Utgång med jobbet......

i morgon blir det om någon kan vara hemma med Jack och Sidney. Vi blir utbjudna på middag av jobbet för ett stort jobb vi tog in och gjorde före semestern. Vi ska till "Jimmys steakhouse" på södermalm kl.18.00, hoppas man är lite piggare än idag då. Men på fredagskvällarna brukar jag vara medvetslös!! Det blir tidig läggning i kväll så man orkar.

Gratis är gott!! Eller hur är det man brukar säga?


Stallfri kväll

Ja dom är ju sällsynta nu när Zandra flyttat till Berga, men i kväll var jag faktiskt ledig från stallet. Har länge velat ha hjälp med Doris ett par dagar i veckan men har inte letat efter någon. Men nu frågade Lina (mamma till Moa som rider ponny i stallet) om jag ville ha hjälp, och jag blev jätte glad! Hon provar i kväll så får vi se sen om hon vill fortsätta, jag hoppas!! Skulle vara så skönt att kunna vara hemma lite mer, jag har ju Jack som bara är åtta år hemma.

I kväll har jag gjort läxor med sonen och vi var ute en långrunda med Sid tillsammans. Nu väntar vi på att Idol ska börja, är så in i bomben trött bara.......


Kurs med Sid.....

var det igen igår kväll. Vi började öva på inkallning och inkallning med tempoväxling, och Sid var super duktig. Vid inkallnimg med tempoväxling satte man hunden (någon höll i om det behövdes) sen vände man ryggen till och sprang, efter några steg kallade man in och då saktade man ner tempot, och då skulle hunden också göra det. Första vändan sprang Sid långt föbi mig och vände och kom. Men på andra försöket hade han fattat grejen och gjorde rätt. Vi visade även upp vanlig inkallning, det gick som en dans.

Vi fick även sätta hunden framför ett lågt hinder och kalla in, det fixade Sid direkt! En del hundar sprang runt hindret till matte :) den enkla vägen.

Det är superkul att träna med honom för han tycker allt är så kul! Nästa gång är på måndag och det är sista gången på den här förberedande kursen. Sen börjar inte grundkursen förrän i mars!! Det var väldigt snopet, trodde den skulle köra igång direkt efter men icke! Ska se om jag kan hoppa på någon annan kurs, annars tänker jag åka till klubben på öppen träning på tisdagkvällar.

Funkar inte som jag vill!!!

Inlägget innan från kursen vill inte som jag!! Får inte med filmen i skritt utan två travfilmer ist, varför??
Lägger därför upp filmen i skritt här, för nu har jag hållt på sen igår kväll.

Se och njut, Zandra och Diddi i skritt!

Åkte med Zandra på kurs för Jennie Fröcklin.....

både lördag och söndag, stålande väder så vi höll till ute på volten isf i ridhuset på Sjöberg. Zandra var jätte taggad inför kursen, och Jennie tyckte det hänt massor med Diddi sen sist. Men nu var det dags att ställa högre krav på henne för att komma vidare. Zandra skulle nu börja anväda hjälporna och få Diddi att böja sig runt skenkeln, vilket gör att hon reagerar så häftigt och stressar upp sig. Hon är van att komma undan arbete på det sättet och måste över tröskeln för att komma vidare. Hon måste bli lösgjord för att kunna arbeta på rätt sätt.

Ja ni får själv se hur det gick!

Lördag

Och på söndagen kom betalningen, i trav....


Se filmen i skritt i nästa inlägg.

Äntligen ger allt slit Zandra lagt ner på denna lilla häst resultat! Både Jennie och hennes man Per tror att Zandra kommer få ordning på Diddi, det gav Zandra självförtroende och gnista att jobba vidare. Tack Anna vårt ständiga stöd och häjarklack! för att du kom och tittade på söndagen.

Jag är så stolt och glad över Zandra med sitt fantastiska tålamod!

Go Zandra!!


En tripp till Berga....

blev det idag för att hämta Zandra och Diddi. Zandra ska på dressyrkurs lördag och söndag för Jennie fröcklin på Sjöberg. Zandra har inte varit hemma på två veckor så det är trevligt att få hem henne över helgen. Diddi blev väldigt glad när hon kom hem, särskilt när hon fick se Gulliver!

När vi klev ur bilen på Berga kom travhästarna förbi efter en motionsrunda.


Jag skäms!

Men det blev inga bilder från kursen i går kväll heller. Jag är så uppe i träningen att jag glömmer helt bort det, kommer på det när jag kommer hem. Men det var iallafall super kul i går kväll också och Sidney är såååå duktig, och all träning ger resultat. Han tycker fortfarande att det är lite jobbigt att träffa Ella och Leia när dom inte får leka, men det går bättre nu.

