Stolt och väldigt nöjd!

I går kväll var det alltså dax för Vårruset :) Både Maddis och jag kände oss frusna och lite otaggade, det var riktigt kallt! Men när vi stod i startfållan och värmde upp med Friskis & Svettis hände någonting. Vi vart jättepeppade båda två och jag gav allt jag hade. Vi joggade tillsammans fram till 3km sen orkade jag inte hänga på Maddis riktigt och tappade ryggen på henne vid 3,5km. Det var galet mycket folk och man fick sicksacka sig fram, men det var glatt och trevlig och jag gick bara några sekunder ibland för att krampen i vaderna skulle lätta.

Tillslut joggade jag i mål på mellan 26-28 minuter, en eller ett par minuter efter Maddis. En sån otrolig kännsla att ha klarat det!! :D För den som är van och duktig på att springa är det här en skittid men för mig att komma under 30 minuter var jättestort!! :D :D LYCKA!

Väl i mål åt vi den goda picknicken och den smakade ljuvligt! Vi satt tillsammans med Curvestjejerna och det var hur trevligt som helst.


Bilden är tagen innan loppet.

Jag vet inte var jag fick styrkan och energin ifrån att jogga så länge i sträck, med tanke på hur jag slarvat med joggandet på sista tiden. Visserligen går jag snabba promenader och tränar på Curves. Jag misstänker att cellnäringen (Fit Line) har gjort under med min energi och inte bara trollat bort mina gallsmärtor. Känner mig motiverad, pigg och glad!

Och det här har givit mig mersmak :D Har jag möjligen gått och blivit en ny människa?? Hahaha...väldigt bra mår jag i alla fall :P


Heldag på morsdag

Tog med Mamma och Maddis på loppmarknad på Täbygalopp, min mamma älskar nämligen loppisar och auktioner och liknande. Vi hade en mysig dag i solen även om jag fick bita ihop för att stå ut bland all lump folk säljer. Inte riktigt min grej att vadra runt bland stånd en hel dag, men det gick riktigt bra. Jag bjöd på lunch och kaffe på Gallopcafeet och det var riktigt gott och mysigt :)

Senare blev det middag och kaffe hemma hos mamma med hela familjen, alltid lika gott och man går där i från som en stoppad korv!

Dessa blommor fick jag av Zandra


Jack uppvaktade mig med paket på morgonen, men han ville inte följa med på loppis så han blev kvar hemma med pappa.

En riktigt mysig morsdag :D

Gallblåsa och stenar ska veck!

Kom just tillbaka till jobbet efter ha varit på Danderyd för konsultation. Och det blir operation i september, känns bra att ta bort skiten men lite jobbigt för det tar ju ett tag innan man kan börja träna efteråt :S Men nu är det i alla fall bestämt!


Bild på gallblåsa.

Sommarvärme!

Vilken helg vi haft :D Allt blir så mycket lättare och roligare med vackert väder, och vi har fått massor gjort den här långhelgen. Jag har tvättat fönstren, kylarna och frysarna avfrostade och städade! Gräset klippt, hundar shamponerade mm..

I lödags var jag med Anna Elin och Jack på Svinningegård och tittade på en liten hopptävling, toppenväder även då. Det blev en hel del fikande :)

På söndagen mockade vi ur hagen, vi lyckades med hela 21 kärror skit! Sen blev det såklart en fika i solen :D

Flisan var väldigt social och nyfiken!


Jag har hunnit med att softa med familjen också ;) Lite grillning har det blivit också.

Hundarna har fått många och långa promenader


Otroligt vilken energikick man får av lite sol och värme :D

Mera Flisan!

Jag vet att det blir väldigt mycket Flisan och Zandra här på bloggen, men det är ju så grymt kul att förlja utvecklingen :D
I går hjälpte jag till på volten då Zandra skulle hoppa Flisan och öva på hemläxan. Och det gick så himla bra!!
Flisan utvecklas hela tiden, det blir mer och mer kontrollerat för varje gång!

Först övade de på hemläxan som ni ska få se på filmen, sen hoppade dom ett enstaka hinder på 1,05 i slutet som ni ser på bilden. Det gick lekande lätt :)







Så duktiga! Den 10/6 blir det Pay and Jump på Runsten igen, då hoppar dom 80 och 90cm :D

Dagens bild!

Hahaha.. nu har jag lyckats än en gång..bilden togs på träningen i går kväll :D


Em mycket trött och mycket suddig häst :)

Sjöberg i går kväll

Var med Zandra och Flisan på markarbetesträning i går kväll. Det gick super! :D Flisan som är en dam med humör och är ju väldigt bestämd och vill gärna sluta när hon blir trött, fick sig en riktig genomkörare. Per säger att det är viktigt att pressa henne "över gränsen" att man alltså inte slutar bara för att hon börjar bli trött. När hon började stoppa för att mjölksyran kom körde dom alltså lite till. Och när Zandra var bestämd hoppade Flisan hur lätt som helst :) Det där kan bli ett problem i framtiden om man inte tar igenom det nu, och Zandra fick hemläxa till nästa gång ;)

Här är en av de sista vändorna!


Vilken helg jag haft!

