Kan inte låta bli..

att visa Zandras film från projektarbetet på Berga, hon använde denna till redovisningen av sitt arbete. Filmen handlar om arbetet innan man kan börja trickträna sin häst, och hur man går till väga vid trickträning. Jag tycker den är jättefin :)



Hästhelg

I morse tog jag till vara på min ända sovmorgon denna fyradagars ledighet, sen blev det en långfrukost framför tvn med familjen. Jag hade dessutom sovit hela natten utan hosta för fösta gången sen jag blev sjuk, underbart!!
Sen gick jag och Thommy en skön långrunda med hundarna i vårsolen.

Den här helgen har gått i hästens tecken, jag har hand om Pepci och Boki och så har vi ju våra egna. I går red Zandra och jag ut en sväng och i dag red jag på volten. Zandra hade lite lektion för mig men det gick inge vidare... Zandra hade tålamod men jag fegade och gamla Pepci är mjuk som ett kassaskåp så det var svårt. Känner ingen glädje i ridningen längre när jag väl sitter i sadeln, men blir jättesugen då jag ser andra rida. Dilemma!

Flisan fick en välförtjänt vilodag och Didden red Zandra på volten. Julia var med och hjälpte oss i stallet och red lite på Boki. Vi får se vad vi hittar på i morgon!

Pay and Jump på Runsten

Zandra och jag var uppe i ottan i morse och fodrade och släppte ut hästarna. Vid halv åtta lastade vi Flisan och åkte mot Runsten. Och det blev en riktigt härlig dag med solsken och en underbar häst :) Två felfria rundor blev det!



Framhoppning ute i solen




70 cm



80 cm


Så duktiga! Nästa gång blir det lite högre höjder ;)

Även en travhäst kan få ordning på galoppen..

det tar bara lite längre tid :) Nu har dom kommit en bra bit på väg...

.
Zandra och Flisan på gårdagens träning för fantastiska Jennie Fröcklin.

Månadsvägning och mätning

Har äntligen börjat träna lite lugnt den här veckan, löpträningen får dock vänta lite till eftersom hostan hänger kvar än. I går var det vägning och mätning på Curves igen och jag blev nöjd med resultatet :) Kroppfettsprcenten var samma som förra månaden, men jag hade gått ner 1kg och minskat med 9cm. För att ha legat sjuk nästan två veckor så tycker jag att det är helt ok.

Nu är det bara att köra på och öka sakta men säkert ;)

Heja mig!


Dressyr för Jennie

I morgon ska jag köra Flisan och Zandra till Sjöberg, Jennie undrade om Zandra vill träna dressyr då hon hade fått ett återbud. Och det ville hon såklart! Det blir spännande och se om det hänt något sen sist. Själv har jag Pepci och Boki i helgen och ska få lite lektion på volten av Zandra. Dax att jobba på det där själförtroendet ;)

Jag tog lite bilder i går på hästarna :)








Tisdag!

Zandra hoppade Flisan hemma på volten, det stod redan hinder klara som någon annan ställt fram. Så jag behövde inte bära och släpa :)

Flisan var taggad som vanligt men skötte sig fint. Hon blir väldigt stark, framtung lite oren i galoppen då Zandra försöker bromsa henne. Hon vill ha full fart rakt igenom banan om hon får bestämma själv. Det blev lite övning inför lördagens Pay and Jump!

Här kommer lite film!

 









Men visst utvecklas hon lilla Flis inte alls lika stökigt längre, även om Zandra säger att det känns kaosartat där uppe på ryggen ;)

Ingen fara..

med Flisans rygg hon måste bara ha stått och spänt sig i hagen då hon blev kall. Hon var dessutom superfin då Zandra red ut på henne både i går och i dag. Zandra övade tempoväxlingar i galoppen och Flisan var grymt duktig! Vi bara gapar av förvåning över hur fin och trevlig hon är just nu, inget bråk och stök bara väldigt pigg och glad :)

Zandra har anmält sig och Flisan till Pay and Jump på Runsten på lördag, så det blir något att se fram emot :)

Bilden togs i går



Flisan är ingen vidare samarbetsvillig fotomodell..

Ryggont på lilla hästen!

I går då vi skulle ta in hästarna stod Flisan och skakde som ett asplöv i hagen, hon hade bara sitt tunna regntäcke på sig och det hade både regnat och snöat. Täcket hade dessutom läckt igenom så hon var både blöt och kall... Så det var in i stallet och på med torrt täcke och lite käk. När Zandra maserade henne för att få upp lite blodcirkulation och maserade ryggen på henne säckade hela hästen ihop och hon slog. Hon hade jätteont i ryggen!! Vet inte vad det berodde på, hon hade vilat dagen innan och inte gjort något speciellt. Kan dom få ont i ryggen av att stå och spänna sig i hagen?? Vi maserade med linement och sen fick hon vila.

