Mycket tjat..

om våran flytt nu..

Men ni vet säkert hur det är när man längtar och ser fram mot något. Jag blir liksom uppfylld av det och kan inte tänka på annat. Det ska bli så himla kul!! Och i morgon får vi nycklarna :))

Men jag gör andra saker också. Den här veckan har jag tex intaget av hästarna för Zandra jobbar stängning. Zandra rider och fixar allt innan jobbet, sen tar jag in. Och igår kom Hasse-hovis och skodde hästarna, som har gått barfota hela sommaren. Inte mycket att spika i men Hasse lyckades iaf få på dem skor. Flisan var sitt bästa jag och sa inte pip, så skönt när hon visar sin finaste sida. Och Didden var som vanligt en a-ponny som Hasse sa. Vi är väldigt glada och tacksamma att Hasse vill fortsätta sko åt oss när vi flyttar till Sjöberg.

I går kväll var jag och Julia och Zumba, Julia har också fastnat i Zumba-träsket. Men det är ju verkligen så, man fastnar om man gillar dans att röra sig till musik. Och Zstudion är dom bästa! Att få röra på sig på det sättet är ju fantastiskt! Att älska att åka och träna.

I kväll blir det föräldrarmöte i Solskifteskolan, Jacks nya skola! Men det är en helt annan historia :)


Nu är det nära..

..väldigt nära, nedräkningen har börjat!


Ordning i kaoset

Försöker skapa ordning i vårt kaos här hemma. Stuvar om och staplar lådor efter väggar, och jag tror jag lyckats rätt bra! :)

I dag har jag varit ute och flängt en del. Zandra och jag övningskörde Robin till Arlanda, dax för honom att åka till Norge och fortsätta plugga. När vi ändå var i krokarna svängde vi in på Hööks. De hade 50% på en hel del grejor, och Zandra köpte sig ett par superfina ridbyxor hon aldrig haft råd med annars.
Direkt vidare till Sjöberg och DC som Zandra skulle rida. Hon skuttade lite över ett hinder, det gick ju bra!

Hem en sväng för lunch och sen vidare till stallet. I dag hämtade vi hem hästarna från betet. Vi hade förberett boxarna under lördagen, så det var bara och knalla ut och hämta dem. Lite otäckt var det då det var en skogsbrand precis bakom Ängsholmen, brandkåren kom i full fart. Och dom verkat fått elden under kontroll väldigt snabbt. När vi så kom till stallet med pållarna blev det stortvätt med rotborste. Klippning av manar och allmän putsning. Flisan verkar vara skapt för att gå på bete, inte ett sår inga stora bett ingen skymt av mugg. Bara lite vildvuxen och smutsig :)
Härligt att få pyssla med dem igen!

Lördagen kom och gick.. Vi körde över de mesta grejorna till Sjöberg, så blir det nästan bara hästarna på lördag då vi flyttar. En hel del tog vi hem, det är helt sjukt vad vi samlat på oss! Och vi som rensade och packade i början på sommaren. Vi avslutade lördagen med en grillkväll.

Nu är det det söndagskväll och dags att hoppa i lopplådan! Natti natti


Samma samma..

Packar, städar, slänger, äter, jobbar, sover och Zumbar. Ungefär så ser det ut för mig just nu, även om ordningen kanske ser lite olika ut. Ett lass till på väg till tippen i dag, och nu är det nära.. Vi lever i kaos här hemma och jag vet inte hur vi ska hinna flytta hästarna också!! Dom MÅSTE flytta på lördag, på söndag kommer ju Mickans hästar. Hej och det här blir spännande!! :))


Hemma igen!

Efter en solig vecka på Rhodos är dom nu hemma igen, mina fina tjejer!


Längtar..

..och vi kan inte låta bli att promenera bort och titta på vårt nya hem :-)


Smygkikade lite runt huset där vi ska bo sen..

..ett parminuter från huset finns en liten oas..
Två fyrbenta i familjen är överlyckliga.

detta känns lite för bra för att vara sant..

Lejd kock i dag

Efter allt stök och bök i dag, tyckte jag att jag förtjänat att leja bort matlagningen. Kocken heter Donald :-) God vegetarisk mat kan han laga minsann, ungarna var också nöjda. Snart är det dax att åka till stallet!

I min djupdykning i garderoben i dag hittade jag en fin kreation!

