Första advent i morgon...

och hela dagen kommer spenderas i Globen med Anna, Zandra och Elin. Det har blivit som en liten tradition att gå tillsammans. Det var faktiskt i Globen Annas och min vänskap började på alvar kan man säga. Och jag är så taggad!! Vi kommer vara där från tidig morgon till sena kvällen, så skönt med egentid!!

Dagen i dag har jag först gått med hundarna, Thommy och Julia i Engelska parken nere på Rydboholm, Sen har jag städat och fixat och ställt fram stakar och stjärnor, så nu är det fint. I kväll tjuvstartar vi med glöggen och myser...

Trevlig kväll!

adventsljusstake

På väg åt rätt håll!

Känner mig piggare i dag, tog faktiskt en rask promenad med hundarna på 40 minuter i går kväll efter stallet. var redan då lite bättre i förkylningen, kanske slipper jag få hosta den här gången. Vad jag inte räknat med i bäckmörkret var blixthalka! Det blev plötsligt snorhalt och jag höll på att stå på öronen flera gånger. Kanske kommer vintern snart i alla fall? I kväll ska jag försöka orka ta mig lite extra tid och putsa på hästarna noga...

Just nu mina bästa vänner :)

imag0121 (MMS)

Just nu mina bästa vänner :)


Med hjärtat i halsgropen..

satt jag påpälsad som om det vore vargavinter i Sjöbergs ridhus i går kväll. Det får jag betala för i dag, förkylnigen är värre och jag håller mig uppe med Ipren.

Varför jag hade hjärtat i halsgropen berodde på Flisan som hade mycket att säga om träningen i går. Missförstå mig inte, hon verkar älska att hoppa men på sina villkor. Hon var inte riktigt lösgjord i går och det gjorde att hon redan vid uppvärmningen protesterade en hel del. Per har väldigt noggranna och långa uppvärmningar innan själva hoppningen börjar. Så det blev mycket hopp och studs innan hon gav sig och blev fin. Och Zandra som oftast sitter rätt säkert i sadeln höll på att åka av ett par gånger. Som mamma och stå och se på är rent plågsamt kan jag säga, jag var nästan på väg ut ur ridhuset ett par gånger. Men Zandra bara ler...

Per tycker Flisan utvecklas fint och att hon verkligen är på G nu, kul att höra någon som tycker det! Han tyckte inte att Zandra hade tid att åka till Norge nu, hon borde vara hemma och trimma häst! :) Och jag kan bara hålla med ;)

Inlindad som jag var blev det inte en ända filmsnutt, jättetrist i dag men jag orkade helt enkelt inte...nästa gång kanske!

Tillbaka till ordningen....not!

Hämtade hem Flisan i går eftermiddag, hon och Zandra hade en givande vecka med mycket träning. I kväll bär det av till Sjöberg och Per-träning, jag endast som bilförare. Dessvärre känner jag mig inte alls pigg med en begynnande förkylning IGEN!! Det blir ingen "hit" att stå i en kallt ridhus i kväll, men bara jag har körkort i familjen så det finns inget att göra åt saken.

Det var meningen att Didden skulle åkt till Berga i går men så blev det inte. Zandra åker en vecka till Norge och pojkvännen på onsdag, så nu står jag snart ensam med två pållar igen. Känns lite tungt just nu då jag inte känner mig hundra pigg, men det är bara att bita ihop!

Kul att titta på träningen är det ju i alla fall ;)


Grattis Jack!

I dag den 11/11-2011 fyller min son 11 år, många elvor blir det!! Ett ganska häftigt datum.

Stort grattis Jack!!


Bilden är gammal

Dagens bild..

fick jag av Zandra. Det är Flisan och hennes nya kompis på Berga, Flisan får äta ur samma hög vilket aldrig skulle tolereras i flocken hemme. Ganska sött tycker jag :)


Dom verkar ha gott om lera på Berga, i våra hagar finns det fortfarande lite grönt kvar.