Jag fick så dåligt samvete att hon inte varit ordentligt klädd i hagen, jag måste se till att ha tydliga täckeslappar.
Vi får hoppas att det är bättre i dag eftersom det börjar falla på plats i ridningen, och det vore trist om hon fått problem med ryggen..

Fina Flisen!

Ghostbusters!

I går kväll var det Zandras studentskiva och tjejerna var hemma hos oss och fixade sig innan, kvällen tema var film. Zandra, Maddis och Felicia hade bestämt sig för att vara Ghostbusters, ni minns säkert den gamla 80-talsfilmen. Zandra som skulle in före för att först gå på middagen fick göra sig i ordning tidigare och åka själv in till stan. Iklädd denna mundering!!





Och här är dom andra..




Och så en bild på söta Mimmi Pigg, Junia var också med såklart!


Jag hoppas dom hade en trevlig kväll, har inte hört ett ljud ännu misstänker att det blev en låååång natt :)

Läkarbesök

I går var jag och Zandra hos doktorn. Zandra har halsfluss och begynnande lunginflammation IGEN och jag har ett virus. Det jobbiga med virus är att det inte går att göra så mycket åt, fick slemlösande eftersom jag har sån hosta. Nu får jag bara snällt vänta till det går över och inte anstränga mig.. bla bla bla..

Frustrerad!

Känns skitjobbigt rent ut sagt just nu. Halsen blir bara sämre och jag blir mer och mer frustrerad och stressad över att vara sjuk och inte kunna träna nu när jag verkligen kommit igång. Det blir också svindyrt att vara hemma så här många dagar från jobbet.

Zandra mår som mig och vi kollade varandra i halsen med ficklampa i dag, vi är både svullna och har vita prickar så det blir till att åka till doktorn i morgonbitti. Kanske kan man få ett slut på den här sjukstugan! Sen är det bara att köra hårt!


Just det! Jag körde Zandra och Flisan till markarbetesträningen på Sjöberg i går kväll, jo jag vet vi borde inte ha åkt eftersom vi inte är friska men det var så länge sedan nu. Och Flisan var verkligen super!! :) Hon var så lugn och fin inget stök alls! Visst blir hon taggad och lite springig ibland men ingenting mot förut. Jag tror hon börjar mogna och hon är mycket starkare. Vi väntar fortfarande på att hennes jobbiga brunst ska sätta igång men icke! Även fast både Varre och Didden i samma hage varit brunstiga så har Flisan inte blivit det. Vi är glatt förvånade :) Jag tror inte på mirakel men tänk om det inte blir fullt så jobbigt och ofta som förut, det skulle vara underbart!

Hoppfull :)

Sjuk!

Ja du hörde rätt! Jag är förkyld IGEN!! Det var ju några veckor sen nu, men nu trodde jag att jag skulle slippa bli sjuk på ett tag. Det värsta är hostan jag fått, jag hostar mig igenom nätterna och är så trött när det är dax att gå upp. Så i dag stannade jag helt enkelt hemma från jobbet. Det är så stressande och frustrerande för jag har vekligen inte tid med att vara sjuk. Vi har sjukt mycket att göra på jobbet och ligger redan efter, och så vill jag ju TRÄNA!!

Men det är väl bara att vila och hoppas det går över fort!! :(


En riktig skitdag..

känns det här som det kommer att bli. Kunde inte somna i går kväll pga en irriterande rethosta och en dålig magkännsla. Ni vet säkert hur det känns, man har som en ångestklump i bröstet som bara sitter där och man kan inte riktigt sätta fingret på vad det beror på. I alla fall så har nattens dåliga sömn satt spår på mitt humör och jag är jävulskt trött, önskar jag kunde ta en liten powernap men det är lite svårt här på jobbet..


Jobba, jobba jobba!

Så var man tillbaka på jobbet igen efter en skön ledighet. Känns sådär.. vet att jag har häcken full och måste jobba över så mycket jag kan, inget att se fram emot precis.

Men i kväll ska jag åka och träna och det ska bli kul :) Har saknat det under Påsken!

Ha en bra dag!

En underbar morgon!

Fick sällskap av Ekman ner till stallet i morse klockan åtta, det vet jag inte om det hänt förut. Jag släppte ut hästar och mockade och fixade medans Ekman flyttade spån och torv från lidret in i tomstallet. Nu är det nämligen dax för rivning av lidret för att göra plats för det nya ridhuset.

När vi var klara i stallet tog vi en promenad i parken med hundarna i gnistrande solsken. Det är så himmla fint att gå i parken precis vid vattnet. Tyvärr tog jag inga bilder men här kan ni se hur man följer vattnet, underbart vackert!




