Ringde och rådfrågade...

veterinären angående Flisans brunst. Hon är ju mer eller mindre brunstig hela tiden nu, och kan ju omöjligt må bra av det. Det finns inga mirakelmedel att ge ston med svår brunst tyvärr. Men jag bokade en tid på Atg-kliniken för dom tyckte det var en bra ide att känna igenom henne så att allt är som det ska. Det kan ju vara så att hon har en cysta eller tumör som gör det hela värre, eller att något annat är fel. En del ston kan också ha väldigt ont under brunst. Så den 15/6 ska vi åka in med henne och kolla. Det finns ju kirurgisk hjälp att få, men jag är rädd för att det blir för dyrt för min plånbok. Vi får se hur det går...

I dag kan jag glädjande nog säga att Flisan hade en bra dag trots bruns. Zandra red ut på henne och kom hem och sken som en sol, Flisan hade varit superfin och dom hade tagit långa galopper med tempoväxlingar. Och det är just det här som är så jävligt! Flisan är underbar att rida då hon fungerar som hon ska.

Hoppas verkligen vi kan hjälpa henne att må bättre.


För hon har tagit studenten...

fy fan vad hon är bra!!

Min äldsta dotter Madeleine tog alltså studenten i går, äntligen är hon klar som hon slitit! Och nu väntar arbetslöshet...vi får se hur länge, hon var på arbetsförmedlingen i dag. Vi hade studentmotagning hemma direkt efter att Madde sprungit ut och det kom en hel del nära och kära. Madde och hennes vänner höll oss vakna till klockan tre på morgonen, och sen skulle man upp klockan fem...inte kul! Men men studenten tar man bara en gång i livet så vem hade hjärta att gnälla. Men jag tror ni förstår hur trött jag är i dag.

Här kommer lite bilder från firandet.


Nyutsprungen!

Madeleine med bästa vännerna.

Paketöppning!

Var och badade hundarna och gick en långru...

20110521404 (MMS)

Var och badade hundarna och gick en långrunda i skogen efter frukost. Fick med mig thommy, maddis, jack och julia. Mysigt!!


Lite segt med bloggandet...

Väldigt dålig på att uppdatera bloggen numera, lite för mycket just nu. Men i går var i alla fall Zandra hemma och red Flisan ordentligt, Flisan var på ett jäkla humör tydligen men Zandra fick riktigt fina galopper. Själv fixade allt runt omkring som mockning.
I dag gick jag ner till stallet och tog hundarna med mig, vi promenerade genom skogen. Fixade allt till Flisan och tog in alla hästar. Flisan fick en dusch eftersom hon var lerig från topp till tå och jag för slö för att borsta i dag. I morgon kommer Zandra hem och rider henne igen, kanske kan det bli någon bild.
Nä nu är det sängen som gäller, natti!

Ett litet filmklipp...

från Flisans träningspass i går.


Flisan klev över 80 cm...

En vecka sedan jag uppdaterdade!

Hoppsan vad tiden går fort, en hel vecka sedan jag skrev någt här. Jag är inne väldigt mycket på Facebook istället, där lägger jag upp mycket bilder och filmer. Det är lite enklare med Facebook och man får direkt feedback eftersom det är fler människor där. Fast jag gillar att blogga också, men det blir mer som en dagbok som några få läser.

Vad händer då? Egentligen inte så mycket, har haft det jobbigt med ridningen eftersom jag inte känner att jag klarar av Flisan just nu. Och jag vet, jag vet allt för väl att man inte kan ha en häst man inte klarar av. Men vi är två, Zandra har ju hela tiden jobbat med Flisan och det går frammåt hela tiden. Jag har tagit beslutet att inte rida på ett tag, och när jag hade bestämt det kändes det skönt. Zandra vill absolut ha Flisan kvar så nu är upplägget att Zandra rider Flisan fyra dagar i veckan, fredag lördag söndag och tisdag eller onsdag. De tre dagar som är kvar på veckan arbetar jag henne på marken och så får hon vila någon dag. Till hösten kommer Flisan antagligen åka med Zandra till skolan vissa veckor för att Zandra ska kunna trimma lite extra. Sen får vi se hur det utvecklas. Jag saknar ridningen sjukt mycket så jag hoppas att jag kommer igång igen sen.

I tisdags hängde jag med Zandra och Emellie ner till Sandviken när dom red. En helt underbart solig och varm kväll. Här är lite bilder därifrån.


Jag har gått en hel del rundor med hundarna i det vackra vädret också, och dom har fått ta sina första dopp!

Sen har man förstårs jobbat, jobbat och jobbat....

Utflyckt till Berga!

I lördags tog Thommy, Jack och jag med oss fika och hästen och åkte till Zandra på Berga. Underbart väder var det och vi fikade i gräset medans Zandra red Flisan på utevolten. Flisan fortfarande brunstig var lite motvillig till arbete i början men sen gick det jätte bra. och jag fick med lite på film.


Man börjar verkligen se hur mycket starkare Flisan börjar bli, hon protesterar inte lika mycket i galoppen längre. Och Zandra fick till några riktigt bra.

När Zandra ridit klart på volten skrittade hon ut en sväng och vi hängde med så hundarna fick en runda. På vägen hem skulle vi pasera kohagen full med kor, men Flisan hade värsta koskräcken och frös till is. Envisa Zandra skulle klart ha förbi henne men fick tillslut svänga av till höger istället, tiden räckte helt enkelt inte till. Söta lilla Flisan har alltså koskräck :)

Vi hade en jätte mysig eftermiddag!

Hundarnas första dopp! Lyckan var total!!

20110508333 (MMS)

Hundarnas första dopp! Lyckan var total!!


Obehagligt...

Logerade Flisan i en hage i går där vi har ett litet "naturhinder" jag tänkte att hon skulle lossa på lite spänningar i kroppen. Hon brunstar ju förfullt och brukar bli jätte mjuk och fin om hon får skutta lite. Och det gick hur bra som helst, jag styrde henne på hindret och hon hoppade så fint och var hur lydig som helst....tills Varre (hagkompisen) gick förbi, Flisan flippade totalt!! Hon rusade runt ställde sig på bakbenen och måttade sparkar mot mig!! Som tur var hade jag en pisk att värja mig med annars vet jag faktiskt inte hur det gått.

Men hon lugnade sig efter en stund och vi kunde gå helskinnande tillbaka till stallet. Hon gjorde så här en gång i vintras också då hon blev rädd för något på volten och vi var helt själva där. Det är precis som det slår slint i huvudet på henne, och hon ska bara fly till varje pris. Förtroendet fick sig ännu en törn....

Flisan fyller 6 år i dag!

Grattis till min lilla pålla!

Dagen till ära lägger jag upp ett par filmer från i går då Zandra hoppade henne på volten hemma. Flisan tokbrunstig men skötte sig fin ändå.

Först ligger ribban på 70 cm.


Och sen 90 cm..


I dag blir det äpplen och morötter!!

RSS 2.0