Tänk om tänk rätt, eller?

Känner mig duktig som bakat tre olika sorters kaffebröd till Jack födelsedag. Samtidigt som tvn visar Oprah Winfrey show, där pratar dom om att träna och äta rätt och bli 20 år yngre....plötsligt kände jag mig inte alls så duktig längre.

För hur ska jag kunna låta bli dessa...chokladiga och krispiga gobitarna?Men å andra sidan, hur glad skulle sonen bli utan godsaker på sin födelsedag?

Flisan på Berga!

I går eftermiddag packade vi och åkte ut till Berga med Zandra och Flisan. Nytt stall och nya kompisar för Flisan men hon tog det med ro, precis som vi trodde. Hon har ju stått på Sjöberg också och är helt okomplicerad att ta till nya ställen. Zandra smsade i morse efter utsläpp och det var helt lugnt i hagen.

Det kändes inte svårt alls att lämna Flisan på Berga, visst kommer jag sakna henne i stallet hemma. Men nu vet jag att hon får det hon behöver och på söndag är hon hemma igen.

I dag är jag hemma och vabbar för sonen är super förkyld, skönt med en extra dag hemma!Bilden är från KM på Nibble


Tryggt och säkert

Lånade Pepci idag, Pepci är en fullblodsfux på 20 år som står i vårt stall för er som inte vet. Både Zandra och jag har lånat honom många gånger tidigare. Jag och Zandra red ut tillsammans, hon på Flisan såklart. Flisan hur fin som helst utan bråk och stök, det ska tydligen vara Zandra på ryggen. För mig och Pepci gick det utmärkt, känner mig lugn och trygg på honom. Det var bara när vi skulle galopera jag blev lite osäker. Det är ju inte så mycket som behövs för att göra mig skraj nu för tiden,  men Pepci är hur snäll som helst.

Har pratat med Sandra som äger Pepci och jag kommer få låna honom när det passar. Jag tänkte nämligen försöka få tillbaka självförtroendet, modet och ridglädjen igen. Och om jag får nöta lite på honom i lugn och ro kanske det kommer?

Zandra tycker det är underbart att vara hemma och rida Flisan igen, trotts alla fina hästar hon ridit i Belgien njuter hon när hon sitter på våran Flisa. Så dom kommer fortsätta kämpa tillsammans med mig som stöd endast på marken :) Så får vi helt enkelt se vad som händer i framtiden.

Höstjogg

Tog mig ut på min tredje joggingrunda denna vecka, och bara för att jag hade lust! Jodå joggandet fortsätter men inte längre efter schema. Har inte lagt någon press på mig själv att jag måste jogga på sista tiden eftersom jag haft fullt upp, men jag har ändå hittat tid och kanske bara för att lusten finns. När ändå hundarna måste ut så har jag passat på. Det går riktigt bra vissa dagar och andra inte, då går jag lite mer i stället. Det behöver inte vara mer komplicerat än så. Det viktiga är att jag rör på mig.

Ha en skön lördag!

Tillbaka till ordningen..

i stallet i dag, Zandra är hemma igen och båda hästarna är ridna. Och båda skötte sig fint, Didden var lite stel i kroppen men Flisan kändes fin sa Zandra. Visst gjorde Flisan lite protester men gav upp och kom till arbete. Hon såg riktigt trevlig ut!

Så skönt att vara tillbaka till ordningen!


Visdomsord från Fejjan


Tråkig blogg..

utan filmer eller bilder har det blivit på sista tiden. Jag har ingen att filma och fota då Zandra inte är hemma och tränar Flisan, men snart så...

Flisan får en vecka på sig att komma i gång igen sen blir det markarbetesträning för Per, och Jennie ska ha en dressyrkurs nu i november också. Det ska bli kul att se hur det går framöver för Zandra och Fliset!

I dag ska ni i alla fall få en bild, och det blir på en häxa!
Lite kul har vi iaf på jobbet :)Foto:Sebastian Avacedo

RSS 2.0