Blött blött blött..

..men jag klagar inte, det behövs regn. Men lite synd om dem som har semester.

Jag och Zandra trotsade regnet och traskade ut till hästarna på Ängsholmen. Dom mådde fint! Sen åkte vi vidare till Sjöberg. Vi hade tur med vädret där, det blev uppehåll så Zandra kunde rida på utebanan. Inget damm på mig eftersom den var nyvattnad :-) Det hade ju han där uppe sett till.

Jag bjuder på en bild från Zandras ridpass.


En trevlig stund

Efter att ha varit hos hästarna och blivit drygnsura av regn, åkte Zandra och jag hem till Anna och grattade på hennes dag. Jo vi åkte först hem och bytte till torra kläder.

Det bjöds på kaffe och tårta och vi satt och babblade bort en stund, mycket trevligt!


Våtbastu

Kände ni av det som jag i går? Luften var som en våtbastu.. Det gick knappt att jobba, att stå och hårdlöda när det redan är över 25 grader inne är olidligt.

Gick till hästarna själv efter jobbet för Zandra jobbade från öppning till stängning. Slöa pållar i värmen, men väldigt fyndiga. Medan jag smörjer en häst passar två andra på att vända upp och ned på min tygkasse. I den har jag lite salvor och annat, plus en och annan morot vilket dem vet. Även fast jag knutit påsen fick dem ut allt innehåll på marken, busar!

Hoppade över Zumban och packade lite grejor istället. Sömnbristen gjorde att jag valde att stanna hemma. Tar nya tag på onsdag.

Underbara varelser..


Omtänksam kollega

En väldigt snäll jobbarkompis gav mig en present bara sådär! Han hade varit på semester i Frankrike och där hade han köpt den till mig.


I går kväll..

..kom Maddis hem en sväng, hon och Zandra håller på och fixar med en present till deras far. Han fyller 50 år i augusti. Då åker dem allihopa till Grekland och inte Kanarieöarna som jag fått för mig.

Det var vår sista lediga dag på semestern, så vi satt ute och åt grillat. Annars var vi bara hemma och förberedde oss inför arbetsveckan. Jo jag var ju iväg och Zumba också såklart.

Den här veckan har vi hagkollen, så det blir en tur dit efter jobbet. Sen tror jag det blir vila..


Jäsp!

Sitter på jobbet lite som i chock och dricker kaffe för att vakna. Funkar så där! I går kväll var det svårt att komma i säng och ännu svårare att somna, vilket inte skulle vara särskilt svårt just nu. Tittade på klockan sista gången vid tolv i natt, Inge kul när man ska upp halv fem.. Men det löser sig i kväll, längtar redan till sängen ;-) Känns trotts allt som jag började jobba rätt dag, mulet och regn. Jag kan inte klaga på semestervädret.

Ha en skön dag!


Satt på rejält avstånd..

..då Zandra red DC på ridbanan nu i kväll, det dammade ordentlig! Maja vill inte att Zandra rider ut på honom ensam, eftersom han bara spänner sig och det ger inget tycker hon. Så det blev ridbanan.

Zandra passade på att övningsköra, jag sitter numera alltid bredvid när vi åker någonstans. :-)


Den som spar..

..har en väldig massa skit att ta hand om när man ska flytta!! Herrejävlar vilken tid det tar att packa och rensa grejor, när man dyker ned bland gamla minnen. I dag har jag börjat bland foton och annat.. Hittade den här tidningen (bild ) har även sparat från mina egna barns födelsedagar. En kul idé min mamma gav mig, hon har från sin födelsedag från 1940.


Hett i dag!

Vi drog och bada i dag med, galet varm var det. Passade på att hälsa på hästarna på vägen :-) Dom stod samlade i skuggan under björkarna och vilade.


Bästa mannen ❤

Det är min Ekman det! När vi kom hem från sol och bad kände jag mig yr och illamående, så jag la mig på sängen. Ekman packade upp, medan jag somnade som en liten gris. Blev väckt då maten var klar, ljuvliga dofter! Jag fick råstekt potatis, kantareller och en vegetarisk biff, supergott!!

I bland älskar man dem lite mer än vanligt ;-)


Lat dag i solen!

Jag, Thommy, Jack och hundarna ligger på en klippa och bara latar oss, och njuter av sol bad och ledighet. I morgon ska det också bli kanon väder så vi passar nog på med en heldag då också.


