Utgång i kväll!

Japp i kväll är vi på verkstaden utbjudna på middag! Det ser jag verkligen fram emot :) God mat och trevligt sällskap är aldrig fel.

Hit ska vi gå Nygatan Patagonia




Pimpat kvasten i år!

Tyckte det var dags att bli lite modern... vad tycks? :)

Sommarminnen...längtar...






















Finns det något bättre?

Lördagsbestyr

Släppte ut hästarna och fixade stallet i morse, sen plockade jag upp mamma på stationen. Vi åkte till Curves och tränade tillsammans, jag körde ett riktigt hårt pass så svetten rann, skönt!

Senare åkte Thommy och jag och lämnade Flisan hos Zandra på Berga, och så tog vi hem lilla Didden. Nu kommer Didden hem för gott och Flisan är där sista gången. Helt galet att tre år gått så fort!!

När jag kom ut i hagen för att hämta Flisan i dag så låg hon och sov i solen, och Varre höll vakt. Så himmla gulligt <3 Jag fiskade upp mobilen snabbt som tusan och tog en bild :)



Snodde den här bilden på Didden från Zandras Facebook, det är sista bilden innan hon åkte från Berga i dag.


Sötnosen!

När vi kom hem vårstädade vi tomten vilket var mycket välbehövligt! Jack och Julia hjälpte också till :)
Nu är det snart dax för middag!

Trevlig lördagkväll;)


Jag minskar!! :)

Åkte och tränade på Curves i dag, nu har jag tränat där i en månad och det var dags för vägning och mätning  igen. Blev lite besviken först då jag ställde mig på vågen och det bara var -1,5 kg, men vart väldigt glad när mitt kroppsfett miskat med 1,5% vilket är väldigt bra. Hon förklarade att jag nog byggt en del muskler annars hade viktnedgången varit större. Mina centimetrar hade minskat med hela 8,5, så visst händer det grejer :) Det känns otroligt bra i kroppen i alla fall och det är huvudsaken.

Det ända molnet på min himmel just nu är mina gallsmärtor som inte vill ge sig, får trycka i mig smärtstillande hela tiden för att ta mig igenom dygnet. Det i sin tur gör att jag tappat den energi jag haft på sista tiden och jag känner mig jätte trött i stället. Hoppas varje kväll att jag ska vakna utan den hämska värken och trycket i bröstkorgen, men varje morgon blir jag lika besviken...

Bara att kämpa vidare ;)

Solig eftermiddag :)

Slutade tre i dag och åkte ner till stallet i vårsolen :) Pysslade om Flisan ordentligt eftersom hon blivit försummad ett par dagar då jag inte orkat för jag inte mått bra. Hon är så himla trevlig just nu, trodde hon skulle bli brunstig när hon kom hem och fick släppas i hop med en ny kille. Men det har hon inte blivit konstigt nog. På lördag ska jag köra ut henne till Zandra på Berga igen, det blir troligtvis sista vändan dit för henne, Zandra har ju inte långt kvar nu.

Sen vet vi inte hur det blir efter sommaren, Zandra har ju sökt till Hippologen. Hon har inte all praktik/arbete som krävs än men man kan komplitera med sommarens arbete. Förhoppningen att hon ska komma in i år är väl inte så stor, men man vet aldrig och dom tyckte i alla fall att hon skulle söka. Om hon kommer in vill hon ha båda hästarna i närheten. Kommer hon inte in så blir det till att jobba och ta körkortet. Kanske kommer vi flytta hästarna till Sjöberg då Zandra har råd att bidra till stallhyran. Vi får helt enkelt se hur det blir, men kanske är det dax att röra på sig..

Här får ni en bild :)


Besök på akuten

I går förmiddag var jag tvungen att ge upp och åka till akuten på Danderyd, efter att haft "gallsmärtor" sen i fredags. Det blev tillslut outhärdligt så jag ringde Sjukvårdsrådgivningen och hon tyckte jag skulle åka in direkt.

På Danderyd var det knökfullt med folk så det var bara att ta nummerlapp och vänta...
Väl inne togs det massa prover och jag fick ÄNTLIGEN smärtlindring, ett stick i skinkan! Vilken befrielse att bli av med smärtan. Mina värden var jättebra inga konstigheter alls med provsvaren, så det blev en remiss till husläkaren och ultraljud inom tre veckor. Så med ett recept på smärtlindring skickades jag hem, skönt att slippa bli inlagd!

Jag fick veta att jag opererades 1995 för gallsten, herregud så längsedan! Och att jag har gallblåsan kvar, jag som trodde dom tog bort den då? Men dom hade bara rensat och plockat ut stenarna. Så nu ligger det antagligen nya där inne och gör ont!!

Smärtan återkom mot kvällen så nu får jag gå på smärtstillande tills vidare..inge kul alls för jag blir så trött av det, men bättre än att ha djävulskt ont!

Ha en bra dag ;)

Hopplös fotograf det är jag..



