Flisan löshoppar 27/3 på Sjöberg!

Här kommer lite film från löshoppningen i söndags. Vi fick lägga ett par bommar före hindren för att bromsa upp "Rally Sally" lite grann.

 

Söndagen den 27/3

I går flyttade vi hem Flisan, det gick bra och odramatiskt till att släppa in henne i flocken igen. Lite ledsamt att hon inte fick Didden med sig hem bara, dom har blivit jätte tajta efter tre veckor tillsammans.
Innan vi åkte hem löshoppade vi Flisan, tänkte försöka få upp en film på det senare.

På kvällen var Jag, Thommy och Zandra på Victoria i kungsan och åt studentmiddag med Maddis och Jimmie. Efter tio började skivan då hade vi begivit oss hem. Maddis tar ju studenten den 25/5.

Efter tidsomställning och en sen kväll är jag helt slut....

Allt har ett slut...kanske en början på något nytt!

Tiden på Sjöberg börjar lida mot sitt slut.....
Det känns tråkigt för det har verkligen varit toppen där, trevliga människor, ridhuset och framför allt Jennie.
Hon har varit min klippa! Hon har lagt ned så mycket tid på mig och min ridning och framstegen känns fantastiska!
Och nu ska jag då stå på egna ben, det kommer bli vingligt men jag har bestämt att det ska gå!

Jag red lektion för Jennie i dag och det gick jätte bra. Jag var mycket lugnare redan från början och kunde slappna av, och då även Flisan. I dag fick jag rida längs fyrkantspåret också och det gick riktigt bra, jag kunde hålla formen och ställningen på Flisan. Börjar få styr på grejorna! :)
Till min stora glädje har jag fått en stående träningstid 15.30 på fredagar för Jennie, så jäkla kul!! Och i påsk ska hon ha tvådagarskurs som jag hoppas ha råd att vara med på. Så det här är bara början på äventyret!

Och det ska bli jätte kul att komma hem till min fina stallvänner på Rydboholm, har verkligen saknat dom!I dag...

ska Zandra rida Flisan för Jennie igen, och det blir troligtvis inte förrän vid femtiden så jag hinner nog dit och kika. Det ska bli jätte kul att se för jag har ju alltid jobbat då Zandra ridit lektion på Flisan. Då får jag se hur mycket framåt det gått, jag kan ju inte alls rida henne så än. Dom jobbar ju en hel del på galoppen nu för att stärka henne där, något jag inte vågat ännu. Hoppas jag hinner dit så jag kan fånga dem på film!

Bilder från helgen!

Sköna långpromenader i vårsolen!

Chezzie!

Jack, Thommy och vovvarna.

Fikapaus i solen.

Sid

Härlig vy!

Jack och hundarna busar!

Och så lite hästar....

Didden kliar lite på stallkatten som spinner.

Flisan på promenad.

Flisan och Didden.

Fredag/lördag

Fredag
Träningen för Jennie i går kändes super! Även om det kändes skit när jag red fram för Flisan var på tårna och jag spänd, så lyckades jag komma över min mentala spärr under lektionen. Men innan jag kommer över gränsen hinner jag tänka, jag ska inte rida, jag lägger ner det här med ridning helt och hållet. Och sen när det börjar funka är det helt underbart! Det känns som jag sitter lite ovanför sadeln i början, och sen när jag slappnar av kommer jag liksom ner i sadeln. Allt blir så mjukt och skönt och Flisan slappnar av och frustar. Jag påverkar henne så otroligt mycket negativt när jag är spänd. Vi övade övergångar som vanligt och det fungerade helt utan stök!!! Vi övade även att hålla en jämn volt såklart. Jag lyckades även byta varv och ställa om Flisan i trav, det har jag bara gjort bra i skritt förut. Och vi övade på att göra halt mjukt och fint på spåret. Allt detta funkade för att jag slappnar av!

Lördag
Jennie sa till mig att det viktigaste för mig just nu är att öva den mentala biten. Alltså att klara att rida ensam utan henne som står och hjälper mig hela tiden. Att rida tills jag slappnar av och känner att det känns ok, att jag faktiskt klarar av Flisan och inte hoppar av och ger upp. Då kommer ridningen funka automatiskt. Och jag tror hon har så rätt! I dag åkte jag till stallet själv, Zandra fick stall ledigt. Bara positivt tänkande innan ridning och det gick så bra!! Red igenom allt vi övade i går och både Flisan och jag vart avslappnade. Lycka, lycka, lycka säger jag bara! Min häst är helt underbar bara jag är lugn och litar på henne!
Efter ridpasset maserade jag hela Flisan med arnika, välbehövligt eftersom hon är rätt trött i musklerna nu.