Ni måste hålla med om att den klär mig?!


Ensamfrukost!

Ekman åkte tidigt i morse till banan, ungarna sover och jag får en stund för mig själv. Uppskattar egentid ibland, även om jag är pingvin och älskar att ha sällskap.

Ska få mycket gjort i dag, börjar med en långrunda med hundarna, och i kväll ska jag fodra på Sjöberg. Där i mellan blir det stök här hemma!

Ha en härlig lördag!


Nöjd!

Kollat hästarna- check
Promenerat och badat hundar- check
Lagat och ätit mat- check
Diskat- check
Klippt gräset- check

Nu får det vara bra för idag, nu blir det en dusch och sen fredagsmys med Julia och Jack.


Äntligen helg..

..och häcken full.

Men jag klagar inte. Ekman spelar sm hela helgen och kommer inte vara till någon nytta hemma. Gräset måste klippas, hästarna kollas, hundarna aktiveras och mat ska lagas i någon form.

Mitt mål denna helg är att rensa i de två sista garderoberna, och det blir ingen lek. Helt otroligt vad vi samlar på oss överallt, man märker det nu när allt ska packas.

Lite sovmorgon och soffmys ska jag också ägna mig åt :-)

Trevlig helg!


Hälsade på våra ❤

Efter jobbet igår tog Thommy, hundarna och jag en sväng ut till Ängsholmen. Vi tittade till hästarna, dom verkar trivas :-)
Vi har aldrig haft dem på bete så här länge förut. Så det känns lite konstigt, lite som man lämnat dem vind för våg. Men så är det ju inte, de har ju daglig tillsyn. Dom är sex kvar där ute och våra går hem när Zandra kommer hem från Rhodos. Vi ska snygga till dem innan vi flyttar, och det behövs kan jag säga :-)
Konstigt nog är dom ganska tjocka båda två, jag menar med tanke på hur torrt det varit i sommar. Båda behöver banta! Och lite motion och arbete gör nog susen, men det kommer ta tid eftersom de vilat så länge.

Nu sitter jag på jobbet sen halv sex, körde ju Zandra och Robin till Arlanda. Önskade så att jag också skulle flyga iväg. Men det blir nog min tur någongång.

Nu arbeta!





Huvudvärk heeela dagen!

Vaknade med huvudvärk i morse och har det fortfarande. Och jag vet varför! Jag hoppade över kaffet i går kväll, och då får jag huvudvärk som ett brev på posten, varje gång!! Kanske dax för avgiftning?

I kväll blir det ett Zumbapass, annars vet jag inte. Kanske åker några grejor ner i en kartong :-) Thommy och Robin ska åka till tippen och tömma släpet ännu en gång.

Nu åter till arbete i exakt 40 min :-) sen hemgång!


Söndagspyssel..

I dag har vi fyllt transporten igen, mera skräp. Jag har upptäckt att ju mer skit jag gör av med ju bättre mår jag :-) En härlig känsla!

Men jag började med att åka med Zandra till Sjöberg i morse halv sju, hon hade utsläpp. Vi var hemma igen vid niotiden, och jag kröp ner i sängen igen. Vart för lite sömn eftersom vi inte kom i säng förrän vid ett i natt. Och som jag sov!! Vaknade helt groggy halv tolv.

Nu ska jag gå och byta om och åka och köra ett Zumbapass! :-)


Hopplösa jag..

När jag måste gå upp på morgonen, känns det som jag kan sova hur länge som helst. Och i morse när jag fick sova är det precis omöjligt!! Så jag gick upp och höll Zandra sällskap vid frukosten, hon skulle iväg och jobba.

Det slutade med att Zandra fick övningsköra till sin buss i Åkersberga. Det har verkligen lossnat med körningen för henne, och jag är avslappnad bredvid.

Välbehållen hemma igen gick jag en skogsrunda med hundarna, mysigt!
Och nu sitter jag och tar en kopp kaffe.

I kväll ska vi på middag tillsammans med barnen hos mitt ex. Vi har inte varit hos dem sen dom flyttade till Fagersjö.

Ha en trevlig lördag!

Morgonens övningskörning!


Äntligen fredag!

Skönt med fredag igen, har varit så grymt trött den här veckan. Har så svårt att komma i säng på kvällarna. Och tv i sovrummet är rena döden för sömnen, jag fastnar alltid i något när jag egentligen borde sova.

