Veckans träning avklarad!

Tog mig igenom mitt 40 minuterspass i går, det gick tungt. Vet inte om pms påverkar flåset? Känner mig extremt tung i kroppen i alla fall, hoppas det blir bättre till nästa vecka, annars kommer motivationen att tryta tror jag. Gjorde även styrketräningen och den gick bra förutom armhävningarna. Vem har kommit på detta med armhävningar?!! Det är fruktansvärt jobbigt och jag klarade inte alla ens på knä!! Hur ska detta gå?
Nya tag nästa vecka...

Kämpa Vonne!! 

Pållarna då?

Den här veckan har hästarna varit hemma för skoning, eller rättare sagt Didden skoddes men Flisan fick ta av sig de tre skor hon hade kvar. Hon drog ju av sig en sko förut och hoven gick sönder så pass att Hasse tyckte det var lotteri att kunna sätta på en sko utan att göra henne halt. Det fanns inte mycket till vägg att sätta söm i. Så han putsade bara till hennes fötter och nu går hon barfota ett tag tills hon växt till sig. Det får bli en mjuk igångsättning på gräs och gummiflis. Men hon är i alla fall inte ömfotat.

Har såklart tagit lite bilder på dem.


Sällskapssjuk Flisa


Fina Didden


Sötnos


En mycket irriterad Didden som vill tillbaka ut till sina kompisar!

Zandras lunginflammation verkar ha givit med sig och hon mår bra nu. Så hästarna får nog komma hem i början på veckan. Det blir mysigt att få hem dem igen, fast jag är rätt nöjd med mina sovmornar.

Motionera mera...

Gårdagens pass var promenad 60 minuter och jag fick med mig Ekman och tre hundar. Tre hundar eftersom vi passade Leia. Att promenera är min grej och det vara bara skönt, vi tog det i högt tempo så det blev ordentligt svettigt i den tropiska värmen. Den här veckan är det meningen att jag även ska lägga in ett styrketräningspass, borde gjort det i går i samband med promenaden men det blev inte av. Och den här dagen bara försvann så det får bli i morgonbitti. Jag gick ut till Ängsholmen och hämtade Didden som skulle skos, så det blev en hel del promenerande i dag med.

I styrketräningen ingår: Benböj, armhävningar, plankan, hunden, utfall och sen är det ett par övningar med pilatesbollen. Alla övningar är 2x10 rep. Det blir ingen lek!

Tredje och sista passet den här veckan är på 40 minuter, jogga 3minuter och gå 2 minuter hela passet. Får se om det blir av i morgon eller på söndag.

Kämpa Vonne!!

Uppe med tuppen!

Har kört Zandra till jobbet, hon började klockan sju i dag. Nu sitter jag och äter frukost Tänkte jag skulle passa på att sticka ner till stallet och måla lite, när jag ändå är uppe så tidigt. Hoppas bara det finns pennslar och färg kvar där nere....

Ha en skön dag!

Jodå vi har det bra...

20110727593 (MMS)

Jodå vi har det bra...


Löpträningen fortsätter...

och i dag var det 35 minuter som gällde, jogga 3 minuter och gå 2 minuter hela passet. den här gången var det riktigt tungt, trodde ett tag att jag skulle lägga mig ner och dö....tydligen en svacka för sist kändes det riktigt bra även om det var jobbigt.

Bara att ta nya tag på torsdag!

Nöjd!

Ja, faktiskt känner jag mig riktigt nöjd med mig själv i dag, det är inte ofta nu för tiden kan jag säga. Var ute och gick med hundarna en timme efter frukost. Sen storstädade jag hela huset tillsammans med Ekman, så mycket lättare när man får lite hjälp! Vi tog dom där ställena man ofta "glömmer" vardagsvis.

