Solsken och utomhusaktiviteter!

Madde och Jimmy stannade hela lördagen också. Vi tog en runda med hundarna på 7km, bara Jack som bangade. Vi fikade i solen, och sen fick vi den lysande ide'n att köra cirkelträning i trädgården. Vi gjorde fem olika stationer, och körde 40sek på varje gånger fyra varv. 
Det var knäböj, dips/armhävningar, omvänd rodd, step-up och sit-ups med cykling. Riktigt jobbigt!

På kvällen grillade vi, premiär för i år! Jag åt grillad majs, paprika och tomat, och proteinet bestod av en bönchilli. Kött och korv till dem som ville ha det.
Efter det körde jag Madde och Jimmy till tunnelbanan. 

I dag söndag har jag haft PT-träning på Sats. Kände mig slut i kroppen i dag, så vi gick mest igenom lite övningar och pratade om hur det gått hittills och hur jag ska gå vidare. Det blev ett lätt men givande pass.

Har pysslat hemma på tomten och fikat i solen, planterat lite blommor i krukor.
En lugn och skön söndag!



Oväntat besök!

Stod på Ica och fredagshandlade som bäst när jag fick ett sms av Maddis. Hon och Jimmy skulle komma över om vi hade tid med dem. Såklart hade vi det! 
Det blev en mysig middag och trevlig kväll, nu ligger dem och sover och jag ska åka och Zumba. Sen blir det en härlig långrunda i solen med hela gänget! :))

Ha en skön lördag!


Veckan så här långt

Började med styrketräning på måndagen, och på tisdagen blev det en timme Shape som vanligt. Det blev lite tufft med Shape dagen efter ett hårt pass med styrketräning. Jag överlevde men det var knappt. På onsdagen körde jag Zumba Step, nytt och jättekul! Inge bra för för mitt knä dock. I dag (torsdag) tänkte jag först åka och Zumba, men jag bestämde mig för att stanna hemma och ta det lugnt. Måste vila lite också men får sån beslutsångest så fort jag inte ska träna. Tog en långpromenad med Thommy och hundarna i solen.

På söndag är det dax att träna med PT igen, så roligt! Får se vad han hittar på :)

På't igen!

Det blev mycket stall på söndagen, både morgon och eftermiddag. Zandra jobbar av lite på stallhyran och hade både ut och intag i stallet, Jag hjälpte till. Jack var hos en kompis hela dagen, och Julia med. Tog vila från gymmet den här helgen eftersom kroppen värker och även knät.

I dag har jag i alla fall styrketränat efter jobbet. Jag körde hårt och det kändes bra :) I morgon blir det Shape igen! :))

Det börjar ge resultat med träningen, kan dra av mig arbetsbyxorna utan att knäppa upp, dom som varit lite trånga i midjan :)) jag får ner mina extremt stora vader i ett par höga gummistövlar :)) Det syns i ansiktet :)) Det känns på armar och ben, och jag har fått mina första komplimanger :)) Och av allt detta blir jag ännu mer taggad att fortsätta!! 

I natt kommer min Ekman hem från London ❤️ :)) Längtar!



Lördag!

I morse åkte Ekman alltså till London, hoppas han får riktigt trevligt! :)

Själv började jag dagen med Zumba och Zandra hängde på. När vi kom hem tog vi en härlig runda med hundarna.
Vi aktiverade dem genom att hoppa upp och ner från stenar, och över stockar och grenar. Dem tycker det är jättekul! Och oj vad trötta dem blir.

Jag följde med till stallet på eftermiddagen och mockade åt hästarna när Zandra red. Pysslade om lilla Didd och var ute med henne i solen.

Hon är fortfarande inte bra, hon går som en kråka. Nu håller vi på med sjukgymnastik och stresching, vi ser en liten förbättring. Nästa steg är remiss till Ulltuna och ta nya prover. Naprapaten kommer ut igen den 31/3 och behandlar henne, vi får se vad han säger också.

