Medlemskap

Jag vill inte vara fånge i den här kroppen, jag vill vara i form. Jag vill må bra känna mig sund och full av energi. Jag vill inte vara en soffpotatis! Jag kämpar med det här mer eller mindre jämt, och så faller jag tillbaka i gamla vanor. Zumban har jag hållit fast vid och det är fantastiskt, men jag vill ha mer!
Så idag tog jag mig i kragen och blev medlem på Sats. Där har dom det mesta i träningsväg, bara att gå in och välja och vraka bland olika pass. Något jag verkligen behöver är Core, mage rygg träning. 
Det här ska bli alldeles fantastiskt roligt, bara att kliva över första tröskeln..
Heja mig!

Klurigt

I dag har Didden varit på hältutredning på Täbykliniken. Och där har dom kliat sig i huvudet..
Hon går som en kråka och är ordentligt halt. Men det finns inget att direkt sätta fingret på, det där är det! Dom har tagit av skor, klämt, känt, böjt, bedövat och röntgat. Men inte fått någon egentlig klarhet. Det ända dom kan säga är att hon har väldigt tunna sulor. Den leriga hösten och vintern vi haft kan vara boven. Nu blir det Metacam i tio dagar till att börja med, kanske längre. Blir hon inte bättre ska hon tillbaka..

Här står hon och tittar på galpphästarna utanför, medan bedövningen verkar.
Älskade lilla ponny ❤

Åka buss..

är inte min grej!
Man måste gå upp ännu tidigare, man får frysa och vänta..
Bortskämd?! Ja man blir ju det när man är van att sätta sig i en varm bil varje morgon.
Men nu sitter jag i alla fall på bussen!
Zandra behövde bilen i dag för att åka till Täbykliniken med lilla Didden. Hon går så illa att hon måste utredas ordentligt, och jag kunde inte lämna dem i sticket på jobbet. 
Jag kan bara hålla tummarna att det inte är något allvarligt.
Det blir en lång dag!


Jag är pescetarian!

Nu har jag fått ett namn på vad det heter när man äter som jag gör. Jag äter ju inte kött eller kyckling, men jag äter fisk skaldjur och mejeriprodukter. Jag hade tvåårsjubeleum vid nyår. Tiden går fort, och mitt beslut känns helt rätt. Jag mår bra av det både psykiskt och fysiskt. Med allt skit man ser hur djuren har det och blir behandlade så är jag mer övertygad än någonsin.  Ett enkelt val helt enkelt :)) 
Har ni sett smågrisar leka? De är precis som hundvalpar ❤

Sköna helg!

Började lördagen med ett Zumbapass, så skönt att starta dagen med motion. Sen är man liksom igång! Fixade städningen hemma och sen åkte Thommy, Julia och jag till Arninge och handla. Vi storhandlade på Ica, och jag fyndade varsitt innetäcke till hästarna på Granngården det var 30%. Sen var vi på favoritaffären Chilli, vi handlade fler kuddar till soffan och Julia fick en tavla till sitt rum.
Nu börjar det bli riktigt mysigt!

Vi köpte en byrå och en massa annat till Julias rum i fredags på Ikea, så nu har hon fått det riktigt fint.

Söndagen började jag med skidåkning med hundarna. Det blev en del svordomar och en massa svett. Att ha två hundar i lina runt magen, och två långa skidor att hålla reda på är inte en enkel sak. Jag var helt slut när jag kom hem.
Vid tolvtiden åkte Zandra och jag till stallet, där var det en del aktivitet. Många som ville hinna ut och rida i solen. Zandra red ut på både Flisan och DC, jag mockade och torvade boxarna och fixade lite smått i stallet. Putsade på lilla Didden.

Nu har jag landat i soffan efter Zumba med Zandra och Julia. Nu ska jag vara soffpotatis till läggdags :))

Zumba party!!!

I morgon (torsdag) är det äntligen dax igen :)) Steve Boedt är i Sverige och kör en Masterclass. Den här mannen är heeeelt fantastisk!!