Från söndagens hoppning..




Flisan på Berga


Vaaaar e Flisan??

Av alla bilder jag tar är det inte många som blir bra ;) Vet inte varför jag sparar på dem..

Lite söndagshoppning!

Hjälpte till att bära lite hinder igår när Zandra hoppade Flisan och Elin på Varre. Volten är fortfarande ganska tung men har torkat upp en del i alla fall så Zandra ville prova att hoppa lite. Båda hästarna var hoppglada :)

Lite film!




och en till..


Det verkar som det alltid eller i alla fall ofta är problem att få upp mer än en film på bloggen numera, om ni skulle vara intresserade av att se mina filmer så kan ni kolla på Youtube. Min kanal där heter: yvonnelindell1


Gallstensanfall är inte att leka med..

smärtan är olidlig!!! Jag fick känningar av gallan nu i helgen, har inte känt av den på år och dar. Har opererats för gallsten för många år sen, då tog dom bort gallblåsan. Så nu är det väl gallgångarna som spökar. Tydligen kan det komma tillbaka vid viktnedgång, det hade jag ingen aning om. I alla fall så blev det värre i dag så jag åkte till apoteket och köpte Voltarenkapslar, nu ligger jag och väntar på att trycket runt bröstkorgen ska släppa så jag kan åka till stallet. Det är redan mycket bättre tack och lov.

Typiskt att detta ska kommaa då man verkligen försöker vara hälsosam..

Gubben sjuk och mycket att göra!

Jag har äntligen landat i soffan efter en dag med fullt ös. Började klockan åtta med utsläpp av hästar och tillhörande mockning och fixning i stallet. Vidare till Curves för att träna ett pass, sen hem för att slänga i sig något att äta och en kaffe. Powerwalk med hundarna 6,5 km, superskönt! Dammade, damsög och torkade alla golv och slängde i en tvättmaskin...åt lunch! Ner till stallet igen och lastade in spån medans Zandra red Flisan. Väl hemma igen och dax för middag...lagade mat...tog hand om köket..fixade kaffe..hängde tvätten som jag glömt. Och nu är det dax för soffmys med familjen, jag ska gå ut i köket och fixa något gott att tugga på. :)

Trevlig kväll! ;)

Vårkänslor!

Jag har såna otroliga vårkänslor just nu :) Jag minns när jag var liten och man fick lov av mamma att ta på sig träskorna och gå ut för fösta gången på våren, total lycka! Jag älskade när det lät om skorna då jag gick. Ungefär samma känsla har jag nu fast jag hoppar nog över träskorna ;)

Men man undrar ju om den är här för att stanna?? Det brukar ju komma bakslag...

Jag vet en till som har vårkänslor, min lilla Flisa! Hon rullar sig i leran varje dag och håller mig sysselsatt :)
Har beställt ett tunt halstäcke som ligger och väntar på att hämtas ut, kostade 300 kr så det var det värt. Lite fegt va? Men hon ska bara ha det den här värsta tiden innan hon kan gå utan helt.

Så har ser det ut!

Combo regntäcke

Vansinnigt kul!!

Var på Curves i går kväll och provade Zumba för första gången. Det var nog bland det roligaste jag gjort i träningsväg. Jag älskar ju att dansa så det passade mig perfekt! Och oj vad svettig man blev!!

Här är ett litet smakprov.


Jag såg dock inte lika snygg ut ;)

Lördagstripp!

Åkte till Zandra på Berga och hjälpte henne när hon skulle hoppa Flisan. Underbart vårväder var det, och ridhuset var upptaget för kurs. Så vi var på utevolten som är gigantiskt stor!!

Flisan var grymt taggad och så otroligt glad för att få hoppa :) Hon var som en kalv på grönbete helt enkelt.
Jag fotade och filmade som vanligt!


Flisan har blivit så fint musklad och stark!

Hoppeliskutt!

Nöjd och glad tjej!

Vackraste Flis...

Och lite film!

Uppvärmningen gick städat till och allt verkade lovande!



Och sen..





en till...


och en sista..

Jag hoppas nu alla fyra filmerna kommer synas på bloggen!

Det blev en hel del bockande och sparkande så fort Zandra försökte bromsa henne. Men när Zandra blivit riktigt arg en gång gick det mycket bättre. Hon är i alla fall hoppglad lilla Flisan, men jag måste erkänna att jag som mamma blundar och biter mig i läppen då jag står och ser på. Zandra sitter ju ganska säkert men klarar väl inte hur mycket som helst. En sträckning i ryggen blev det.

Så bedårade söt man kan vara!

Satt och tittade lite på mina gamla filmer och hittade den här!



Filmen är från i sommras då vi var på clinic hos John Ricketts, Zandra började öva bugning med Didden.
Lyssna på John även han tycker hon är söt tydligen ;)

Mina favoriter..

i melodifestivalen i morgon är..



älskar också denna låt..


Vilka är dina?

