Dagar som gått...

I fredags var Thommy ute med sin stora son Jocke och åt middag och tog ett par öl, dom ses alldeles för sällan. Själv slutade jag jobbet tolv och åkte hem och hämtade Zandra sen drog vi ner till stallet. Zandra red Flisan medans jag mockade och fixade. Flisan var superfin enligt Zandra och hon hade fått några riktigt fina galopper.

Efter Flisan åkte vi ut till Berga för att fixa Didden, Zandra red och jag mockade och fixade där också. Sen skulle ju Didden vara kvar där över helgen och dom som har stalltjänsten tar hand om henne. Sen bar det av hemmåt igen, väl hemma så hade Maddis och Jimmy lagat middag och Jack hade dukat i vardagsrummet. Så det var bara att slå sig ner att äta. Härligt! Kvällen ägnades framför tvn och Lets Dance.

På lördagen hade jag foring och utsläpp, så jag och hundarna var i stallet klockan sju. Passade på att mocka och fixa till Flisan sen blev det en långrunda med voffarna. När jag kom hem blev det frukost!
Jack och Thommy åkte till simmhallen för att öva på simmningen, och ha lite kvalitetstid pappa och son. Själv ägnade jag ett par timmar åt städning av huset. Sen eftermiddag åkte jag ner till stallet och red Flisan, det blev en skön tur tillsammans med Anna och Emellie.
När jag kom hem hade Thommy middagen klar, potatisgratäng, lövbiff och bearnes. Det var galet gott!

I dag söndag tog Thommy, Jack och jag en långrunda med hundarna tillsammans efter en sovmorgon och långfrukost. Fixade åt Flisan på eftermiddagen sen skulle Zandra rida henne med Elin. Nu sitter jag här med en kaffe och ska snart gå och göra mig i ordning för biokväll med mamma och syrran, vi ska se "Änglagård 3" det ska bli mysigt!

Go kväll!

Du gör mig lycklig!


Red ut i går kväll på Flisan tillsammans med Lina och Varre. Det var svinkallt och bäckmörkt, men vad gör det när kännslan i kroppen efteråt är total lycka! Min underbara Flisa!

Onsdagkväll=Hoppträning

I går kväll körde jag Zandra och Flisan till hoppträningen på Granby igen. Väglaget var helt ok denna gång, skönt!
Flisan var väldigt taggad och gjorde som vanligt sitt bästa, hon är så duktig! Sofia tycker hon utvecklas hela tiden, och Zandra tillsammans med henne. Jag filmade som vanligt men har inte hunnit lägga upp den än, vi får se om jag hinner under dagen.

Ha en bra dag!

JR Reality Horsemanship

Dags att forsätta "The journey of knowledge"

Har du problem med lastning, stress, humör eller skoning då är det här kursen för dig!

Här är våren och sommarens datum för kurserna!

19-20 Mars
16-17 April
21-22 Maj
18-19 Juni

Alla kurser är på Broknäsgård.

2200kr med häst/helg  utan häst 800kr/helg

För bokning ring Lena Tel. 0737815939
Eller maila.
[email protected]

Måndagsmys

Tog mig en tidig kväll hemma idag och lät Flisan få en vilodag. Lite kvalitetstid med sonen och mannen är ju aldrig fel. Madeleine hade jag inte sett sen i torsdags när hon svepte in fem minuter idag för att hämta träningskläder. Hon är oftast hos Jimmy (pojkvännen) nu för tiden. Och Zandra har haft stalltjänst i skolan så henne har jag inte träffat på en vecka. Lite tomt här hemma när vi plötsligt bara är tre. Men en god middag för oss tre blev det i alla fall, som Thommy lagat. Och sen blev det fika framför tvn, inga läxor blev gjorda och ingen tvätt tvättad...bara måndagsmys......

Söndag med sol!

