Shopping!

Var på en shoppingrunda med Thommy och Julia i söndags. Vi var bland annat på Hööks :) Där köpte jag en brun lädergrimma, ett brunt lädergrimskaft med kedja och fina transportskydd till Flisan. Nu kommer hon vara urtjusig när vi ska åka ut på småtävlingar i vår ;)

Det var svårt att välja skydd!


Equi-guard eller showmaster??



Tillslut blev det ett val mellan dessa två, och dom övre på bilden vann! Det blir snyggt med bruna detaljer eftersom alla Flisans grejor är bruna :)

Omtummlande helg

Tidigt i fredagsmorse runt klockan sex körde jag mot Arvika, mamma, syrran och brorsan var också med. Min morbror "Jocke" mammas lille-bror skulle begravas. Det var en sorlig men ortoligt fin begravning. Även om anledningen var tragisk så var det jättekul att träffa mina kusiner (Jockes barn) och dom var så glada att vi var där, deras mamma är inte med i bilden så dom är ensamna kvar. På kvällen var vi ute och åt god mat och pratade gamla minnen, mycket trevligt! På lördagsmorgonen återvände vi hem igen.


Eftersom jag åkte till Arvika på fredagen fick jag säga adjö till Gulliver på torsdagskvällen, han är nu såld till en jättefin familj i Finland. Många tårar har det blivit över denna fina lilla ponny som inte ens var min, men man fäster sig vid dem ändå. Han var ju vår lilla prins i stallet.

Här är mina sista bilder på honom

Besiktningen på kliniken


På torsdagskvällen då vi hade vårt sista snack!


Gulliver och Varre sista helgen.

Jag är säker på att han kommer få det kanon i Finlad, men han är saknad hos oss. Nu börjar Anna och Elins resa att finna den rätta hästen, jag önskar dom all lycka till och jag kommer följa den med spänning!

Ett monster..

bor i mig och i går visade det sitt ansikte..

Hur är det möjligt att bli personlighetsförändrad bara för att man har PMS? Gårdagen var hämsk, värre än på länge! Frustrerad och arg på allt och alla, irriterad för minsta lilla att man nästan känner nästan för att mörda!!
Till slut orkar jag inte ens med mig själv!



Men i dag lyser solen i mitt sinne igen ;)

Vårruset!

Den 29/5 ska jag och Maddis och jag vara med på Vårruset :) Det blir ett utmärkt mål med träningen, och ett sätt för mig att göra något tillsammans med min dotter det händer alldeles för sällan. Man springer/går 5 km och sen får man picknick efteråt, kan ju bli hur mysigt som helst om vädret tillåter :s
Mitt mål är att ta mig runt, om jag orkar springa så är det bara en bonus. Att gå 5km är en baggis det gör jag varje helg och mer där till :)

Här är rundan!

:p


Hur går det då?

Jodå det har stått still på vågen vilket jag är super nöjd med, ni vet det är den där veckan i månaden som jag brukar gå upp två kilo. Så att vågen håller sig på plats är underbart, då kanske man kan gå ner lite till nästa gång jag väger mig :s

Det går jättebra med maten och det känns fortfarande lätt att vara lite nyttigare,  och att låta bli gris och ko är inga problem än så länge. Det blev en tårtbit hos Annica i söndags när jag var där och fikade, hon har ju fyllt år. Men den hade jag gjort mig förtjänt av efter tvåtimmars rundan med hundarna tidigare under dagen.

Det som är jobbigt är att min förkylning hänger kvar och jag hostar fortfarande som en tok då jag ska sova. Så jag får nöja mig med promenader tills det ger med sig.
Lite trist var det också att jag inte vågade mig ut med transporten i går kväll, så Zandra och Flisan fick hoppa över Per-träningen :( men vi får hoppas väglaget är bättre nästa gång...

Tog några bilder..

i stallet på finaste Flisan, men jag lyckas sällan få en bra bild på henne...

På den här ser hon jätte spinkig ut med stort huvud :p men hon är sååååå söt!!



och så en till...


och en till..

Zandra och Flisan på väg ut på en tur :)

Gör ett försök..