Vi övade "Sitt stanna kvar" igen, med extern belöning och med "bakombyte" man bytte alltså sida genom att gå bakom hunden. Endel hade jätte svårt med att matte gick runt bakom, men Sid klarade det perfekt! Med ögonkontakt.
Extern belöning var Sid jätte bra på. Man använde "sitt stanna kvar" belöningen skedde genom att skicka hunden framåt till en liten skål med godis. Sid fattade direkt, man jobbade två och två med en hund i taget på den övningen. Jag och Ylva jobbade ihop och både Ella och Sid var jätte duktiga.

Vi övade också lek med on-off, att kampleka och kunna bryta leken. Vi fick också göra cirkelövningar, att få hunden att följa en runt i svängarna. Alla övningar är ju förberedande för Agillity.

Nästa kurstillfälle är på måndagkväll.

Här är en bild på Sidney efter vi kom hem i går kväll, en mycket trött kille!


Han kan verkligen se liten ut, min stora kille!

Dagens skörd....

från växthuset!


Gurka, tomater och paprika!

I dag...

är det kurs med Sidney igen kl. 18.30, det ska bli jätte kul!
Men först ska jag till stallet och ta in pållarna och fixa till Doris, hon har varit pigg ett par dagar men i morse låg hon igen. En stor klump i magen av oro tar udden av allt som är kul, det är det värsta som finns när inte ens djur eller barn inte mår bra. Jag håller tummarna att hon är pigg och glad när jag kommer idag!


Vi övar för fullt!

Jag och sidney övar med vår klicker för fullt! Det går riktigt bra och han vet precis vad som kommer efter "klicket" nu, GODIS!! Och det är ju aldrig fel med något som går att äta när man är en mycket hungrig hund. Vi övar på läxorna vi fick, men det är en som jag inte riktigt förstår? Frågan är: Vad är din hund beredd att jobba för? och så ska jag gradera det från 1-5. Jag förstår inte riktigt hur jag ska svara på den, hjälp mig den som kan!

Dagsfärska bilder på världens vackraste!
Hösttrött pålla!

Min lilla pålla är jätte trött eller deppig, hon vill inte gå upp på morgonen. Annars är hon som vanligt, men ligger tills man säger åt henne att stiga upp. Märkligt beteende! hon har aldrig gjort så förut så man blir ju lite orolig. I dag tempade jag henne men hon hade normal temp. Så jag tog fram klippmaskinen och klippte av henne björnpälsen hon satt igen, får se om det kan pigga upp henne. Kanske lite B-vitaminer kan göra susen, vi får se vad som händer.

Här är all Doris päls som jag klippt av henne, en ganska rejäl hög!


Tålamod, tålamod, tålamod...........
Söndags ångest....

varför ska man alltid ha det? En ny arbetsvecka framför sig med stress väntar, det måste vara anledningen. Det är ju inte alls så att jag vantrivs på jobbet, men att vara inne i den här svängen jobba, äta, sova är så stressande och trist. man måste alltid tänka på att komma i säng i tid för att orka upp i ottan, och sen är man ändå helt slut när fredagen kommer, att man får vara glad om man orkar se ett program på tv som börjar klockan nio. I fredags när jag var ute var jag sååå trött när jag åkte hem, har det med åldern att göra tro? Nog om detta! Helgen har varit bra men kort.

Grattis!!

Stor kram på födelsedagen!

Rose-marie Martens, nu är du lika gammal som mig igen ;)


Hoppas du får en fin födelsedag!

Mysig lördag

Var uppe med tuppen och släppte ut hästarna, mockade och fixade till Doris och gick ut med Sidney. Sen åkte jag hem en sväng och åt frukost med Jack och min mamma som blev kvar över natten, hon var ju barn och hundvakt i går kväll. Sen var det tillbaka till stallet för att rida, tog en härlig tur till sandviken och runt hela slingan. Doris var riktigt pigg och glad, men blev väldigt svettig i värmen med sin björnpäls. det är dags för en klippning igen!


Vid två tiden åkte Jack och jag till Berga och hälsade på Zandra och Diddi några timmar, det var jätte mysigt och kul att se hur dom har det. Vi var i stallet och fixade till hästarna och Zandra red Diddi i ridhuset. Diddi verkar må jätte bra och är lika tjock som när hon åkte dit. Hon har fått en kompis i hagen som heter Esset och han följer henne överallt, hans matte heter Annie och Zandra gör stalltjänsten med henne.