Yes! Jag gjorde det! Jag red faktiskt ut ensam på Flisan i dag, i solskenet dessutom :)
Flisan var dubbelt så pigg ensam vilket gjorde mig lite skraj i början, men jag hade Zandras röst i huvudet.
- Andas mamma!! Bromsa med sätet och krama lätt i tygeln, starta ingen dragkamp i munnen! Och det funkade alldeles utmärkt och jag kunde slappna av och njuta av ridturen. Åh vad skönt!!!

I morse hade jag utsläppet och efter det tog jag hundarna på promenad runt slingan, det tog 1 1/2 timme att ta sig runt. Slingan är den runda på gården vi brukar rida för er som inte vet, den ska vara 8 km jag vet inte hur pass det stämmer. Det var en riktigt fin dag i dag med solsken, men det var inte helt lätt att gå längs "rakan" där det först varit djupsnö och sen smält och frysit på igen. Knöligt och isigt, säkert stor skaderisk för hästarna. Där tänker jag inte rida på ett tag.

Nu blir det lite städning av huset inför en ny arbetsvecka, varken hinner eller orkar städa i veckorna. Möjligen att man kör ett varv med dammsugaren. Sen blir det mys i soffan med familjen och tidig läggning, sov så dåligt i natt.

Ha en skön kväll!

Fick ett mail...

och det var Jennie som undrade när jag kunde komma och träna. HJÄLP! LÄSKIGT! Var min första tanke, men så bet jag ihop och tänkte -Vad fan, det är ju det jag vill!! Och nu har jag svarat på mailet, så nu får vi se när det blir.

I dag red jag ut med Julia (Thommys dotter) som fick låna Mr Boki, vi red ner till Sandviken och tog klätterbacken och sen hem samma väg. Flisan var pigg och glad som vanligt, men jätte lydig. Jag blir så glad varje gång jag upptäcker att hon faktiskt lyssnar på mig, och hon gör inga dumheter alls. Hoppas det håller i sig! Känns så otroligt bra nu, jag har ridit hela veckan utom en dag då jag tömmkörde henne och så hade hon en vilodag. Har funderingar på att ge mig ut ensam i morgon, det blir första gången i så fall. Måste ju kunna stå på egna ben och inte bara rida då jag får sällskap.

I morgonbitti har jag utsläpp, tänker ta med mig vovvarna och gå en riktig långis. Så det är snart dax för sängen!

Natti natti!

Vinterbilder på voffarna!

Här är lite nya bilder på mina finingar, dom togs för någon vecka sedan efter en långrunda i skogen.


Kanonbild på Chezzie om jag får säga det själv!


Och en bild på snyggingen....


och en till på Chezzie, den absolut vänligaste hund jag haft. Vill alltid vara till lags.


och tuffingen igen, en knähund i större förpackning!

Nöjd och ganska lycklig!

Nyårslöften är inget jag håller på med egentligen men jag lovade mig själv en sak, eller kanske mer satte upp ett mål. Och det var att komma upp i sadeln igen, och komma över min rädsla. Jag hade såna drömmar när jag köpte Flisan och det gick bra i början, men så åkte jag av och Flisan började visa mycket humör när jag skulle rida. Och jag vart helt plötsigt skiträdd för att rida henne!

Men nu rider jag igen! Och det går jätte bra, sakta men säkert kommer modet tillbaka och kanske själförtroendet. Flisan har hittills skött sig utmärkt och lyssnar verkligen på mig. Vi har fått  bra kontakt och hon är jätte lydig från marken och jag tror det börjar funka även på ryggen. Det tar verkligen tid att lära känna varandra, jag var ju så himla trygg på min gamla Doris och det här är så helt annorlunda. Det är total lycka varje gång jag klarat av att rida henne. 

Mitt mål nu är att ladda för att åka till Jennie Fröcklin och rida för henne, det är henne Zandra rider för och hon är super duktig. Vi får se när det blir av, jag tänker ta den tid jag behöver.

Flisan och jag ska bli ett team, jag älskar verkligen den hästen mer och mer för varje dag.....


Flisan i går...


Det ska finnas hö här någonstans...

Japp där var det!


Nu då?