Att kyrera mig med en kopp te med ingefära, citron och honung. Och sen lite hostmedecin och Echinagard. Om man tror riktigt hårt kanske det funkar :)

Det är roligt nästan jämt!

Jahupp! Då var det dags för nästa förkylning...kan det vara nr 5 i ordningen? Jag har tappat räkningen.
Jag som kände mig på topp! Nu svider det i halsen och jag hostar som en tok så jag inte kan sova.

Men jag tänker inte vika ner mig! :) Ekman kom hem med Echinagard till mig i går kväll så det häller jag i mig nu. Vi får hoppas det hjälper :s


Ekman kämpar..

för min skull :D Det är väl kärlek va? Han lagar mat till mig då jag inte hinner själv, det blir inte alltid det mest kalorisnåla men han försöker och det är det som räknas. Han tänker på att jag ska få i mig protein utan kött. Det gör det hela mycket roligare och lättare för mig. Men han drog gränsen då jag frågade om han ville köra ett Core-pass med mig. Men jag körde ett halvtimmespass själv :)  När man tränar core jobbar man mage och rygg "korsetten" väldigt välbehövligt!

:P

Energitjuvar! :S

Känner mig pigg, glad och positiv just nu och det är härligt! :D Men runt omkring finns alltid dessa energitjuvar som liksom drar ner en med sin negativa energi. Men jag ska inte låta mig själv falla i i gropen!

:D :D :D :D

Ha en skön dag!

Bästa mellis


För att klara mina dagar utan att stoppa massa onyttigt skräp i munnen så har jag alltid frukt och nötter tillhands. Det finns jättegoda nötblandningar att köpa som är osaltade, det brukar även vara lite pumpakärnor och frön i. Både nyttigt och gott i lagom mängd, och alltid bättre än en kaka eller chokladbit. Jag ser till att äta oftare nu än förut men mindre.
:D


Kaffe och plankan!

I går blev den en fika i stallet med Anna, Elin och Zandra. Jättemysigt att bara sitta och prata en stund :)
Saker och ting har ju en tendens att bli lite flamsigt då vi umgås och det slutade med att vi gjorde "plankan" i sadelkammaren. Anna har ont i sin rygg och jag skulle visa hur hon kan träna upp de inre musklerna. Situps är bra för de yttre. Ett gott skratt och en hämsk bild på mig blev resultatet, en bild som säkerligen kommer upp på Annas blogg. Elin fick oss att inse att livet blir så mycket roligare och lättare om man tänker positivt på allt som kan kännas lite motigt, och hon har så rätt. Det ska bli min nya livsfilosofi :D

I morse fick jag hjälp av Zandra i stallet med fodring utsläpp och att fixa till Flisan så det gick jätte snabb. Körde henne till tåget på väg till jobbet sen.

Jag har verkligen haft en toppen helg och hunnit med massor!

<3

Full av energi!

Vaknade halv nio i morse och kunde inte somna om, kom till slut på att jag faktiskt var pigg! Det var länge sedan jag kände mig pigg då jag vaknade på morgonen. Med en härlig känsla full av energi gick jag upp och gjorde frukost till mig och Jack som också var vaken.

När Thommy väl kom upp gick vi ut med hundarna. Vi var ute i två och en halv timme, vi gick först upp i vår skog och rundade krossen och svängde ner mot Kocktorp och gick över Waxholmsvägen  till slingan, där tog vi höger och gick ser mot Sandviken. Sen tog vi klätterbacken upp på slingan igen och fortsatte den till gården. I allèn höll vi på att blåsa bort, det var riktigt kallt om kinderna.

Väl hemma slet jag ner julgardinerna som aldrig kom ner förra helgen, och sen upp med nya. Det blev även en lunch bestående av lite överbliven pestopasta och broccoli.

Nu har jag och Zandra just kommit hem från stallet. Zandra red Flisan till klätterbacken och tillbaka, svårt att hitta vettiga ridvägar nu när det är så hårt i backen. Volten var inte kul i går. Själv mockade jag och fixade allt till Flisan, städade fikarummet och sadelkammaren. Gjorde rent i spolspiltan och tömmde avloppsbrunnen från skit. Sen tog jag ner julpyntet runt boxarna. Fick massor gjort för jag var helt ensam, saknade Annas sällskap!

