Tung måndag...

efter en helg som bara försvann. Tycker inte jag hinner med någonting ordentligt längre, och är så förbannat trött hela tiden. Fick i alla fall upp lite ljusstakar och stjärnor i fönstren i går, och rena gardiner. Tvättade bara på insidan eftersom det var så svinkallt.
Zandra red Flisan i går också så jag kunde vara hemma och städa och fixa. Vi hann en sväng till mamma på kvällen och tog en adventsfika, hon hade bakat lussebullar och pepparkakor.

Har nu insett att det kommer bli super stressigt på jobbet dom här sista veckorna före jul. Vi har tre riktigt stora objekt som ska vara klara innan julledigheten, mera stress är just vad jag behöver! Längtar sååå efter lite ledighet och lugn och ro....

Vinterbilder på Flisan!

Tog lite bilder på Flisan i nya täcket och när Zandra red henne idag.
Zandra tänkte rida igenom henne i hagen, men det blev sen en ute ritt på slingan för Flisan var super pigg! Men jag hann fota lite :)




Shopping hör inte till vanligheten...

men idag har jag faktiskt gjort det, shoppat alltså. Thommy och jag plockade upp Zandra vid tåget efter jobbet sen åkte vi först till Hööks. Där köpte jag ett svart Termomaster vintertäcke med hals till Flisan och hon var sååå fin i det, kanske kommer det en bild i morgon. Och Zandra fick ett par nya shortchaps för hennes hade gått sönder. Sen åkte vi vidare till Arlandastad och jag köpte en vinterjacka, Thommy kängor och Zandra höga gympadojor.

När vi kom hem var det bara att byta om och sticka ner till stallet och ta in hästar. Zandra tog en tur barbacka på Flisan medans jag mockade och fixade.

Och nu sitter jag i soffan med ett glas rött och väntar på att Thommys hemgjorda Pizza ska bli klar, åh vad gott det ska bli...

Trevilg kväll!

Uschväder!

Aj aj nu fick Flisan en vilodag igen...men det var ju sånt uschväder i går! Höll på att båsa bort då jag tog in hästarna från hagen. Hästarna blir ganska taggade av vädret och var inte alls samarbetsvilliga vid intaget, dom dansar runt och lilla Curly står på bakbenen. Man får passa sig noga!

Jag gillar ju vinter när det är snö och lagon kallt, men blåst kan jag vara utan. Bestämde mig för att ta en mysdag med Flisan då hon ändå hade ett sår som måste rengöras. Beckmörkret och blåsten gjorde beslutet lätt!
Det blev noggran borstning och masage, hon är så rolig när jag maserar henne. Först protesterar hon jätte mycket och vill nästan bita mig, sen börjar det bli skönt och hon somnar nästan.

Undrar hur vädret tänker vara i kväll, för då måste vi ge oss ut! Ser rätt blåsigt ut just nu...

Helgen 20-21 november

I lördags var det inventering på jobbet, så det var till att gå upp i ottan och åka dit. Jobbade mellan 7.00-ca 18.00 och var lagom trött när man kom hem, det blev Donkenmat till barnen på vägen hem. Kvällen ägnades i soffan framför tvn. Zandra tog hand om häst och hundar, hon red ut en tur på Flisan som var jätte pigg.

På söndagen fick jag oväntat sovmorgon, skulle haft utsläppet men Anna och Emellie fixade det. Det var väldigt upskattat, tack pärlorna! Efter frukost och hundpromenad åkte jag, Thommy och Jack till Täby och köpte ny vinterjacka till Jack. Vi hittade en riktigt snygg och prisvärd på Stadium.

Sen åkte Zandra och jag ner till stallet och tog han om Flisan. Zandra red igenom henne ordentligt och hoppade lite studs, och Flisan var verkligen jätte fin! Hon älskar verkligen att hoppa den pållen :)
På kvällen blev det lite städning och filmmys med familjen.

Hej hopp!

Inventering på jobbet!

20101120935 (MMS)

Inventering på jobbet!


Hoppträning 17/11-2010

I går kväll skjutsade jag Zandra och Flisan till hoppträningen för Sofia Hilton. Flisan positiv och glad sprang nästan in i transporten då vi skulle åka.

Det var en jättekul träning att titta på, första övningen var skritthoppning! Har jag aldrig sett  fast man varit på massor av träningar förut. Det ska vara bra för ryttarens sits och balans och hästarna fick verkligen tänka till, Flisan vill ju gärna rusa iväg själv och hoppa så det var nyttigt. Hon började med flera bommar lite upphöjda över marken som hästarna skulle sktitta över, det blev först plockepinn! Men sen började dom lyfta på benen allt eftersom, riktigt kul att se.

Sen skrittade dom över ett räcke som Sofia höjde vart efter, alla hästarna hoppade till slut 80 cm i skritt!

