Voffarna...

var det länge sedan jag hade på bloggen, det är väldigt mycket häst just nu. Men dom mår fint och dom har en husse som tar hand om dom också. Agility har det varit ganska dåligt med ett tag nu, har inte hunnit eller orkat riktigt. Men jag hoppas att det blir inomhus träningar i vinter, då ska jag försöka vara med. Det är ju så galet kul!

Det blev en hel del långrundor i helgen med voffarna, och i fredags låg det ju nysnö på backen. Dom ÄLSKAR snö!
Tog ett par bilder faktiskt, det har det också varit dåligt med ett tag.

Här är dom i ala fall, mina finingar!


Sid, min vackra pojke!

Och Chezzie, fina flickan!


Och nästan en bild på båda två, underbart väder var det!

Carpe diem...

Var på jobbet klockan sex i morse, usch! det är alldeles för tidigt. Jag är så trött nu för tiden att jag undrar om det är något fel på mig?? Vill bara sova...zzzz....

Hade sovmorgon i helgen och lite ledigt från stallet, Zandra var hemma och tog hand om Flisan.
Det var skönt att få ta det lugnt och även komma ikapp lite hemma. Hann även övningköra lite med döttrarna, det var kul! Guitarr hero med sonen blev det också. Det är ju absolut inte så att jag tycker det är jobbigt att vara i stallet, tvärt om det är rofullt och kul. Men när man känner att det tar nästan all tid, måste man få en paus för annat.

I morse klockan åtta blev all personal här på jobbet uppkallade till kontoret för info.Det har aldrig hänt förut sådär utan förvarning så man anade att det var något alvarligt.
Det visade sig att en kollega på kontoret hastigt och oväntat avlidit i helgen, endast femtio år gammal.
Så fruktansvärt!
Man inser hur skört livet är och hur fort det kan gå...
Jag kände honom inte personligen, men han har arbetat på företaget hur länge som helst.

Tankarna går till hans två barn som förgäves kämpade för att rädda hans liv.

Fånga dagen, alla ni där ute...

 


Grattis storebror!

I dag den 23/10 skulle min bror Rogge fyllt 46 år. Tyvärr gick han bort alldeles för tidigt 1986.
Minnena är så många...vi stod varandra väldigt nära i tonåren.

Tänder ett ljus och minns...

Levande ljus

Fredag!! Och första snön är här!

Jag förstår inte varför alla blir så överaskade varje år? Första snön kommer ju alltid i oktober, men den brukar ju aldrig bli kvar särskilt länge. Mina vinterdäck sitter på bilen och det var skönt i morse för det var lite slirigt.

Hoppas det går bra för hästarna till och i hagen idag, ingen har ju brodd eller sulor än. Flisan ska skos om en vecka och då blir det vintermundering på!

Det är så underbart att det är fredag, jag har sovmorgon både lördag och söndag. Zandra kommer hem över helgen och hon ska rida Flisan i dag, jag tar nog en långrunda med hundarna i slasket.

I kväll blir det Kycklingfajitas, rödtjut och Idol med familjen. Mys...


Hur går det då?

För mig och Flisan alltså....

Jodå det går frammåt tycker jag, igår Nh-tränade jag henne på volten. Vi börjar förstå varandra på marken, och jag placerar mig oftare rätt nu så hon förstår vad jag vill. Hon lyssnar jätte mycket på rösten, och jag kan få henne att öka och sakta farten bara med den. Vi gjorde lite backövningar, vändningar och sidförflyttningar också och hon är riktigt lyhörd. När vi kom till stallet igen blev det ryktning och lite försiktig masage, hon är lite misstänksam när jag maserar i början. Men sen börjar underläppen rycka och huvudet sänks, så lite mysigt är det allt.

I dag gick vi upp till volten igen och jag longerade henne först, så hon fick busa av sig lite och bli lite varm. Sen satte jag mig upp och red. Till en början ville Flisan inte samarbeta alls med mig. Och jag kom på mig själv att sitta och spänna mig, när jag väl började tänka på att andas och slappna av gjorde hon det med och det började fungera!!! Red igenom henne i både skritt och trav i regnet och kände mig så nöjd och stolt efteråt :)

Kanske håller självförtroendet på att komma...det måste det för nu är det bara Flisan och jag, vi ska fixa det här!

 

Bon Jovi har gjort det igen!

Nya singeln är grymt bra! Lyssna och njut...


Flisan till Berga!

I går lastade jag Flisan och åkte till Zandra på skolan (Berga nbg), Thommy och Jack följde med. Klockan hann bli sex innan vi kom iväg eftersom Thommy tävlat Frisbeegolf hela dagen.