Hann även med en sväng och mysa med Felicias lilla prins. Han är helt underbar!!
Han är mer vaken nu och tittar en hel del. Stark i nacken har han blivit också och håller upp huvudet.

Spelade gitar hero med sonen och Julia efter middagen, och nu är det soffläge :)

Sååå trött!



Trött fredag..

Är svintrött i dag, kommer bli en lååång dag på jobbet med lite att göra.  
I går tog jag en vilodag och låg på soffan framför tvn hela kvällen, skönt! Ändå är jag så trött idag..

I morgonbitti åker Ekman till London med Lasse och Jonathan. En 50 års present han fick. Han kommer hem på måndag igen. Dem ska kolla på fotboll och dricka en massa öl kan jag gissa.
Själv ska jag vara hemma med Jack, Zandra och hundarna. Tänkte hänga med lite till stallet och pussa på hästarna. Lite träning blir det nog, och så får vi se vad sonen vill hitta på.

Trevlig helg! :))



Kul premiär!!

Styrketräningspass efter jobbet med Ekman. Körde så hårt att jag mådde lite illa.. nu vet jag hur det känns :)


Mat och en stunds häng med familjen, innan det var dax att ge sig ut i snöovädret igen. I går kväll var det nämligen premiär på Zumba Step! Det var sååå roligt och svettigt!! Det kommer jag absolut fortsätta med. Det är helt enkelt Zumba med en Stepbräda. Lite läskigt i börjar innan man vågade lite på att man satte fötterna rätt, men efter en stund gick det riktigt bra :)

I dag är träningsvärken från helvetet tillbaka.. Kanske har jag förtjänat en kväll i soffan? Vi får se :)

Ny energi!!

Har precis kommit hem från Sats där jag körde Shape. Kände mig lite låg och trött när jag åkte dit, men har bestämt att INTE ställa in just såna dagar det känns tungt. För det är då det behövs som mest. Och jag är så glad att jag tog mig iväg! För något har hänt med min kropp och idag kände jag det tydligt, det blev som en aha-upplevelse! Jag har blivit starkare, det kändes tydligt i magövningarna. Vissa övningar är fortfarande jättejobbiga och det är inte alla jag fixar. Men att få känna en förändring var helt fantastisk!

Kände mig lyrisk efter passet och full av energi!! Lycka när allt slit lönar sig :))

Ny vecka nya tag!

Måndagens träning fick bli en timme Zumba. Mitt knä spökar fortfarande och jag har lite svårt att gör vissa saker. Irriterande att det ska stoppa mig nu.
I kväll blir det Shape, då ska hela kroppen få en genomkörare. I morgon onsdag och då blir det styrketräning först, och sen blir det Zumba stepp på kvällen. Premiär för Zumba stepp!! 
Crosstrainern och löpbandet får jag tyvärr ta det lugnt med, det funkar inte med knät..

Resten av veckan har jag inte planerat än, men minst ett styrketräningspass till blir det och sen får jag se.


Söndag

Sovmorgon, och vaknade av solsken :)) Thommy och jag tog en långrunda med hundarna efter frukosten. Vi gick bort till Hägernässtrand och tittade hur det såg ut på nära håll. Så himla fint var det!! 
Många hade balkongerna bara några meter från den här otroliga stranden! Vilken utsikt!!
Mitt i bilden långt där borta ser man Ullnatoppen där vi bor.

Vi gick så fina vägar idag, är inte alls bekant med hur det ser ut i Hägernäs omgivningar. Och jag blev glatt överraskad!





På eftermiddagen åkte Thommy och jag till Sats och tränade. Läxläsning med sonen, middagsbestyr och kvällsfodring i stallet. Nu sängen!! 💤💤

Jädrans krämpor!!