Nu håller Ekman på med middagen och jag får lax med cremefresh och pestosås i ugnen, mums! De andra får pannbiff eftersom ingen är särskilt förtjust i fisk.

I kväll blir det soffhäng med familjen, ja det såklart...efter hästarna fått sin kvällsmat :)

Nu ska jag ta en sväng med snabeldraken, för vi har en hund som fäller helt galet mycket!!

Trevlig kväll!

Sakta mot målet!

Den lilla förändring jag gjort i mina matvanor ger resutat. Denna vecka - 0,8 kg inte mycket men tillräckligt för att sporra mig. Jag väger mig en gång i veckan varken mer eller mindre. Det jag gör är att minska portionerna, ökar mängden grönsaker på tallriken, inget godis kakor glass mm i veckorna och med måtta på helgen. Och så klart försöker jag röra på mig på något sätt varje dag.
Ekman lagar ju oftast manten hemma och jag försöker få honom att tänka viktväktarmat, och det funkar ganska bra.

Sen det nya året började har jag också slutat äta ko och gris, håller mig till fisk och kyckling och ofta helt vegetariskt. Känns superskönt i kroppen och för samvetet. Jag var vegetarian under några månader i mitt liv för några år sedan och det funkade utmärkt. Men det blev jobbigt att inte familjen var med på det, så vi får se hur länge det går denna gång. Just nu är det plättlätt!


Tidig morgon i stallet

Är uppe före tuppen på mornarna redan kvart i fem. Och den här veckan är min morgonvecka i stallet, fodring och utsläpp mån, tis, tors och söndag. De andra dagarna har jag alltså intaget istället. Men jag tycker det funkar bra, vi är visserligen bara inne på vår andra vecka med nya schemat Anna och jag. Men än så länge känns det helt ok och vi går ju mot ljusare tider nu. Så det blir bara lättare och snart behöver man inte stressa hem för att hästarna ska få komma in och få lunch i skaplig tid. För bara det blir ljusare och lite grönt i hagen kan dom gott vara ute lite längre.

Jag hoppas Anna och jag orkar köra på så här, för det är skönt med bara tre hästar att ta in och ut. Fyra då både Didden och Flisan är hemma.


Det här är vad jag kallar tupp!!

Tungjoggat!

Försökte mig på att jogga lite i går kväll när jag tog rundan med hundarna, men uj så tungt det kändes! Har ju inte joggat ett steg på säkert tre veckor för den jädrans förkylningen jag dagit på så länge. Det fick bli en promenad i raskt tempo istället och det funkade utmärkt!

Försöker komma igång så smått igen, får ta det i lagom takt. Vore nog lättare i dubbel bemärkelse för kroppen om jag gick ner några kilo. Jag jobbar faktiskt på det också, mitt slutmål är att gå ner tolv kilo men jag är nöjd för varje kilo jag tappar. Det är ju hur det känns i kroppen som räknas.

Och just nu känns det lätt att vara lite sundare, vi får se hur länge det håller i sig denna gång ;)



Gamla tanter...

ska inte köra bil, det blev jag övertygad om i går kväll när vi körde hem från träningen. När man åker från Sjöbergs stall är vägen så smal på vissa ställen att man inte kan mötas. Jag såg bilen komma från långt håll och saktade nerl eftersom jag förväntade mig att den andra bilen skulle stanna till längre fram där det var möjligt att mötas så jag kunde köra förbi. Men nej...bilen fortsatte mot mig i samma fart och tillslut rammade den min sidospegel och hamnade typ fem cm utanför min bil och halvägs i diket.

Och inte nog med det jag hör hur människan varvar motorn och försöker komma förbi mig trotts att det inte går! Jag vevar ner fönstret och skriker åt tanten som måste vara minst 80 år att sluta! - Det går inte att komma förbi!! Vad fan håller du på med?? Svaret blev - ja vad gör jag?? - Ser du inte att jag kommer med hästsläp?! - Nej jag såg dig inte!!

