Solsken!

Tänk att lite solsken kan göra så stor skillnad. Allt känns lite lättare och lite roligare, att åka till stallet och gå ut med hundarna tex. I dag fick pållarna nya skor och Flisan visade sin bästa och trevliga sida sötnosen! Zandra red ut en sväng på båda pållarna i solen, Flisan var tydligen superpigg!! Själv ägnade jag mig åt att mocka och underhålla hovis, pratsjukare människa har jag sällan träffat.

Min förkylning vill inte ge med sig och inte hostan heller, har dessutom huvudvärk som grädde på moset. Det kommer bli en väldigt stillsam nyårsafton för min del.

Gott slut och ett Gott Nytt År till er alla!


Man kanske skulle haft en bild på fyrverkerier? Äh jag tyckte en sol passade bra i dag.

Ledigheten forsätter..

så även min förkylning..men avloppet är fixat, underbart! Och vår uppfart är inte vacker precis..vi har en del jobb där ute.

Trotsade min förkylning och hjälpte Emellie att packa och flytta hästarna till nya stället i går kväll. Anna och Elin var också med. Både stallet och Emellies lägenhet på samma gård var jättemysigt, jag tror dom kommer trivas bra där. Vi ska åka dit när det är dagsljus någon dag så man får se omgivningarna, det var ju kolsvart när vi var där. Det blir väldigt tomt hemma i stallet utan Em dock, kommer sakna hennes positiva inställning och aldrig sinande energi. En riktig glädjespridare! Tur att jag har Anna kvar.

Med våra hästar är det bra, Flisan har tappat en sko lagom till skoningen i morgon. Bra tajmat av henne i alla fall. Kollade lite när Zandra red på volten här om dagen, hon skuttade lite med Flisan för att få henne att tänka frammåt. Hon är ju lite tjurig när hon brunstar så lite hinder brukar göra susen. Jag tycker hon såg fin ut och hon är på väg ur brunsten nu. Hoppas hon sköter sig när hon ska skos i morgon.






Tvärstopp!

Sen innan Jul har vi haft stopp i avloppet, och inget vanligt litet stopp. Det sitter långt nere i backen, så nu håller man på att gräva upp våran uppfart för att hitta och åtgärda stoppet. Att inte kunna gå på toa som man vill, tvätta, duscha eller diska är rent förjävligt! Man känner sig dessutom jättedum att det står andra där utanför och gräver i vår skit...luktar inte nyponros där ute precis. Nu har dom hållit på ett par dagar utan resultat, jag hoppas verkligen det blir klart i dag. Jag som är genomförkyld igen kan ju inte gärna fly hem till någon, utan får snällt sitta här och vara nödig!

Så här ser våran uppfart ut just nu.

Annandag Jul..

i dag och jag ligger på soffan under täcket. Förkyld och ont i halsen för fjärde gången denna höst/vinter tror jag. Vad är det som häder? Jag brukar vara förkyld en gång om året, kan det vara det varma vädret? Nåja jag har det rätt mysigt här i soffan, kollade just på "Water for elephants" som jag fick av Maddis i Julklapp.

Fixade stallet då jag släppte ut hästarna i morse, nu är Zandra nere och rider pållarna. Det var tungt att komma ur sängen, sovit dåligt eftersom det stormat hela natten och kolsvart var det för strömmen gått. Det var lite knepigt att lägga på täcken på hästarna i kolmörker men lagom till mockningen kom tack och lov strömmen tillbaka.

Julen har varit bra, Julafton firades som vanligt med god mat, klappar, paketleken och nära och kära. Själv tycker jag nog mer om Juldagen då lugnet lagt sig, inte så många måsten och förväntningar. Man kan slappa ligga på soffan och äta praliner och julmat, och kanske se en och annan rulle.

Mitt nyårslöfte till mig själv ska nog bli att planera bättre och vara ute i god tid lite mer än nu. För när väl Julafton kommer är jag helt slut och kan knappt njuta av stunden.

Hoppas ni alla haft en fin Jul och god fortsättning!




Juldagen..två som var helt slut efter allt firande...

Stallmöte och brunstig häst!

