Dagar som gått..

Var ute med jobbet i fredags, vi startade på puben Half way in på Söder. Där tog vi en öl innan vi gick till Söderkisen där vi åt middagen. Mycket god mat och trevligt sällskap blev det innan vi tog tåget hem 24.05.

Det blev en lugn lördag, pyssel med hästarna och en joggingrunda med hundarna. Mycket mys i soffan med familjen blev det också. Mådde riktigt bra fast det var dagen efter, varannan vatten funkar verkligen bra!

På söndagen var jag en sväng och tittade på Elin då hon tävlade som jag berättat tidigare. Sen bestod dagen mest av stallpyssel och städning hemma.

På fredag kommer äntligen Zandra hem!! Det ska bli underbart skönt, har verkligen saknat henne! Flisan kommer åka med henne till skolan på söndag så Zandra får trimma en hel vecka i ridhuset.

Tävling

Åkte iväg en sväng i morse till fd Hägerneholmsridskola som flyttat till Täby, och heter numera Täby ridcenter tror jag. Och jisses vilken modern anläggning!! Där kunde man sitta i cafeterian och fika i värmen och titta på de som red. Shopping fanns också för de som ville.

Anledning till min lilla utflykt var att Elin och Gulliver skulle tävla LA dressyr för laget (WFRK) och jag ville se henne rida. Och dom var jätte duktiga, jag blir så imponerad när jag ser hur fin Gulliver blivit och hur fint Elin rider, vilken utveckling och vilken resa de gjort tillsammans. Jag blir lite fundersam över hur imponerade dom flesta blir över dem som sitter på hästar/ponnys som kostar hundratusentalskronor och har hur tjusiga gångarter som helst. Och man säger åh hon är såååå duktig på att rida!! Missförstå mig inte, det är härligt att se fina egipage, men jag menar bara att jag blir mer imponerad av tjejen som sitter på den lite billigare ponnyn och som har slitit för varje litet steg och rörelse.

Hur gick det då? Elin och Gulliver gjorde bra ifrån sig men jag vet inget resultat eftersom jag bara var där en stund. Men Elin var nöjd med sin runda och det är väl huvudsaken :)

Galna hästar!

Hade intaget i går och det var svettigt må jag säga!! Flisan stod på bakbenen och hoppade runt som en tok, det värsta är att hon inte bryr sig om att man är i andra änden av snöret. Varre som brukar vara lugnet själv gjorde flera kapriolliknande skutt och jag höll på att tappa henne. Kopia sprang runt runt och vände sig åt fel håll hela tiden, och Curly blev upprörd för att Kopia var det. Didden piaffade in och Gulliver tog det lugnt som Ferdinand. Såg ingeting som kunnat trigga hästarna så, men man vet ju aldrig vad dom hör och ser för spöken. Man känner sig rätt liten mellan två stora hästar som far runt okontrollerat, och jag undrade vad fan jag håller på med egentligen??

Just känner jag bara - Zandra kom hem så jag får en paus!!

Helg!

 I går var jag hos Mia på Roslagssalongen och klippte mig och blekte slingor. Underbart att bara sitta och bli omhändertagen och fika. Mia kollade i sin dator och jag hade inte varit hos henne sen 2006, på den tiden gick jag alltid dit. Ha ha.. jag har klippt mig sen 2006 men inte där och inte särskilt ofta. Efter klippningen åkte jag med Jack på innebandyträning och landande hemma i soffan vid åtta.

I dag fixade jag stallet innan frukost och sen var Thommy och jag en sväng till Täby och köpte present till Jonathan som hade kalas i dag. Jag sitter nu hemma ensam med vovvarna, Jack och Thommy är kvar hos Jonathan. Efter fyra timmar tyckte jag det var dax för någon att gå hem till hundarna, och det brukar bli jag. Kände mig ändå galet trött!!

I morgon blir det pyssel med hästarna, långis med hundarna och säkert städning! Men först en rejäl sovmorgon!

Trevlig helg på er <3

Ställer av...