Det var också övningar i trav och galopp, och sen avslutade dom med en bana. Flisan ser ganska kul ut när hon flaxar om kring i ömsom trav och galopp, fladdrar med huvudet och hoppar av fel men OJ så kul hon har!! Hon tvekar inte en sekund på någon övning och verkar aldrig tröttna. Zandra var riktigt nöjd och glad efteråt.

Här kommer några filmer för den som orkar!


En riktigt lyckad träning!


Födelsedagskalas och dressyrtävling på Blåkulla!

Ja helgen var fullbokad, i lördags firade vi Jack som fyllt 10 år. Han hade beställt Pizza och tårta med jordgubbar och choklad. Så det var upp i ottan och motionera hundar och sen ner till stallet och ta hand om Flisan. Väl hemma igen blev det städning, göra tårtan och baka pizza. Klockan tre kom gästerna och vi hann bli klara i tid!
När Jack till slut kom i säng sen kväll sa han - Mamma det här var en bra dag! Skönt med nöjda och glada barn.




På söndagen gick jag upp vid halv åtta och tog en långrunda med voffarna, när vi kom hem hade Thommy gjort frukost till oss trots att det var Farsdag! Det var ju han som skulle fått det serverat denna morgon.

Efter frukost blev det stallet och fixa till Flisan och möta upp Anna, Elin och Lill-Elin. Vid 11 tiden bar det av till Blåkulla i Västerhaninge, dock utan kvast! Elin skulle tävla dressyr i div.2. Det var Elins första Lätt A tävling och jag tyckte hon och Gulliver var såå duktiga. Laget Elin tävlar för kom på 3:e plats!

Det blev en låååång dag men åh så kul vi hade, det var längsedan jag skrattade så mycket!
Lill-Elin är så rolig att man bara garvar ihjäl sig, underbara unge!! Hon förgyller våra dagar i stallet.


Elin 1,  2 och Gulliver


Elin och Gulliver, så fina! Tyvärr blev bilderna mörka.

Jack 10 år 11/11-2010

I dag fyller min älskade son 10 år, oj vad tiden går fort!!

Det blev frukost på sängen, paket och en önskad Mumsmums som han älskar. I kväll blir det fika med familjen och så ska vi bygga det nya legot han fick i present, mysigt!

Lite bilder från morgonen!






Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Hade inte alls planerat att Flisan skulle vila två dagar på raken, då blir hon super pigg! Men ibland har man liksom inget att säga till om. I tisdags red vi upp till volten bara för att upptäcka att lyset inte fungerade!! Jag och Anna vände om till stallet igen medans Elin och Emellie tog en skrittrunda i mörkret. Och i går blev det ingen motion heller för det ruskiga vädret, ägnade lite tid till att brodda Flisan istället. I dag måste vi göra något för jag tänkte vara stallfri i morgon då sonen fyller 10 år. Jag hoppas volten är så pass bra att jag kan tömmköra henne i kväll.

Flisan har blivit otroligt go och mysig att hålla på med nu, det är så himla kul! Jag sköter henne alltid i boxen eftersom vi försöker undvika att ha så mycket hästar i gångarna. Flisan har ju inte varit överfötjust i att hanteras i boxen, men nu tycker jag det funkar riktigt bra och vi kan t.o.m gosa lite. Hon stod som ett ljus då ja broddade henne i går, hon är så duktig så!

Ha en bra dag!

Utlovad film på Flisan och mig!

Ja nu finns det på film när jag tömmkör Flisan, Anna var snäll och tog sig tid att filma oss igår. Jag tömmkörde Flisan i lördags också och det gick så himla bra! Hon var pigg och framåt och jag fick in ett flyt med tömmen, och hennes bakben jobbade jätte fint. Tyvärr var Flisan väldigt trött igår då vi blev filmade, vet inte varför men hon stod nästan och sov då jag gjorde i ordning henne i boxen. Jag fick jobba hårt för att bara få henne frammåt i trav, men jag tycker hon är vacker i alla fall :)

Jag själv sköter mig väl sådär, jag är inte så snabb och tömmarna blir slappa i mellanåt. Men vi jobbar på det ;)
Och det är sååå kul!


Och en till...


Ska lägga upp film igen då vi övat lite mer ;)

Lördagmorgon

Hade utsläpp och morgon fodring i morse, det känns alltid lite jobbigt på fredagskvällen att veta att man ska upp tidigt på lördagen. Men så när man är ensam där i stallet på morgonen med hästarna och hundarna så är det så mysigt. Jag brukar fodra och sen går jag med hundarna på promenad så hästarna får någon timme på sig att äta upp. Och när jag kommer tillbaka är hästarna redo att gå ut.
I dag var det en sån där solig morgon med frost i gräset, så himla fint! Det känns rätt bra när man kommer hem och får ta sig en kopp kaffe sen.


