Har man lovat så!

Jag utlovade ju film på mig och Flisan, det känns lite jobbigt att se sig själv på film men oj så nyttigt! Men det går inte att lägga upp film på bloggen, jag vet inte varför? Jag gör som jag brukar men den kommer inte upp. Men filmerna ligger på Youtube, bara att söka på "Flisan och jag, min första lektion" Så kan ni kolla! Fem stycken finns det.

Tänk nu på att det är första lektionen och nivån är låg, jag vinglar och viftar omkring där i sadeln. Men Flisan var fantastisk måste jag säga, hon försökte verkligen förstå vad jag ville. Visst testade hon mig för att hon kände att hon kunde, men ändå jag tycker hon skötte sig toppen. Jag har svårt att hålla en jämn volt då mina skenklar är näst intill obefintliga, särskilt innerskenkeln. Och balansen....ja ja slut men förklaringar, se själva!




Presenten!

Hade ju födelsedag i torsdags, inget att fira längre. Men i alla fall, det jag skulle berätta var att jag fick en present av Zandra. Hon hade bokat lektion till mig och Flisan hos Jennie Fröcklin i dag lördag klockan ett. Jag fick lite panik måste jag erkänna.

Men nu är det gjort!! :):)

Och det känns underbart och jag kan inte sluta le....en dröm har uppfyllts och jag längtar till nästa gång. Det var nämligen min första lektion ever...
Red på min gamla Doris två gånger för Lotta, om det räknas var det här tredje gången. Har alltid velat men aldrig vågat eller trott att jag kan.

Hur gick det då?
Jag är jätte nöjd och Jennie var toppen! Jag var sjukt nervös innan vi började men det försvann så fort lektionen började. Jennie lyfte mitt självförtroende flera meter och hon sa att jag är mycket duktigare än jag tror.
Det kändes som high chaparall i mellanåt när vi vinglade omkring Flisan och jag, men vi glimmade till då och då :)
Jennie tyckte vi gjort ett bra jobb med Flisan som blivit mer lös och fin i sidorna.
Zandra filmade en hel del och jag ska lägga upp lite film här, men det kanske blir på måndag på jobbet eftersom vårat internet hemma tar hundra år för en film. Då får ni se själva hur det gick.

Tror jag kommer sova väldigt gott i natt.

God natt!

Hoppade över...

   kvällskaffet i går, och i morse var huvudvärken där som ett brev på posten! Märkligt hur beroende man kan bli av lite kaffe? Så det blev en Ipren till frukosten istället, undrar vad som är nyttigast?


Piggelin!

Eftersom det var mycket att göra i helgen och vi hade kalas så vilade Flisan fredag, lördag och söndag. På söndagen hade jag absolut tid med ingen ork efter lördagen...

Så nu har jag en super pigg häst mer lik en raket! Kylan gör nog sitt till att hästarna blir lite extra på tårna också. Tog i alla fall och tömmkörde Flisan i måndags för att göra av med lite energi, det blev en del hopp och studs. Och i går kväll tog jag en ridtur tillsamans med Emellie, skönt med sällskap i mörker och kyla. Emellie pratade lugnande med mig då Flisan var som jobbigast, och det hjälper mig jätte mycket. På vägen hem mötte vi Anna och Varre som gjorde oss sällskap. Vi var bara ute en halvtimme för det var svinkallt om tårna och näsan. Flisan hade behövt minst det dubbla! 

Nu vill jag ha vår tack!


Ett låååååångt möte!

Vi hade årsmöte i Rydboholms ryttarförening i går kväll. Hade hoppats på ett någorlunda kort möte men det blev det ju inte, jag tror vi satt i över två timmar! Det som ska avhandlas på årsmötet gick ganska snabbt, men alla dessa övriga frågor......jisses vilket pladder! Men mötet avlöpte lugnt och städat och alla var sams efteråt i alla fall :)


Madeleine 20 år!

Ja den 15/2 blev min förstfödde hela 20 år, hu vad tiden går fort!
Så i lördags firade vi det med en liten fest med folk i alla åldrar, det var släkt och många av Madeleines vänner som kom. Totalt var vi en tjugofem pers, det var trångt i vårt lilla hus! Det bjöds på salladsbuffè och hembakt bröd som Madeleine själv bakat, till kaffet blev det kladdkaka och vispgrädde. Det dracks en hel del vin och öl, och sen blev det en del dans inpå småtimmarna.

Mycket trevligt var det, inte lika trevligt dagen efter dock.....

Glad allahjärtans dag alla!

Kramar till alla!

Tung vecka

Har ju lyckats bli sjuk igen den här veckan. Räknade ut att det är terdje gången på ett halvår, helt galet jag brukar typ vara sjuk en gång om året! Och det är samma som förut, ont i huvudet, halsen och hostar och snorar känner mig allmänt trött och hängig och orkar liksom ingenting. Har varit hemma från jobbet sen i tisdags för jag har helt enkelt inte orkat upp ur sängen på morgonen. Det kommer svida i plånboken sen....
Emellie i stallet har varit en klippa som tagit min morgonfodring och utsläpp, och en dag gjorde hon allt åt mig till Flisan också, tusen tack för det!

