Grym kick!

Åkte till Curves och tränade efter jobbet i dag, och det är så härligt att komma dit! Alla är så glada och trevliga och tiden flyger iväg fast man kämpar som en gris :) Och när man kommer hem är man pigg och full av energi!!

Det en sån grym kick att träna där, jag hoppas kunna smita dit en sväng i morgonkväll också ;)

Date i stallet!

I går (söndag) hade jag och Anna bestämt träff i stallet klockan två, ja vi får helt enkelt gör så nu för att ses överhuvudtaget! Vi har så olika tider i stallet eftersom den ena släpper ut då den andra tar in osv.

Det var ju helt underbart väder :) Vi red ut tillsammans, jag lånade Pepci. Vi fick en skön tur i solen på två pigga hästar! Efteråt blev den en fika i stallet :D En jättemysig eftermiddag helt enkelt!!

:) :)

Nu är Zandra och Flisan hemma igen, dom kom i går kväll och blir hemma till torsdag. Då åker dom tillbaka till Berga igen eftersom Zandra har stalltjänst! Zandra var alldeles lycklig över hur fint Flisan sköter sig och hur fin hon är att rida :) Jag är såååå glad för deras skull!! Och i morgon är det dax för nya skor på båda pållarna.

Ha en skön dag! ;)

Livet leker!

Ja jag tror faktsikt att det är så här det känns när livet leker :) Visst det är mycket som skulle kunna vara bättre, jag kunde vara mindre fet, rikare, snyggare, yngre. ja en hel delskulle kunna vara bättre men jag känner mig tillfreds med livet just nu. Det känns faktiskt som jag tagit befälet över mitt liv, jag sitter inte och tycker synd om mig själv utan gör något åt saken! Och jag försöker tänka positivt :) 

Att börja på träna Curves är det bästa jag gjort på väldigt länge, passar mig utmärkt! Jag rider Sandras hästar när hon behöver hjälp, super för själfortroendet! Visst är det sorgligt att jag inte rider Flisan men hon mår utmärtkt och får allt hon behöver av Zandra, och det går jätte bra för dem och Zandra älskar henne!

Min äldsta dotter Madeleine har äntligen fått en sysselsättning hon trivs med, vilket känns underbart! Och i dag kommer hon och pojkvännen hem på middag :)

Det är bara att passa på att njuta så länge det varar :P

Första delmålet = check!

I morse fick jag fina nya träningskläder av min fina sambo och son, men då jag gick upp för att ställa mig på vågen som jag gör varje fredag sen nyår kom glädjetårar. Jag har nått mitt första delmål på vågen, en underbar födelsedagspresent!! :) :) Jag har långt kvar men detta kändes som värlens störsa belöning, och nu vill jag bara köra vidare :)

Efter jobbet blir det ett pass på Curves! :P

Clearround på Berga!

I går hade dom en clearround på Berga NBG och Zandra var med på Flisan, dom hoppade en bana på 70cm. Flisan var supertaggad och duktig tog banan helt i galopp denna gång :) Ett stop blev det dock för att lugna sig lite.. ;)

Och eftersom jag inte var på plats blev det varken film eller bild på händelsen :(  Tänk att det ska vara så svårt!!

Det fick bli en gamal bild från KM på Nibble

Premiär på Curves!

I går kväll var jag på Curves första gången, var lite nervös när jag åkte dit faktiskt. Jag har alltid varit lite rädd för såna där "träningsställen", obekväm som jag är i min egen kropp och vill inte bli stående i ett hörn och inte veta vad jag ska göra.

Men det här kändes helt rätt från att jag klev in genom dörren! Jag möttes av leenden och direkt blev jag omhändertagen. Vi satte oss ned och jag fick göra en fitnessprofil, hon tog alla mina mått, vägde och mätte mig och jag fick även kolla hur mycket kroppsfett jag hade, läskigt men ganska spännande! Vi satte upp några mål för mig, ett par mätbara mål och ett par andra. Hon berättade också att om man inte dyker upp på ett tag så ringer dom och kollar hur det är och varför, man checkar nämligen alltid in när man kommer så dom har stenkoll på hur mycket man tränar.