Milen drygt i dag

I går var det ju traditionellt Påskfirande hemma hos mamma med närmaste släkten. En hel del ätande blev det ju som vanligt :) Jag tillät mig äta precis vad jag ville av godsakerna. Men jag håller mig fortfarande borta från ko och griskött, vilket inte känns som någon uppoffring. 

Jag har varit riktigt duktigt och gått/joggat varje dag under Påsken, i dag tog Thommy och jag milen drygt. Jag växlar mellan att jogga och gå för att träna inför Vårruset. Det har varit rätt tungt senaste dagarna men det brukar det vara under pms veckan. Inte lätt att springa när benen känns som stockar och brösten som bowlingklot ;) Men jag hoppas komma ur det lite starkare nästa vecka.

Jag känner ett visst mått av otålighet just nu och önskar det hände mer med kroppen, visst har det hänt massor redan men man vill att det ska gå fort!! Håller mig borta från vågen hemma och väger mig bara på Curves en gång per månad. Jag tror bara jag blir ännu mer otålig om jag ställer mig på vågen för ofta. Till min stora frustration är ju Curves (Täby) stängt under Påsken så det blir ingen träning förrän på tisdag. Men lite vila är kanske bra? Sen tar vi i med nya tag igen!!

Trevlig kväll!


Påskafton

Jag och Zandra har precis kommit hem från stallet, vi åkte ner till klockan åtta och släppte ut hästar. Jag mockade och fixade medan Zandra red ut på Flisan som var super i dag. Men tyvärr börjar nog också hon bli förkyld, hon var lite hostig då dom var ute. Didden har ju varit hostig och snorig några dagar och får ta det lite lugnt. Hoppas dom inte smittar sina kompisar.

Nu ska gubben och jag ut på en långrunda med hundarna och valla fläsket. Det behövs för idag ska vi traditionsenligt fira Påsk hos min mor. Och en dag hos mamma betyder mat, mat och mera mat...

Ha en trevlig påskafton!

Glad Påsk!

Hoppas ni alla får en riktigt skön påskhelg!


Onsdag 4:e april

Hade intag av hästarna i dag som vanligt på onsdagar. Zandra gör det sista i skolan på Berga och hann inte komma hem varken i går eller i dag. Så jag fixade båda pållarna. I morgon ska vi åka och tömma hennes rum där borta, uj vad grejor det kommer att vara!!

När jag kom hem från stallet tog jag på mig löparskorna och träningsoverallen sen joggade jag 2,7 km med hundarna. Meningen var att jag skulle åka och träna ett pass på Curves också, men kände mig för trött i kroppen så jag hoppade över det. Har tränat måndag och tisdag så en vilodag behövdes. I påskhelgen ska jag lägga ner lite krut på löpträningen, måste ligga i nu för det är inte långt kvar till Vårruset.

Kvällen har bestått i lite matlagning eftersom kocken är och Bowlar, han behöver ju lite ledigt från spisen ;) Sen har jag sällskapat med sonen. Det blir nog tidig läggning, det kommer bli en lång morgondag som börjar klockan 05.00 i stallet.

Sov gott mina kära läsare :P


Fick rys och en tår i ögat i dag..

och det var inte av obehag :) När jag kom till gymmet (Curves) i dag satt en lapp på mitt närvarokort, Yvonne du har vunnit ett pris. Sen möttes jag av Cissi som jobbar där med en stor kram och jag fick ett svettband, nagelfil mm och så sa hon att jag var ett självklart val. Jag fattade ingenting? Kolla på väggen sa hon då. Det finns en vägg på gymmet där det sätts upp fyra medlemmar varje månad, det kan vara allt från Biggest loser till månadens enegiknippe eller som jag då, månadens kämpe!! :)

  
Tänk att så lite kan göra så mycket, jag blev så himmla glad :) Jag brukar titta på den där väggen men har väl aldrig trott att jag skulle hamna där.

En liten film..

från i går då Zandra red Flisan på volten :)


Så duktiga! Galoppen blir bättre och bättre och fattningarna mindre dramatiska ;)

Helgen!

Hade en jättetrevlig fredagskväll med jobbarkompisarna, och vi åt och drack..och drack och åt.. :) Det blev en sen kväll och taxi hem på småtimmarna.

Här är det glada gänget :)


Lördagen blev en dag i vilans tecken, jag gick en långrunda med hundarna och tvättade lite men det var ungefär det ända också. det blev mycket tid på soffan.

På söndagen hade jag morgonfodring i stallet och utsläpp av hästarna. Mockade och fixade allt till våra två och sen tog jag en 3 km lång runda med hundarna i solen som faktiskt sken vid den tiden :)
Städade av huset på fm och sen tog jag en sväng till till stallet med Zandra och Robin som skulle rida tillsammans.

Zandra och Robin på Pepci och Boki.

Kollade även då Zandra red igenom Flisan på volten.


Och Flisan var jättefin :)

Kvällen spenderades i soffan med familjen!

RSS 2.0