Jobb jobb jobb.....

Vi har så otroligt mycket att göra på jobbet nu, och det ska man väl vara glad för i dessa tider men övertiden gör en så förbaskat trött. Min mamma har varit en klippa och tagit hand om barn och hund, Madeleine hjälper mig också en del hemma som tur är.

I dag gick jag iaf hem tidigt och tog in hästarna och tog en promenad med Sid och pållan, Doris kom travande mot mig i hagen när jag skulle ta in dom, halt men bättre! I morgon får jag inte gå hem 12 som jag brukar, måste stanna så länge som möjligt innan jag måste hem och ta in hästarna, sen blir det även till att jobba på lördag tyvärr.

Hej hopp!

Blev så glad......

i går när jag var ute och gick med pållan! Hon var pigg, glad och trampade på så jag fick hålla högt tempo. Hon såg inte halt ut i skritten längre men haltade fortfarande när vi tog några travsteg. Men det känns som hon blir bättre iallafall och det gör mig lycklig! Lina kom körande med bilen förbi oss och var tvungen att stanna, för hon blev så glad då hon såg Doris pinna på. Lina har ju Doris tisdagar och lördagar och har också märkt en förbättring :)

Agility träning!

Japp! i kväll har Sid och jag varit i ridhuset på Broknäs och tränat. Vi var ca elva stycken som var där och tränade och tog en fika tillsammans. Sid är duktig och hoppar allt jag ber honom om, men han är en riktig slyngel nu för tiden! Rätt som det är drar han bara iväg till närmsta hund och ska leka, och förstör deras träning! Pinsamt!! Men jag varnade för det innan som tur var innan vi började och alla var snälla och motade iväg honom. Från att vara helt fokucerad på mig och det vi gör så blir han helt blokerad och bara stänger av och sticker iväg?! Tonårstrots? Jag hoppas det för då går det väl över så småning om....

Nu kommer vi träna i ridhuset varannan söndagkväll innan våren kommer.....

Allt är bra med Sid igen.....

Han är sitt vanliga glada och pigga jag, så skönt! Men det är inte min pålla, hon är fortfarande halt. Men dom två senaste dagarna har jag sett en liten förbättring, hoppas det är så! Hon är ju 23 år och ingen ungdom längre, det tar tid att komma igen. Man är så rädd att det ska vara slutet...

Men vi ska kämpa på med våra promenader varje dag min Doris, Sid och jag.

Min älskling mår inte bra.....

Sidney mår inte alls bra, det är hans mage som spökar igen. Han får inte behålla maten och han vill inte gå ut bara sova under täcket i min säng. Det började i går eftermiddag, i morse fick han lite fil och ris och det har han fått behålla än så länge. När detta energiknippe till hund inte vill följa med ut blir jag sjuk av oro, om han inte är bättre i kväll bär det av till veterinären.


Världens vackraste!

Lets dance börjar i kväll!!

Ja så är det ju, Lets dance 2010 börjar i kväll klockan åtta på Tv4, ett av mina absoluta favorit program. Jag älskar dans och har gjort sen jag var liten. Saknar dansen jätte mycket, Thommy och jag gick ju och buggade varje vecka förut. Ett fantastiskt roligt sätt att motionera, svetten rann fullkomligt efter en kväll. Men nu blir det bara dans någon enstaka gång då det är någon fest, och det är ju väldigt sällan. Tiden och pengarna räcker liksom inte till åt allt man vill göra. Kanske tar jag upp dansen igen då det är läge, men just nu är det väldigt mycket häst och hund i mitt liv.
Men i kväll ska iaf jag njuta framför tvn.

Trevlig kväll alla!

Två år med Lilla Didden och julkurs på Sjöberg!

I dag för precis två år sedan åkte Zandra, Thommy och jag till Skåne (Krisianstad) i snöstorm för att hämta en viss liten skimmelponny vid namn Blue Diamond, numera kallad Diddi eller Didden. Vad vi inte visste då var att vi skulle få en resa med en mycket speciell liten dam som vi numera är helt förälskade i. Någon mera stressad och envis ponny har jag iallafall aldrig stött på tidigare, hade vi förstått det då hade hon troligtvis aldrig fått följa med oss hem den där dagen för två år sedan. Men en sak är säker att vi har lärt oss så otroligt mycket av denna lilla tjej som vi annars aldrig ens hade haft en tanke på.

Zandras första ridtur på henne gick i sken på volten, hon var tvungen att styra in henne i staketet för att få stopp! Så fort Zadra tog i henne eller ställde minsta krav på ryggen stod hon bara och trampa i piaff och svetten rann, eller så backade hon bara. Efter mycket tömkörning, hoppträningar i voltsamt tempo med livet som insats så insåg vi att något måste göras. Det var då vi tog kontakt med John Ricketts på Täbygalopp som håller kurser i Natural horsemanship, och en helt ny värld öppnades för oss! vi var på tre kurser med honom och lärde oss massor!!

Zandra har lagt ner ett otroligt arbete och har ett tålamod som få och har börjat om från grunden med ridningen med Didden, och dom gör hela tiden små framsteg. Nu under helgen har vi varit hos Jennie Fröcklin på Sjöberg på kurs, vi har varit där två gånger tidigare och hon är toppen! Zandra har nu börjat kunna använda hjälporna och få Didden att arbeta i skritt, förut har Didden exploderat så fort hon lagt till skänkeln. I helgen har dom tränat på att fatta trav utan att flippa och att kunna hitta tillbaka till skritten efter trav. Ja historien om Didden är lång men det här var iallafall en liten bit av den, och vår (Zandras lilla prinsessa) Didden har kommit till oss för att stanna....

Filmer från helgens kurs


Ja som sagt Zandra har en ängels tålamod med denna lilla häst!

Nyårspromenad med Sid och Leia!

Tog en promenad tillsammans med Thommy och hundarna i förmiddags. Vi har Leia under hela helgen på besök, hennes matte och husse skulle på nyårsparty.

Det är så otroligt härligt med det här vintervädret! Måste passa på att njuta så länge det varar, här kommer några sköna bilder.

Det var åtta minusgrader idag, men det är riktigt skönt när man rör på sig och hundarna älskar det!!

RSS 2.0