Nu så!

Nu är man igång igen med löpträningen. var ute på en runda i går kväll ca 3km och det kändes riktigt bra. Jag var också på  besiktning på Lundahälsan i går och dommen kommer på onsdag, får se om man går igenom?
Behöver i alla fall gå ner tolv kilo så det är bara att sätta fart!! Inte kul att höra sanningen men välbehövligt.

Kämpa Vonne!

Här är ett par bilder på mitt trevliga joggingsällskap!




Wfrk´s KM 25/9-2011

Ja, nu äntligen har jag fått upp filmerna från tävlingen i söndags.

Vi, Zandra och jag hade väl egentligen inte alls tänkt tanken på att Flisan skulle vara med på KM. Men när Anna frågade om vi inte skulle åka med som en kul grej så blev det så i alla fall, tack Anna! En dag jag inte skulle vilja vara utan nu med facit i hand. Jag mådde illa hälften av tiden av ren nervositet, Zandra såg det som en bra träning för Flisan att komma ut inför framtida tävlingar.

Hur gick det då??

Flisan var fantastisk! Väldigt på tårna och pigg och glad då vi lastat ur, men efter en stunds framridning kändes hon underbar enligt Zandra och det såg jättebra ut.

Innan framridning

Här är en filmsnutt från framridningen!


Så var det då dax för första rundan som var på 70cm

Och det gick ju lysande!! Felfria!! Zandra red väldigt förståndigt och lät Flisan hoppa i trav, hon har lite svårt med avstånden i galopp fortfarande. Jag fattade inte riktigt vad som hände?? Så stolt och rörd att tårarna kom...äntligen lite framgång för Zandra. Och Flisan var så fin och duktig!

Sen var det dax för runda nr 2 och då låg ribban på 80cm. Tyvärr är bara slutet på rundan med på filmen. Och det gick nästan lika bra igen, en felfri grundomgång och ett pet i omhoppningen. Helt fantastiskt!!


Överlyckliga och lite omtumlade av framgången tänkte vi ställa in Flisan i transporten, då blev Zandra och Flisan inkallade till prisutdelningen. Dom hade tagit en tredjeplacering!!

Så det blev en gul rosett och plakett med hem, här kommer en liten film på prisutdelningen och ärevarv!


Ja vilken dag?! Tänk att det kan kännas så stort med framgång på en liten, liten tävling!

Grattis Zandra!! Äntligen....äntligen var det din tur! Och ingen är mer stolt och glad än jag...

Stort grattis även till Elin och Gulliver, Michaela och Gullan som gjorde lysande resultat!! En galet rolig dag för Rydboholmstjejerna!!



Uppdatering...

med bilder och filmer från Wfrk KM på Nibble kommer...men det går segt att ladda upp filmer så det tar lite tid ibland. Gör nya försök i kväll :) 

Summerar dagen

Hade sovmorgon till halv tio, underbart! Sen tog Thommy och jag en tur i skogen med hundarna och plockade svamp, vi hittade massor av trattkantareller!! Efter skogen och nöjda hundar åkte vi och handlade, dels mat på Ica men vi var också till Hööks och köpte nytt träns, martingall och stalltäcke till Flisan. Hon måste ju vara fin i morgon då hon ska vara med på KM.

I dag var det också dax att hämta hem Zandra och Didden från skolan, Thommy åkte med mig dit. Sen blev det en kväll i stallet med Zandra, jag packade upp Diddens grejor och fixade inför morgondagen och Zandra red Flisan som kändes superfin!

När vi kom hem hade Thommy maten klar, en underbar svampsoppa till förrätt och sen potatisgratäng med fläskytterfilè. Allt smakade ljuvligt...

Nu sitter vi och tittar på tv men jag funderar på att hoppa i säng, ska ju upp tidigt i morgon och fodra och släppa ut hästar innan vi åker till Nibble.

Sov gott!