Gillar man Zumba så är det här Zumba när det är som bäst! Jag har varit på två Mc med honom förut, och det är total lycka och svettigt som tusan. Och alla kan vara med :))

Wohooo!! :))

Ljuset är på väg tillbaka..

det märktes tydligt idag, när jag han gå en hyfsat lång runda med hundarna efter jobbet. Det han inte bli mörkt!
Känns underbart att ha allt det härliga framför sig, våren och sommaren..

Det blev en bild på promenaden.

Känner mig lyckligt lottad som får bo så nära så vacker natur ❤

Praktvurpa!

I går söndag kom min brorson Timpa och hans tjej Carro över med sina hundar. Dom gör det ibland :) Vi brukar ta en långrunda med tillhörande fika efteråt. Så även denna gång. Den här gången han vi väl gå sisådär fem minuter innan mina ben for upp i luften och jag låg raklång i snön. Det visade sig vara nysnö på glansis. Fick en rejäl smäll i bakhuvudet som kändes en lång stund efter, men vi fortsatte vår promenad. Och jag fortsatte dagen som vanligt med Zumba på kvällen.
Men i morse då jag vaknade.. Aj! Har ont i nacken och på sidorna från örat och ner, tror det sitter senor där eller muskler kanske både och. 
Det blir till att se vart man sätter fötterna hädan efter!

Helgen har i alla fall varit fullspäckad och rolig. Köpte mig lite nya träningsläger bland annat, och vinterskor. Tror dock inte att skorna är särskilt halksäkra :))

Gå försiktigt där ute!

Vinter när den är som bäst!!

Härlig fluffig snö och 5 minusgrader, kan det bli bättre?!
Började morgonen med en timmes Zumba :) Sen tog jag på mig långfärdskidor för första gången på säkert 20 år. Jack och Thommy hängde på ut, Jack iförd miniskidor för att tolka efter hundarna. Selen och linor på hundarna sen bar det iväg!
Med Sid i lina runt magen fick jag upptäcka hur svårt det var att åka skidor, men oj vad kul och bra motion. Gjorde ett par vurpor eftersom Sid drog i sidled, balansen på mig var inte den bästa :) Jack tolkade efter Chezzie i full rulle!! Även han stod på öronen otaliga gånger. Men riktig kul hade vi!


Här under hundarna ligger jag någonstans :)


Utanför hemma ❤

Krämpor, piller och ont i magen!

Har under flera år haft problem med axlarna till och från. Det senaste året har jag även haft smärta i armen. Läkaren tror det är en förslitningsskada eventuellt har jag en muskel i kläm där armen fäster vid kroppen, även armbågen är sliten. Allt arbetsrelaterat såklart! Jag borde arbeta med armen intill kroppen sägen hon. Eh.. Jo eller hur, som kylmontör är det typ omöjligt. Sen skriver dem ut piller så klart, alltid Diklofinak. Och det har alltid funkat för stunden, så även denna gång bara det att magen packade ihop totalt. Vilken smärta! Värre än den jag redan hade i axlar och arm. Så jag slutade ta dem och efter tre dagar så börjar det bli bättre tack och lov!

Jag vet inte riktigt vad jag ville säga med det här inlägget :) Men det känns otroligt jobbigt att kroppen inte känns som förr, man har alltid någon krämpa att tampas med. Men det är väl så när man blir äldre?

Mycket stalltjänst..

har det blivit senaste tiden. Dels har jag följt med Zandra på helgen och så har jag ryckt in då hon jobbar sent. Och så var fallet igår och idag. När Zandra får råd att skaffa en egen bil blir läget annorlunda, då kan hon ta sig till stallet innan jobbet. 