Det är bara att rida på vågen..

av energi, lust och motivation som jag har nu :D Man vet aldrig när den tar slut. Curvesträning och raska långpromenader ger resultat! Jag känner hur kroppen sakta men säkert förändras till det bättre. Meningen är att promenerandet ska övergå i löpträning, ett av mina mål är ju Vårruset i maj. Och jag hoppas kunna jogga mesta delen i alla fall.

I dag blev det 3,6 km med hundarna och sen smet jag iväg till Curves. Ett annat mål är att träna minst tre gånger i veckan och gå/jogga så ofta jag hinner. Än så länge håller planeringen :) Det ska bli spännande att se vad vågen och måttbandet säger vi nästa mätning på Curves ;)

Humöret är på topp :D men just i denna stund är kroppen trött och vill sova...
Så natti natti!

Besök på Berga 4/3

Som jag redan berättat var vi ute och hälsade på Zandra och Flisan på Berga i söndags :)
Jag utlovade ju lite film när Zandra rider Flisan och nu har jag äntligen fått upp dem på Youtube.

Men först lite bilder ;)

Långt där nere går Flisan i leran...Zandra är på väg att hämta in henne.


Söta lerdrottningen blev glad och ville komma in.


Det blev till att spola benen...något suddigt :)


Och så borsta öronen, Flisan var glad och trevlig fast Zandra och jag borstade varsin sida samtidigt :) Det var mysigt att pyssla lite med henne, saknar henne i stallet hemma.

Sen blev det ridning i ridhuset!







och en till..


och så andra hållet..


Zandra tycker det är en fröjd att rida Flisan nu, och är så mjuk fin och lydig. Visst finns det massor kvar att puttsa på, hon måste få till galopperna. Det är ju särskilt fattningarna som Flisan laddar för, men när hon blir starkare och orkar bära sig kommer det nog lösa sig. Zandra och jag är mycket hoppfulla :)

Till helgen kanske jag åker ut och hjälper Zandra med lite hoppning ;)

Söndagstripp!

I dag åkte Thommy, Jack, hundarna och jag ut och tog en fika hos Jimmy och Maddis (min dotter). Vi fick träffa Jimmys helt underbara katter! Trotts att två stora hundar visserligen kopplade men ändå var på besök, så var de jätte lugna och väldigt nyfikna.

Här är Maddis med den lilla honkatten, helt bedårade söt!


Och här är hannen, en riktig tuffing som inte släppte hundarna ur siktet.


och en till på Skrutten...

Så söt att jag ville ta med henne hem :)

Ett kort besök men det var mysigt och se vart Maddis håller hus ;)

Vi åkte sen vidare bara tiominuter till Berga, och hälsade på Zandra och Flisan men det får bli ett helt annat inlägg med lite film :)

Lite ont i kroppen..

gör det i dag, träningsvärk och ganska trött. Men jag har varit lite övertänd senaste veckorna :P I går gick jag 6,5 km med hundarna, Didden (häst) och Thommy efter jobbet, sen tränade jag på Curves. I morse var det först en runda med hundarna sen utsläpp i stallet och sen åkte jag direkt till Curves och tränade. När jag kom hem var det dags för nästa runda med hundarna på 3 km.

På eftermiddagen åkte jag ner till stallet och gick kyrkrundan med Didden, sen red jag ut på Pepci en sväng :)
En helt fantastisk dag i solen :) Ensamt men mysigt :) Thommy och Jack spenderade dagen i Åkersberga sporthall där det var aktivitetdag med Frisbee klubben.

Nu ska min gamla kropp få vila från Curvesträning söndag och måndag, men en långrunda med hundarna blir det i morgonbitti innan jag åker och hälsar på mina döttrar :)

:D

Stallabstinens!

Den här veckan har Zandra varit hemma några dagar och skött stallet helt, så jag har bara varit där kortisar för att hämta henne. Jag har passat på att jobba och träna så mycket som möjligt.

Men nu börjar stallabstinensen sätta in, konstigt hur man kan sakna stallet så mycket efter bara några dagar. Zandra och Flisan åkte tillbaka till Berga igen i går så nu har jag Didden igen :) I dag blir det nog en promenad i solen :)


Didden och Zandra för länge sedan!

Helgen närmar sig..

tack och lov!! Stressen på jobbet är inte kul, halva montörstyrkan är sjuka och vi är jätte överbokade. Även om jag är pigg så orkar man inte hur mycket som helst.. :(

Så nu längtar jag efter helg och ledighet och gärna lite sol till mina långrundor med hundarna. Funderar på att hälsa på Zandra på Berga och titta då hon rider Flisan, och se om man kan få en fika hos Maddis och Jimmy på vägen :) Om dom har tid med mig vill säga :p

Och så blir det träning på Curves fredag och lördag så klart :) I dag är träningsvärken i röven grym!! Vet inte hur jag lyckats få det nu?

En skön helg planerar jag ha i alla fall! :D

RSS 2.0