Med egen coach...

red jag ut på min häst i dag :) Emellie skulle ut och jogga med sina två hästar och tyckte jag skulle följa med. När hon frågade blev det tillfälligt avbrott i mitt huvud, panik!! Vad ska jag svara nu?? Jag hade bestämt innan jag åkte till stallet att jag måste göra något med Flisan i dag, och nu helt plötsligt när Em frågade om jag skulle med så tvekade jag. Men tillslut tänkte jag att vad fan..det erbjuds ett perfekt tillfälle och det är bara att ta det!! Jag bet ihop sa ja och det rusade i kroppen av nervositet.

Så på med grejorna och i väg...Jag red först och Emellie joggade bakom med sina hästar. Under hela turen coachade Emellie mig och småpratade och ditt och datt. Och större delen av rundan kände jag mig lugn och avslappnad, fick en liten micro panikatack när vi mötte Sandra och Pepci och Flisan blev lite tossig. Men Emellie var på mig direkt och lugnade och sa hur jag skulle göra och Flisan lyssnade!! Hon skötte sig underbart hela rundan och Emellie var en klippa! Och lyckan när jag klarat det och var tillbaka i stallet var obeskrivlig.

Jag förstår inte hur det blivit så här, jag har tappat hela självförtroendet i ridningen och tror inte jag klarar någonting längre och är livrädd att ramla av. Men om jag får fler såna här turer kanske det sakta men säkert vänder.

Hoppfull...

Förresten..Flisan och Zandra var super duktiga på träningen i går kväll :) Och Flisan fick jobba hårt!

Flisan och Zandra är på G

I kväll är det dax att köra Zandra och Flisan till hopp/markarbetesträning på Sjöberg igen! Och på söndag ska dom vara med på KM på Nibble. Jag vet inte riktigt vilken höjd Zandra ska hoppa men jag gissar på 70cm. Det ska bli kul att se om dom tar sig runt. Jag kommer alldeles säkert uppdatera om det här :)

Helgen!

Jack (min son) har börjat på innebandy och i fredags var det andra träningen, och jag åkte med och tittade. Jag var rätt otaggad att åka i väg halv sex en fredagskväll och titta på bandy men oj vad kul det var!! Det var endast jag och två entusiastiska pappor som satt och kollade, jag misstänkte starkt att dessa pappor varit på "afterwork" innan. Mycket pratglada lite lätt rödögda och trevliga förklarade dom allt för mig. Och det var riktigt kul!! En och en halv timme flög i väg, och sonen var jätte duktig!  Mitt nya fredagsnöje kanske?  Med en hel del träsmäk i baken åkte vi hem och tittade på Idol. I kväll är det träning igen halv sex så det blir en blixtvisit i stallet innan.

Under lördagen var det mycket stallpyssel, först utsläpp och mockning och en runda med hundarna på morgonen. På eftermiddagen åkte jag ner med Zandra och det var då jag skrittade lite på Flisan :) Sen var det dax att flytta allt på loftet igen, dom lägger om golvet där uppe så vi får flytta runt en del. Anna och jag hjälptes åt med att flytta garderoberna vi har grejor i där uppe. jag småler fortfarande när jag tänker på hur Anna plötsligt försvann in i sin garderob utan dörr när hon skälpte upp den på pirran med öppningen mot sig. Det blev dagens bästa garv!!

Lördagkvällen spenderades i soffan med familjen.

På söndagen gick jag upp vid halv åtta och tog en långrunda med hundarna. Sen åkte jag och jobbade mellan 10.00-15.00 och fick massor gjort. Zandra tog stallet och flisan, och Madeleine och Julia tog hundarna på en tvåtimmarsrunda. Under em och kväll blev det lite städning och tvättning, och även denna kväll avslutades i soffan med familjen.

Hoppas er helg varit bra!

Ja det är faktiskt jag...

som sitter på min älskade häst!