Flisan helt enkelt, hon får två veckors vila! Pratade med Zandra i går kväll och vi tog det beslutet tillsammans. Jag är otroligt tacksam att Elin tog sig tid och försökte hjälpa mig rida henne. Men Flisan är ju på ett jäkla humör då hon rider och jag vill inte riskera att Elin åker av. Själv varken vågar eller vill jag rida henne, man kan inte sitta på äggskal och rida sin häst det blir inte bra för någon. Så för att rädda min mentala hälsa ställer jag av henne. Jag orkar inte ha pressen på mig att jag måste rida henne.

Zandra kommer sätta igång henne så fort hon kommer hem, Zandra kan ju knepen och vågar pressa Flisan när hon försöker ta över och bestämma. Det får bli mycket pyssel med henne för mig istället och kanske lite Nh-träning.

Ett bra beslut?? Kanske inte, men nödvändigt för mig! 

Stallkväll

Gulliga Elin red Flisan i går kväll också i ÖSREGN! Stackarn, och Flisan hade inte skött sig något vidare. Hon hade sparkat bakut så fort Elin krävde det minsta i traven. Men dom kom helskinnade hem i alla fal, skönt!

Själv pysslade jag om Zandras lilla Didden, och jag longerade henne. Vilken häst att longera!! Snacka om lyhörd, det var superkul att hantera en så lydig häst. Jag behöver ju i stort sett aldrig ta hand om Didden åt Zandra eftersom hon oftast är på skolan. Men det var riktigt kul! Får se om det går lika bra att tömköra henne, det tänkte jag göra i dag. Sen får jag se vad jag hittar på med lilla Fliset. Jag saknar Zandra!


Bakslag och pms!

Eller ska jag säga bakslag på grund av pms?? Nä jag vet inte om jag kan skylla på det, men jag hade en riktigt usel dag igår och kom aldrig upp på flisan och red. Elin erbjöd sig rida henne istället, och det gjorde hon riktigt bra. Flisan sparkade lite bakut med henne också men Elin är ju ingen fegis och klarade det galant. Hon red igenom henne och det såg riktigt trevligt ut.

Känns som jag är på ruta ett igen, kanske tänker jag för mycket?? 

Jodå...

jag kom ut och red Flisan idag, med sällskap av Anna och Elin. Jag måste säga att jag beundrar deras tålamod med mig. Vet inte hur dom ska stå ut i tre veckor!! Tack snälla... 

Ridturen gick väldigt bra tills på slutet då det blev lite väl mycket skritt ett tag och Flisan gick och laddade. När jag sen skulle börja trava var jag spänd och tog i henne för mycket, jag liksom gasa och bromsa samtidigt. Och Flisan svarade med att sparka bakut!! Det var inget svårt att sitta kvar i men jag blir ju så jäkla rädd och låser hjärnan. Nu har jag lite ångest inför morgondagen men jag MÅSTE på´t igen annars kommer jag aldrig vidare. Då måste jag våga släppa fram henne lite mer...släppa ner axlarna och....andas....

Bara att bita ihop och kämpa!!


Lämnade förresten Zandra på Skavsta flyplats i morse. Hon är nu välbehållen och installerad i Belgien, där alla är jätte trevliga och det är jätte fint. Hoppas på lite mer info framöver.

Nu är det väldigt tomt här hemma, saknar båda mina tjejer! Maddis som är hos Jimmy för det mesta och nu Zandra också.

Lördagen som försvann??

Vart tog den här dagen vägen?? Gick upp vid sju och utfodrade hundarna och släppte ut dom en sväng, gick sen och la mig igen. Väcktes av Thommy halv elva!! Då hade han gjort frukost framför tvn åt oss, mysigt! Efter frukost gick Thommy och Julia ut med hundarna och plockade svamp, jag avstod att följa med. Har fått nog av svampplockande på ett tag, i alla fall med Thommy som aldrig vill gå hem.

Så jag stannade hemma och gjorde lite nytta i stället som tvätt och städning. Zandra och Robin dök upp vid ett och vi åkte till stallet. Zandra red hästarna och jag fixade allt annat. Flisan fick sig en omgång på volten, Zandra red igenom henne ordentligt och sen hoppade hon lite studs. I morgon tar jag över!

En mysig middag blev det med potatisgratäng och grillat kött, allt enligt Zandras önskemål innan Belgien, inälvsmat och sniglar :)

Den här dagen kändes väldigt kort men skön, en avkopplande lördag som försvann...

