skogen är att min runda inte räcker till längre, man hinner väldigt långt. Men jag fick ta en liten extra sväng. Tänker fortsätta att jogga i skogen den här veckan och testa grusvägarna igen senare.

Bra jobbat Vonne!

Tidig morgon i stallet i dag..

20110807647 (MMS)

Tidig morgon i stallet i dag..


Vecka 3, pass 3

Har just gjort sista träningspasset för vecka tre, 40 minuter jogga 3min gå 2min. Och det går fortfarande trögt jag tycker det gick bättre i början. Nu krampar musklerna i vaderna i hop efter bara någon minuts joggning, så jag får stanna och stretcha jätte ofta. Det är så tråkigt att kroppen säger i från när huvudet vill, men jag kämpar på så mycket det går. Det får bli lite som det blir när jag springer, huvudsaken jag gör tre pass i veckan och verkligen försöker. Jag är noga att stretcha ut före och efter passen nu i alla fall, så vi får se om det blir bättre.

Kämpa! kämpa! kämpa!!

I sadeln igen!

Jag har inte suttit på en häst sen i april, helt galet länge sedan! Eftersom jag inte vågar rida min egen har det inte blivit så. När Flisan började med att stå på bakbenen för att protestera blev jag helt enkelt livrädd! Så det är Zandra som ridit henne sedan dess. Och jag har saknat det så grymt mycket!

Men så idag frågade Anna om jag ville rida Varre (inte första gången hon frågade) och jag tackade ja. Varre ska ju sättas igång så det blev en promenadritt och Anna gick med och sällskapade. Och det kändes fantastiskt roligt att sitta i sadeln igen. Varre kändes väldigt stadig och gigantiskt stor gämnfört med Flisan, men ändå känslig och mjuk. Provade lite trav också och kände mersmaken komma. I morgon ska Anna bort så då ska jag skritta Varre igen, skoj!

Stod och tittade lite då Zandra red Flisan igår kväll. Hon såg hur mjuk och fin ut som helst, min fina....
Önskar såååå att det var jag som red. Hoppas så innerligt att jag ska kunna sitta upp på henne igen.

Ringde föresten veterinären i dag och pratade om att sätta in kulan på Flisan. Han tyckte jag skulle försöka hitta någon veterinär här i närheten som vill sätta in den, eftersom han håller till borta i Enköping. Långt att åka då man säkert måste undersöka henne fler gånger innan kulan kan sättas in. Man måste nämligen pricka in då hon haft ägglossning. Det här kulorna han har är gjorda av plast fyllda med vätska och ska vara helt ofarliga. Han skickar en till mig så fort jag hittat en veterinär som vill göra jobbet.


En bild på Annas Varre


Hagpyssel

Mötte upp Anna i stallet, hon hade hämtat hem Varre från betet. Vi satte igång och lagade våran trasiga vinterhage, när vi hållt på en stund kom även Viktoria till vår hjälp. Viktoria hyr en box bara under sommaren hos oss. Vi delade av hagen som var två hagar från början och gjorde en ny grind. Det tog ett par timmar men så skönt att det äntligen blev gjort! 

Zandra red och fixade hästarna under tiden, och båda hade varit jätte duktiga!

Måste bara berätta...

att Zandra skrittade Flisan på volten idag, första passet efter nästan fem veckors vila. Zandra kände igenom henne i skritt och Flisan såg riktigt, riktigt fin ut!! Nu ska jag bara ta tag i det här med kulan i livmodern, måste ringa och boka en tid så fort som möjligt! 


Flisan och Didden på Ängsholmen!

Heja mig!

Ja jag tillåter mig att heja lite på mig själv för att jag håller mitt träningsschema. I dag var det alternativträning och jag körde 30 min Aerobics och 30 min Core, och båda mina döttrar hängde på. Vi hade riktigt kul! Men oj så svettig man blev. Jag känner att jag stelnat till i kroppen det senaste året bara, för det var nästan så länge sedan jag körde dom här passen sist. Det är jobbigt när man känner hur åren tar ut sin rätt på kroppen. Men nu ska den här kroppen komma igång igen!

Heja Vonne!

En sån där bra dag...

har jag haft i dag, ja ni vet en sån där dag som bara känns så där skön och rolig!
Jag vaknade vid åtta och gick upp och gjorde "framförtvnfrukost" till familjen, dvs den lilla del av familjen som var hemma bestående av Jack, Thommy och mig. Matade hundar och släppte ut dom för "morgonkissen". Efter en ganska lång frukost packade vi badkläder och promenerade genom skogen med hundarna ner till krossen, vårat lilla badställe. Jag passade på att motionssimma och sen lekte jag med Jack och hundarna. Det blev ett lååååångt bad, superskönt i vattnet var det.


Jack, Sid, Chezzie och jag badar!

Senare när jag körde Zandra till jobbet ringde Anna och hörde om vi kunde ses. Så hon kom över och bjöd oss på Smoothies, supergott! Vi satt ute och fikade och pladdrade en hel del. Efter fika tog Anna och jag en sväng till stallet och fixade lite, ströade Mina boxar bla eftersom våra hästar skulle hem från betet i dag. Sen fick jag skjuts i lilla blå för att hämta Zandra på jobbet innan Anna åkte hem igen. Himmla trevligt att ses var det, märker hur man saknat det när man träffas.

Efter middagen gick Zandra och jag ut till Ängsholmen och hämtade Flisan och Didden, nu är semestern slut för deras del. Väl i stallet blev det schamponering och frisering, och Flisan var hur go som helst att pyssla med. Hon tyckte nog att det var lite skönt att bli kliad på.

 
En väldigt blöt och lite bekymmrad Flisa.


Och så en nytvättad Didd!


Och en till på Flisan...

När vi kom hem från stallet vid halv nio hade Thommy plockat blåbär, så kvällen avslutas med blåbärspaj framför tvn.

En skön dag som sagt...

Tredje veckan påbörjad...

och det går så satans tungt med löpningen. Jogga 4 minuter och gå 1 minut tog knäcken på mig i dag, tänk att en minut kan göra så mycket. Visserligen var passet bara 30 minuter så det gick hyfsat fort. Det är mest mina vader och smalben som säger ifrån, dom värker outhärdligt efter en stund springande. Men jag får väl bara ge det lite tid, dom är väl i chock jag har ju aldrig varit en joggare.

Veckans andra pass är alternativträning 60 minuter. Så jag tänkte köra ett corepass för mage och rygg och sen lite aerobics, och så måste jag köra styrketräningen. Det känns helt ok, aerobicspasset vi har på dvd är riktigt kul, lite som dans faktiskt.

Nu är det bara ätandet jag måste ta tag i, jag har minskat mina portioner men det slinker ner för mycket godsaker dess i mellan. Det blir lite väl mycket fikande och mys på semestern, men jag tror det måste få vara lite så när man är ledig. Men jag ska bättra mig!

Fortsätter kämpa!

Traditionsenligt har jag nu fått min älska...

20110801628 (MMS)

Traditionsenligt har jag nu fått min älskade cocosglass i waxholm, lika gott som alltid! Spenderade ett par timmar där med thommy och jack, mysigt!


RSS 2.0