Dagarna rusar förbi..

..och jag glömmer bort bloggen, kanske lika bra då det inte finns mycket att berätta som är särskilt spännande. Jag försöker ta till vara det vackra vädret så mycket jag hinner, där i mellan förbereder vi för flytt. Vi flyttar senast 1 sep. kanske tidigare om vi får tillgång till huset. Vi har inte börjat packa än, men vi rensar och slänger och fixar ordning på tomten. Många utrymmen att samla på sig grejor i tolv år.

Jag övningskör med Zandra så mycket vi hinner, och hon gör stora framsteg. Igår var vi och gosade med våra pållar på betet, dom mår toppen där ute. Eftersom vi ska flytta både hästar och oss och Zandra ska utomlands, så får dem gå kvar där ute ett par veckor även i augusti. Ingen idé att Zandra sätter igång dem för att sen låta dem stå när hon åker till Kanarieöarna. Och onödigt jobb för mig att ha dem uppstallade.

I dag hoppas jag på sol och bad!


Jul. 19, 2013

Vi hade en underbar dag i går ute på Ängsholmen. Det fläktade skönt så man kände inte hur varmt det egentligen var, lite farligt för nu ser jag ut som en tomat! Det var riktigt skönt i vattnet också så det blev mycket bad.

På kvällen blev det Zumba med Zandra, Julia och Linda (Zandras kompis) även Marie var där. Vi fick en glad överraskning när Tania från Ztwinz kom och körde några låtar, helt underbart!!

Bilden är lånad av Zstudion från i går!


Ängsholmen!

I skrivandets stun ligger jag i solen på Ängsholmen och latar mig. Här ute blir jag hela dagen med en god bok.

I går kväll var Julia och jag på ett mega svettigt Zumbapass, det var sååå härligt! När vi kom hem följde Jack Thommy och hundarna med oss till krossen för ett kvällsdopp.

Njuter av ledigheten..


Ängsholmen!

I skrivandets stun ligger jag i solen på Ängsholmen och latar mig. Här ute blir jag hela dagen med en god bok.

I går kväll var Julia och jag på ett mega svettigt Zumbapass, det var sååå härligt! När vi kom hem följde Jack Thommy och hundarna med oss till krossen för ett kvällsdopp.

Njuter av ledigheten..


En dag i garaget

Med hjälp av Thommy, Julia och Jack fick jag massor gjort i garaget i dag. Vi går igenom varje kartong och påse som finns där nere, så det tar sin tid. Och jag är en samlare av rang, jag har sparat alla kläder sen barnen föddes, varje födelsedagskort de fått, alla skolarbeten och varje leksak.. så mycket minnen, så svårt att släppa taget. Inte konstigt att Zandra har svårt att slänga saker, hon brås väl på mig och min mor som är värre än mig. Men nu är det färdigsparat nu får det mesta åka till tippen, bara liite får stanna kvar. Varje litet klädesplagg har en massa minnen, så jag får lägga band på känslorna. Låter inte klokt va? Men det är sanningen. Samtidigt känns det skönt att rensa och nu är snart transporten fylld för tredje gången..


Ett trasigt knä..

förpestar tillvaron..
I går på Zumban vred jag till min knä som strular till och från. Aj aj vad ont det gjorde! Slutförde passet så gott det gick. I kväll kändes knät bättre och med mitt knästöd på gick det riktigt bra att Zumba. Men att Zumba utomhus sliter på knäna, det är mycket tyngre underlag, man gör ju mycket vridningar med fötterna. Hoppas de snart hittar en ny studio så vi kan flytta in igen, även om det är supermysigt ute så blir det lättare att Zumba inne.

Zumba Zumba Zumba!! :-)


Idag..igår..

En heldag med mina kusiner och familj i går. Supertrevligt och jättekul att träffa Liz och Björn igen. Vi var hos Mia och Lasse, åt och drack gott. Och mot kvällskvisten spelade vi kubb, tjejerna mot killarna. Gissa vilka som vann? Jo vi tjejer såklart! Vid midnatt bröt vi upp och gick hem.