Senare på eftermiddagen gjorde jag mitt tredje pass på schemat denna vecka, alltså på mitt schema för att börja löpträna. I dag var det jogga 3 min och gå två minuter i hela 40 minuter. Sid fick följa med denna gång och han skötte sig fint. Jag klarade hela passet!! Helt slut när jag kom hem såklart men det kändes ändå jätte bra! Det är riktigt skitjobbigt men faktiskt en jättekick efteråt.

Känner mig så nöjd att jag sitter här med en Baileys med is och fötterna på bordet en söndagskväll! :)

Tjing!

Stalltvätt!

Mötte upp Emellie i stallet i morse för att tvätta vår halva av stallet. Anna är på semester och det kan ju vara skönt för henne att slippa stalltvätten ett år. Skönt att få det gjort innan hästarna kommer hem från betet. Det blev riktigt fint och vi var klara vid tretiden, då var vi också väldigt snygga! prickiga av smuts och färgflagor.

Meningen är att hästarna ska hem helgen vecka 30, men nu vet jag inte hur det blir. Zandras lunginflammation vill inte ge sig och hon har fått en ny kur antibiotika. Viktigt att hon tar det lugnt och inte anstränger sig alltså. Då ser vi ingen mening med att plocka hem pållarna om hon ändå inte kan sätta igång dem. Vi får alltså se hur det artar sig med Zandra.

Men nu är i alla fall stallet rengjort, det återstår bara lite målning! 

Tjihooo!


Sämre kan man ha det när man är häst :)


Andra passet

I går gjorde jag mitt andra träningspass vecka 1 på mitt schema. Det innebar att ta mig runt tre kilometer så snabbt jag kunde genom att jogga/gå. För att kunna gämnföra senare. Åh herregud så jobbigt det var!! Jag var ju inte särskilt smart som badade med familjen två timmar först, motionssimmade och lekte i vattnet med sonen. Hundarna var också med och badade såklart. Jag tog med mig Sid och Chezzie på min runda vilket inte gjorde det enklare, nybadade och väldigt kissnödiga eftersom dom får i sig litervis med vatten då.

Medan jag kämpade framåt på ben som kändes som stockar, så stretade hundarna som skulle pinka var tionde meter!! När jag äntligen tagit mig runt var jag genom svettig helt slut och ilsken, det hela tog 25 minuter. Tiden säger mig ingenting men jag antar att det var snigelfart ungefär. Det var underbart att ta ett dopp efteråt!!

I morgon fredag är det dax för tredje passet, hoppas att benen känns bättre då annars får jag nog vänta till lördag.
 

Semester!

Det är så underbart att vara ledig...inget planerat...ta dagen som den kommer...göra bara det man har lust med.


Sonen Jack och Sid en heldag på Ängsholmen.


Jacks och mitt väldigt glesa vasshus vi byggde.


Även våra fyrbenta familjemedlemmar älskar semester!!


Leia sitter och njuter efter ett bad, Leia passar vi en vecka åt min brorsdotter.


Zandra och Didden när vi kollade hästarna i hagen.


Och så en bild på Flisan som är duktig på att klia sig.

Borde haft en bild på mig när jag ligger i hängmatta och njuter av livet, men eftersom jag alltid är fotograf och vägrar fångas på bild så blir det ingen.



Blev inspirerad...

av min äldsta dotter Madeleine. Hon hittade ett träningsprogram för nybörjare som vill komma ingång med löpning. Det sträcker sig över tolv veckor med tre pass i veckan, hon har redan kommit igång men jag valde att vänta till min semester började. Det hade blivit för mycket att börja med löpträning när jag jobbat över så mycket och var mentalt slut ovanpå det. Jag har länge tänkt att jag ska komma igång med lite motion igen, och har alltid velat kunna ut och jogga. Men jag är usel på joggning det blir mest långa raska promenader med hundarna. Tänkte att motion kanske kan hjälpa mig att må bättre, man blir ju glad när man rör på sig och så orkan man mer.