Diddens hov verkar i alla fall bra nu, men hon är fortfarande  väldigt stel i sin bakvagn. Vi promenerar med henne en stund varje dag och då blir hon bättre. Jennie och Per brukar anlita någon specialist till sina hästar, vet inte om han är kiropraktor och massör eller liknande. Han kommer i alla fall ut i februari och då skulle han klämma in Didden också. Tyvärr är han väldigt uppbokad och kunde inte komma tidigare. Hoppas att han kan hjälpa lilla Didd ❤

Jag tycker apropå ingenting att det är så härligt med snön och ljuset. Och vi slipper LERAN!! :)) 

Älskade hästar ❤❤❤



Bilskrälle!!

Var och besiktigade bilen i går, trodde naturligtvis att den bara skulle glida igenom felfritt. Men nej då!! Ett för högt inställt halvljus och en felkod!! Bilen är årsmodell 2010 och köpt på Upplandsmotor, genomgången hos dom. Den borde vara felfri tycker man. Vi har ett års garanti på bilen och jag hoppas att dom fixar detta, det är ändå dax för service. Men irriterande är det, man köper ju en hyfsat ny bil för att slippa sån här skit!!

Men annars går pärlan som på räls :))

En galen dag!

Började söndagsmorgonen med att städa före frukost. Efter en mysig frukost med familjen fortsatte jag städandet. Sen blev det en långrunda med hundarna tillsammans med Ekman och Julia. En snabb vända till  Arninge för att köpa schampo som var slut och lite annat smått. Hem för en snabb lunch och vidare till stallet, hjälpte Zandra med mockningen och intaget. Putsade på Didden och tigcen prommis med genne, medan Zandra red Flisan och DC. Tillbaka hemma vid kvart i sex och åt middag som Thommy hade klar, för att sen åka och Zumba med Julia och Zandra. Ett helt underbart pass med massor av energi och glädje. Svettiga och påpälsade åkte vi till stallet igen för att kvällsfodra..

Ibland planerar man lite tokigt bara för man vill hinna så mycket! En kul dag men nu är jag heeeelt slut!!

Dax att sova, klockan ringer 04.30 i morgonbitti. Natti natti :))

Hockeykväll

Var med Zandra i stallet några timmar i dag. Hon red DC och Flisan medan jag mockade och torvade boxarna, sen smet jag till ridhuset och kollade när Jennie höll dressyrkurs. Jennie lika proffsig som vanligt med varje ekipage. Det var länge sedan jag tittade på lektioner, har saknat det!

På kvällen var hela familjen på hockey och såg Björklöven-Djurgården. Alla hängde med, Jocke, Madde och Jimmy, Julia, Jack, Zandra, Thommy och jag. Sjukt härlig stämning på Hovet då Dif vann med 7-0 :)) Och så himla härligt när hela familjen är tillsammans!

Kvällen avslutades i soffan med en film som Jack fått i Julklapp (Monsters university, en riktigt rolig film!

Och nu är det dax för sängen!


Nytt mål

Har satt upp som mål att "springa" (jogga) Vårruset i år. Blev tillfrågad av Madde (dottern) om jag ville hänga på. Vi gjorde det tillsammans för två år sedan, och det var jättekul! Och jag behöver verkligen ett mål att sträva efter med min träning, det går så mycket lättare då. Och jag minns ju lyckan förra gången då jag faktiskt klarade att jogga hela rundan. Otrolig känsla i kroppen efteråt, även om sträckan bara är 5km. För mig är det fullt tillräckligt!

Så nu är det bara att köra igång ordentligt att börja jogga, intervaller gå/jogga blir det till att börja med :))

Heja mig!!

Sömnbrist

Efter en lång ledighet är det nästan alltid svårt att sova. Både Thommy och jag ligger och vrider och vänder oss, även Jack har svårt att somna. Och när Jack inte kan sova kommer han in och väcker oss (om vi nu lyckats somna). Katten hoppar på vårat dörrhandtag om vi stänger om oss, han vill ha fri tillgång till oss. Och jag som kräver mörkt och tyst för att kunna somna..

Igår efter jobbet lagade jag middag, sen låg jag på soffan och läste tills det var dax för sängen. Rätt skönt att kunna ta sig såna kvällar när orken tryter. 