Zandra och Diddi


Zandras kompis Annie och hennes häst Esset.


Zandra och Diddi i ridhuset.
Diddi efter ridningen.

Vi hade en jätte mysig eftermiddag!

i går fredag....

var jag ute med ett helt gäng "tjejer" och firade Rosie i stallet för att hon fyllt 50 år. Vi åkte räkbåten "Vindheim" (vet inte om det stavas så?) Det var en liten överaskningsfest och hon såg verkligen överaskad ut då hon klev ombord och vi alla satt där! Det blev en trevlig kväll med massor av räkor och dans och trevligt sällskap.


Födelsedagsbarnet kliver ombord!


Kursen med Sidney igår.....

gick jätte bra, och det var väldigt nyttigt och kul! Var så inne i övningarna att jag inte tog en enda bild, och det kom jag på när jag var hemma igen. Trist utan bilder, men jag ska bättra mig till nästa gång.

Vi fick iallafall lära oss hur man använder en "Klicker" när man tränar sin hund, det var lite kul att prova något nytt och jag köpte en egen för 20:-. En klicker är en liten plastdosa som låter klick då man trycker på den, man använder den som positiv förstärkning. Klicket ska alltid följas av belöning tex en godisbit, det här kan man sen använda för att förstärka det beteende man vill ha fram. Man kan bli mera exakt i tajmingen och belöna precis i rätt sekund. Jätte spännande och kul att öva in!

Vi övade sen "sitt stanna kvar" vilket är jätte viktigt att ha i Agillityn sen. Sidney och jag har ju tränat detta massor hemma och i stallet, men det var lite skillnad med alla andra hundar som störning runt omkring. Min vovve hade lite myror i kroppen ett tag, båda hans bästisar var ju med och han fick inte leka!! Men han var jätte duktig till slut.

Vi hade också en del teori och då fick hundarna öva passivitet "att göra ingenting", svårt för en del Sid klarade det ganska bra.

När vi kom hem var Sidney helt slut och somnade som en stock!!

Vi har fått läxor till nästa gång, så nu gäller det att träna!

Här är en klicker.

 


Tomt....

utan dom här två.


Gammal bild på Zandra och Didden.

 


Jo då...

det blev en hyfsat tidig kväll igår. Åkte bara hem och bytte om efter jobbet och stack till stallet direkt, Elin hade tagit in hästarna redan så det var bara att mocka, fixa mat och rida. Sidney fick hänga med på ridturen så han fick röra på sig ordentligt. Runt 19.00 tiden var jag hemma igen, och slog mig ner framför tv:n 20.00 för att se Idol. Det är en inte så hemlig last jag har, Idol alltså jag tycker det är jätte kul! Och jag skäms inte ett dugg :)

I kväll är det kurs :)

Morgontrött!

Inte bara jag som är morgontrött, hittade min pålla så här i morse när jag fodrade. Och hon reste sig inte förrän jag kom in med maten och sa till henne att det var dax att stiga upp.


I dag....

ska jag försöka göra en tidig kväll, är så himla trött hela tiden. I kväll börjar Idol igen kl 20.00 och det tänkte jag titta på. Måste bara aktivera min lilla vovve och pålla först, och lite läxor med sonen. Hmm..... hur ska jag hinna?

Titta!

Så bra hon har det lilla Didden.


Zandra skickade bilden igår.

Och i morgon ska jag och Sidney börja våran kurs, jag längtar!

 


Diddi har flyttat till Berga!

I går flyttade lilla Diddi till berga! Anna var snäll och följde med Zandra och mig dit, dessutom körde hon hela vägen. Jag var ganska nervös, och orolig för hur det ska gå för Diddi där borta så det var skönt att slippa köra transporten. Men allt har gått jätte bra, hon har blivit en tuff tjej våran Didden!

Zandra står med Diddi i ett stall på sex hästar, dom sköter allt själva med schema för stalltjänst var tredje vecka, det innebär att Zandra måste stanna på skolan var tredje helg. Hon har stalltjänst den här första veckan för Diddis skull.

 
Diddi i sin nya box, en stor hörnbox med fönster.


Och en till......

Fick mms bild av Zandra i morse då dom släppt ihop Diddi med sina nya kompisar, två snälla pojkar.
Hon tog själv kontakt med dom, och stod lugnt och betade.Hon kommer ha nära till ridhuset....

Ridhuset fotat från stallet.

Och så stallet.....


Jag tror det kommer bli bra för både Zandra och Diddi, dom får mycket tid tillsammans, men det blir väldigt tomt hemma.