Hur kan man inte se att man får möte när det är mörkt ute och man har lyse på bilen?? Jag sa åt henne att backa men det sa hon att hon inte kunde. Då fick jag ta fram min bestämdaste röst och säga åt henne att hon MÅSTE backa, och tillslut lyckades jag lotsa henne genom fönstret och hon backade undan. När hon frågade mig om jag fällt in min spegel höll jag på att bryta ihop i asgarv, men jag svarade att nej det behövde jag inte för det hade ju hon redan fixat!

Det hela slutade väl och ingen blev skadad och inte en skråma på bilen, men lite läskigt att så förvirrade gamlingar är ute och kör i trafiken..

Markarbetesträning på Sjöberg 9/1-2012

I går körde jag Zandra och Flisan till markarbetesträningen på Sjöberg. Den första träningen efter juluppehållet.
Focus på kotroll och balans som vanligt, med mycket övningar som att flytta hästen för ytterhjälperna. Flisan var inte lika övertänd som hon brukar och det märks att galoppen kommer mer och mer. Kul att hon visade en lugnare sida på träningen. Det blev inte mycket filmat för det var så kallt om fingrarna, men det blev ett par på slutet i alla fall.

Övningen får tala för sig själv



Per var väldigt nöjd med framstegen sen sist, det lönar sig när Zandra nöter i ridhuset på skolan. Bättre att vara hemma och rida hästen än att vara i Norge sa han skämtsamt.


Här pustar dom ut mellan övningarna.

Vår hemresa blev en helt bisarr upplevelse, men den tar jag i nästa inlägg då jag har mer tid ;)

Med andra ord..

I går åkte Thommy och jag  till Berga och lämnade Didden och hämtade hem Flisan. Jag fick låna Annas transport eftersom ett gångjärn gått av på luckan på Zandras. Och det var jätteskönt att köra med Annas transport, så mycket stadigare det kändes och jag kunde för en gång skull slappna av vid ratten. Hatar ju att köra häst vintertid. Det hela gick smidigt och vi var tillbaka redan vid tretiden.

På kvällen provade vi vårat nya spel som familjen fick i Julklapp av Julia "Med andra ord" heter det. Och det var jätteroligt, jag spelade med Maddis, Thommy och Jack. Ett spel jag verkligen kan rekomedera där man får skratta mycket!




Ett bra avslut på en skön söndag!

Soffhäng hos mamma

Släppte ut hästarna och fixade till Didden i morse, det går otroligt snabbt när man bara har tre hästar att släppa ut och en häst att mocka och fixa mat till. Åt frukost men mina gubbar när jag kom hem, sen tog Thommy och jag en tvåtimmars runda med hundarna. Otroligt skönt väder med sol och minusgrader.

Ägnade sen eftermiddagen och kvällen hos min mamma, det blev både lunch och middag hos henne. Jag kände mig som en bortskämd soffpotatis, mamma är en mästare på att passa upp på folk. Det är knappt man hinner ta undan talriken från bordet själv.

I morgon ska jag lämna Didden hos Zandra på Berga och hämta hem Flisan. Så det blir ett par timmar i bilen..

Ledig fredag

Nu är Julen utslängd och det känns skönt. Jag tror alla granens barr ramlade av innan den kom ut genom dörren, torr som fnöske stackarn. I morgon ska Julgardinerna ner sen är det klart, då är det bara att invänta våren :) eller kanske inte..det är väl nu snön och vargavintern kommer, nu när det är försent och man lika gärna kan vara utan.

I dag var jag med när Gulliver skulle provridas av en familj från Finland.Vi åkte till ridhuset på Nibble för vår volt är kass just nu. Gulliver och Elin glänste när hon visade honom, och flickan som provred log från öra till öra. En urgullig familj med egen gård och uppfödning. Dom hade kollat på några ponnysar innan men fastnade för Gulliver såklart. Nu får vi hålla tummarna för att allt går som det ska. Jag var inte mycket till stöd som började böla ett par gånger då jag insåg att vår lille prins kanske flyttar. Otroligt att man kan få så starka känslor för en ponny som inte ens är ens egen. Men jag har känt honom i nästan sex år och han är en sån karaktär och underbart snäll att ha och göra med. Efteråt tog Anna, Elin och jag en välbehövlig fika i stallet!

