Mera häst!

Fick sällskap på en lång skrittrunda i solen i går kväll, Lina på Varre och Emellie på och bakom Curly. Curly är bara 2 1/2 år och Emellie håller som bäst på att rida in henne, så hon tömmkörde en bit och red på vägen hem.
 
Jag red Flisan på det vanliga tredelade bettet igen och det kändes riktigt bra, men vi skrittade bara som sagt. Jag övade på att ha henne i en högre form och jag tyckte hon var duktig.

I morse körde jag Zandra och Didden till Jennie, dax för en lektion igen. Det har ju lossnat ordentligt för dom i både sktitt och trav Didden är avslappnad och jätte fin. Och idag ska dom försöka med galoppen igen, hoppas det lossnar där också.

I kväll är det "hopplektion" igen för Flisan och Zandra, spänningen är olidlig! ;)

Rapport kommer!

I går...

var min pålla med Zandra till Jennie (Zandras praktikplats) och hon red dressyrlektion för Jennie. Zandra fick rida Flisan helt olika från det vi gjort hittills, vi har låtit henne gå i för låg form tex. Hon måste börja lära sig att bära sig själv nu och oj vad hon hade protesterat! Men sen hade hon blivit jätte fin, Jennie trodde vi skulle börja se resultat och förändring inom tre veckor om vi är konsekventa i ridningen. Galoppen ska vi lägga ner helt tills hon är stadig och starkare i traven, då kommer galoppen bli enklare automatiskt. Jennie tyckte att Flisan var fin i modellen och tror hon kan bli riktigt trevlig att rida. Hon vill att jag ska komma och rida för henne också, så nu måste jag bara samla mod till det. 

Hon gav också tipps om bett vi borde köpa och hur hårt acshenremmen faktiskt måste sitta för att göra någon som helst nytta, något jag har svårt för men måste aceptera. Tycker inte om att spänna i hop munnen på min sötnos ju. Men Zandra sa att det blev skillnad när Jennie fixat tränset åt henne.

Jennie tyckte absolut att Flisan ska komma nästa vecka också. Så, så får det bli! Jag är bara ledsen att jag inte får vara med och se och filma, men det får bli en annan gång.


Lite film på Flisan!

Det gick inget vidare för två av fyra filmer misslyckades då jag la upp dom på Youtube. Hur kan det plötsligt vara fel format då man filmat med samma kamera vid samma tillfälle?! Jag kommer aldrig bli klok på det där!

Här är i alla fall lite av uppvärmningen på Flisan och Zandras hopplektion, bättre än inget!Och här kommer en film från igår (söndag) då Zandra tränade Flisan lite själv. Duktig pålla!

I morgonbitti ska vi lasta Flisan för Zandra ska ta med sig henne till praktiken, hon ska rida lektion för Jennie.
Tråkigt bara att jag inte kan vara med och filma...måste ju jobba!

Zandra tränar trix med Sid och Chezzie

Dags för lite hundar på bloggen det var ett tag sen. Här kommer ett par filmer då Zandra försöker visa vad dom kan. Först ut är Sid som kan skall, morra, give me five och ten, rulla, target mm

Sen är det dags för Chezzie vilket inte är så lätt då Sid ska vara med hela tiden!


Galet mycket nu....

Har lite svårt att hinna med just nu, ungar, hundar och häst. Och så ska man jobba också! I helgen är Thommy borta också och det gör det hela ännu värre, ingen som sköter markservicen hemma när jag är på vift. I dag har jag varit i stallet med Jack och Zandra hela dagen och målat, Anna var där när vi kom och hade redan målat en hel del. Vi får ju ombyggt i stallet och det blir sååå fint!

Det gick i alla fall bra på hopplektionen för Flisan och Zandra i torsdags, jag filmade lite och jag ska förska lägga upp någon här men det tar sån tid bara. Dom kommer fortsätta en gång i veckan under hösten. Tränaren var ny för oss och hon var jätte bra, hon tyckte Flisan var fin.

I dag red jag ut på Flisan tillsammans med Anna och Varre, det var super trevligt och Flisan skötte sig fint och jag med :) Tack för sällskap och tipps Anna!

Nu ska jag stupa i säng....

Inga bilder...

den här gången heller blev det. Varken jag eller Zandra kom ihåg! Jag var så inne i ridningen att det försvann ur huvdet. Men jag red för Zandra i alla fall och kände mig hyfsat glad och nöjd efteråt. Flisan är ju jätte duktig bara jag gör rätt så hon förstår. Jag gör gärna lite för mycket på en gång så hon blir förvirrad, och hon är ju ganska känslig. Det går ganska bra i skritten nu och vi håller på att hitta varandra i traven, problemet är min balans och orka sitta emot. Men vi fick några riktigt fina steg tillslut, och jag har mer smak!

I kväll blir det spännande! Flisan och Zandras första hopplektion tillsammans :)

Då SKA det filmas!!

