Vart tog morgonen vägen?!

Gick upp halv sju i morse för att åka ner till stallet och fodra och släppa ut hästarna. Tog med hundarna och gick en sväng med dom medan hästarna åt. Kom hem igen vid åtta och huset var helt dött, alla sov zzzzz...
Så jag smög ner i sängen igen och somnade om, vaknade halv elva av telefonen!! Det är sannerligen inte ofta jag sover så länge men det var skönt. Men det känns ju som halva dagen försvinner när man sover så länge.
Efter frukost tog jag , Thommy och Jack en cykeltur med hundarna.

Thommy köpte en ny mobil samtidigt med mig men har gått och väntat på att den ska komma in i flera veckor, så lyckan var stor när dom ringde idag och sa att den kommit. Det är en HTC Desire, tydligen väldigt populär! Så man behöver ju inte undra vad han pysslar med idag ;) Själv ska jag ta en skön skogspromenad med mina vovvar nu och kanske träna lite slalom....

Hej hopp!


Doris 24 år 26/5

Ja min fina pålle har blivit 24 år, och inte 25 som jag gått runt och sagt. Vet inte hur jag fått det om bakfoten, men matte har ju aldrig varit min starka sida och hon är född 1986.

Doris är i alla fall på gång igen! Får nu trava tio minuter om dagen, och det känns riktigt bra att vara tillbaka i sadeln igen.

Grattis min fina Doris hoppas vi får många fler år tillsammans <3

Agilitykurs 26/5 Gång 3

I går var det dags igen för lite träning med Sid. Han var supertaggad och lite väl het, och blir då svår att ha kontroll på. Men han vill sååå mycket och tar gärna lite extre hinder och far iväg en sväng runt banan. Men när det funkar och vi har "kontakt" är han grym! Jag tycker hans hundintresse blir bättre, om man kan säga så. Han sticker fortfarande till andra hundar ibland men det blir mer sällan i alla fall. Jag vet inte riktigt hur jag ska få bukt med problemet? Man kan ju inte tävla om hunden sticker till en annan hund rätt som det är, oftast vänder han tillbaka till mig innan han kommer ända fram men det är ändå pinsamt.

Vi tränade i alla fall lite olika svåra svängar och byten i går, vi focuserade mest på "handlingen" alltså på hur vi för hunden genom banan. Och det är jätte svårt, men man märker ju att det mesta hänger just på det. Hundarna gör ju som vi visar om dom bara förstår vad vi vill.

Vi körde även en bana som avslutning och jag tyckte vi fick ett bra flyt genom den på första delen, sen körde det sig mot slutet men jag är jätte nöjd.

Nästa gång är på söndag! 

Agilitykurs 23/5 gång 2

Sid och jag var på kurs från kl 10.00-14.00 i söndags. Det var inge vidare väder men det gjorde inget alls, det var ändå superkul tyckte både Sid och jag.

Vi tränade mycket slalom första passet, och alla fick lära sig hur man får hunden att kunna göra det självständigt, utan att man hela tiden måste gå bredvid och visa. Det här sättet tar mycket längre tid att få resultat på men  slutresultatet blir så mycket bättre. Man börjar helt enkelt med två pinnar som hunden ska pringa melllan på eget initiativ och så belönar man varje gång, sen bygger man på vart efter.
Det här har jag tränat mycket hemma med Sid och Chezzie, och börjar se lite resultat.

Andra passet övade vi "framförbyte" och "bakombyte" på tre olika kortbanor. Det är byten man kan använda som förare för att få en kortare och smidigare väg, vilket verkligen behövs med min kanonkula till hund. Det gick riktigt bra men jag gjorde en rejäl vurpa i det blöta gräset, tur man hade regnställ.

Och sista passet byggde vi en klass 1 bana som alla fick testa, och då skulle man använda dom byten vi fått lära oss. Det gick jätte bra och jag kom ihåg banan!! Men sid var lite övertänd och tog lite extra hinder.

Nästa gång kör vi på onsdag, och jag längtar redan!

Badankor!