Nervös men förväntansfull

I morgon ska jag rida för Jennie igen, åh det är ju så kul men nervöst som tusan innan vi börjar. Men det går väl över när jag blir mera van.
 
Nu ska jag focusera på det som är bra, och tänka positiva tankar!

Natti natti!


Galopp!

Det var träning för Per i går på Sjöberg, och Zandra var med på Flisan. En övertänd och något tossig Flisa!
Benen var överallt på henne och hon stod duktigt på bakbenen ett par gånger, min fasa!!
Hon är så pigg just nu lilla Flisan, hon har en klar och pigg blick pälsen glänser men hon är mager som en vinthund! Fast hon äter så mycket hö hon vill, och så får hon lusern, kraft, linfröolja och betfor. Hoppas hon börjar lägga på sig snart och sätter lite muskler.

Här är en film från i går då dom övar på galoppen!
Helgen som var...

Hade en riktigt skön helg, allt går så fort på Sjöberg. Jag vet inte varför egentligen för man mockar ju där också och fixar kraften gör vi ju också, eftersom vi har egen med oss. Det är bara höt vi inte behöver bry oss om. Så jag får mycket tid över att göra saker hemma också, vilket verkligen behövs. 

På lördagen red jag i ridhuset även fast det var superfint vårväder, men jag känner att jag behöver passa på att öva nu när jag har möjlighet. Jag hade ju njutit av vädret ändå när jag var på långis med vovvarna.
Ridpasset gick sådär, jag försöker slappna av och höra Jennies röst i huvudet. Tillslut fick jag det att kännas rätt ok övergångarna till trav från skritt, det är där jag har svårast. Gav inte upp denna gång utan red tills jag kände mig nöjd!

På söndagen fick Zandra ta Flisan på en skrittrunda ut, hon har ju gått i ridhuset hela tiden sen vi kom hit. Sen tittade vi lite på Jennies träningar, hon hade programridning för de som ville och behövde. Det ser så kul ut, kanske ett mål för mig att sätta upp. Att kunna rida ett enkelt program på Fliset i framtiden.


Vårväder på Sjöberg!

En stressad liten häst...

kan finna lugnet igen...

Zandras lilla Didden är en väldigt känslig individ, så att byta miljö är jätte stressande för henne. Därför Nh-tränar Zandra henne minst en gång i veckan. När Didden är i balans kan hon göra dessa övningar lös i ridhuset, den här dagen på Sjöberg var hon väldigt stressad. Det är väldigt facinerande hur man kan styra hästen bara genom att ändra kroppställning dvs använda hästens eget språk för att flytta den.

Det kan se väldigt vilt och brutalt ut, men för att kunna bli lugnare måste man först höja stressnivån för att sedan komma ner ett steg till./>

I dag var våren här!

Tog en riktig långrunda med hundarna och Thommy i vårsolen, så härligt! Man blir verkligen på bra humör när man får lite sol på näsan. Vi blev ute ett par timmar och hade två nöjda hundar med oss hem.


Hundbus!

Vinter och snö på ena sidan vägen och på den andra vår och barmark!

Mycket Flisan nu....

men hon är en så stor del av mitt liv och ger mig så otroligt mycket glädje.

Jag red min andra lektion för Jennie i dag. Hade en dålig kännsla hela dagen och oroade mig för hur det skulle gå, bara negativa tankar. Vet inte varför jag gör så mot mig själv, varför inte tänka - det här fixar jag!
 
Kände mig alltså väldigt liten då jag kom till stallet, super nervös och spänd. Och med den känslan i kroppen red jag fram en super taggad Flisa. Ingen bra start alls, Flisan känner ju det direkt! Jag vet inte vart hon får all energi ifrån? Hon har ju gått riktigt hårt den här veckan men det märks inte alls, hon är riktigt på hugget!