Flisan har inte fått all den motion hon behöver eftersom jag inte orkat, och Zandra är ju inte hemma i veckorna så hon kan inte hjälpa mig. Men Flisan klagar inte och har skött sig fint. Zandra red henne i går och jag tänkte rida idag. Hoppas jag piggnar till nu och kommer igång igen!

Ha en bra dag!

Onsdagkväll

Körde Zandra och Flisan till hoppträningen i går kväll, tempraturen hade droppat -9 grader och det kändes svinkallt. Inge vidare att stå i ett ridhus och frysa när man är sjuk, men det blev ju ingen träning förra veckan och nästa vecka har Zandra stalltjänst igen. Så jag ville att dom skulle komma iväg den här gången, i med en alvedon och halstabletter så gick det.

Hur gick träningen då? Jo Flisan vart skrämd då vi lastat av henne på Granby, det var ett fruktansvärt liv som när två katter slåss eller liknande. Flisan blev så uppjagad att hon skakade och var sen rädd för allt, inte likt henne alls. När Zandra skulle rida fram stod hon på bakbenen och studsade runt som en tok lilla gumman. Men när dom väl började hoppa gick hon som en klocka, inte ett enda stop på något hinder. Hon är otrolig!
Jag filmade ingenting alls eftersom jag frös så himla mycket, första lektionen jag inte har på bild...

Efter en härlig helg ligger jag nu här....

och mår inge vidare. Det började med nackspärr och sveda i halsen igår, sen började jag hosta och i morse värkte huvudet så jag trodde det skulle sprängas. Och ovanpå detta mår jag illa! Vad är det för konstig sjukdom?!! Vill bara sova men det går inte eftersom jag hostar så fort jag ligger ner. Så nu halvsitter jag i soffan under en filt....

Helgen då? Jo det har varit en riktigt bra helg. Fast fredagen blev lite väl slitsam, men är huvudet dumt får kroppen lida som man säger. Hade beställt fyra rullar hö, ni vet sådana där jätte stora! Det blev lite missförstånd i komunikationen och helt plötsligt låg dom utanför stallet utan någon som kunde lyfta upp dom på loftet åt mig. Jag svor ganska långa ramsor.....men men bara att ta tag i problemet. Thommy och jag rullade in dem i stallet och öppnade rullarna och bar allt hö löst upp för trappen. Herregud gud så mycket hö det blir när man rullar upp dom!! Fick jag träningsvärk? Ja, det kändes som jag hade blåmärken i röven då jag red dagen efter.

Lördagen och söndagen bestod av tvåtimmars rundor i solen med vovvarna, och mysiga ridturer! Hann även med ett födelsdagskalas på lördagen.



 


Bambi på hal is!

Började morgonen med en praktvurpa på väg till bilen, jag landade på armbågen! Det hade tydligen regnat i natt och fast det var plusgrader hade det frusit och blivit glansis. Jag var helt oförberedd och ramlade direkt jag klivit ner för trappen hemma. Väskan, matlådorna och nycklar flög all värdens väg. Ja ni får skratta det måste ha sett hur kul som helst ut. Ännu roligare när Thommy kommer utfarande iklädd endast kallingar och skor, och undrar vad som häder?!! Han hade hört mitt ylande!

Så gå försiktigt gott folk, vägarna är livsfarliga i dag!


Hoppsan så gott det ska bli....

20110202174 (MMS)

Hoppsan så gott det ska bli....


Samma, samma...

blir det nästan varje dag. Jobba, stallet, hundarna och läxor med sonen. Händer inte så mycket nytt precis. I kväll är det hoppträning men vi blir nog hemma då vi har ett fall av misstänkt ringorm i stallet. Prov är taget och vi väntar på svar. Onödigt att riskera att smitta andra i fall det nu är ringorm. Det är alltså inte Flisan som är den misstänkte utan en ponny. 

I går kväll red jag ut på Flisan tillsamans med Anna och Emellie, Flisan var jätte pigg men skötte sig fint. I måndags fick hon masage och sen gick jag och Emellie en långpromenad med hästarna. Flisan uppskattar verkligen masagen nu, hon är så söt. Jag brukar passa på då det är lugnt i stallet så hon kan slappna av. Tyvärr är hon på väg in i brunst igen nu och är lite labil i sitt humör porrstina! Hon står och trånar efter unghingsten i en hage tvärs över vägen, jag såg det i helgen. Tur att killen är så ung att han inte riktigt fattar, men han står där och pratar med henne. Dom är rätt söta!

Just det...i söndagskväll var jag och såg "Änglagård 3" på bio med mamma och syrran. Den var riktigt bra, många skratt blev det. Så den kan jag rekomendera om ni gillar svenska filmer.

I kväll måste jag fylla på skåpen hemma det ekar där igen, så det blir en tur till Arninge efter jobbet. Sonen har beställt O`boy, vet inte hur jag ska komma ihåg det?!
Sen blir det stallet, antingen en ridtur eller tömmkörning av Fliset. Måste hitta på något med voffarna också. Sonens läxa är i alla fall gjord så det slipper vi ikväll.

Och nu..back to work!


Haha...hittade den här snygga bilden på Anna och mig, vilka puddingar!!! :)


RSS 2.0