Berga 16/1-2011

I morse var det dax att åka ut till Zandras skola "Berga nbg", Zandra och Flisan skulle hoppa sin första Pay and Jump. Några elever i trean hade ordnat tävlingen, och det var precis lagom för Flisan att börja med. Banan var jätte enkel med få språng och långa snälla vägar och hinder, perfekt att bara komma i väg och träna på att hoppa på andra platser. Jag var otroligt glad över att slippa sitta vid ratten idag då det som valigt snöat när vi skulle i väg, Zandras pappa var snäll och skjutsade oss. Tusen tack för det!

Zandra och Flisan hoppade 50 och 70cm och Flisan var jätte taggad! Zandra tog det i trav för att det inte skulle gå för fort och bli okontrollerat, men Flisan vill gasa på för fullt!! Jag har försökt lägga upp filmer men vårt internet är för segt i dag, kanske hinner jag på jobbet i morgon.

50cm gick hur smidigt som helst, och på 70cm fick Zandra bromsa Flisan en del och på ett hinder tog hon lite för mycket i henne så dom fick ett stop. Men Flisan skötte sig lysande och jag är så stolt över mina tjejer!!

Här är lite bilder!
 
Nytvättad Flisan i lördags, man kan ju inte åka bort och lukta kiss :) brunsten är över för denna gång.


Två glada tjejer! Zandra på Flisan och Becka på Nelly.


Efter hoppningen tog Zandra och Becka en tur på Bergas flisbana!


Och här är hon då, våran fina Flisa med sin första rosett!

Finaste flisan har två rosetter med sig he...

20110116144 (MMS)

Finaste flisan har två rosetter med sig hem :) 50 och 70cm.


Hoppträning 12/1-2011

Ja jag hoppas ni gillar film? Det gör jag som ni märker.

Jag körde Zandra och Flisan till Granby i går kväll, det var jätte halt på vägarna och jag var livrädd hela vägen. Förstår inte varför jag utsätter mig för denna nervpress, men det är ju så kul att se Zandra och Flisan träna.

I går körde dom gymnastikhoppning och kontroll som flytta hästen för skenkeln i sidled mit i öningen. Mycket nyttigt för alla hästarna. Flisan skötte sig som vanligt jätte bra, men hon hade lite träningsvärk sen helgen och var lite stel. Inte så konstigt efter det passet!

Här kommer ett par filmer från träningen! Vill varna känsliga personer för Zandras avsittning i slutet av första filmen.

 


Kan ju tala om att både Zandra och Flisan kunde fortsätta lektionen utan en skråma.
Och en till...

Mera Flisan på Sjöberg...


Här fortsätter träningen på balans i galopp, Flisan ska själv välja att galopera...


Aldrig slängtrav..balans...balans...balans...

Kurs på Sjöberg 8-9 Jan-2011

Det var ju kurs hon Jennie och Per i helgen, Zandra som ryttare då. Jag håller på att samla mod och Jennie försöker övertala mig att komma och rida för henne på Flisan, och jag vill!! Men jag vågar inte....känner mig så dålig och det är ju just därför jag borde.

Åter till det jag tänkte berätta! Första dagen var det dressyr för Jennie och vi åkte dit med Didden först, jag med andan i halsen livrädd att köra eftersom det var snorhalt!! Vi kom iaf dit utan att köra av vägen, och lektionen gick SUPER!! Didden har blivit såååå mycket bättre och jag är så glad för Zandras skull.

Tyvärr fegade jag ur och ställde in Flisans dressyrlektion senare på eftermiddagen, jag vågade helt enkelt inte köra henne. Men dag två var det markarbetesträning och då kunde Zandras pappa köra så då fick Flisan komma iväg.
Och vilken bra träning det var!! Det var tre stycken i Zandras grupp som red och Per la ner så mycket tid på varje ekipage, han fick verkligen Zandra att hitta nya knappar på Flisan. Och dom övade enkla saker som Flisan behöver, balans och att stärka upp henne i galoppen. Hon är ju väldigt obalanserad, typ som en treåring.
Flisan var superbrunstig men det märktes knappt alls, hon var så duktig! Och när hon började bli trött och visa motstånd kämpade dom lite till, tills bjudningen frammåt kom igen. Både Flisan och Zandra var helt slutkörda efter lektionen, men nöjda!

