En dag i tvåsamhet

Det händer inte ofta men idag blev det så. Bara Ekman och jag ensamma hemma ❤ Zandra hade utsläpp i stallet innan jobbet och stack tidigt, Jack tog bussen till en kompis i Svinninge. Så där var bara vi och hundarna kvar. 

Det var en helt fantastisk morgon, kall och solig. 

Vi tog ryggsäck och hundar och gick till Arninge för att köpa lite ljus och annat smått inför advent. Bilen fick Zandra ha hela dagen. Superskön promenad bara lite kallt att stå och vänta utanför med hundarna när det var Ekmans tur att shoppa.
Väl hemma blev det fika med pepparkakor och tända ljus :) sen har vi ägnat hela eftermiddagen till att fixa adventsfint.

Det börjar kännas riktigt mysigt här hemma :) 
Kvällen kommer spenderas i soffan med benet i högläge, det behövs nu!

Känner mig lyckligt lottad ❤

Min älskade gubbe..

Blir 50 år den 11/12 inte klokt vad tiden går! I kväll har jag fixat en tidig present till honom. Han ska få gå på Whiskyprovning med en kompis och innan blir det middag. Han vet inte vart eller med vem han ska i kväll, bara att han ska iväg någonstans :) Han är ju väldigt förtjust och intresserad av whisky och har varit på provning förut, så han blir säkert glad. 

Det blir full service med skjuts fram och tillbaka. Och nej han brukar aldrig läsa min blogg så överraskningen är inte förstörd :-)Har varit lite gnällig..

över att det gjort väldigt ont i knävecket när jag rör på mig. Kanske var det inte så konstigt upptäckte jag, idag när jag fick ta bort allt förband och äntligen ta en dusch! 

Vilket galet blåmärke!! De måste ha rotat runt ordentligt där inne :)
Det var ingen lek att kränga på en trång stödsrumpa över det där. Nu är man sexig må jag säga, stackars Ekman!

Konsten att gå med en stock till ben!

Opererade bort åderbråck för tredje gången i samma ben i går. Tredje gången gillt får jag hoppas! Gå ut och gå sa dom och lindade benet till en stock!! Nu har jag iaf varit ute och gått 40 min "stockgång" kallar jag det. Det gick långsamt men bra. Nu ska benet ligga i högläge och jag funderar på att sätta på en film :)Ur slag..

Säger man så? När man känner sig som jag gjort hela helgen. Olustig, trött i hela kroppen och lättirriterad. Har städat av och tvättat i kapp efter veckan när ingenting blev gjort. Så nu är tvättkorgen tom och huset någorlunda rent.

Har annars tagit det väldigt lugnt, legat på soffan och tydligen snarkat?!! Gått promenader med hundarna, i morse gick vi till Arninge och köpte nybakat bröd till frukosten. Min plan var egentligen att börja läsa en bok av Jonas Gardell, men jag har helt enkelt inte haft ork. 
I dag var jag med Zandra till stallet och borstade på Flisan, jag hittade henne under all lera till slut. Mysigt att pyssla lite med henne, det var ett tag sen. 

I kväll blir det en timme Zumba, där kan jag alltid hitta energin på något konstigt sätt, men det är ju sååå kul!!

Undrar om jag ska gå och göra ett försök med den där boken nu då..

Ett nytt försök till fredagsmys!

Äntligen fredag igen efter en ganska tuff vecka. Det är precis en vecka sedan vi åkte in med Jack till akuten. Nu hör jag honom fnittra och skoja framför datorn, härligt! Zandra är i stallet och Ekman står i köket och fixar med middagen. Själv ligger jag raklång på soffan, ingen hjälp önskad i köket. I kväll ska vi bara mysa framför tvn, först blir det idol sen fotboll Sverige-Portugal.

Skönt att allt är tillbaka till det normala, skönt att kunna slappna av..

Heja Sverige!!
Hemgång!!

Nu åker sista antibiotikan in genom droppslangen, sen åker vi hem! Fortsatt antibiotika hemma i tablettform. Yeey!!! Äntligen tillbaka 

till ett normalt liv :))

Vart ska jag börja?!

Vi skulle haft 13 årskalas för Jack i lördags, vi handlade, bakade och städade under veckan. På fredagen ringde Jack mig på jobbet och hade ont i magen, så han fick vara hemma. Han hade haft ont även på onsdagen men var i skolan. Smärtan eskalerade under dagen och kvällen, och när smärtan drog sig mot höger förstod jag var klockan var slagen! Blindtarmen!! Jack kräktes upp middagen och vid 20 tiden åkte vi in till akuten.

Jag har själv opererat bort blindtarmen och det var ingen stor grej. Men väl inne på sjukhuset hade dem svårt att ens hitta Jacks. Det blev både ultraljud och röntgen, och de kunde ändå inte riktigt se. Prover togs och det visade på att något var galet ändå, beslut om op. så fort som möjligt togs.

Vi fick komma upp på avdelningen kl.02.00 på natten och Jack åkte ner till op. vid 06.00 på morgonen. En lååång natt! Det gjorde titthålskirurgi, men blindtarmen var riktigt ful och hade skruvat sig vilket gjorde det svårare. Man skar av misstag sönder bt. Och det är ju inte så bra.. 

Jag har haft 40 graders feber och gått på två breda antibiotika, morfindropp, alvedondropp, vanligt dropp och Gud vet allt!! Ungen var full med slangar!! Det finns nog inget värre än att se sitt barn så.. liten och blek och utan livsgnista..

Men nu är han på bättringsvägen och börjar bli rastlös :))
Men en olycka kommer sällan ensam. Här om kvällen ringer Zandra och berättar att hon åkt av DC på träningen och slagit i huvud och nacke! Yrsel illamående och värk.. Dem hade kört hem både henne och bilen, själv satt jag  ju redan på sjukhuset!!

Jag körde Zandra till DS-akuten, där behandlade de henne som hon var döende! Plötsligt hade jag två barn på sjukhus! Dem röntgade och konstaterade att inget var brutet, skador på muskler och senor. Det ordinerade smärtstillande och rörelse. Tack och lov att det inte var värre!!

Nu känner jag att jag fått nog av spänning på ett tag, och vill bara åka hem med min barn i lugn och ro..

Livstecken!

Trivs som fisken i nya huset, det är så himla mysigt! Speciellt nu i höstrusket när man stänger in sig och tänder massa ljus, eldar i spisen och myser.

Vi har i stort sätt kommit i ordning, lite småfix kvar här och där bara. Ett bord i vardagsrummet saknas dock, vi ska hitta det rätta först.

Annars rullar livet på i väldig fart, och man gör det vanliga.. Jobbar, äter, sover och så Zumba såklart! Mycket läxläsning med Jack blir det, det märks att det är högstadiet nu. Men nya skolan är iaf toppen!

Vi har haft så lite på jobbet ett tag nu, så både jag och Ekman tog höstlov med Jack. Urhärligt! Vi tog en långrunda runt Ullnasjön på 3 timmar en dag. Beväpnade med varm choklad såklart! Och så vi var på bio och såg Flygplan, Jack fick välja film. Och en dag kom Lena och Robert över på fika och långpromenad, jättetrevligt! Att ta ledigt på hösten är verkligen att rekommendera, man är ju ofta trött och håglös då. Det blev en liten energiboost!

På lördag blir det kalas för Jack som fyller tonåring, då kommer tjockasläkten och hälsar på! Syrran har inte sett hur vi bor än, så det är på tiden.

Här är en bild på Ullnasjön.


RSS 2.0