I dag skrittade fram Flisan åt Zandra medan hon fixade med hinder, solen sken jag var lugn och Flisan underbar! Jag har klarat steg ett!! Nu är det bara att jobba vidare med tillit till Flisan och mitt eget självförtroende. Inga enkla saker men jag vill att det ska gå...

Underbar morgonrunda med hundarna i solen.

20110917699 (MMS)

Underbar morgonrunda med hundarna i solen.


Nu är det nog nära..

att jag sitter upp på min pålla och rider igen. Blev så sugen i går kväll då Zandra berättade om sin ridtur men Fina. Och Flisan hade varit en ängel hela turen även i galopperna. Jag ska nog börja lite lätt på volten när Zandra kan vara med, så får vi se om Flisan är lika snäll med mig :) Hon har ju varit super sen hon kom hem från betet.

Längtar med skräckblandad förtjusning...

Onsdag

I dag blir det övertidsarbete för mig, vi har supermycket att göra och de är 100% från första timmen. Och lite tillskott i kassan är ju välkommet. Zandra kommer hem och rider Flisan och fixar den biten. Och Thommy åker med Jack till innebandyträningen. Jag hoppas Zandra hinner med hundarna också för jag lär väl inte komma hem förrän åtta. Tur man har sån hjälpsam familj så att allt går att lösa. Saknar mina löprundor men får nog vänta till nästa vecka eftersom min hals inte känns bra än.

Hej hopp!

Prov

I dag har vi avlagt lödprov (hårdlödning) på jobbet, det måste vi göra för att få löda helt enkelt. Man gör två olika prov, en kopparlödning i dimmensionen 3 1/8. Det kanske inte säger så mycket för den som inte vet men 3 1/8 är ett kopparrör på 80mm i diameter. Sen är det en silverlödning i samma dimmension men där är matrialet rostfrittstål och koppar. Proven skickas sen in på röntgen och sen är det bara och vänta och se om man blir godkänd.

Måndagmorgon!

Fick ett samtal från Hasse-hovis på morgonen, han var på benen igen och kommer skor Flisan i kväll vid 16.30-17.00 Hjälp!! vad stressigt det blev då! Med tanke på vädret hade man ju velat ha in pållan en stund innan han kommer men det hinns ju inte med, har häcken full på jobbet och kan inte bara dra tidigare hur som helst. Det kommer bli en lerig och fin Flisa till hovis i dag!

Själv går jag fortfarande och hostar och snorar, undrar när det ska ta slut??

I kväll ska Jack (sonen) på sin första Innebandyträning, han har äntligen fått en plats! Hoppas nu bara han tycker det är kul och vill fortsätta. Han behöver verkligen hitta en aktivitet som passar honom. Jag håller tummarna!!

Ha en skön dag i regnet!

Lördag 10 sep

Sov till tio i morse och gick upp vid halv elva, så skönt att kunna sova ut. Har ju varit uppe kvart i fem varje morgon den här veckan för att hinna med allt själv innan jobbet, rasta hundar mm. Ekman är tillbaka och han fixade frukost framför tvn åt oss, bara att gå upp och bänka sig. Underbart! Det är så mysigt att ha killarna hemma igen.

Efter frukost åkte Zandra och jag ner till stallet och tog han om Flisan, Didden är kvar på Berga. Jag satt och tittade när Zandra red. Flisan var på hugget i dag och ganska pigg så det blev en del rodeo i galoppen i början men sen blev hon jättefin.

Lite bilder!

Innan ridning, såååå söt!






Lite rodeo!!

I kväll blir det grillning, måste passa på medans vädret är fint.

Ha en trevlig lördagkväll!

Sötnosen! :)

20110910689 (MMS)

Sötnosen! :)


Fikarast...