I går kväll hade vi stallmöte om ny medlem i ryttarföreningen, eftersom Emellie flyttar sina hästar den 1.a jan så var det bråskande! Skönt om hon blir av med boxarna så fort som möjligt. Den nya medlemen blir en familj med två ponnys,  jag går inte in på vem det är innan hon tackat ja och skrivit på. Hon kommer att samarbeta med Åsa, så Anna och jag står nu ensamma med våra ut och insläpp. Det kommer bli tufft med sju pass i veckan med vi har två hästar mindre så det går väl lite fortare i alla fall. Zandra och Elin får rycka in och hjälpa när dom kan.

Hästarna mår fint i slaskvädret och ser ut som lermonster mest varje dag, det är skönt nu när Zandra är hemma och hjälper mig. Flisan är tokbrunstig men ridbar, det är den första brunsten på länge som vi märkt av. Men när vi går mot ljusare tider så sätter hon väl igång igen som vanligt..


En väldigt gammal bild

Då var det pyntat..

i både stallet och hemma. Vi träffades i stallet på dagen i går (söndag) Anna, Emellie, Zandra, Robin,Elin, lill-Elin och jag. Vi fikade och pyntade runt boxarna, det blev jättefint!

När vi kom hem forsatte vi och julpyntade så nu är det bara julstämningen som saknas, och granen såklart. Men vi klär alltid granen kvällen före Julafton, då har vi lite mys och provar skinkan. Då brukar ulstämningen infinna sig :)


Nöjd!

I dag åkte jag och Thommy till Täby C och sen Arninge för att hjälpa Tomten och fixa julklappar. Att ta bilen till Täby så här nära Jul är inte jätte smart, men tillslut fick vi en parkeringsplats i alla fall. Vi fick tag i en hel del klappar, men är långt ifrån klar.. Men jag känner mig riktigt nöjd med dagens köp :)

I morgon blir det lite mys i stallet med mina tjejer, vi ska pynta och fika lite.

Trevlig kväll!


Vässar armbågarna...

och ger mig ut på julklappsjakt...
Men först en långrunda med hundarna i ruskvädret!!



Julkänslan lyser med sin frånvaro än...

Knäckbräck

Ett tipps från Ernst som var på Mix megapol i morse. För oss som inte gillar att koka knäck och kladda med de pyttesmå formarna. Men vi som gillar att äta dem!

Det här ska jag testa! Hoppsan vad snett det blev...vet inte hur jag ska vända bilden??


Tisdagskväll

Fick hämta bilen i går efter jobbet! Nybesiktad och klar, lycka!! Tänk att man kan bli så beroende av en bil? Skönt är det i alla fall.

Vi var en sväng på Julmarknad i Jacks skola i går också, Jack hade i uppgift att sälja korv med bröd. Det var svinkallt och duggregn, inte särskilt mysigt alls. Sen var det ner till stallet och pyssla om Flisan, i morgon kommer Zandra hem och rider henne.

Var är snön och Julkänslan?


Åka buss!

Lämnade in bilen på verkstad i morse, gick upp klockan fem och var på jobbet halv nio. Men då hann jag med både stallet och lämna in bilen i Täby på vägen. Killen från verkstaden ringde och talade om att bromsoket som måste bytas inte fanns hemma så bilen blir inte klar idag. Lite surt att vara utan bil med helt klart värt det när han sa att katalysatorn inte behövde bytas! Nu blir det runt fyra tusen istället för över tio, en liten julklapp kan man säga ;) Men i morrn får jag hämta min vita pärla igen, och slipper åka buss...

Flisan..

är inne i en bra period nu och har varit superfin då Zandra ridit henne det senaste fyra dagarna. Lösgjord och tydligen jättetrevlig att rida. Känner fortfarande stor sorg över att jag givit upp min ridning, den där underbara kännslan när det funkar... men, men vi får se vad framtiden ger. Och jag glädjer mig åt att Zandra får det att funka med Flisan.

Synd är det i alla fall att Zandra och Flisan inte kommer iväg till träningen för Per i morgon, eftersom jag ska lämna in bilen på verkstad, och Zandras far kunde absolut inte köra henne.

Vi får helt enkelt vänta på nästa tåg...






Vackra lilla Flisan

Tredje advent..

och inte en julklapp inhandlad som vanligt, varför bryta en tradition? Känner mig stressad men gör inte ett dugg åt saken, för jag bävar för att ge mig ut och stångas i julhandeln. Kanske tar jag tag i det nästa helg...

