Kreativ häst

I måndags när Zandra tog in hästarna låg det gamla badkaret som stått tomt i hagen hur länge som helst upp och ned och en bit in i hagen. Flisan hade även tappat en framsko.. ingen koppling av oss..

I går då vi tog in hästarna låg badkaret åter en bit in i hagen och upp och ned, och Zandra och jag undrade om någon drev med oss eller om några ungar lekt i hagen. På vägen in upptäckte vi att även Flisans andra framsko var veck!! Jag gick upp till hagen och kollade runt och där låg skon bredvid badkaret. Då trillade tioöringen ned, det är ju Flisan som brottats med badkaret och lyckats få av sig båda skorna!!

Det konstiga är att hon börjat nu sen dom bytte hage och går själva bara hon och Didden. Vi hade ett badkar i den andra hagen också som hon aldrig rörde. Rent vatten har dom ju alltid i ett plastkar precis bredvid badkaret så det kan ju inte vara vattenbrist.

Kanske tar hon ut sin frustration över att hennes kompisar går på andra sidan elstängslet på badkaret! Jag förstår annars inte vad det kan bero på??

Det ska tilläggas att badkaret inte är en lätt sak att flytta på, otympligt och tungt. Vi har en stark och kreativ häst Zandra och jag :)


Älskade lilla Flisan

Med benet i paket..

ligger jag i soffan och kollar på tv. Gjorde operation nr 2 i går så  nu ska åderbråcken vara veck om ett tag. Har haft jävulskt ont den här gången, men det känns bättre då jag ligger med benet i högläge. I dag ska det promeneras två timmar fördelat under dagen vilket jag ligger och laddar för nu. Bara att komma igång så fort som möjligt! Men jag får inte jobba på hela veckan för doktorn, eftersom jag har ett stående och tungt jobb. Träningen får också vänta..

Nu ska jag slå en signal till hovis för Flisan har tappat en framsko..

Hej så länge!

Flisan, Flisan, Flisan...

I söndags hjälpte jag Zandra när hon skulle "hoppa" Flisan, det blev lite mjukstart efter betet. Ett hinder på 60 cm och så lite studs. Flisan tyckte det var jättekul och Zandra fick bromsa en hel del :)





I måndags red Zandra Flisan på gamla travbanan, hon skulle jobba lite på konditionen. När Zandra ridit henne där förut har Flisan blivit så taggad att det mest blev bråk, med denna gång gick det lysande :) Flisan är ju mycket lydigare nu.



Riktigt nöjd med mina bilder som omväxling :)

Först jobbade dom ett par varv i trav, sen lugn galopp och Flisan fick arbeta. När Zandra sen lät Flisan dra på då vände jag mig om, jag är så rädd att Flisan ska snubbla och gå omkull.


Fortare än så här behöver det inte gå tycker jag :)



Det var riktigt kul att se hur fint Flisan lyssnade den här gången, nu kan dom äntligen rida där igen, det är ju så fint underlag! I går vilade hästarna så i dag rider säker Zandra ut en sväng, det betyder inga bilder för mig ;)

Hagfixardag

På mötet i torsdags bestämde vi att vi skulle ses i stallet i dag klockan tio. Vi behövde göra nya sjukhagar och en del röjning runt hagar var också kvar att göra. Jag fick med mig Thommy, Zandra och Robin ner och hjälpa till. Det blev en lång dag i stallet men vi fick mycket gjort.

Två sjukhagar blev det och Thommy fortsatte slå runt hagarna, jag klippte bort taggbuskar som låg på trådarna i hagen. Zandra och Robin städade även loftet och slängde massor! Självklart belv det en gemensam fika ute i solen.

Jag longerade Didden i dag medans Zandra red Flisan, hon är verkligen en fröjd att longera :) Så otroligt lyhörd och lydig.

Flisan och Didden fick gå ensamma uppe vid stallet i dag då alla andra som är hemma gick nere i flockhagen. Dom tog det ganska bra men var ovanligt pratsamma då man gick förbi. Flisan har gått ur brunst och är sitt bästa jag just nu, go och glad!

Väl hemma vid fyratiden var energin slut och vi har mest degat sen dess.





I morgon blir det nog en hemmafixardag förutom att jag ska hjälpa Zandra när hon ska hoppa Flisan :)
Det blir första gången efter betet, den 20:e börjar Per-träningarna igen tyvärr kan jag inte köra dit Zandra då för jag ska operera benet samma dag :( Men sen ska dom vara med!

Nu är det dax att sussa, hästarna ska ut även i morgon :)

Sommarbilder 2012


Det blev en tur till farmor och farfar i Lyrestad, här åker Jack och Julia efter traktorn!


En bira och lite mat på kanalkrogen i sjötorp, sista slussen innan vänern på götakanal.

Minigolf i Lyrestad.


Självklart många promenader ut till hästarna på Ängsholmen.


Vi har badat massor!!


Ätit gott! Picknick på Ängsan.


Chezzie simmar så mycket att hon behövde ta sig en lur!


Sid simmar han med men gillar att spana på fåglar också.


Och en bild på mig!! och min gubbe! Fast han fick knappt vara med ;) Gillar hur snett och fint mina brillor sitter :)

Vi har haft en skön somar!

Arbetsdag tre..

och det känns lite segt att komma i gång! Bara halva styrkan är tillbaka efter semestern, nästa vecka blir vi fulltaliga igen. Thommy är ledig denna vecka också, inte så lätt att komma ur sängen när han och Jack får ligga kvar och sova.. men jag måste ändå säga att det gått rätt bra.

Under en veckas tid har jag haft hand om Annas Varre då Anna varit i Portugal på semester, det har gått bra och både Varre och jag har lärt känna varandra lite mer. Jag har dock inte ridit henne, ville inte eftersom hon är barfota fortfarande även om Anna sa att det var ok på volten. Men jag har varit galet ridsugen i sommar!
 
Det här är Varre


På torsdag är det vad jag vet just nu stallmöte, vi ska gå igenom nya haggrupper och hagar inför hösten. vi har tre nya medlemmar och vi måste se över hur alla nya hästar ska gå. Troligtvis splittras våran grupp också :( det känns lite sorgligt.

På fredag ska bilen in på verksta´n och byta bromsslangarna fram, fick nedslag på besiktningen, då måste jag åka buss till jobbet...suck! Man är ju lite bortskämd som bilburen...

Dags att jobba lite kanske...

Detta har hänt..

Datorn har inte blivit lagad än.. :(

Hästarna har kommit hem från betet och fått nya skor, Zandra har börjat igångsättningen. Flisan ser riktigt fin ut, lika lösgjord som när hon gick ut till betet, men nu har hon gått in i brunst och då kommer spänningarna i kroppen som ett brev på posten. Men det verkar lovande ändå :)

Semestern har varit skön, en hel del bad har det blivit. Några dagar i västergötland närmre bestämt i Lyrestad vid götakanal blev det också. På måndag börjar jag jobba igen, känns lite tungt!

Min träning fortsätter och jag har tränat på Curves fyra dagar i veckan sen jag fick börja igen efter operationen. Jag har gått/joggat mellan 5 och 7 km i stort sett varje dag. Tyvärr står nog vågen still eftersom jag äter alldeles för mycket godsaker, måste skärpa till mig nu!

Hoppas ni har harft en skön sommar också? Och den är väl inte slut än ;)

RSS 2.0