Fuskade..

med träningen igår..
Gick inte på Shape för jag var så förbannat trött och hade ben som stockar efter Bodypumpen på måndagen. Börjar jag tappa fokus?!! Nää det tror jag inte för jag fick väldig ångest att jag inte tog mig iväg. Men säger kroppen vila så får jag väl lyssna på det.

I dag slutar vi elva och klockan ett ska hundarna vaccineras, en sväng till stallet och mocka och pussa hästarna blir det i dag med. Har hjälpt Zandra lite den här veckan då hennes bil låter illa. Per och Thommy ska titta på den i morgon.

Valborgsmässokvällen kommer bli stillsam hemma med familjen.
Avslutar med en bild på Flisan från igår, hon var hur kelig som helst, och väldigt nyfiken på vad jag gjorde ❤️



Bodypump!!

Fick med mig Ekman på Bodypump i går kväll. Han vart nog lite chockad hur himla jobbigt det var, svetten rann i floder. Jag tycker det är ett roligt pass och hon som har det är jättebra!
Kom i säng 22.30 så i dag är man vansinnigt trött igen. Tänk att jag måste ha så mycket sömn! Trodde man skulle behöva mindre när man blivit äldre. 
Får se om jag tar mig iväg till Shapepasset i kväll eller om det blir soffläge..
Först ska jag till stallet och ta hand om pållarna ❤️

Ha en skön dag! ☀️

Kort vecka lång helg!

Jobbar ännu en kort vecka, måndag tisdag och halva onsdagen. Så vansinnigt skönt!! Det ska ju dock inte bli så varmt i valborshelgen men ledigt är ju skönt ändå.

Helgen som gått var underbar! I går var Timpa och Carro över en sväng på grillmiddag och fika i kvällssolen. Zandra gjorde en underbar fruktsallad med glass till, smakade ljuvligt!
Fina Timpa ❤️ Alltid många skratt när han kommer på besök.

Jag höll träningsplanen fram till söndagen då jag tog mig en vilodag. Vi hade så mysigt hemma i solen att jag inte ville åka och träna helt enkelt. 
Den här veckan ser planen ut så här!

Måndag: Bodypump
Tisdag: Shape
Onsdag: Zumba
Torsdag: Kondition (Crosstreiner ?)
Fredag: Vila?
Lördag: Zumba
Söndag: styrketräning

Den här planen är inte skriven i sten. Eftersom det är mycket ledighet så kanske det blir lite ändringar här och där. Vi får se :))

Sol helg sol ☀️☀️☀️

Så underbar våren är!! Vi bara njuter..
Älskar våran stora fina altan där solen är från morgon till kväll. Så himla glad att vi valde att flytta hit :)) 

Och det är två minuter ner till sjön..

Helt sagolikt vackert! 
Känner mig lyckligt lottad att få ha det så här bra ❤️





Inte ens att E18 går precis bredvid kan störa mig! ❤️☀️

Trötter! 💤

Så trött den här veckan, alldeles för sena kvällar med för lite sömn. Hopplöst att komma i säng i tid den här årstiden. Och det märks på humör och ork, det är ju inte bra för träningen heller. Men jag har kört på.

Måndag: Två timmar Zumba. ✅
Tisdag: Shape en timme. ✅
Onsdag: Zumba en timme. ✅
Torsdag: Crosstreiner 30 min. ✅
Fredag: Vila
Lördag: Zumba
Söndag: styrketräning.

Jag har tagit det lugnt med styrketräning den här veckan, jag har haft ont i ena armen. Antagligen en överansträngd muskel. Hoppas det ger sig snart.

Jag önskar jag kunde dela med mig av några resultat av all träning. Men jag vågar inte väga mig av rädsla för besvikelse. Och jag har inte mätt mig vilket jag ångrar nu. Det känns i alla fall på kläderna att något händer. Jag har ett viktmål men det viktigaste är ändå hur det känns. Kanske kliver jag upp på vågen snart om det känns riktigt bra 😊

I dag SKA jag komma i säng i tid!!



Vardag igen!

Jag har haft en fantastisk påskledighet, vädret kunde ju inte bli bättre. På Påsafton var vi hos mamma hela högen som vanligt, annars har vi varit hemma. En hel del träning men också vila..

I går var jag på Sats och körde Shape som vanligt, fruktansvärt jobbigt! Man gör mycket multiövningar, man använder alltså många muskler samtidigt och i balans. Grymt användbart i vardagen men ack så svårt. I dag kom träningsvärken som ett brev på posten.