Har haft lite känningar i mitt knä några dagar. Har ju ett knä som krånglar ibland. Men i går kväll började det värka som tusan!! Fick ta smärtstillande och tejpa knät med linnementplåster, sov med plåster på. Och i morse var det bättre :) Kunde åka och Zumba som vanligt, sen gick vi en 5km runda med hundarna.

Har lite ont igen nu, så det blir inget Sats i dag! Åker dit i morgon och styrketränar lite, hoppas det kommer funka med knät..



Zumbatorsdag och vilofredag!

I går var det dax för Zumba igen, Zandra hängde med :) Hoppade över att styrketräna innan, har ont i musklerna :) Tror dem behöver lite vila... Så idag blir det vilofredag!

Är lite extra trött i dag för jag satt uppe och glodde på tv i går kväll. Ville se det nya programmet " Berg och Meltzer i Amerika" och jag är glad att jag gjorde det. Herrjävlar vad roligt det var! Zandra och jag skrattade så tårarna rann. Det kan jag rekommendera!

I kväll blir det fredagsmys framför tvn, Let's Dance på tvn och jag sitter klistrad. :))

Trevlig helg!

Nytt sätt att umgås

I dag åkte Thommy och jag till Sats efter jobbet. Jag tycker det är så roligt när vi åker dit tillsammans, och Thommy tycker faktisk också det. Härlig känsla i kroppen när man redan tränat när man kommer hem vid halv fem, hela kvällen kvar till annat.

Thommy joggade fyra kilometer och körde malklyft bl.a. Jag värmde upp på Crossen och rodden, sen körde jag mitt styrketräningspass. De nya övningarna är svinjobbiga!! 

Jag har flera gånger fått frågan - ska du verkligen styrketräna om du vill gå ner i vikt?!!  Lägger du inte på dig massa muskler?!! Ja jag ska styrketräna och nej jag bygger inga stora muskler. Den styrketräningen jag gör kan liknas med Tabata övningar. Jag kör många repetitioner med lätta vikter, varje övning är 45 Sek och jag kör tre till fyra varv. Varje varv innehåller fem övningar, två minuters vila mellan varje varv. När man tränar på det här viset bränner jag mer än om jag står och nöter på löpbandet. Det är otroligt pulshöjande och svetten rinner! Min PT har förklarat det här noggrant för mig, men jag kan inte riktigt återge hans exakta ord. Men jag litar på att han vet vad han talar om.
Nog om detta!

En mysig eftermiddag med gubben på gymmet var det iaf :))



Sanningen i vitögat!

I går kväll var jag på Sats och körde passet "Shape" igen, ett helt galet jobbigt pass enligt mina mått mätt. Jag slås av hur jag försummat min kropp under många år, saker jag tror jag klarar går inte alls längre. Jag har alltid trott mig vara ganska stark, men har nu fått inse att så är inte fallet längre. Visst jag har ett tungt jobb ibland, jag kan lyfta tunga saker..en gång. Men jag har ingen uthållighet, mage och ryggmuskler är inte vad dem varit. Min kropp är så tung att det blir för jobbigt för armar och axlar att göra vissa övningar. Jag orkar helt enkelt inte bära upp mig själv någon längre stund. 

Att inse detta och säga det till sig själv är tungt. Men nu har jag slutat skjuta det ifrån mig, nu gör jag något åt saken! Jag har tom börjat se mig själv i spegeln varje morgon i bara underbyxorna!! Jag som alltid undviker helkroppsspeglar. 

Jag tänker göra det bästa av det jag har och jag tänker har roligt under tiden. För det ÄR roligt att träna! Det är bara att ta sig iväg!!

Måndag, yey!!

Ja faktiskt känner jag mig glad fast det är måndag. Det betyder att jag har många roliga träningspass framför mig :)

Måndag: Thommy bowlar och jag går hundpromenad och är hemma med sonen (läxor). Styrketräning om jag får en lucka.
Tisdag: Shape, veckans tuffaste pass!
Onsdag: Bodybalance 
Torsdag: danceaerobic eller Zumba. Har inte bestämt mig. Och styrketräning.
Fredag: vila
Lördag: Zumba och styrketräning om tiden räcker till.
Söndag: Motionspass.