Och i dag gjorde jag alltså mitt första träningspass! Och sitter i denna stund och pustar ut efter detta, måste vänta med att duscha en stund eftersom man eftersvettas så. Och det känns riktigt bra! Vi får se hur länge det håller i sig, det mesta har ju en förmåga att rinna ut i sanden men jag ska göra ett ärligt försök i alla fall.

Så här ser första veckan ut!

Pass 1, 30 minuter
Jogga 2 min och gå 3 min hela 30 minuterna.

Pass 2, 3km testpass
Värm upp ordentligt, spring/gå så fort du kan. Använd en sträcka som du kan använda flera gånger.

Pass 3, Långdistans 40 minuter
Jogga 3 min och gå 2 min hela 40 minuterna.

Önska mig lycka till, det lär behövas!


Sitter på mammas balkong....nybakta vanilj...

20110715565 (MMS)

Sitter på mammas balkong....nybakta vaniljbullar...sol....semester :)


Nu är det nära...

bara timmar kvar till semester!! Vi jobbat på bra och hunnit med allt vi skulle, nu har jag bara lite städning kvar att göra. Sen blir det hemgång klockan tolv. Sällan har en semester varit så efterlängtad...
Tid att ladda om batterierna!

Ha det gott!


Nedräkningen har börjat...

bara fyra dagar kvar till semester, visserligen väldigt långa sådana med övertid. Men sen!!
Åh det ska bli underbart!!


Sonen och jag...

har spenderat helgen mer eller mindre själva, Thommy har tävlat hela helgen och bara kommit hem för att sova i princip. Döttrarna har varit hos sina pojkvänner.

Jack och jag har gått promenader med hundarna, badat och varit och handlat. Jack har spelat lite tv-spel och jag har läst en god bok. På kvällarna har vi bara myst i soffan framför tvn, med tillhörande tilltugg. I morse packade vi matsäck och stack ut till Ängsholmen för spendera dagen där, men det varade bara ett par timmar. När vi badat och fikat kom regnet och vi gick hem igen.

Här kommer lite blandade bilder från helgen!


I lördags gick vi ner till krossen så hundarna fick simma. Jack kastar boll åt dem.


Tog med mig Chezzie på lördagskvällen då jag kollade hästarna, undrade vart hon tagit vägen?? Hon hade sprungit ut ur hagen för att vänta på mig, läskiga de där hästarna!! Där satt hon fint bredvid min väska sötnosen!


Min älskade lilla Flisa följer mig som en svans i hagen, kanske finns där ett tunt band mellan oss trots allt...tunt som en sytråd...eller ser hon mig som en matmor? Kanske får man något gott att äta? Hon får aldrig lov att komma ända fram till mig i hagen, sista stegen tar alltid jag. I dag blev det lite mys <3


Jack och jag försökte förgäves smyga obemärkta förbi hästarna ner till vattnet i dag, med vi lyckades som vanligt få med oss hela flocken i stället. Men dom stannade som tur var inte så länge, dom är liiite för stora att ha med på filten.

En riktigt fin helg med sonen <3

Ha det gott!



Jackoch jag smög förbi hästarna ner till v...

20110710564 (MMS)

Jackoch jag smög förbi hästarna ner till vattnet, men vad hjälpte det...sociala djur :)


Chezzie och jag på väg till ängsholmen för...

20110709535 (MMS)

Chezzie och jag på väg till ängsholmen för att kolla till hästarna.


Äntligen fredag!

Slutade tidigt i dag, åkte hem redan kvart över tolv. Hade tänkt jobba längre men saknade grejor till jobbet jag håller på med, så det var ingen idé att stanna kvar. Nu får jag stessa nästa vecka istället!