I kväll blir det premiär för utomhusZumban! Ska bli jättekul och det behöver jag för min stela och onda kropp i dag. I morgon blir det Sats efter jobbet för lite styrketräning.

Nu är det dax att sätta lite fart och jobba. Ha en skön dag!

En helt grym dag! ☀️

Sol sol sol.. åh vad jag har längtat! 
Började med en tidig morgon i stallet, sen frukost med familjen ute i solen.

Det blev ingen träning alls idag, bara en massa mys i solen :) annars har jag följt min träningsplan till punk och pricka! Men såna här dagar vill man inte stänga in sig på gymmet.
Vi har suttit på altan och varit nere vid sjön, vi har grillat och tagit till vara varje gnutta av solen.



En helt underbar dag! 

Nu har min tur kommit 😊

Nu är det bokat!! Thommy, Jack och jag åker till Turkiet (Side) Den 14/7 åker vi 😃
Skatteåterbäringen kommer och vi har sagt så många gånger att vi ska åka, men aldrig kommit till skott. Nu gjorde vi det bara! Det är 15 år sedan jag åkte någonstans så jag går omkring i ett lyckorus 😊 
Herrejävlar vad jag ska slappa!!



Grattis!!

Idag blir Zandra 21 år!
Hon klädde sig redo för stallet och dåligt väder redan som liten tjej😃
Hoppas din dag blir kanon! ❤️


Träningsveckan..

ser ut så här om planerna håller!

Måndag: 30 min löpband (intervaller) 20 min Crosstrainer. ✅
Tisdag: Shape (Funktionell styrketräning) 60 min.
Onsdag: Zumba Step (Zumba med stepbräda) 45 min.
Torsdag: Vila ??
Fredag: Zumba 60min (extra insatt Påskzumba)
Lördag: Zumba 60mim
Söndag:  Styrketräning 60 min

Vi får se om schemat håller, kör lite extra Zumba den här veckan. På måndag (annandagen) är det Påskzumba två timmar, brukar vara mycket folk och härlig stämning :))

Nu kör vi! 🚙

Söndagsbestyr och funderingar!

Slog upp ögonen samtidigt med tuppen på söndagsmorgonen, och det var lögn i helsike att somna om. Försökte en stund men gav snart upp. Drog på mig kläder och tog hundarna på en timmes långpromenad, i väntan på att familjen skulle vakna.
När jag kom tillbaka var Ekman och Jack uppe. Ekman gjorde nypressad juice och jag gjorde veckans ranson av Mussli. Sen blev det gemensam frukost med hela ligan. Zandra, Robin och Julia var ju också hemma. 

Efter frukost åkte vi till Täby och köpte skor till Jack, och present till Zandra.
På eftermiddagen åkte jag med Zandra till stallet. Mysigt att pyssla lite där och träffa Flisan och Didden, måste få mig en dos då och då. Men jag saknar inte stressen med intag och utsläpp och tjafs! På Sjöberg råder lugn och ro! Saknar de fina stunderna man haft på hästryggen och i stallet, men på det stora hela mår jag bättre nu än på länge. Och känner att jag gjort rätt som lagt hästeriet på is. Kanske tar jag upp det igen någon gång, vem vet?!

Kärleken till hästarna finns kvar ❤️



Jag avslutade söndagen med ett pass Zumba! Så härligt :)

Kalas med finbesök!

I går firade vi Zandras 21 årsdag, lite innan själva dagen för att hinna med innan Påsken. De närmaste kom och åt middag och fikade, mysigt! 
Och det blev mycket mys med den här fina lilla killen, Izak ❤️
Han har börjat le jättemycket och är helt underbart go. Han styr redan hela sin omgivning med lillfingret :)

Åh.. Vad jag vill ha små barnbarn!

Svettigt!

Jag förstår verkligen varför de får köra så mycket crosstrainer på Biggest Loser, svetten forsar! Jobbade 30 min i den i går, och det känns i rumpa och rygg i dag. Fastnade i House på tvn så tiden gick fort :) Efter Crossen blev det styrketräning, och till sist massor av stretch.

Kommer lägga in mera tid på Crosstrainern varje vecka nu, knät pallar och jag får svettas :)
I dag är det fredag och vila, lite trist vilodagarna men välbehövligt.