Jag förklarade för Jennie hur jag kände mig, och vi koncentrerade oss på att få mig avspänd och börja andas. Och tillslut lossnade det. Jag hittade samverkan mellan yttertygel och innerskenkel, vilken feeling!! Jag kunde plötsligt styra och ligga på en jämn volt utan att hela tiden hamna längs väggen. Min största rädsla är i övergångarna från skritt till trav, det är då Flisan lättar i fram och skuttar så jag kommer ur balans. Hon tycker det är jobbigt och känner att jag fegar så hon försöker såklart komma undan. Hon faller ju gärna innåt men jag lyckades ta mig igenom det om och om igen med hjälp av innerskenkel och yttertygel, och tillslut var övergångarna mjuka och fina. Vilken underbar känsla!!
Och jag fick beröm av Jennie för att jag lyckas hålla henne så fin i formen hela tiden, och att jag var så kvick att korigera när hon stökade med mig. Jag växte flera meter igen! Hon sa också att jag kommer att lösa det här, när Flisan märker att jag inte backar kommer hon sluta testa mig hela tiden.
Jennie ville försöka klämma in två träningar i veckan för mig nu när vi är där, vi får se om hon lyckas. Det skulle ju vara toppen för mig!

Eftersom Zandra hade fullt upp med arbete så finns det inte en ända bild på min träning, en annan gång kanske.
Men jag fångade en bild på henne när vi var tillbaka i stallet.

Kolla in piggelina!


Hårdtrimmning för Flisan!

Ja det kommer bli tufft för Flisan under de tre veckor vi står på Sjöberg. I går var det hoppträning på Granby för Sofia Hilton, den gick jätte bra! I dag ska Zandra rida dressyrlektion för Jennie och i morgon ska jag göra det. Och så kommer det vara varje vecka, med den ända skillnaden att Zandra kommer träna markarbete för Per på Sjöberg i stället för hopp med Sofia.

Jag ser verkligen fram emot i morgon då det är min tur att få min andra lektion. Förhoppningsvis är Flisan lite mer lättriden än i måndags då hon var supertaggad!

Måste bara berätta en liten kul grej! I går dök (NH-tränare) John Ricketts upp i stallet på Sjöberg, han var ute och hängde upp reklam för sina clinics. Han och Zandra pratade en del och han ville gärna se Didden in action direkt men Zandra hade inte tid just då. Men han skulle komma en annan dag, kul för Zandra! Hoppas det blir av :)

Och nu back to work!

I går var det min dag!

Fettisdagen!! Jag ÄLSKAR semlor.....mmm.. och det blev en på dagen som jobbet bjöd på och en hemgjord på kvällen.


Är dom inte alldeles underbara?!!

Dålig start...

för mig med ridningen i går på Sjöberg. Laddad till tusen skyndade jag mig ut till stallet efter jobbet i går kväll.
Här ska ridas!! tänkte jag, men min häst hade lite andra planer såklart. Första dagen på Sjöberg kanske inte var någon bra dag för mig att rida, Flisan var super pigg och i ridhuset var en snygg kille hon är mycket förtjust i. Han tömmkördes och brallade och gjorde sig till för Flisan, som nappade direkt. Hormonerna sprutar helt enkelt  på henne!

Jag lyckades i alla fall få henne att jobba hyfsat i skritt i båda varven, och en skapling trav i ena varvet. Men när vi kom till trav i högervarvet gick det rent ut sagt skit dåligt, hon hoppade och studsade och jag blev osäker och spänd och förstörde allt som vanligt. tillslut gav jag upp och bad Zandra att rida igenom henne. Zandra fick bråka med henne en stund sen vart hon superfin!

Men jag har absolut inte givit upp, jag ska ta mig igenom det där vilken dag som helst....vänta bara!

Installerade på Sjöberg!

Gårdagen ägnades åt att packa och flytta hästar till Sjöberg. Min underbara och fantastiska vän Anna hjälpte oss att köra dit hästarna, bära grejor och torva upp boxar. Dagens rödaste ros till henne....eller kanske uppskattar hon en flaska rött mer? Jo så är det nog :)

Allt gick i alla fall smidigt, men vilken faslig tid det ska ta fast man tycker man gör saker hela tiden. Det blev en liten paus i solen utanför stallet på Sjöberg, med lite Donken mat. Har ni känt vad solen värmer nu?!!

Hästarna fick stora fina fönsterboxar bredvid varandra, där lilla Didden försvann så liten hon är!! Och vi fick varsitt skåp till alla saker. Alla där var så välkomnande och trevliga så det känns toppen. Och jennie har bokat in att Zandra ska rida lektion på båda hästarna på onsdagar, och jag på Flisan på fredagar. På fredagar slutar jag tidigt så det passar perfekt.