Känns som veckan är lite för kort, hinner inte allt jag skylla vilja. Men kroppen ska ju orka också :)
Kanske blir det lite ändringar i planen under veckan, jag får se :)

Härlig söndag och PT-träning

Ännu en fantastisk dag med sol!! Tog en sovmorgon och en lugn start på dagen. Thommy och jag var ute på tomten och mätte och kollade inför kommande staketbygge. Vi ska satsa på att få upp det i vår/sommar. Ska bli skönt att slippa linor på hundarna.

På em åkte jag till Sats och träffade min PT :) Han tyckte jag varit duktig! :)) Och jag fick lite nya övningar att lägga in på mitt träningsschema. Vi gick igenom alla övningar först, sen fick jag köra hela programmet och han tog tid. Sjukt jobbigt men så peppande att ha någon som jagar på en att kämpa lite till. Svinkul!! Efteråt körde jag en snabb kilometer på crosstrainern, svetten forsade! 

När jag kom hem tog vi en fika i solen och bara njöt. Tänk vilken härlig tid vi har framför oss nu :) 


En livsnjutare med lite baksmälla ❤️

Vår!! 🌻

Nu är jag helt säker på att den är här :) En sån fantastisk dag! Tänk vad glad man blir av lite sol, efter allt det gråa vet man att uppskatta solen. En av fördelarna med att bo i Sverige, haha.. man lär sig vara tacksam för det lilla ljus man får :)
Här är mitt vårtecken!

Thommy och jag gick ut på en långrunda med hundarna när jag kom hem från Zumban. Superskönt ute idag och vi hittade helt underbara vägar att gå på. 
Här är vår runda!

En toppen dag helt enkelt! I kväll blir det bara Jack och jag och Mello på tvn. Ekman ska på grabbkväll med fotboll och poker, Zandra och Robin är på middag hos Robin. Och Julle stack till en kompis. Men det blir mysigt ändå, vi ska göra oss varsin pizza till middag.

Här är en bild från dagen!

Trevlig kväll ❤️

Torsdag

Sats med Ekman efter jobbet, körde först intervaller på löpbandet och sen styrketräning. Börjar känna mig starkare! Och jag har inte alls ont i ryggen längre, vilket var målet med styrketräningen. Jag vill inte lägga på mig massa muskler och kör inte med några tunga vikter. Meningen är att jag ska stärka upp korsetten.  Och det ger helt klart resultat!

Hittade repen i går, eller rättare sagt jag sprang mer eller mindre på dem :) Men jag har inte testat än. Jag ska prata med PT på söndag, jag vill ha lite svettiga övningar där jag kan tappa vikt.

Efter en månad på Sats känner jag sakta hur kroppen förändras. En skön känsla att inte känna sig uppblåst och svullen när man går upp på morgonen. Men men jag har låååång väg kvar, har massor av kilon att gå ned. Men jag är på rätt väg :)

Fredagmorgon!
Hade en riktigt dålig start på den här dagen. Vägde mig och blev inte nöjd med resultatet, som vanligt blir jag helt knäckt! Tycker att jag kämpar så hårt och vill att det ska hända mer!
Stod och gjorde matlådor i går vid niotiden för att kunna äta nyttigt och inte äta lunch ute, och vad gör vi? Vi glömmer lådorna hemma!! Lite PMS varning på mig idag känns det som. 

Nog om detta! Det är fredag och vilodag, ska bra gå en långrunda med hundarna efter jobbet. Sen blir det Lets Dance i kväll :))

En lat dag!

Var hemma hela kvällen efter jobbet och tog det lugnt. Tog bara en lätt prommis med hundarna. Gick och la mig klockan nio och sov som en stock!