Och Flisan var helt otroligt duktig! Klev rakt in i transporten, blev avlastad i mörkret på ett nytt ställe och in ett för henne nytt ridhus. Och hon var helt cool men väldigt taggad då Zandra red henne. Zandra red igenom henne ordentligt och till Flisans stora glädje fick hon hoppa lite också, hon tycker det är sååå kul. Hoppas det snart kan bli en hoppträning igen.

Och självklart filmade jag lite ;)

Uppvämning....


Och lite skutt!

Jag älskar hösten!

Jo det är sant, i alla fall när det är sol och lite små kyligt. Regn och blåst är ju inte så kul, bara om man får sitta inne med tända ljus och mysa med trevligt sällskap.

Hade morgonfodring och utsläpp i stallet i går morse (lördag). Började med att fodra sen tog jag hundarna och gick en långrunda i parken. Jag har sagt det förut men säger det igen, det är en av de vackraste platser jag vet! På våren är det hav av vitsippor, och nu på hösten hav av löv i milijoner färger. Och stigen går längs med vattnet (Kyrkviken) förbi Sundet och bort till Slottet. Det var ganska tidigt så solen hade just gått upp och det var frost i vassen.
Både hundarna och jag älskar att gå där!

Sen var det dags att släppa ut lyckliga hästar i hagen! Min Flisa verkar trivas som fisken i vatten med så många kompisar. Efter utsläpp fixade jag allt i stallet och åkte hem till sonen som precis vaknat. Vi åt frukost tillsammans och ägnade dagen åt att städa och fixa i hans rum, rensade ut gamla leksaker och diverse skräp. Det blev ännu en långrunda med hundarna på em, och då följde sonen med.

På kvällen kom Thommy hem som varit och tävlat och vi spelade spel med Jack. Sen blev det tv med nybakt äppelpaj och vaniljsås.

Här kommer lite bilder från promenaden i parken.












Måste bara visa...

lilla Sendi som ligger i mitt knä. Vi var ju på Visingsö i sommras och hälsade på Inger och hennes familj, och dom hade den här lilla valpen. Kollade på Thommys bilder i datorn och hittade dom här, mig får ni på köpet ;)
Hon var helt underbar!!




Lugn och fin...

I lördags hade Zandra lektion för mig och Flisan, det gick inge vidare! Jag gav upp med tårarna sprutande...
Jag har tappat självförtroendet och modet att utmana min häst från ryggen. Så Zandra satte sig upp på Flisan iklädd mjukisbyxor, gympadojor och min hjälm, och red igenom henne. Och jag passade på att filma lite.

Red Flisan igen i går kväll och fick sällskap av Anna och Emellie som också skulle rida på volten. Och det var riktigt kul! Emellie sa till mig att inte ha så höga krav på mig själv, utan bara försöka hitta lugnet i ridningen. Och det fungerade!! Det kändes sååå skönt efteråt :)

Här är i alla fall filmen på Zandra och Flisan, och visst är hon väl lite fin min pålla?




John Rickettskurs!

Den 30-31 oktober är det Natural horsemanshipkurs på Broknäs med John. Två hela dagar mellan 9.00-17.00, 500kr utan häst och 1800kr med häst.

Som jag har väntat på det!! Och nu när det blir en kurs är jag så fattig att hundarna kissar på mig då jag går ut!!
Jag har ju varit på tre kurser med honom så en hel del sitter ju kvar, men jag skulle verkligen behöva dit med Flisan. Att se John hantera henne skulle vara så nyttigt, för det händer något med hästarna när han jobbar med dom helt klart. Jag såg både Didden och Varre förändras framför mina ögon....och även andra hästar från andra stall.

Om du är intresserad gå in på Johns hemsida och läs om hans träningsfilosofi, www.rickettsracing.se


En mycket gammal bild på Zandra och Didden

Måndag igen...

Kom till jobbet lagom till lunch idag, otroligt skönt med lite sovmorgon. Var med sonen hos logopeden på morgonen och prova ut hjälpmedel till datorn, talsyntes och stavarex. Otroligt bra hjälpmedel när man har läs och skrivsvårigheter. Programet läser upp det man skriver och man får hjälp med stavningen, och Jack tycker det är kul!!

Och nu sitter jag på jobbet nyäten med en kaffelatte, gott!!

Blöt torsdag!

Gick en långrunda i ösregnet med hundarna i skogen efter jobbet, medans Thommy bytte däck på bilen. Bilen ska besiktas i morgon och våra sommardäck är blankslitna, så nu sitter vinterdäcken på! Lite tidigt men måste man så måste man.

Åkte ner till stallet vid sex för att titta på när Zandra red hopplektion på Flisan. Och trotts regn och brunst så var Flisan helt fantastiskt duktig! Hon gav allt och hoppade jätte fint. Det var två kombinationer med tre galoppsprång i mellan, med kryss, rättuppstående och oxer. Och jag bara stod och gapade, hon fixade allt med glans. Hon tycker det är såååå kul! Tyvärr kunde jag inte filma eftersom det regnade så mycket. Vi får se när det blir nästa gång för Zandra åker till Berga på söndag, och hon har stalltjänst där hela veckan. Hennes fem veckors praktik är slut och det är dax för skola igen.