Känner mig riktigt seg idag, går fortfarande och hostar och snorar...när ska det ta slut??
I morgon är det äntligen fredag och jag ska hämta gubbarna på Arlanda. Jag längtar!!! Och jag har sovmorgon både lördag och söndag, det var jätte länge sedan och det ska bli underbart och välbehövligt!!

Jag var inne och kollade statestiken på min blogg och upptäckte att jag fått fler läsare, Jättekul!! Det finns folk som faktiskt läser om mitt vardagliga liv där ute, helt galet :) Tack för det!

Tillbaka till arbete...

Hur gick det då?

Markarbetes-hoppträningen i går kväll hölls på utevolten på Sjöberg, en riktigt fin kväll. Vi var ett helt gäng som satt och tittade så även Jennie som fixade kaffe till oss, mysigt! Kanske inte den bästa medecinen för min förkylning att sitta ute och småfrysa, men det var det värt.

Pers träningar har fokus på kontroll och balans. Det var mycket övningar med travbommar med olika längd i mellan för att kunna korta och länga hästen. Det var även fyra bommar på en volt, knepigt att hitta rätt fart och hamna mitt över varje bom. Mycket övningar där hästen skulle flyttas för ytterhjälperna i sidled för att sedan komma in rakt till nästa övning. Hela volten var full av bommar och jag beundrade ryttarna som kom ihåg hur vägarna gick, imponerande!!

Och imponerad blev jag också av Flisan och Zandra som var så duktiga och klarade alla travövningarna med bravur! Riktigt fin var hon Flisan.

Det blev även galoppövningar över bommar och små låga hinder. Flisan blev lite väl taggad och Zandra hade svårt att få stopp på henne. Vid ett tillfälle blev det tvärnit också, Zandra hamnade på Flisans hals och sen ner på backen. En avsittning i snygg stil, det höll på bli en "faceplant". Och Pers komentar var - Nääää inte ramla av....
Även om det såg lite otäckt ut först så fick vi oss ett gott skratt.

Zandra var nog lite besviken att Flisan inte presterade bättre i galoppövningarna, men jag tror helgens kurs satt lite i kroppen på Flisan. Så hon orkade inte riktigt och blev lite springig istället. Men både Per och Jennie tyckte det var en stor förbättring sen förra terminen, och det kan jag bara hålla med om.

En riktigt lyckad träningskväll helt enkelt!

En bild och en filmsnutt blev det ;)



I kväll...

är det dax för den första hoppträningen för Flisan och Zandra på Sjöberg. Så det blir till att åka hem klockan tre från jobbet i dag om jag ska hinna med matlagning och hundar innan. Det är körigt utan Ekman som alltid fixar allt sånt de dagar jag ska i väg på något.

Jag hoppas jag ska kunna uppdatera med film från hoppningen men jag har problem med uppladdningen av filmerna. Har förgäves försökt lägga upp filmer från dag två på kursen i helgen men det bara misslyckas. Man måste ju upp med filmerna på Youtube innan jag kan lägga dom här, och det är där det krånglar. Jag tror vårat nät hemma har varit för segt, det står typ att det ska ta 135 min för en film. Men vi får väl se, kul ska det bli i kväll i alla fall. Flisan är ju så fin nu och jag håller tummarna för att det håller i sig.

Ha en bra dag!

Saknar...

Längtar efter mina gubbar så det värker. Jag vet, jätte fåningt för dom har bara varit borta sen i fredags. Men jag är halv utan min Ekman, han finns liksom alltid där för mig. Visst jag klarar mig bra själv men jag älskar att vara två.

Och Jack har jag aldrig varit ifrån mer än en lördag-söndag så det är jätte tomt hemma. Tjejerna är ju stora och har sitt och vill inte sitta hemma med mamma.
Men Ekman har hört av sig och dom har det underbart i 30 graders värme och ett stenkast från havet. Fint hotell med bra mat och massor att göra för Jack, jag hörde lyckan i hans röst när vi pratade i telefon i går kväll.
På fredag ska jag hämta dem på Arlanda!