När vi äntligen var klara var klockan mycket och vi frusna, så premiärturen på Flisan får vänta!
Inga bilder på Sjöberg blev det i går, men det kommer.....


Nyfrisserad flisa! Och om bara några timma...

20110305183 (MMS)

Nyfrisserad flisa! Och om bara några timmar bär det av mot sjöberg med pållarna. Lyxliv i tre veckor, fattar inte att det är sant!!!! :) finaste anna ska köra oss :)


Fredag

Åkte till Täby C efter jobbet för att försöka hitta någon mer present till mamma, hon fyllde år den 16/2 men vi har inte hunnit fira henne än. Men i morgon ska vi i alla fall dit, så många födelsedagar i februari!
Sen åkte jag förbi stallet och hämtade Zandra och hundarna. Hem och sprang runt ett varv med dammsugaren och slängde i mig lite mellis.

Tillbaka ner till stallet igen för att ta in hästarna och pyssla om Flisan. Jag ryckte manen på Flis som var helt vildvuxen. Hon uppskattar inte det alls och står och slänger med huvudet hela tiden, men jag fick hjälp av Lina som matade henne med morötter. Det funkade utmärkt! Flisan glömde helt bort vad jag höll på med. Och jag måste säga att hon blev riktigt snygg! Skulle ju ha tagit en bild men glömde bort det, kanske i morgon.
Putsade lite grejor också och fixade lite saker som aldrig hinns med i vanliga fall. Och Flisan fick en planerad vilodag.

Väl hemma igen var middagen klar så det var bara att sätta sig och äta, min underbara gubbe skämmer bort mig! 

Ha en skön helg! 

Ljusare tider!

Kom till stallet vid femtiden igår och det var riktigt ljust ute fortfarande. Så jag hörde med Emellie om vi skulle satsta på att komma ut och rida innan det blev mörkt. Sagt och gjort vi slängde på hästarna grejorna och gav oss ut, och vi hann i alla fall mer en halva rundan innan det blev mörkt. Härligt med ljusare tider!
Flisan var pigg och inte alls så medgörlig som sist, och ville inte jobba men det gick fint.

Underbara Flisan!

Vi var på Sjöberg i går kväll för Zandra skulle rida lektion för Per i markarbete. Superbra övningar anpassade för varje häst, så det var väldigt givande. Per lägger ner väldigt mycket tid på varje ekipage så träningen höll på 1 timme och 45 minuter, då frös jag rejält!

Som alla nog redan vet är jag en riktig fegis när det gäller att köra transport i halt väglag. Alla vägar är ju jätte fina nu men inte de sista 4 km som är en liten backig väg till Sjöberg. Det finns två riktigt läskiga branta backar och naturligtvis ligger dom i norrläge, så där är det alldeles isigt fortfarande. Så jag vägrar helt enkelt köra där och riskera att hamna i diket med Flisan. Så ur med hästen och så får Zandra rida sista biten till träningen. Samma sak på vägen hem, sen lastar vi på Flisan på vägen. Och hon är helt underbar! Vi sadlar av och lägger på täcke och skydd där mitt på vägen, sen går hon på utan minsta tvekan i bäckmörker och med varningsljusen blinkande. Det ska kanske tilläggas att detta är en liten väg med lite trafik och vi har rejält med reflexer på.

Jag borde inte köra transport alls när det är halt, för det handlar inte bara om lite osäkerhet. Här snackar vi hjärtklappning hyperventilation och skakningar i hela kroppen. Bävar för att köra hästarna dit på söndag men på något sätt ska det gå!!

För bra för att vara sant!

Från måndagmorgon v.10 ska Zandra praktisera hos Jennie igen i tre veckor. När jag var där och tränade i lördags erbjöd Jennie oss att stalla upp hästarna där under praktiken. I tre veckor får jag alltså fri tillgång till ridhus och jag får rida lektioner för  Jennie. Det känns helt fantastiskt underbart!! Jag har fått chansen att trimma på min ridning och komma över min rädsla när Flisan stökar med mig. Hon är ju uppe i kondition nu och orkar protestera mer än förut.

Så på söndag packar vi och åker till Sjöberg! Själklart kommer jag sakna mina stallkompisar och det blir lite längre till stallet, men vilken chans!!


RSS 2.0