 


Stallet del 2

Var först nere i morse och släppte ut pållarna vid halv åtta, och gick en runda med Sid. Sen åkte Zandra jag och Jack ner igen vid tio, men först var vi till granngården en sväng och köpte lite saker Zandra behöver ha med sig till Diddi, foderhinkar, shampo, tvättsvampar mm.

Väl i stalllet red Zandra Diddi som var jätte fin idag! medans jag började rengöra och packa saker som ska med, det blir en hel del fast man försöker ta bara det nödvändigaste.

Nu är vi hemma och äter lunch en sväng, sen ska jag ner och rida!

Så trött.....

idag att jag har svårt att hålla ögonen öppna, ännu mindre focusera på arbetet. Och så har jag ju min lilla adepter som jag ska ta hand om hela dagarna och lära upp, det prövar tålamodet kan jag säga. Och jag vet att tålamodet är fiskarens bästa vän, men jag är ju ingen fiskare.

Mötet på Berga tog tid vill jag lova, vi var hemma vid tio tiden. Men det var det värt för det var jätte trevligt. Det verkar bli toppen för Zandra att ha hästen där, hon kommer ha tillgång till både ridhus och duktiga tränare på fritiden och lära sig massor.

Sen ska man varva ner och försöka somna bums för jag vet att klokcan ringer vid fem på morgonen, nästan omöjligt!

I dag går jag hem tolv från jobbet och umgås med Jack och Sidney, fredagsmys!!

Trevlig fredag alla!

Torsdag

Gick upp strax före fem i morse och åkte till stallet fodrade och släppte ut pållarna, mockade och fixade allt annat också. Tänker nämligen inte åka ner något mer idag för vi ska på möte i kväll, i Zandras skola. Först är det stallmöte inför flytten dit med Diddi och efter det är det föräldramöte.

Min mamma erbjöd sig att vara hemma med Jack som är sjuk och så Sidney såklart, så både Thommy och jag fick åka och jobba. Ringde hem på fm och Jack mådde bättre och hade ingen feber, skönt!

I morgon åker Thommy till Gävle och leker med sina plastlock (frisbee) igen, han kommer hem söndagkväll så då är man gräsänka igen. Det kommer nog bli en helg som jag tillbringar mycket i stallet, Doris ska flytta till fönsterbox och så är det mycket att fixa med Diddens flytt till Berga. Och så måste jag mocka ur hagarna för vi maskade av hästarna i måndags, det är ett riktigt skitjobb! Hoppas nu bara att Jack kryar på sig annars blir det inte mycket gjort.

Hej hopp!

Influensa tider!

När Jack kom hem från skolan idag kräktes han och fick hög feber, inte den mista förvarning fick vi, i morse mådde han bra. Han slocknade som ett ljus på soffan inom fem minuter, läskigt! Åkte till apoteket och köpte alvedon och gav honom så han kvicknade till lite och fick i sig blåbärssoppa.

Jag brukar inte vara nojjig när det gäller sjukdommar, men man blir orolig när det gäller ens barn. Alla skriverier om "svininfluensan" som varit den sista tiden gör mig orolig när sonen går och blir sjuk, man påverkas utan att man vet om det liksom. Nu vet vi ju inte vad det är han fått, antagligen det vanliga när skolan börjar efter ett långt lov. Men oron finns där och gnager.................

Dagens ordspråk!


Gräv inte upp större sten än du kan bära........

Det är mycket nu!

Mycket på jobbet, fullbokade och överbokade fram till jul och vi ska dessutom flytta vid årsskiftet till lunda i Spånga. Vilket betyder längre till jobbet! Jihooo!

Mycket hemma med skola som börjat för barnen med läxor och möten osv.......

Mycket i stallet med två pållar ensam att sköta, men till helgen flyttar Diddi till Zandras skola och då blir det lättare. Min gamla pålle överaskade mig totalt igår! tog med mig Sidney och red henne barbacka vilket jag brukar göra ibland, Doris är lugnet själv det vet alla. Men igår visade hon vad hon kan minsann, hon måste ha blivit rädd för något. Hon kastade sig reste sig på bakbenen och snurrade runt och sparkade bakut, jag var tvungen att släppa Sid för att kunna hålla mig kvar. Sid tyckte det var toppen kul med en häst som for runt och skuttade, så han sprang runt oss och hade jätte kul!! Vilket gjorde Doris ännu mer taggad. Tillslut fick jag hoppa av och gå en liten bit tills hon lugnat sig, hon skulle bara springa hem. Men jag slapp ramla av tack och lov!

Nu arbete.......


Gammal bild på Doris och mig, saknar hoppningen!


RSS 2.0