Långtråkigt? Javisst!

Sitter och byter stil på bloggen och ser hur det ser ut, har nu provat sådär en fem olika stilar. Ska nog gå och läsa min bok "Hästpojken istället......

Sidney älskar snö!

Har varit mycket ute i skogen och gått med Sid i helgen och han älskar verkligen snö, men han äter väldigt mycket av den också. Det är helt undertbart med riktigt vinterväder som omväxling mot det grå trista som varit allt för länge. Här kommer några härliga bilder på Sid från helgen.








Nä jag sitter inte i finkan.....

det är fönstret i fikarummet dit vi flyttat jobbet, ser väl mysigt ut med galler?



Förvirring råder och det är allmänt rörigt, men det blir nog bra när vi kommer i ordning. Just nu står allt huller om buller men det är nyrenoverade lokaler och fräscht, så det blir en nystart.




Akut utryckning i snöyran!

Vaknade av att telefonen ringde klockan nio i morse, det var Rosie som var insnöad och kunde inte komma till stallet och släppa ut hästarna. Så det var bara att ge sig ut och skotta fram bilen som såg mer ut som en snöhög.


Här slirar jag fram på oplogad väg.

Hästarna kom ut vid kvart i tio något otåliga, någon hade redan lagt ut höt i hagarna? Jag förstod ingenting men det var ju skönt, tack denna någon!

Jahupp!

Då åker jag över till nya stället i Lunda (spånga) och börjar fixa min nya arbetsplats, kommer inte ha tillgång till nätet på ett tag.

Vi hörs!

Snö.....

Äntligen lite snö! Släppte ut hästarna i morse och snön yrde för det blåste en del, men det var riktigt mysigt för det var så ljust. Hoppas det får ligga ett tag nu, men det värsta är att min Doris varken är broddad eller har snösulor. Försökte brodda i helgen men hålen är förstörda, och gängtappen gick inte att få ned mer än en liten bit.
Måste göra ett nytt försök i kväll om jag hinner.

I kväll ja.....då är det stallmöte, ett möte jag inte ser fram emot. Vi ska rösta om ny medlem och vi är inte överens.........

Helgen!

Det har varit en bra helg men mycket långa promenader och mys i soffan. Har försökt ladda batterierna inför det som komma skall, nu väntar ju arbete ända fram till julafton även på helgen som kommer. Vi ska ju flytta arbetet och hinna få ordning på nya verkstaden, vi kommer även få hjälpa lager och kontor om det behövs.

Men helgen har som sagt varit bra, vi har haft Leia på besök till Sids stora förtjusning! Han älskar dambesök!!
I fredags var det Luciatåg och julmarknad i Jacks skola, och det var jätte mysigt. Marknaden var utomhus och man kunde fika och dricka glögg, och barnen sålde saker dom gjort själva. På kvällen blev det Idolfinal framför tvn.

I går var vi ute och gick med hundarna ett par timmar i solskenet, det är man ju inte så bortskämd med nu så man får passa på. Jag var stall ledig, hade bra kvällsfodring så det blev en dag hemma med familjen. Madeleine och Walter var hemma hela helgen så vi umgicks med dom, trevligt!

I dag har vi också gått långpromenad, och sen tog vi en sväng till Berga och lämnade Zandra som var hemma över natten en snabbis för att träffa vänner i går kväll.
Madeleine och jag var duktiga och körde ett träningspass så svetten rann. Nu har jag duschat och ska gå och lägga mig och läsa, i morgonbitti ska jag upp i ottan och släppa ut pållarna.

Sov gott!


Gråtrist tisdag med hemlängtan..

Så grått och trist och mörkt, och arbetslusten är putts veck! Bygger sista maskinen innan flytt men tycks aldrig bli klar. Jag längtar hem till min vovve! jag vill gå långpromenad och träna slalom, det ska jag göra i kväll och så ska jag köra ett aerobicpspass eller core. Måste hinna med läxläsning med sonen också, han ska lära sig massa sånger till på fredag då han ska vara tomte i Luciatåget. Oj oj oj hur ska jag hinna?