Torsdag 4/10

Var uppe på volten och tömmkörde Flisan, fick hjälp av Zandra som gav mig tipps och lite feedback. Mycket nyttigt för mig, man vet precis hur man ska göra när man tittar på någon annan, men när man står där själv är det inte lika lätt. Jag placerar mig fel då och då så Flisan inte fattar ett dugg, och så är jag för långsam med att fånga upp tömmen i vändningarna. Men Zandra lärde mig en teknik för det så nu är det bara att öva!
Flisan var duktig i alla fall och hon fick riktigt fin aktivitet i sina bakben.
Jag ska be någon flima oss någon dag så får ni skratta lite åt mig :)

Fick också träffa Anna som gjorde oss sällskap på volten, mycket trevligt! Måste berätta att hennes Varre såg väldigt fin ut nu, jag hann se henne lite på slutet och jag tror dom är på G igen :)

Ha en toppen fredag!

Hittade dom här i mobilen!

I fredags hoppade Zandra Flisan lite och jag filmade, sen glömde jag bort det.
Kollade i mobilen i dag och hittade dom här filmerna.


Det är Sid som gnäller i bakrunden han vill också hoppa, han har ju tränat Agility!


Flisan tycker det jätte kul men tar inte i alls på så låga hinder. Jag har inte vågat höja mer än till 70 cm än, men hon tvekar aldrig. Jag vill att hon ska få lite mer teknik innan dom hoppar högre, för hon vet inte alltid riktigt vad hon gör med sina ben :)

Sötnos!


Foto från kursen i söndags.

Mera Flisan och John...

Här kan man verkligen se hur Flisans atityd förändras medan John arbetar med henne. Efter en stund vill hon verkligen komma till honom med en helt ny atityd, ödmjuk och vänlig. Från att öronen ligger bakåt till att dom står rakt ut och sen framåt, hon är såååå söööt! Och det är precis det här som är så svårt, att hon måste jobba för det eftersom hon växlar om så snabbt kan man inte lita på henne.

Höj ljudet så mycket du kan! John förklarar vad han gör och varför, han är så klockren!


Nh-kurs med John Ricketts 31/10-2010

I söndags åkte Zandra och jag med Flisan på kurs för John, jag tror det var fjärde gången för oss och första gången för Flisan. Säger en del om hur kul vi tycker det är och hur himla bra John är. Han håller sina kurser med mycket humor men på största alvar. Jag tror vi var tolv deltagare och fyra hästar, någon vi träffat där förut och många nya ansikten.

Känns nu som mycket fastnat i huvudet på mig, jag förstår tankesättet man måste ha och jag förstår varför. Men det är så jädrans lätt att falla tillbaka i gamla vanor. Jag var ju så taggad när jag köpte Flisan och skulle verkligen jobba henne ordentligt från marken. Det gör jag väl fortfarande men inte så mycket som jag planerat från början. Och så börjar man rida...sen är man inne i svängen och glömmer det viktigaste av allt! Men en sån här kurs ger nytändning! 

Jag fick se sidor av Flisan jag bara anat tidigare, men jag har heller inte pressat henne så hårt som nu. Hon stressar inte upp sig och flyr, hon blir "pist off" vevar med svansen lägger öronen bakåt och anfaller om man går på henne för nära. John stoppade mig vid ett tillfälle i början när jag gjorde enkla vändningar med henne, jag la lite mer energi i mina rörelser än jag brukar. Han läste av henne blixtsnabbt och såg att hon var på väg att "ruttna" på mig. Så han kom fram och tog henne och hon blev rasande på honom!!
Men John är ju super snabb och van att hantera alla sorters hästar, så han fick iväg henne.

Vi fick lite tipps hur vi ska jobba henne på ett säkert sätt. Den här typen av häster kan bli farliga om man inte alltid är närvarande när man hanterar dom. Ofta varnar dom först men vi hinner inte alltid läsa av det. Han sa också att självklart går det att få ordning på henne, men det kommer att krävas massor av tid och arbete. Vi måste vara konsekventa i alla situationer, i boxen, på gången, till och från hagen, när vi jobbar på volten. Hon får ALDRIG gå fram emot oss, inte kliva in mitt område. Hon kommer naturligtvis få komma så småningom när vi bjuder in henne, men ett tag framöver kommer hon få visa respekt först. Det är precis som hon fått göra i sin flock, hon fick arbeta sig in i flocken bit för bit.

Vi ska tömmköra henne mycket och longera med pisk gärna med plastband på, dels för att ""pressa henne" och dels för att kunna hålla henne ifrån oss. På så sätt kommer hon få ur sig massor av skit som John säger.

Om jag ska vara ärlig kändes det tungt att bli medveten om hur stort problem vi har. Jag visste ju att hon var en tuffing, men det var mer än jag förstått. Jag fick mig en tankeställare...är det värt det??
Jag vet inte... men jag vet att jag inte kan ge upp hoppet om henne än. Jag tycker ju så mycket om henne. Hon har kvaliteer som är värda en chans. Jag ska försöka jobba med henne på det sätt John visat mig och se vad som händer.

Här kommer en film från kursen då John förklarar hur vi ska göra.





RSS 2.0