Nu är det fredagsmys i soffan med Thommy och Jack, vi kollar på "Mission impossible 3" eller..jag tittar lite medans jag bloggar ;) Snart dags att hoppa ner i lopplådan för i morgonbitti är det utsläpp av pållarna som gäller. Nattis!

Bloggar från mobilen!

Har ju skickat många mms till bloggen, men nu är jag inne som vanligt fast från mobilen isf datorn. I går tog Zandra med sig Flisan och åkte till Berga, hon har stalltjänst och tänkte trimma Flisan i ridhuset över helgen. Själv har jag lilla Didden hemma att ta hand om. Ska städa bort Julen i helgen vilket ska bli skönt. Annars händer nog inget speciellt. Jo förresten, det komer en finsk familj och kikar på Gulliver på fredag, då tänkte jag vara med. Han är ju fortfarande tillsalu lillprinsen!

Saknar..

min almanacka! Har inte införskaffat en ny ännu. 2011 hade jag stallboken, den var riktigt bra med mycket plats att skriva på varje dag. Jag ska nog köpa en sån i år också. Den förra fick jag gratis på Täby stall och foder när jag handlade där. Priset ligger runt 159 kr så det är överkomligt.


STALLBOKEN Classic 2012 SYD


Min Chihuahua

Eftersom jag varit väldigt förkyld med huvudvärk mm har det blivit en hel del soffliggande framför tvn i helgen. Och jag har inte behövt känna mig ensam. Hundarna brukar inte få vara i soffan men jag gjorde ett undantag och bjöd upp Chezzie. Lyckligt rullade hon ihop sig ovanpå täcket på min mage, där lång hon sen och sov säkert ett par timmar. Otroligt vad en så stor hund kan rulla ihop sig och göra sig liten. För ett par timmar fick hon vara min lilla Chihuahua..




Nya schemat!

Ja så här ser det ut för Anna och mig framöver med in och uttag av hästarna, önska oss lycka till det kan behövas ;)

Ut och intag från v1 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varre, Flisan, Gulliver och Didden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

måndag

 

 

tisdag

 

 

onsdag

 

 

torsdag

 

 

fredag

 

 

lördag

 

 

söndag

 

 

V.

 

 

V.

 

 

V.

 

 

V.

 

 

 

Ut

 

 

Vonne

 

 

Anna

 

 

Anna

 

 

Vonne

 

 

Anna

 

 

Vonne

 

 

Anna

 

 

1

 

 

3

 

 

5

 

 

7

 

 

 

In

 

 

Anna

 

 

Vonne

 

 

Vonne

 

 

Anna

 

 

Vonne

 

 

Anna

 

 

Vonne

 

 

9

 

 

11

 

 

13

 

 

15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ut

 

 

Vonne

 

 

Vonne

 

 

Anna

 

 

Vonne

 

 

Anna

 

 

Anna

 

 

Vonne

 

 

2

 

 

4

 

 

6

 

 

8

 

 

 

In

 

 

Anna/Elin

 

 

Anna

 

 

Vonne

 

 

Anna/Elin

 

 

Vonne

 

 

Vonne

 

 

Anna

 

 

10

 

 

12

 

 

14

 

 

16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nytt år..

nya möjligheter, nystart, nyårslöften...mm..mm.. ja varför inte? Det kan väl vara skönt att få känna nystart om det är vad man behöver, jag behöver det sannerligen! Nyårslöfte då? Jag brukar alltid ha någon slags plan för det nya året, men bara i mitt eget huvud. Jag lovar mig själv liksom. Jag tror det är lättare att inte säga det högt i fall det inte alls blir som man tänkt. Det är inte så att jag planerar året..haha, men vissa saker jag ska göra eller ändra på. Ibland funkar det ibland inte.

Jag hoppas i alla fall att 2012 blir ett bättre år för mig, 2011 har varit ett riktigt skitår på många sätt och en del bra. Om man går in i det med rätt inställning kanske det blir bättre?

Hoppas ni får ett bra år 2012!

RSS 2.0