Back to work! suck.....

Julmys!

I går lördag var vi hemma hos min syrra Mia och bakade pepparkakor, vi samlas varje år för att baka det har vi gjort sen barnen var små. Vi började vid tolv på dagen och höll på till sena kvällen, med avbrott för mat och fika såklart. Vi har sååå roligt tillsammans och mysfaktorn är stor :)
 






Vi gjorde hjärtan till alla hästar i stallet!



I dag söndag träffades alla i stallet och pyntade och gjorde fint, sen hade vi gemensam fika. Trevligt med alla härliga stallvänner!









Sid och Klara hade också lite julkul!

Äntligen fredag!

Känner mig trött och sliten och vaknade med huvudvärk. Jag som sällan brukar ha huvudvärk har haft det ofta på sista tiden, hur kan det komma sig?
Men idag är det iaf fredag!! Även om det inte blir mycket till sovmorgon i morgonbitti eftersom jag har utsläpp i stallet, så är det ändå skönt att vara ledig. Och jag behöver ju inte vara i stallet förrän vid 8 tiden. Ska ta en promenad med Sid fram och tillbaka så han får röra på sig, och jag med för den delen. För klockan tolv ska vi ses hos min syster Mia och ha det traditionella pepparkaksbaket. Skulle tro att vi blir runt tolv stycken i år.
Och på söndag ska vi pynta stallet, det blir en riktig myshelg!


Trevlig helg alla!

 


Frost och månsken!

Åh vad jag njuter av vädret! Ingen geggamoja längre när man ska gå till och från hagarna. I går kväll red Anna, Elin och jag i månskenet och allt gnistrade av frosten, riktigt mysigt tycker jag. Månen lyser upp riktigt bra, man slipper det där kompakta mörkret, men det gäller att klä på sig för det är riktigt kallt. Vi red slingan runt och Sid var med, pigg och glad som alltid.

I kväll kommer Zandra och Didden hem, Zandra är ledig i morgon och vill inte vara i från Didden så många dagar så hon får följa med hem över helgen. Det blir jätte mysigt att ha dom hemma några dagar, då kan Zandra vara med på söndag då vi ska julpynta i stallet och ha lite "julmysfika". Jag ska försöka komma ihåg att ta lite bilder, stallet brukar bli riktigt julfint.

   

Då var det gjort!

Jack är vaccinerad mot svininfluensan, han var tapper och rörde inte en min när han blev stucken. Om tre veckor ska han ha en spruta till, alla barn under 13 får två "halvor" tydligen. Han mådde bra efteråt, nu är han lite öm i armen bara. Dom var noga med att alla barn skulle stanna och ta det lugnt minst en kvart efter sprutan, för att se att dom inte fick någon reaktion. Det bjöds på saft och frukt!

Vet fortfarande inte om beslutet var rätt, men nu är det gjort!

Svininfluensan!

I dag ska min son få vaccin mot svinet och jag har världens ångest! Har velat fram och tillbaka ända sedan vi fick erbjudandet från skolan. Tänk om han blir dålig av vaccinet, tänk om han blir jätte sjuk i influensan?

Vad göra? Klockan två är det dax!


Måndag

Åkte till Arninge djurklinik med Sid efter jobbet och vaccinerade honom, han skötte sig bra och dom tyckte han var jätte fin och Lagom i hullet.

Hade haft huvudvärk hela dagen och bestämde mig för att gå med Sid till stallet isf att ta bilen, och det hjälpte faktiskt. Mockade och fixade bara idag, Doris brukar få vila på måndagar. Sen tog vi promenaden hem igen, kollade på Ceasar Milan och sen blev det tidig läggning.

I kväll är jag ledig från stallet och då blir det slalomträning med Sid, och ett träningspass för mig.

RSS 2.0