En tradition som jag också håller starkt på är det stora "pepparkaksbaket". Det har vi hållit på med så länge jag kan minnas och när vi fick barn har det bara fortsatt. Så vi blir bara fler och fler för nu har våra barn med sig sina respektive också, i år var vi 16 stycken tror jag. Trångt men oh så mysigt! Vi bakar, dricker glögg, bakar, äter middag och bakar och garnerar pepparkakor. Det ska tilläggas att vissa inte bakar en ända kaka men kommer och minglar för att det är så trevligt.

















Trevlig tredje anvent på er, Kom i håg att mysa!


Morgonpass i stallet..

är faktiskt riktigt mysigt! Inte när klockan ringer 04.40 och Ekman sparkar upp mig ur sängvärmen, men sen när man väl är uppe och kommer till stallet då är det skönt. Bara jag, Chezzie och hästarna!
Chezzie är det perfekta stallhunden har jag kommit på. Jag behöver aldrig ropa eller undra vart hon är för hon följer med som en svans, även i bäckmörkret då vi lägger ut hö i hagarna. Hon håller undan från hästarna när vi går ut, men är i närheten. Sid är inte förtjust i att vara i stallet och jagar både hästar och vilt om han får chansen, så han tar morgon rundan med husse istället.

Ha en skön dag!


Chezzie

Mys med Flisan blev det i dag. Kom extra t...

imag0166 (MMS)

Mys med Flisan blev det i dag. Kom extra tidigt till stallet och putsade lite på henne, sen provade vi nya täcket jag köpte i Globen. Som ni ser blev hon ursnygg!! :)


Gårdagen

Åkte förbi Mekonomen i går efter jobbet och fick en tid till verkstan på måndag, det var ju hyfsat snabbt. Dom trodde bilen skulle bli klar samma dag också om alla delar fanns hemma. Det blir säkert en dyr historia så här innan Jul, men det känns ändå skönt att få ordning på bilen som jag är beroende av.

Klarade av stallet på morgonen i går för att hinna följa med Jack till träningen på kvällen, det är så kul att se honom utvecklas. Hans tränare är verkligen underbara, superfina med ungarna! Och det är otroligt skönt att sitta på bänken och titta på, utan att kunna göra ett ändaste dugg :)

I kväll blir det stallet och putsa och pussa ordentligt på Flisan!

I sista minuten..

som vanligt... Bilen gick inte igenom besiktningen för en månad sen och i morgon är det körförbud! Lysande Vonne! Än en gång har man väntat in i det sista med att få felen fixade. Handbromsen ur funktion och så tror man att det är katalysatorfel eftersom avgasvärdet inte är godkänt, och det är en dyr historia! Därför har det inte blivit av att lämna in bilen. Måste åka förbi mekonomen i dag och se om dom har någon tid att hjälpa snarast!


Hästbyte!

Känns som hela dagen gått åt till att byta häst med Zandra. Fixade allt i stallet och packade åt Didden och förberedde för att Flisan kommer hem. Körde ut Didden till Berga och bytte häst och packning. Tillbaka hem och lasta ur Flisan och packa upp. Väl hemma var klockan redan fyra, tog vägen förbi Max och handlade dagens middag. Efter matintag åkte Thommy Jack och jag till min mamma och fikade.

Så var den söndagen slut...


Hemma hos mamma, alltid lika mysigt!

Lite upp och lite ner!

Söndagen i Globen var toppen med trevligt sällskap hade jag hur kul som helst! Köpte bruna skydd till Flisan runt om, ett Svea-ländtäcke och ett supersnyggt Svea-tävlingstäcke i ull. hon kommer bli hur snygg som helst. Köpte lite annat smått också. Showen drog som vanligt ut på tiden och det blev en sen kväll.

I tisdags körde jag ut Flisan till Zandra på Berga. Flisan sköter sig utmärkt och blir där till söndag. I går hade dom hoppat, och hon tog en meter utan ansträngning.

Fick tråkiga nyheter här om dagen... Emellie i vårt stall ska flytta! Och det känns riktigt tungt, hon är en riktig glädjespridare full av energi. Hon är i Annas och min ut och in-grupp i stallet och har varit super att samarbeta med. En stor förlust för stallet och oss personligen. Men jag hoppas och önskar att hon hittar rätt ställe närmre sitt jobb.

Ha en bra dag!

RSS 2.0