I går regnade Zumban bort och jag passade på att ta det lugnt. Var nere med en del av Jacks leksaker till Mari och Anders, Dom ville ha alltihop och ger Jack en peng för grejorna, toppen!
Var förbi stallet en snabbvisit för att hämta lite saker, där var det folktomt. Vinkade bara till Sandra.J på långt håll.
Våra boxar var nu målade och fina, hoppas inte våra pållar grisar ner allt för mycket innan vi flyttar.

Lyckades i alla fall att komma i säng i går kväll, så jag tror jag sov vid tiotiden. Men nu är det fredag och i morgon är det sovmorgon!! :-)

Ha en skön helg!


Hemtrevligt

Så här har vi det just nu :-) Längtar så sjukt mycket efter dagen med stort D. Jobbigt att gå och vänta på något.. Otålig som jag är! Men det kommer bli toppen :-)


Semesterfeeling

Huset var tomt när vi kom hem från jobbet i dag, ja hundarna var ju hemma förstårs. Jack var hos kusinerna och bada. Så jag tog gubben och hundarna med till Ängsholmen en stund. Pussade på hästarna, badade hundarna och mina fötter, och vi bara njöt på Klippan en stund. Så skönt att ta till vara de fina eftermiddagarna och kvällarna, man tror nästan man har lite semester..

Tråkigt var bara att vi hittade massa skräp som någon lämnat kvar efter sig! Jag förstår inte hur man tänker..grr..

Men en härlig stund hade vi i alla fall. Och så hade jag tagit några sköna bilder, som inte blogg.se tycker att jag ska lägga upp.. Blir så trött..


Vad händer?

Inte är det mycket inte. I lördagskväll hade vi lite mysig grillmiddag, innan Zandra och Robin styrde mot landet för lite semester. På söndagen skrotade mest omkring hemma och plockade lite. Körde ett Zumbapass på kvällen, kul som vanligt!

Jobbmåndag och Zumba även då. I kväll är det vila, jag tänkte bara gå ut till hästarna en sväng och se hur dem mår. Didden och Flisan har kliat av sig mycket av svansarna, och sist smörjde jag in dem med Aloevera gel, det gillade dom :-)

Här är en bild från gårdagens Zumba! Bilden är lånad från Zstudion.


Årets varmaste dag..

..kom och gick utan bad.

Vi ägnade dagen till packning och rensning, med lunch och fika ute på baksidan. Vi fick mycket gjort! Jag plockade ihop ett par kassar med leksaker till Marie och Anders. Dom ville gärna ha till sina barnbarn. Dom har ju två små killar så det passar ju bra. Jag rensade bland mina kläder, packade lite i köket. Och Thommy monterade ner vitrinskåpet i vardagsrummet. Nu händer det grejor!

I morse tog jag en runda med hundarna innan frukost, och dom fick bada lite. Galet varmt redan då. Vi får se vad vi hittar på i dag!


En arbetsvecka avklarad..

..och jag är precis lika fredagstrött som jag brukar vara. Tog en långrunda med hundarna efter jobbet, vilket väder! Tyvärr var det fullt med både ungar och hundar vid krossen, och jag hade ingen lust att gå ner och trängas. Så hundarna blev utan dopp i värmen. Alldeles för många som hittat till våran lilla oas.

Packade några lådor och försökte göra lite ordning i kaoset här hemma. Jag trivs verkligen inte när det är rörigt! Men det är bara att bita ihop, längtar efter flytten :-)

Kollade på en film med Jennifer Aniston, "Ryktet går" hette den, hon är en av mina favorit skådisar. Den var riktigt bra!

Nu lägger jag ner verksamheten för i dag. God natt!


Minnen..

På Zumban i kväll träffade jag min barndomsvän Annica, jättekul att hon ville komma och skaka rumpa med oss. Både hon och Marie bor på Rydboholm så de åkte tillsammans. Annica och jag har följt varandra genom livet i omgångar. Vi lekte som barn och vi har varit kollegor och grannar. Det innebär galet många gemensamma minnen. Och här är ett från 70-talet på Rydboholm :-)

https://cdn2.cdnme.se/1117812/6-3/pic_51fab5f19606ee5b5e087cfa.jpg">https://cdn1.cdnme.se/1117812/6-3/pic_51fab5f19606ee5b5e087cfa.jpg" class="image">


RSS 2.0