Kuckelikuuuuu!

Var uppe med tuppen...eller näää, jag var nog upp innan tuppen i morse och körde Zandra och Didden till praktiken. Zandra ska rida lektion för jennie idag.

I går red Zandra ut på Flisan med Gulliver och Elin som sällskap, det gick bra och Flisan börjar få bra kondis nu.

I kväll ska jag rida Flisan på volten och Zandra ska hålla lite lektion för mig. Det ska bli skönt och få lite feedback på min ridning, har tappat både mod och självförtroende efter jag varit sjuk. Kanske kan det komma upp ett foto på Flisan och mig här vi får se.

I morgon ska Zandra och Flisan vara med på hopplektion för första gången, det ska vara väldigt låg nivå så det borde gå bra. Det ska bli kul att se och jag ska filma och fota. Om det fungerar ska dom forsätta vara med på träningarna under hösten. Håll tummarna!

Dax för lite arbete igen, hörs!


Glatt överaskad!

I lördags var jag på handledarkurs med mina döttrar, dags att börja övningsköra.
Jag har hört att den kursen ska vara helt meningslös, men jag blev glatt överaskad!! Den kändes både meningsfull och så var det jätte trevligt. Kerstin som höll i kursen var kanon och jag gick hem fullproppad med info och fika! Jag kan varmt rekomendera Kerstins trafikskola i Åkersberga.

Så nu är det bara att börja övningsköra, liiite nervös kommer jag nog vara att sitta bredvid!
Tjejerna är taggade till tusen och har börjat plugga teori förfullt.

Wish me luck!


Vad har då Flisan fått göra i helgen?

Fick hjälp av Zandra att tömmköra Flisan i lördags, hon är så mycket duktigare än mig på det. Flisan protesterade en del , tror det var mest för att hon inte riktig förstod först. Sen jobbade hon jätte fint och hon fick öva galoppen som hon inte är så stark i än. Jennie som är Zandras tränare tycker vi ska tömmköra mycket eftersom det är bra just för att stärka henne i galoppen.

I går söndag red jag henne på volten, det blev mest i skritt och lite trav. Min hosta är bättre men så fort jag blir lite anfådd sätter den igång. Flisan kändes lite stel och gick och spände sig en del, Zandra var också där med Didden och då måste Flisan ha koll på henne hela tiden. Plus att det var en tjej som hoppade samtidigt, så jag hade svårt att hålla focus. Men jag är i alla fall uppe i sadeln igen!

Vi får se vad vi hittar på idag :) 

Thommys fynd i vår lilla skog idag! Han va...

20100917811 (MMS)

Thommys fynd i vår lilla skog idag! Han var egentligen ute med hundarna och sprang på alla dom här små godingarna, gott!


The Drama Queen is back!

Upptäckte i morse då jag skulle släppa ut hästarna att Kopia var tillbaka från halmstad. Kopia är väldigt dramatisk i sitt sätt med andra hästar, och jag väntade mig mycket spring i morse. Men inget hände?! Det var som vilken morgon som helst...inget vallande, inga kickar i luften ingenting.

Så nu är ordningen återställd, alla sex hästarna hemma i hagen igen!
Och det varkar faktiskt som Flisan är på väg ur brunsten, hon var väldigt trevlig igår.

Skönt!

Läser om brunst...

Jag har ägnat en hel del tid till att läsa om brunstiga ston på nätet idag. Flisan är ju åter igen brunstig, och hon är hämsk! Hon kissar så fort man rör henne, hon stinker väldigt illa, går knappt att flytta på i gången och är inte kul att rida alls...

Kollar om det finns något jag kan göra själv och läste på om "Munkpeppar". Det finns inga vetenskapliga bevis på att det skulle hjälpa på hästar men det har gjorts tester på kvinnor med PMS, fniss! kanske något man ska prova.
Det finns hormoner man kan injecera eller ge i fodret, men det räknas som doping vid tävling. I tävlingsskick lär hon ju aldrig bli om hon ska hålla på så här, så det är ju utan betydelse.
Sen finns det ju oetiska metoder som glaskula i livmodern eller klämma fosterblåsa, men det görs inte i sverige tror jag och tur är väl det, fy vad läskigt!!

Det är ju så trist för hon är så himmla fin när hon inte brunstar. Men vanligast är ju att dom brunstar april-september, så kanske lugnar det ner sig snart. Jag ska nog prova Munkpeppar i alla fall och se om det hjälper, men först måste lite pengar rulla in....

Tycker ju så mycket om min lilla snuskflisa och jag tror på henne, men man vill ju inte riskera liv och lem på sig själv och andra.


Lycklig dotter = Lycklig mamma

Fick ett sms av Zandra idag "Fan vilken fin kuse jag har:)"

Zandra gör sin praktik just nu hos "Jennie Fröcklin Häst och ryttarutbildning" hon ska vara där i fem veckor. Det är Jennie som Zandra rider för och nu när hon praktiserar får hon ta med sig Didden och rida lektioner. Och idag hade hon henne med sig, och hon hade varit superfin.
 