Så nu måste jag och Flisan stå på egna ben ett tag, känns både trist och kul. I helgen ska Zandra ha lite lektion med mig igen, det behöver jag!

I morgon är det äntligen fredag och jag har stallet, för Zandra ska åka och klippa av sig håret efter hon slutat. Spännande och se vad det blir för frisyr, för nu ska håret väck!!

Nu dags för duschen....

Hoppning i kväll!

Japp ikväll ska Zandra hoppa Flisan igen, hon är fortfarande brunstig så vi får se vad hon tycker om det. Själv ska jag ägna mig åt hundpromenad!

Att göra i morgon!

  1. Fodra och släppa ut hästarna. 05.30
  2. Lämna Zandra
  3. Jobba. 07.00-16.00
  4. Hämta Zandra. 16.30
  5. Hem och byta om för att åka till stallet. ca 17.00
  6. Stallmöte kl:18.00-? Kan bli hur långt som helst.
  7. Mocka och fixa till Hästen.
  8. Rida?
  9. Hem och äta middag, städa undan i köket.
  10. Umgås med familjen och hjälpa sonen med glosorna.
  11. Natta sonen. 20.30
  12. Plocka och fixa till morgondagen.
  13. Duscha.
  14. Sova.

Vet inte hur jag ska få ihop detta? Tur att min kära sambo lagar maten och motionerar hundarna, annars vet jag inte hur det skull gå till.

Ännu en dag i mitt förvirrade liv.....


Tisdag

I morse åkte Flisan med Zandra till Jennie igen, dax för ännu en dressyrlektion! Anna var snäll och körde dom dit så jag slapp innan jobbet, vilken pärla! Hon hämtar dom klockan fyra så att jag slipper stessa efter jobbet, helt underbart!

Fick ett sms av Zandra för en stund sen och Flisan hade varit JÄTTE DUKTIG! och jag som trodde hon bara skulle stå och kissa eftersom hon är brunstig igen. Hon hade stått emot i början men blivit jätte fin sen. Zandra och Jennie har hittat knapparna för att komma åt henne, nu ska bara jag lyckas med det också :)

Jag ska försöka ta mig upp i sadeln i morgon, känns mycket bättre i axeln idag. Men först är det stallmöte kl:18.00 "planering av nya fikarummet", får se hur mycket det drar ut på tiden.

Hej hopp!

Första avsittningen avklarad!

Red ut i lördags ett helt gäng på sex personer, Flisan var pigg, stökig och väldigt brunstig men lugnade ner sig då hon fick gå först. Efter halva turen tyckte inte Anna att Varre kändes fräsh så hon och Emellie vände hem igen, vi andra fortsatte. Flisan ville inte gå frammåt då dom andra vänt om men jag lyckades tillslut.

När vi red på stigen för att ta klätterbacken hem blev Flisan stökig igen för hon kände att vi var på hemväg, så jag la små volter för att lugna henne. Plötslig händer allt samtidigt! Miramis bakom oss lackar ur och väder helt om och backar upp mot Flisan och börjar ösa kickar mot oss, Flisan som är böjd av mig har ingen chans att komma undan och börjar sparka tillbaka. Jag som inte fattar vad som händer mer än att Flisan blir som tokig och hoppar och studsar, forsätter hålla henne och hon tappar balansen och håller på att gå om kull. Då åker jag i backen och landar mellan hästarna, men lyckas på någotvis kravla mig undan och slippa få någon spark.

Flisan flyr i panik upp för backen men vänder och kommer tillbaka helt förvirrad, stackarn fattade nog inte alls vad som hände. Det slutade med att Anna fick komma och hämta Miramis med transport och jag fick åka med i bilen eftersom jag slagit i huvudet. Flisan klarade sig bra med en svullen has och lite sår. Miramis är halt men det verkar inte vara så alvarligt.

Själv har jag ont i axeln och nacken och känner mig lite mörbultat i kroppen, men det kunde bli så mycket värre.
 
Hej hopp!

Hopplektion 30/9

Zandra hoppade Flisan i går igen och det gick helt lysande!
Flisan var så taggad på hindren att Zandra hade svårt att få stopp på henne i början. Hon föll själv in i galopp och tog rätt antal språng mellan hindren.

Här kommer ett par filmer från slutet av träningen.



På den här filmen tar det ett tag innan hon hoppar, för Flisan är lite het på gröten och vill bestämma själv när och hur :)


Sofia (tränaren) tyckte Flisan var jätte duktig och riktigt fin, sååå roligt! Och Zandra var jätte nöjd :)

RSS 2.0