Skickar lite kärlek till mina gubbar..


Dressyrträning 3/9 - 2011

Vi kom i väg ganska sent till träningen men Jennie hade dragit över tiden lite, så det blev gott om tid ändå för Zandra att rida fram. Flisan var lite spänd och tjurig på framridningen i början men det släppte efter första galoppen. Som jag trodde blev Jennie glatt överaskad över hur duktig Flisan blivit sen sist. Mer avslappnad, fokucerad och starkare. Den stora förändringen är ju galoppen där hon nästan helt slutat protestera, förut var det kaos i varje fattning. Nu måste hon bara jobba på att få mer bjudning framåt i fattningen. Zandra fick ett kvitto på att hon gjort ett bra jobb, äntligen lite framgång!! I morgon är det dax för andra omgången :) Hoppas bara Flisan har lite krafter kvar då.

Jag filmade lite och här är några klipp för den som är intresserad!


 



Lite irriterande att jag har en tredje film men uppladdningen misslyckas hela tiden så jag gav upp, testar på Facebook..

Lördagsmorgon!

Jag är helt klart piggare i dag men har fått en jobbig hosta. Sitter och försöker tagga till inför dagen övningar, har fått i mig en apelsin, ägg och kaffe. Zandra har inte vaknat än hon pratade nog med Robin halva natten på Skype. Robin är Zandras pojkvän som pluggar i Norge, han ska bli sjökapten när han är klar. Jobbigt med ung kärlek på distans men dom ska göra ett försök i alla fall. 

I dag bär det alltså av till Sjöberg och Jennie Fröcklins Häst och ryttarutbildning, ja hennes företag heter faktiskt så om ni inte redan visste det ;) Dax för Zandra och Flisans första dressyrlektioner efter sommaren. Och jag tror Jennie kommer bli glatt överaskad av Flisans utveckling. Ska bli kul att höra vad hon säger och hur dom ska ta sig vidare. Jag kommer alldeles säkert uppdatera här om det i kväll.

Ha en skön dag i solen!

Mina gubbar är på Cypern!

I morse rinde klockan 04.00 alldeles för tidigt om jag får välja ;) I dag var det dax att köra Jack och Thommy till Arlanda. Dom ska tillbringa en hel vecka i sol och värme på Cypern. Det var inte helt lätt att vakna till eftersom jag blivit mycket sämre i förkylninen, men med Ipren och kaffe lyckades ja i alla fall få i väg dem till flyget. En son som var så lycklig att han studsade omkring så tidigt på morgonen. Hoppas dom får en underbar vecka!!

Själv har jag legat i sängen med feber och halsont hela dagen, vilket resulterade i hyperaktiva och rastlösa hundar. Zandra kom hem som en räddande ängel och tog med dem på en långrunda i skogen. Ingen bra tajming att bli sjuk nu när jag kommer vara ensam hela veckan. Men jag ska försöka krya på mig snabbt, för i helgen ska jag köra Zandra och Flisan på dressyrkurs något jag inte vill missa.

Dags för Te med ingefära, citron och honung igen...prosit!!


Ok jag ger upp...åker hem och bäddar ner m...

20110901686 (MMS)

Ok jag ger upp...åker hem och bäddar ner mig. Detta mästerverk får allt vänta...


Vonne vs förkylningen!

I morse var det väldigt nära att jag lät förkylningen vinna när klockan ringde 04.50. Men eftersom jag ändå skulle fodra och släppa ut hästarna i morse så kom jag även i väg till jobbet. Nu gör halsen riktigt ont och så även skallen, det var bara att ta en Ipren och masa sig i väg...

Så nu står det väl 1-0 till mig, men det kunde lika gärna varit tvärtom. Löpträning är inte att ens tänka på denna vecka, men jag tänker ta upp det igen så fort jag är frisk.

Ha en bra dag!

RSS 2.0