Och jag glädjs verkligen med henne, att hon efter två års slit inte givit upp hoppet om Didden är obegripligt. Och hon blir lika glad varje gång denna lilla ponny har en bra dag, och det smittar verkligen av sig på mig. Skönt när Zandra får lite betalt för allt slit...


Blue Diamond "Didden"

Ligger nerbäddad i sängen och tittar på bi...

20100912809 (MMS)

Ligger nerbäddad i sängen och tittar på bilder från igår. Flisan längst till vänster i bild och alla hennes kompisar. Alla ston är super brunstiga igen och riktigt snuskiga...
Fick ett gott skratt då zandra red henne, hon var inte med på noterna om man säger så...


Fortfarande sjuk! Så zandra har ridit flis...

20100909801 (MMS)

Fortfarande sjuk! Så zandra har ridit flisan några dagar, och hon blir bara finare för varje dag. Hoppas man snart är frisk igen...


Riktigt goda vänner växer inte på träd, me...

20100909790 (MMS)

Riktigt goda vänner växer inte på träd, men jag har en. Ligger sjuk hemma, då knackar anna på dörren med värktabletter och godis. Tack snälla för att du finns...


Jag är en fegis!

Fick sms av gulliga Elin i går som undrade om jag ville rida ut med henne, såklart ville jag det!

Vi red på slingan och ner i skogen och klättrade upp för branta backen med hästarna. Flisan var jätte duktig men tyckte backen var jobbig, hon jagade upp sig lite och blev ordentligt svettig. Väl uppe på grusvägen igen var Flisan lugn igen och vi låg i en lugn och behaglig trav. Hon går mycket stadigare i formen nu och håller inte på och fixar så mycket med huvudet längre. Allt var lugnt tills Flisan fick syn på Anna och Emellie som skrittade längre fram på vägen, då skulle hon sticka! Tog jag i henne så lättade hon i fram och släppte jag fram henne skulle hon bara rusa iväg. Så vad gör jag? Jo jag blir rädd och osäker och sitter av!! Jag höll inte ens på att ramla av men rädslan för att göra det var tydligen nog. Åh jag blev så arg på mig själv, vill inte vara en fegis! Man måste ju ta sig igenom dom situationerna för att komma vidare. Men vi gick i alla fall ikapp dom andra och dom var snälla och stanna så jag kunde sitta upp igen och avsluta ridturen på ett bra sätt.Galopp!

Mera film på Flisan och Zandra!


Travbommar och galoppfattningar!

I dag var jag med Zandra, Elin och Jack i stallet, Zandra skulle rida Flisan och Elin sin Gulliver. Jag mockade och fixade medan tjejerna hämtade hästarna och red ut en liten sväng. Sen gick vi upp till volten och jag la ut travbommar och ett par galoppbommar.
Och Flisan var så duktig,  hon tyckte det var jätte kul!! Dom travade över bommar och övade även galoppfattningar, och Flisan gör verkligen sitt bästa men orkar inte så mycket i galoppen än. En gång snubblade hon ordentligt vilket är med på filmen nedan.Och så lite Gulliver och Elin....

Sen blev det fika i stallet!


Hundbus!

Sid har en filt som han älskar och släpar omkring på hemma, den har han fått av mormor. Nu har Chezzie även upptäckt denna! Så hon tar filten och drar i väg med raket fart och Sid jagande efter sig, sen blir det dragkamp! Sid har en förmåga att låta som sju ilskna hundar då han har dragkamp, så det är ett himla ståhej! Men oj så skoj dom har!

Här har Sid just vunnit en omgång!

Duktig pålla!

Flisan har skött sig bra sen hon försökte få av mig. Jag har ridit både på volten och ut, det har även Zandra. Och det har gått riktigt bra, hon är väldigt pigg bara och vill helst ha sina kompisar omkring sig om hon får välja.

Hon är så otroligt fin i traven när man rider ut, man får den här härliga luftiga känslan när ryggen kommer upp och hon jobbar. Kondisen börjar komma så smått på både henne och mig, men jag får nog erkänna att jag är tröttare än hon efter ett pass. I går tog vi en promenad med Anna och varre, försöker lägga in lite Nh-träning ett par gånger i veckan och hon är riktigt duktig.

I måndags var hovis och skodde henne och det gick lysande! Jag var faktiskt lite nervös för hur hon skulle vara mot Hasse eftersom hon slog när Göran skulle slå på henne en tappsko förut. Men ingenting hände! Det slutade med att Hasse stod och kliade henne under hakan. Jag tror hon börjar känna sig mer hemma och trygg nu för allt går bara bättre och bättre. Och jag är så glad över min lilla Flisa!
RSS 2.0