Nu är det nära..

på söndagmorgon ska jag köra Zandra till Skavsta och flyget, sen är jag ensam med pållarna i tre veckor! Som jag nämnt tidigare ska hon till Belgien på praktik. Jag är mest orolig för hur jag ska hinna med allt, jag har ju Jack som har både läxor och träningar och så två hundar som kräver en del. Tur jag har Thommy och så bra stallvänner. Sen är det där med ridningen...hoppas det ska funka!

Hon som Zandra ska till heter Karin Donckers och håller på med fälttävlan, där ingår ju både dressyr och hoppning. Här är lite smakprov.








Hon har upp emot 40 hästar på gården, så dom lär ha att göra :) Det blir säkert en otrolig upplevelse och erfarenhet.

Wordfeud beroendeframkallande??

En del av livet numera eller?? Jag som aldrig spelar någonting har fastnat i detta lilla spel på mobilen. För er som inte vet är det som Alfapet fast i mobilen då. Man spelar mot andra vänner eller helt okända, och det är sååå kul! Jag är helt fast!

Och så här ser det ut i mobilen.



Som tur är har gubben också fastnat i det så där råder ingen konflikt ;)

Innebandy

Var med sonen på Innebandyträningen i dag, min mamma följde också med och hejade på. Det var så underbart att se Jack ta för sig på planen i dag, något han har väldigt svårt för. Han gick in i närkamp fintade bort motståndare och passade flera gånger fram till mål. Han har helt underbara tränare som pushar och berömmer killarna hela tiden. Och jag blir alldeles varm i hjärtat av att se hans framsteg. Jag hoppas så att hans intresse håller i sig.

Heja Jack!!

Sakta men säkert..

går det framåt för mig och Flisan...tillsammans :) Det blev en ridtur i går kväll också, tillsammans med Anna och Varre i månskenet. Jag kan slappna av och njuta bitvis och är spänd halva tiden. Anledningen till att jag blir så spänd är att Flisan är väldigt pigg, och jag är osäker på vad hon kan hitta på. Men jag försökte tänka på det Anna sa - Vonne, hon är faktiskt väldigt lydig! Och det är sant men hon har ju ett jäkla humör också ;) Om jag sitter och bromsar för mycket är jag rädd att få ett bakslag. Men det är bara att kämpa på, för varje gång jag rider blir jag lite modigare om det det fortsätter så här bra! Och det är ju så underbart att vara tillbaka i sadeln.

Håller mina tummar!!

Tack!

Tusen tack för alla fina kommentarer, ni gör min dag!


En bra dag i repris...

kan det bli bättre?? Jo det kan det, i dag var jag ute med hundarna och gubben i två och en halv timma. Och herrejävlar om man får säga så? Vad svamp vi plockade!! Säkert dubbelt så mycket som i går. Mycket trattisar men en hel del gula också. Nu är det bara timmar av tråkigt rensande kvar...

Hade ju stallet själv i dag med så jag joggade/promenerade med Didden. Sen fick jag sällskap av Elin på Varre så det blev en uteritt på Finaste Flisan i dag med. Det hann bli bäckmörkt innan vi kom hem, och Flisan var betydligt piggare i dag än i går. Men hon skötte sig fint och jag med tror jag :)

Jag måste ha gjort något riktigt bra som har så fina vänner i stallet, som ställer upp när man behöver stöd och hjälp. Tack snälla ni <3

Nu är det soffan som gäller!

Ibland är det gott att leva!

Och i dag har det varit en sådan dag. Nu är nämligen både hallen och hallgarderoben klara!! Vi kan äntligen hänga undan jackor och skor, och nya hallen är jättefin!

När jag skulle gå rundan i skogen med hundarna sprang jag på massor av gula kantareller, så jag fick ringa Ekman så han kom ut med en påse i skogen. Sen var vi ute tillsammans i någon timme och kom hem med säkert tre kilo svamp. Det finns hur mycket som helst!!

Vid halv fem begav jag mig till stallet för att ta hand om pållarna. Zandra har fått stalledigt i helgen eftersom hennes Robin kom hem i dag, dom har inte setts på nästan tre månader. Väl i stallet fick jag sällskap av Anna och Elin 1 och 2. Anna erbjöd sig rida med mig så vi tog en sväng tillsammans. Nervös innan jag kom upp i sadeln som vanligt men turen blev underbar! Flisan var så lugn och fin och Anna och jag pladdrade på så tillslut njöt jag bara i sadeln. Total lycka!