Thommy är och leker med plastlocken i dag och kommer hem sent i kväll, så meningen var att jag skulle handla på vägen hem men var så sjukt trött att jag helt enkelt hoppade över det. Huset såg hämskt ut när jag väl kom hem så i ren irritation dammade damsög och torkade jag golven på nedre våningen. Sen la jag mig på soffan! Och somnade som en stock...vaknade av att Maddis sa att jag nog hade besök. Så med dreggel i mungipan gick jag upp och där stod Anna i dörren. Hon kom förbi för att lämna en bok jag ville låna för att läsa igen. Boken heter "Hitta Magin" en helt underbar bok! Om du är intresserad av hästar, har häst eller tänker skaffa häst läs denna bok!! Jag tycker den är fantastisk!

Nu har jag just utfodrat mig och två av mina barn, den tredje 18 -åriga damen verkar komma och gå lite som hon vill numera. Jag har inte riktigt vant mig vid den plötsliga förändringen än, pojkvännen och krogen är det som gäller nu.

Hur som helst vart jag inte ett dugg piggare av min lilla tupplur på soffan, känner mig som en sombie nu. Önskar jag var en sån där som kan ta en powernap och känna mig pigg efterår, men på mig funkar det motsatt. Längtar bara efter sängen och jag är så sjukt glad att det äntligen är fredag!

Ha en skön helg!

Hagkoll

Fick avbryta övertidsarbetet och åka hem lite tidigare, Zandra har blivit sjuk och orkade inte ta hagkollen i dag. Hon har fått jätte ont i halsen och feber. Så jag fick en hyfsat tidig kväll och promenerade ut till Ängsholmen med hundarna. Hästarna mådde prima och stod samlade och betade i kvällssolen. Bara våran Didden hade lite sår i karlederna, annars var alla ok. Lite väl stora magar på vissa pållar kanske...gott om mat! 

I kväll blir det tidig läggning, ska försöka ta igen förlorad sömn..

God natt!

 
Flisan och Vincent


Didden

Vill bara ha semester nu!

Längtar så in i ...... efter semester! Känner mig trött och sliten och inte alls i form. Vi har beordrad övertid v.27 och 28 på jobbet, så jag måste alltså jobba så mycket jag kan och hinner. Jag har överlåtit kollen av sommarhästarna till Zandra, vi har pass denna vecka och hon är ju myndig och klarar det galant. Dessutom är hon alldeles ledig. Det är ju inte så betungande och jag kommer säkert gå dit själv också några dagar när jag hinner.

Det ska bli så underbart när dom har två veckorna gått och man bara får koppla av....
Men nu är det bara att bita ihop och gå ut på verkstaden och svettas några timmar till!

Ha det!


Het lördag..

I dag leker mannen med sina älskade plastlock igen, jag är glad att han har sin hobby precis som jag har min. Själv har jag varit och badat med Zandra, Julia, Jack och vovvarna. Och vi simmade massor även Sid som låg i hela tiden! Han har blivit så modig nu att han simmar ut en bra bit på eget initiativ. Chezzie måste ha simmat mil...hon var med när vi bollade i vattnet och simmade mellan oss, hon är även galen i bollar!! När vi kom hem tog vi en fika på baksidan, vi hade inget med oss till badet. Nu ligger båda hundarna utslagna i hettan, och jag ska gå och hänga min tredje maskin tvätt för dagen...

Ha det gott!


En bild!

Så vacker hon är min lilla häst...


Och väldigt tjock efter två dagar på bete...

Senaste skvallret från sommarbetet!

Flisan som är tillsammans med Vincent har setts vänsterprassla med Berra som i sin tur redan har flickvännen Curly sue, det ryktas även om att Berra har i hop det med Kopia. Finns dock inga bildbevis på detta.


Flisan och Berra

Didden och Gulliver ser nu ut som två tunnor efter att ha lagt på sig några extra kilon...



Varre har ett hårt jobb som ledare och år nu så trött att hon helt tappat underläppen...



Curly sue anses fortfarande vara den mest sociala i gruppen...



Och här har vi då hela gruppen samlade...



Och till sist...gammal kärlek rostar aldrig....


RSS 2.0