Sen gick vi igenom alla träningsmaskiner och jag fick provträna hela cirkeln med hjälp och tips. Man tränar alltså i en cirkel mellan varje maskin har man konditionsträning, var 30:e sekund byter alla plats. Så varannan 30:e sekund är det styrketräningsmaskin eller kondition. Så där kör man stenhårt i 30 minuter med en instruktör som hjälper och peppar i mitten. Helt grymt roligt och jobbigt!!

Det var ett ganska litet ställe med en skön stämning, jag tror jag kommer trivas. Om jag ska säga något negativt så är det ganska dyrt att träna där, men jag tror det kommer vara värt det :)

Längtar redan till nästa pass!! :) :p

Kärleken till min stora last..

går inte ihop med det liv jag vill leva.. :s  Varför älskar jag er så...?

I dag är det min dag!! :) :)


Taggad till tusen!!

Har gått och väntat ett par veckor men nu ska det bli av!! I kväll ska jag till Curves i Täby (cirkelträning för kvinnor) Man får en egen instruktör och man sätter upp mål tillsammans, man tränar 30 min tre gånger i veckan, man växlar mellan styrketräning och kondition. Det tar alltså inte så lång tid vilket jag tror kan passa mig, och man kan träna när man vill!

Grymt taggad!! :) :)


Även gamla gubbar..

kan skrämma skiten ur en rädd tant!! Har ju ridit Boki (25 år) fredag, lördag och i dag söndag och det har gått lysande, tills idag.. Han är ju lite speciell att rida farbror Boki, när han har sällskap går han som på räls. Men när han är ensam tänker han ganska mycket bakåt i början, så man får vara på honom en del. Han är dessutom jätte tittig och ser spöken som inte finns, men det har varir ok för det händer liksom ingenting.

Men i dag när vi kom travandes tvärnitade han helt plötslig och tvärvände, och var helt bestämd på att springa hem!! Jag fick såklart panik och tänkte hoppa av vilket inte gick eftersom hästen inte stod still i en ens en sekund! Efter lite snurrande hit och dit släppte paniken och jag blev förbannad, jag vände honom rätt och bankade till ordentligt med skenklarna, la spöt på bogen och skrek -Boki!! Förhelvete skärp dig!! Och hästen började gå i rätt riktning igen. Jag hade sockerdricka i hela kroppen och ville hoppa av och gå hem!! Men jag satt kvar och red hela rundan som planerat! Och tillslut kunde jag slappna av igen.

Att komma tillbaka till stallet på hästryggen kändes som en stor seger över min rädsla. Men nästa ridtur behöver jag nog sällskap för att ta mig över en ny tröskel. Jag tänker inte ge mig! Det här ska gå!!

På hästryggen igen!

Efter hur långt uppehåll vet jag inte längre...väääldigt längsen är det i alla fall. Jag rider dock inte på min egen, jag lånar Sandra i stallets pojkar Pepci och Boki. Två äldre herrar som passar bra att öva självförtroende på :)
Förra veckan red jag Pepci fredag och söndag, och i dag red jag Boki och ska göra det igen i morgonbitti. I dag var det helt underbart i solen, bara jag och Boki som bestämde takten och farten :)

Sandra behöver hjälp och jag behöver rida så det kan inte bli bättre :)

Bilden är från förra veckan.


Grattis finaste mamma på din dag!


Grattis min fina dotter!


I dag fyller hon år igen tänk vad tiden går fort...vuxen och inte ens hemma på sin födelsedag! Nu kan man inte längre komma med den obligatoriska fikabrickan på morgonen och paketen! Hoppas du får en fin dag Maddis, och vi ses ju på lördag!

Bilden har jag snott! Maddis tillsammans med fina pojkvännen Jimmy <3 sötnosar!

Glad alla-hjärtansdag!

Och tack alla ni som går in och kollar min blogg!

Hoppas ni får en fin dag!


Dressyrkurs dag 2

En otrolig söndag med solsken :) Flisan var lite trött i dag men mjukare än i går här kommer en film med trav, har lagt upp galopp i tidigare inlägg.


En lyckad träningshelg för Zandra och Flisan nu finns det massor att jobba vidare med :) Det hela avslutades med lunch hemma hos Jennie och Per, supertrevligt och gott!