Nu sitter jag och har lite soffhäng med Jack och Thommy, och vi har just ätit kantarelltoast :)

Ibland ler livet även mot mig!


Markarbetesträning på Sjöberg...

i går kväll och jag körde som vanligt. Pers tränigar är väldigt poppis och det var hela sju ekipage i går, men han får det att fungera ändå. Alltid lika engagerad i varje ryttare och häst. En fröjd att se alla förbättringar oss alla från gång till annan, och alla tioöringar som trillar ner.

Det gick jättebra för Zandra och Flisan, i travöningarna glänser flisan i galoppövningarna har hon en tendens att rinna i väg. I början av passet för hon är övertänd och i slutet för att hon inte riktigt orkar. Per säger att Zandra rider tre olika hästar varje lektion, ingen lätt match men det kommer bli bättre när Flisan blir starkare. 

Focus låg som vanligt på balans och kontroll, inga höjder eller banhoppning alltså. Som uppvärmning ingick öppna längs ena långsidan och skenkelvikning längs den andra.



Och här är en av övningarna, här får hästarna vara snabba i fötterna och lyfta ordentligt.



Hästarna är otroligt mjuka och lösgjorda i slutet på lektionen. Och ryttarna ser lyckliga men rätt slut ut, själv tröttade jag ut mig med att hjälpa Per att bära bommar :)

Bilden..

är tagen under senaste dressyrkursen hos Jennie. Jag tycker den är så himla fin, jag har stulit den från Stall Sjöbergs hemsida. Jennies pappa brukar agera fotograf under kurserna.


Lycka!

Det blev en uteritt på min Flisa i dag med tillsammans med Zandra och Pepci. Vi passade på när vi fick låna Pepci. I dag gick det ännu bättre och vi höll trav hela tiden utom i nerförsbackarna. Jag övade tempoväxlingar hela tiden för att ha Flisan med mig hela vägen och det funkade utmärkt, men vilken enegi och styrka hon har nu min lilla häst! Hon är inte lika känslig för att jag är lite obalanserad längre, och det är ju skönt.
Hoppas det får fortsätta så här bra nu så jag får modet tillbaka igen, vill så gärna lita på min pålla!

Lördag 1 oktober

Var nere i stallet vid åtta och släppte ut hästarna. När jag kom hem var Thommy uppe och skulle ut i skogen med hundarna och leta svamp. Jag tänkte först gå med men valde istället frukost framför tvn i lugn och ro, alla barn sov fortfarande.

Under dagen blev det en sväng till Arninge och byggmax för att köpa gips till väggarna i garderoben i hallen. Kanske om jag har tur blir det snart klart.....
Några maskiner tvätt blev hängda och lite annat husligt fix fixat medan Thommy höll till i garderoben :)

På eftemiddagen åkte Zandra och jag till stallet. Zandra lånade Pepci och jag red Flisan, en underbar tur i solen. Jag har nästan lite ångest innan jag kommer upp i sadeln, men det släpper under ridturen. I dag kunde jag slappna av och njuta lite också. Flisan var som vanligt jättepigg men hon var också väldigt snäll. Lyckan i kroppen efteråt är obeskrivbar! Jag måste ju verkligen komma i gång med ridningen snabbt nu, den 16/10 åker Zandra på praktik till Belgien i tre veckor. Och Flisan måste ju hållas i gång under tiden. Zandra ska till en VM-ryttare i fälttävlan, en otrolig upplevelse för henne. Jag försöker mig inte på att skriva ryttarens namn för jag har ingen aning om hur det stavas, det får bli i ett annat inlägg.

Nu sitter jag och jäser i soffan efter en sen middag. Jocke (Thommys äldsta son) kom och hälsa på i kväll, alltid lika trevligt när han kommer men det blir inte så ofta numera.

I morgon är det sovmorgon! Och jag ska upp i sadeln igen en liten stund, Zandra ska hoppa Flisan och jag får sköta framridningen då ;)





RSS 2.0