I dag är jag redo för nya utmaningar! :))

Bild från promenaden!



Sömnbrist..

är ingen bra förutsättning för träning. Sov väldigt dåligt i natt då sonen hade mardrömmar och klämde ner sig i mellan oss. Att ligga tre i sängen är alldeles för trångt, jag vaknade hela tiden. Så jag ändrade planerna och tar en vilodag i dag och lägger mig tidigt, och slappar på soffan i kväll.
Hade också glömt att jag har PT möte på söndag :) Då blir det ingen vila :)) 
I morgon blir det Sats direkt efter jobbet!

Så planen är lite ändrad men till det bättre tycker jag. Huvudsaken man har en plan och ett mål, annars blir ingenting gjort! :) 

Shape..

en nära döden upplevelse! :)
Det gjorde verkligen ont i varje muskel i hela kroppen. Man använde vikter, gummiband, stepbrädor bl.a. Ett tag brände det så i benen att dem blev så varma att jag trodde jag kissat på mig!! Var faktiskt tvungen att se efter :) Det hade jag inte som tur var!
Det här passet kommer jag försöka boka varje vecka, jag byter ut Core på tisdagar mot Shape. Det innehåller ju mycket av Coren iaf. plus en massa annat. 

Nu har jag även bokat mig på Bodypump och Bodycombat framöver. Får se hur dem passen är, om jag överlever!! 

Som sagt, Sats är som en godispåse! Bara att plocka ut godbitarna :))

Gårdagen..

gick helt enligt planerna! Först styrketräning på Sats efter jobbet, sen Zumba på kvällen. Det är så perfekt nu när Thommy också börjat på Sats, då kan vi åka direkt dit efter jobbet. Vi slutar ju halv tre och är då där vid tre. Då är det jättelugnt och skönt och träna innan alla kommer. 

Körde uppvärmning på löpbandet, snabb gång varvat med jogg. Jag har långt kvar till 5km utan att gå lite i mellanåt.
Sen körde jag igenom mitt styrketräningspass, vi var väl klara på en dryg timme. 

Sen blev det ett härligt Zumbapass! Och jag somnade ovaggad 21.30 :))

Veckans träningsplan

I går söndag sa huvudet åk och styrketräna! Men kroppen sa nej.. Kände mig trött och hade träningsvärk efter styrketräningen i fredags. Så jag vilade från all sorts träning. Och det har jag igen idag då jag känner mig fräsch i kroppen igen.

Veckan som kommer ser planen ut så här!
Måndag: styrketräning och intervaller på löpbandet. Hinner jag blir det Zumba kl.19.00 också.
Tisdag: Shape (gruppträning, styrka, kondition, rörlighet, balans och spänst)
Onsdag: Bodybalance 
Torsdag: Zumba 
Fredag: Vila
Lördag: Zumba, styrketräna
Söndag: Vila el. Kondition

Ser ut som en bra plan, sen får vi se om det blir några ändringar. Träningsväskan är packad så det blir raka vägen till Sats efter jobbet i dag! :))

Löparbanden och bebismys

Madde kom över igår och vi åkte till Sats som planerat. Vi gick och ömsom joggade på löparbandet som uppvärmning. Har ju aldrig stått på ett löparband förrän nu, och det är en kost för tanter att lära sig. Men nu har jag fått kläm på det och kan tom jogga på det. Så det kommer bli en stadig aktivitet nu varje vecka. Ska ju orka springa Vårruset är det meningen. Sen styrketränade vi, jag körde mitt program som jag fått av PT.

På kvällen blev det soffan och Lets Dance premiär :)

I dag lördag blev det först Zumba och sen åkte vi till Flisan och myste med bebisen. Han är så gudomligt söt!!


Madde träffade honom första gången i dag. Men jag får nog snällt vänta på egna barnbarn. ❤️

RSS 2.0