Höger galopp..hej och hå!

lite trött och ilsken i dag?


Lite vänster galopp..

som funkade bättre än höger idag..


Film 4

Eftersom blogg.se inte vill lägga upp mer än en film per inlägg så ligger fyra filmer från dressyrkursen i varsitt inlägg. Det här är sista filmen..


Film 3


Film 2


Dressyrkurs hos Jennie dag 1

Jag följde ju med Zandra och Flisan på kursen i dag, och som vanligt med kameran i högsta hugg :)
Lite pyssel med Flisan innan vi åkte blev det, och jag lyckades tvinga Zandra att sätta på Flisan vita grejor :) och oj så snygg hon blev. Motiveringen var att det gör sig så bra på bild, haha..


Nya transportskydden satt som gjutet på Flisan och hon brydde sig inte att dom var så höga, duktig flicka!


Finaste Flis..

Hur gick det då? Ja ni får titta själva, jag har filmat det mesta i alla fal :)
Zadra har haft lite problem med vänstergaloppen senaste veckan, och det visade sig att Flisan satt lite fast i sidan. Så det jobbade dom med att få loss i dag med fortsättning i morgon.Jennie tyckte Flisan utvecklats enormt sen sist och lagt på sig mer muskler, att hon såg mycket starkare ut. Och jag kan bara hålla med...

Ibland kliver räddaren i nöden fram!

I helgen bär det av till Jennie Fröcklin, Zandra och Flisan ska vara med på dressyrkurs lördag och söndag. Turligt nog ställer Zandras pappa upp och kör dem dit då jag fegar när det är halt. Har ju inga andra att be om hjälp så jag är glad att han ställer upp. Nu kan jag bara stå  titta på och njuta och slippa oroa mig för körningen, underbart!! 

Zandra missar ju redan så mycket träningar under vintern pga att jag inte vågar köra i vinterväglag, så det är toppen att komma iväg. Det ska bli skönt då hon tar körkort, kanske blir hon inte lika feg som mig :)

Raport om kursen läggs naturligtvis upp här, med förhoppningsvis film och bil ;)

Här är en gammal bild när jag red Flisan hos Jennie :)


..och galoppfattningar....och en halt..


..en till då..

Här kommer lite öppnor och schenkelvikning då om blogg.se vill...


Det var länge sedan..

jag la upp några filmer på Flisan och Zandra här på bloggen. Det beror på att Zandra har haft mycket i skolan och Flisan har stått en hel del, och när Zandra väl ridit har det varit bäckmörkt. Men i helgen så lyckades jag fånga dem på film!

I djupsnö och många minus red Zandra lite dressyr på volten i går (söndag) och det gick riktigt bra :)

Här är lite trav..Det är något knas på blogg.se för jag får bara upp en film i taget så det får blir fler inlägg...

Bilder..


Sid och Chezzie


Flisan


Sid kramar sin nalle

Alla bilder är tagna i dagsljus...men jättemörka! Något fel med inställningen på mobilen..

Kylig morgon!

Åkte till stallet klockan fem i morse för att fodra och släppa ut hästarna, det var -14,5 grader! Kallast hittills hos oss i år. Jag la ut en massa extra hö i hagen så dom har lite att göra under dagen :) Det är bara Flisan och Varre kvar i vår hage nu, när inte Didden är hemma. Känns lite tomt :( men passen går väldigt snabbt.

Längtar efter vår och sommar men lite skönt är det ändå med snön, det blir lite ljusare och mysigare att gå ut och gå på kvällen. Bilden är från förra vargavinter!


Det går åt rätt håll!

Sen jag började väga mig vecka två har jag tappat 2,6kg vilket jag är supernöjd med :) Med de små förändringarna jag gjort är det över förväntan! Och det känns i kroppen, den där uppstoppade känslan är borta!

Jag har också börjat öka takten på mina promenader, går och joggar lite omväxlande. Inget hostande längre tack och lov! I går kväll tog jag och hundarna en runda på ca 3km i skogen på andra sidan tågspåret, där är vägarna jättefina nu. Även om det är mörkt ute så ser man jättebra eftersom det ligger snö.

Jag känner mig supermotiverad och ser fram emot vårruset tillsammans med Maddis :)

RSS 2.0