Tog långrundan med hundarna efter jobbet som vanligt, dom var trötta och sega av värmen. Gick ner till krossen där det är som en lite sjö och släppte hundarna så dom fick svalka sig lite, det blev helkroppsbad även för Sid som är lite krukig. han sprang efter Chezzie ut i vattnet och vipps så tog botten slut och han dök!! med huvud och allt, sen passade han sig noga för att gå för långt ut. Fångade tyvärr inte det på film, men lite lek fick jag med.
Fortsättningskurs 19/5

Ja igår körde vi äntligen igång Agilitykursen, eftersom grundkursen inte blev av p.g.a för lite folk, fick jag hoppa direkt på fortsättningskursen. Jag gick ju förberedandekursen i höstas men sen har jag legat i och tränat hela vintern och våren själv med lite hjälp av klubbkompisen Anneli, så jag tycker att Sid och jag klarde oss bra igår. Några är ju MYCKET bättre än vi men en del är på samma nivå, en ganska blandad grupp.

Första passet övade vi två och två på de olika balanshindren, A-hindret, långabalansen och vippbredan. Vi skulle öva på att hundarna måste ha minst en tass i kontaktfälten på vägen upp och ner, dvs fälten som är rödmarkerade längst ner på hindren. Det är rätt knepigt när man har en hund som Sid som ska köra i 180 över allt. Men jag tyckte vi fick klämm på det hyfsat i alla fall. Vippbrädan provade vi för första gången och han är helt orädd, jag tror inte ens han märkte att den rörde på sig. Vi tränade också fart, att hunder ska kunna skickas själv och ta hinder efter varandra. Vi satte upp fem vanliga hinder på rad så den blev som att hoppa studs till häst. Sen skickade man hunden över till en väntande KORVBIT på andra sidan. Den övningen klarade Sid utan problem, det svåraste var för mig att hinna med och berömma när han hoppat klart, flås!

Efter fikapaus och lite teorisnack byggde vi en bana som alla hoppade, det gick jätte bra!
Nästa gång är på söndag mellan 10.00-14.00 ett riktigt långpass, oj vad vatten det kommer att gå åt!! Och då menar jag mest för mig!

Ha det!

En härlig dag!

Var ledig igår och tillbringade dagen i Vaxholm med min son. Vi fikade och åt lunch på kajen, det var urmysigt i det helt otroligt varma och vackra vädret. En katt låg och kråmade sig på kajkanten och höll på att trilla i vattnet flera gånger, det skapade stor uppståndelse bland folket som såg på. Det är ju inte lätt att ta sig upp där även om man är katt. Men katten gick vidare tillslut utan att bli blöt.

På eftermiddagen tog jag med Chezzie till stallet, hon fick följa med mig ut och rida för första gången. Det var först kaos, för hon sprang runt benen på Doris som blev skitförbannad och studsade runt. Men sen fattade hon när jag blev arg på henne och vi hade en underbar sktitt tur ner till vattnet. Jag fick ta första traven med Doris och det var underbart nere på ängen vid vattnet. Chezzie den tokan badade i det svinkalla vattnet och sprang omkring som en kalv på grönbete på ängen, ÖVERLYCKLIG!!
Jag hoppade av och gick med Doris lite så hon fick pusta lite och beta, har ju inte ridit så här långt på evigheter eftersom hon varit skadad och är under igångsättning nu. När vi kom till stallet fick Doris en svalkande dusch som hon verkade uppskatta.

När jag ätit middag tog jag Sid med på en cykeltur, han älskar att få springa av sig ordentligt den pojken! Nästa gång är det has tur att följa med till stallet.

En som sagt riktigt härlig dag!

Dressyrkurs 15-16 maj

I helgen var jag med Zandra och hennens Diddi på kurs hos Jennie Fröcklin. Och det gick jätte bra och det har hänt massor sen sist med Diddi, hennes utbrott blir mindre ooch mindre och Zandra kan rida med skänklarna mer och mer. Ja ni som hängt med kan ju se och förstå själva.

bra jobbat Zandra!Bara lite bilder på älsklingarna...


Sidney


Chezzie


Doris


Didden


Zandra och Didden

I morgon och på söndag bär det av på kurs hos Jennie, Zandra och Didden ska träna dressyr. Det kommer säkert filmas en hel del, ska lägga upp det här sen.

Ny mobil!


En blå Vivaz, visst är den otroligt snygg?! Det ska vara jätte bra video/kamera i den vilket jag gillar :)

RSS 2.0