Här kommer först en film på Zandra och Didden


Och så Flisan..




Och en till...här är Flisan och Zandra jättetrötta båda två! Viktigt att pressa det där lilla extra för att komma vidare sa Per :)


I sadeln igen!

Har äntligen börjat rida Flisan igen efter en riktig svacka, och det känns underbart! har haft en period av dåligt självförtroende och varit livrädd så fort jag satt mig upp på Flisan. Vet egentligen inte varför det blev så, arbetet på marken har ju gått hur bra som helst och Zandra rider henne utan problem. Jag åkte ju av ordentligt i höstas och Flisan började strula en del när jag skulle sitta upp på henne. Så kanske tappade jag förtroendet för henne på ryggen. Men nu har jag alltså börjat rida igen och det är underbart och Flisan sköter sig jätte fint.

Jag har ridit ut tillsammans med Zandra som kan Flisan utan och innan, och hon har talat om precis hur jag ska rida för att hon ska fungera bäst. Och det har gått så himmla bra! I morgon ska vi ge oss ut igen :) och jag längtar...

Flisan har fått gå rätt hårt och mycket senaste tiden och jag tycker hon mår bra av det, hon brunstar förfullt nu men är riktigt trevlig så jag hoppas det håller i sig. I helgen är det ju dax för kurs, dressyr på lördag och markarbete på söndag. Hoppas bara att det inte snöar mer nu så jag vågar ge mig ut med transporten. På onsdag är det hoppträning och på söndag pay and jump på Berga. Det är mycket nu!

Ibland är livet underbart att leva!


Längtar efter en riktig dusch..

Det gamla året slutade med att våran varmvattenberedare gick sönder, vad lär man sig av detta? Jo att det det går att duscha hela kroppen och tvätta håret t.o.m med balsam på en 10l hink, det ni!! Tack och lov för tekokare som värmer upp vatten snabbt. Jag har ju dusch på jobbet men man vill ju gärna duscha efter stallet.

Vi har fått hem den nya varmvattensberedaren och den är uppmonterad men inte inkopplad än, hoppas på att det sker i kväll. Det var ett himmla meck att tömma den gamla från 1972!! Den har verkligen gjort rätt för sig måste man säga. Nu längtar jag efter en riktig dusch.....


Man ska inte ropa hej.....

fick jag bli varse i dag! Hade utsläpp av pållarna i morse så Flisan fick gå ut en stund med dom andra medan jag mockade och fixade i stallet. När jag var klar gick jag ut för att hämta Flisan igen, vilket inte brukar vara några problem. Hon kommer till mig precis som hon brukar och jag går fram för att knäppa fast grimskaftet i grimman. Då tjuter hon till och väder blixtsnabbt och kickar mot mig, jag hinner bara vända mig om för att komma undan men blir träffad i ryggen och går omkull. Det gjorde inte alls ont men besvikelsen och ilskan gjorde att jag började böla. Så med tårarna sprutande jagade jag en häst i en hage med snö till knäna, vem orkade längst tror ni? Jodå Flisan vann denna gång vilket gör mig ännu mer förbannad!! Det var bara att åka hem med besvikelsen brännande i halsen.....

Hon är alltså på väg in i brunst igen, hon uppför sig inte så annars. Jag som var så glad och tyckte vi kommit så långt i träningen på marken, men det slår slint i huvudet på henne när hon brunstar och jag vet inte vad jag ska göra?!
Hur ska jag få bort detta beteende? Hur ska jag våga låta mina stallkamrater hantera henne när hon slår mot människor? Jag blir så ledsen...vill verkligen lyckas med denna lilla häst, ingen annan kommer ge henne en chans.

Fina lilla pms-Flisan vad ska vi ta oss till med dig?

Bara att åka ner i kväll och jobba henne ordentlig...

RSS 2.0