I kväll är det Zumba igen, har lyckats få ihop fyra pass sen i torsdags så nu är jag igång!! Det blir nog en sväng till pållarna innan också. Hoppas att inte sömnbristen sätter käppar i hjulen bara.

Bild från Sandviken, en av våra promenader under lovet.


Stallpyssel

I dag jobbar Zandra till åtta och då brukar jag rycka in och ta hästarna. Det blir så jädrans sen för henne annars. Och jag får min stalldos :))
Med den vintern som är så ser hästarna ut som lergrisar varje dag. Så förutom mockningen så får man försöka sanera dem från den värsta smutsen :))

Idag lyckades jag också fånga Sid med sin nya bästis "Mullvaden" på bild.

Han bara älskar sin julklapp! Första gosedjuret han inte masakerat direkt!

Nu dax för lopplådan!

Tillbaka till vardagen!

Idag åker Julen ut!! Granen åkte för några dagar sen, nu åker resten förutom stakar och stjärnor i fönstren som Ekman envisas ska vara ett tag till. Vi börjar jobba i morgon så jag gör en storstädning i dag, skönt att ha det gjort. Zandra och hjälptes åt.

Didden fick av sig gipset och på med en sko i dag, sen fick hon gå ut till sina vänner. Snacka om lycklig häst :)) Nu får vi hoppas att det bara var blödningen och att det inte blir en hovböld också. Eller något annat för den delen.. Hon är inte halt iaf.

Nu är vi redo för vardag igen, med allt vad det innebär.



Gråaste dagen ever..

I dag blev det liksom aldrig ljust och nu blir det kolmörkt igen..

Jag och Thommy har just kommit hem från en tvåtimmarsrunda med hundarna.  Vi gick över Kocktorp till slingan på Rydboholm och tog ett varv på den. En skön runda men väldigt grå. Längesedan jag gick på slingan nu, den var väldigt fin just nu. Iordninggjord såg det ut som, och dem höll som bäst på att fixa dikena. Många fina minnen längs den vägen.

I morse var jag till stallet en sväng och fixade Diddens hov så hon kunde gå ut. Det verkar som hon blir bättre iaf :) Och hon accepterar att gå i sjukhagen konstigt nog lilla stressfia.

Nu ska vi tända i spisen så vi får lite skön värme, och stoppa något i magen. Det blir nog en kväll i soffan :))

Zumba!

Äntligen kom jag iväg på ett Zumbapass. Det har hela tiden strulat till sig på sista tiden så att jag inte kommit iväg. Men i dag blev det av :))
Har haft ont i ryggen konstant ett tag nu pga för lite träning, oj så stel jag var i början! Jag hoppas på bättring nu, det är ju helt underbart roligt!

Slöaste dagen på året..

det måste väl vara idag? Det känns liksom ok och ligga på soffan hela dagen.

Jul och nyår har passerat, ganska skönt tycker jag. Jag har alltid njutit som mest av ledigheten efter jul och nyår, all stress är över. Även om både julafton och nyårsafton var supertrevligt med nära och kära. I går vid tolvslaget var vi uppe på Ullnatoppen, helt galet att se fyrverkerierna där ifrån. Vi såg ända in till stan, Täby, Vallentuna, Åkersberga, Rydbo you name it! Väldigt vackert och en skön promenad, jag stod på öronen två gånger i mörkret! Hundarna var också med eftersom dom inte bryr sig om raketer och smällare.

Jag har förresten inte legat i soffan hela dagen, jag var i stallet i morse och plastade in Diddens gipsade hov och släppte ut henne. Hon har fått en hovblödning och står i sjukhage. Zandra och jag får turas om att ha koll på henne.

Tur att det finns fina dränerade sjukhagar nära stallet, så hon slipper boxvila.

Nu ska jag återgå till soffliggande och läsning av bok tre i serien femti nyanser av grå, måtte de aldrig ta slut.. ❤❤❤

God fortsättning!

RSS 2.0