I fredags tog Zandra studenten, en stor dag för henne och faktiskt för mig också. För det känns stort när ens barn når en sådan milstolpe i livet. Vi var såklart och tog emot henne utanför skolan :)


En överlycklig Zandra som fått stipendium för goda studieprestationer på 2500kr :D


Zandra och hennes kompis Ruby.

Sen blev det mottagning hemma me mat och fika för de närmaste.



På kvällen svidade Zandra om för att gå ut med sina vänner och fira!

Zandra och Felicia

Det blev en lyckad dag! :D


På lördagen var jag och Jack uppe med tuppen för att åka till Bodaborg med Jacks klass. Och vilken helg vi hade!! Så galet roligt!!, det var lite som fångarna på fortet och lite till. Det var många fysiska banor (celler) och en del kluriga att lösa och mitt lag var grymma!! Jag har ont i varje liten muskel men det var det värt ;)

Och det bästa av allt var att Jack hade så kul!! :D



Det var en del utomhusaktiviteter också, här skjuter Jack slangbella det var även sofairgun och pilbåge. Jättekul!!


Och här är hela ligan!

Det blev en otroligt lyckad klassresa, alla ungar var glada och nöjda och väldigt trötta :)

Träning och vila i en bra kombo?

Efter tre dagars intensiv träning på Curves och powerwalk med hundarna blir det nu fyra dagar utan träning!! Har passat på att träna mån, tis och onsdag eftersom jag helt enkelt inte hinner resten av veckan. Inte det ultimata sättet att köra stenhårt tre dagar på raken och sen ingenting på flera dagar, men jag smiter nog ut på en powerwalk eller joggingtur i morgonbitti med hundarna ;) Sen blir det massa skoj med sonen i helgen!

Jag har kommit till den punkten nu att jag saknar att träna om jag inte hinner på ett par dagar, och det känns super! Det är ju dit man vill komma, att det blir en naturlig del av vardagen, ett måste helt enkelt.


Vita pärlan..

är hos doktorn.. :(

Lämnade in bilen på verkstaden på väg till jobbet i morse, har ju åkt omkring med värsta oljudet från framhjulet ett tag. Det troliga är att hjullagret är trasigt och behöver bytas. Jag är ju en av chufförerna på helgens klassresa och det går ju inte an att köra små barn med en bil som inte är ok.

Nu är det bara att hålla tummarna för att den är klar i eftermiddag, annars blir det körigt!

Pigg och glad!

Äntligen känner jag mig pigg igen :D energin är tillbaka! Och det känns superskönt..

I går blev det ett Zumbapass i cirkeln, en ny instruktör men lika kul ändå :) Lite andra steg var det men man lär sig ganska snabbt. Nästa måndag får jag dock hoppa över Zumban för att köra Flisan och Zandra till Per-träning på Sjöberg. Zandra fick tyvärr tacka nej till dressyr för Jennie på torsdag, student på fredagen och vi har massor att göra! Men det går flera tåg.

På fredag tar alltså Zandra studenten så vi ska ha lite mottagning hemma på eftermiddagen/kvällen. och på lördagmorgon 7.30 sticker sonen och jag till Bodaborg på klassresa, det ska bli jätte kul! :D

En helg att se fram emot, bara nu vädret samarbetar på fredag!


Hej hopp!

Tidig morgon i stallet i dag med fodring och utsläpp. Hjälpte Zandra när hon skulle hoppa Flisan som bestämt :)
Till en början var Flisan hopplös..stod emot, ingen motor och kissade floder. Men med lite övertalning kom hon igång och som hon hoppade! :P Högt över hindren var hon ofta! I dag la vi upp ribban på 90cm som högst och det gick väldigt enkelt. Det bara lossnar mer och mer för henne hela tiden, hon är så duktig! :)

Och jag lyckades med några hyfsade bilder för en gångs skull :) :)







Zandras mål är att komma ut och tävla lätt d till hösten med Flisan :)


Tog en vända till stallet i eftermiddag också med lite foder, då bjöd Anna mig på go´fika :)  Mycket trevligt med en pratstund! Det blir allt för sällan numera.

En riktigt bra dag och den är inte slut än..  ;)

Nu är det vår på riktigt!

För nu har Flisan börjat tokbrunsta, hon höll på att pinka på mig då hon och Zandra paserade mig i stallgången :P
Men trotts brunst har hon varit fin att rida enligt Zandra :) Bilden är tagen i dag, det var väldigt blåsigt!



I morgonbitti ska vi till stallet tidigt och jag ska hjälpa till när Zandra ska hoppa lite på volten. Vi får se hur taggad Flisan är på det ;)

För mycket ledighet?

Det är verkligen inte bra för rutinerna att vara ledig, man släpper lixom på allt...även ätandet :P Men det är ju så underbart skönt att vara ledig, och jag har i alla fall rört på mig. Men mycket gott har man stoppat i sig :S

Börjar känna mig frisk igen, det tog tid!! Mjukstartade träningen men nu kör jag på igen, började jogga lite igen i helgen. Det var jobbigt, tänk vad fort man tappar kondisen som tar en evighet att bygga upp. Bara en knapp månad kvar till Vårruset så nu får jag ligga i om jag ska orka jogga runt, annars blir det till att gå istället.

Bara att kämpa vidare ;)


RSS 2.0