Idag var jag med Zandra till Sjöberg och hon red DC igen, det gick jättebra! Och på vägen hem åkte vi till våra hästar på Ängsholmen. Dom mådde bara fint och Flisan var på sitt bästa humör, så vi gosade en hel del. Underbart att vara där ute med dem ❤


Ännu en dag med sol

Härligt att gå upp när solen skiner, man blir så glad. I går varvade vi garage rensning med bad. I dag ska jag träffa mina kära kusiner Liz och Björn, vi ses alldeles för sällan men desto roligare då vi gör det. Nu är frukosten intagen och det är dax att sätta lite fart.


Övningskörning och hästmys

I går kväll körde Zandra med mig till Sjöberg. Det går framåt med bilkörningen, jag blir mindre nervös att sitta bredvid för varje gång. Hon måste öva intensivt nu eftersom datum för uppkörning redan är spikat. Jag tror på att ha ett mål att jobba mot, då blir det liksom av och rinner inte ut i sanden.

På Sjöberg red Zandra DC medan jag och Robin satt och titta, i dag var det dressyr på schemat. Han är verkligen jättefin att titta på den hästen. Det är en ynnest för Zandra att få förtroendet att rida honom.


Hemma igen!

Vi har haft några sköna dagar i Lyrestad men nu är vi hemma igen. Vi har plockat svamp, spelat minigolf med sonen, byggt en ny ramp så gamlingarna lätt kan få in veden direkt i pannrummet. Vi har varit på fantastiskt vackra platser runt Götakanal. Thommy och Jack var med farfar på speedway en kväll och såg Örnarna vinna. Vi har kört farfars Linhai i skogen till Jacks stora förtjusning! Och vi har ätit och fikat och ätit lite till.. Inget bad dock för det är svinkallt i Vänern, bara hundarna vågade. Mer bad kommer det bli nu när vi är hemma igen.


Vacker morgon i Lyrestad

Första natten i Lyrestad har inte varit rofylld. Sid har jagat flugor hela natten, och väckt mig hela tiden. Hans syster har skött sig utmärkt och sovit så sött. Det är helt underbart väder i dag, får se vad vi hittar på. Någon bild vill inte blogg.se lägga upp..


Verkligheten i vitögat

Bara inse fakta, ingen bokläsning utan glasögon.. Usch!


Wira

Packade matsäck och överraskade mamma med en tripp till Wira i går. Jack och Thommy var också med. Alltid lika mysigt att se Wiraspelen, man hamnar i en annan tid. Det var en perfekt kväll med ljuma vindar, så skönt.

I dag packar vi och åker till Lyrestad några dagar!


Härliga sommardagar!

Helt underbart med lite sol och värme. Senaste dagarna har bestått av mycket bad och trevliga grillkvällar. Och så har vi varvat det med att gå igenom lite skräp :-)


Dax att Zumba!!

Nu ska jag åka och svettas lite igen, och få en hel massa energi och glädje! I kväll får jag åka ensam, Zandra jobbar och Julia är hos sin mamma.
Tog en bild här om kvällen när vi står och väntar på att alla ska komma så bi kan börja :-)


Grillkväll

I går kväll firade vi dagens suveräna arbete i garaget. Det minskar på grejor! Robin har varit så snäll och kört till tippen med Thommy, så att jag slapp. I dag ska jag dyka ner i några gamla lådor igen, får se vad man hittar för kul!

En bild på Zandra och Robin i går kväll.


Skräp och gamla minnen

Vi har börjat röja i garaget nu, och vi har slängt tonvis med skräp. Men ni vet hur det är när man städar bland gamla saker. Jag dök väl ner i en låda och hittade fotoalbum som är från mitt ex men som han skickat med till mig, antagligen av misstag. Vi kände ju varandra flera år innan vi blev tillsammans. Det var bilder från den gamla goda tiden på Rydboholm, vi fick oss ett gott skratt kan jag säga. Vilka helt underbara minnen jag har från den tiden, inte mycket som är sig likt nu. Vi var ett gäng ungar säkert på 15 pers sammanlagt som hängde på gården. I alla olika åldrar och alla fick vara med, jag var en bland de yngsta. Det var allt från leka burken inpå sena natten, hångel i enkelrummet, kvällar på grönalund, hela dagar ute på sjön och slappa dagar nere på bryggan och en hel del timmar i stallet för oss tjejer.
En helt underbar tid! Här bjuder jag på en bild på mig från sent 70-tal.


RSS 2.0