Lördagen börjar jag med Zumba, sen blir det kalas för 21 åringen!

Trevlig helg!



Läxläsning och Zumba!

Sonen som nu går i år 7 har en hel del läxor varje vecka. Thommy och jag har delat upp det lite med läxhjälp, så man inte behöver sitta varje kväll med det. Jack behöver oftast lite stöd för att få något gjort. I går var det engelska glosor som skulle övas in, och plugga till Fysikprov på fredag. Så jag satt och förhörde honom.

Till middag lagade jag vegetarisk lasagne :) Gott!

Åkte och körde ett Zumba Step pass på kvällen, så mycket glädje och energi!!
Vi testade även en ny fitness coreo, den var riktigt bra!

Idag åker Thommy och jag till Sats och tränar efter jobbet :) om jag hinner och orkar åker jag och Zumbar på kvällen.

Nu laddar vi för kalas hemma på lördag, Zandra ska firas som fyller 21 den 16e.

Ha en skön dag! 🌞

Tisdag!

Jag brukar aldrig vila på tisdagar, eftersom jag alltid går på Shape då. Men igår kände jag mig mörbultad efter Bodypump på måndagen, så det kändes inte som någon ide att träna. Hade nog inte klarat övningarna särskilt bra :) I dag känner jag också av träningsvärken, dag två brukar ju vara värst. Men i kväll blir det Zumba Step! Kanske kan jag få bort lite av stelheten och smärtan då :)

Tisdagskvällen blev lugn, en långrunda med Thommy och hundarna. Sen halvsov jag på soffan en stund. Kollade på Biggest Loser Sverige, ett favoritprogram. Sen sov jag som en stock!
Bild från våran prommis. Bävrarna jobbar hårt!

Bodypump!!

Jo jag tackar jag, passet gjorde skäl för sitt namn. I går kväll var Maddis och jag och körde just passet Bodypump. För mig var det första gången. Här jobbar man igenom kroppen med skivstång och hantlar, många upprepningar med lätta vikter.


Maddis rekommenderade mig att börja med tvåkilosvikter, alltså fyra kilo på stången totalt. Det kändes busenkelt i början, så jag lade på så det bev sex kilo totalt. Efter ett tag kände man hur stången kändes tyngre, och tyngre.. 
På slutet kändes det som jag hade femti kilo på stången, och musklerna höll på att explodera!! Jag har aldrig förr känt att jag haft både biceps och triceps, nu darrade jag i hela kroppen! 

Det här låter väl som självplågeri men det var riktigt kul :) Med många övningar och tempoväxlingar, en grym instruktör och skön musik. Den enda nackdelen är att passet är 20.00 på kvällen, då är jag inte hemma förrän 21.20. Sen ska man försöka varva ner, duscha och komma i säng. I går blev klockan halv elva innan jag kom i säng. Alldeles för sen när man ska upp 04.30 jag behöver fler timmars sömn för att orka. Men det kommer absolut bli fler Bodypumppass för mig!






Vårskor!

Köpte mig ett par nya vårfina skor i fredags. Gamla klassiker som jag tycker håller än i dag, såå nöjd!

Converse All 🌟 Star!!




Att räkna kalorier..

är varken roligt eller särskilt lätt. Har räknat dem hela veckan, och tagit bort allt socker och vitt mjöl från kosten. Bara för att hjälpa kroppen på traven att tappa lite kilon. Och det kommer vara under en kort period. Det svåra är att räkna kalorierna i typ grytor och sånt som jag lagar. Eftersom jag inte äter kött blir det en hel del grytor med linser eller bönor som bas. Det är ju tex mycket lättare att beräkna en kycklingfilebit eller en köttbit. Men det gör ju iaf att jag har lite koll på mina intag.

Träningen har gått bra den här veckan. Jag har följt min plan till punkt och pricka. Madde och jag var på Bodybalace tillsammans, och det kändes jättebra! Jag har blivit mer rörlig och starkare :)

Helgen har varit härlig! med ungarna här, träning och skön vila och god mat.
Thommy och Jocke laddar för whiskey provning! Ser väldigt sportiga ut! :))

Veckans träning..

ser ut så här..

Måndag: VILA 

Tisdag: Shape 60 min (funktionell styrketräning)

Onsdag: Styrketräning 45 min och Body Balance 55 min.

Och resten av veckan är planerad så här!

Torsdag: Zumba fitness 60 min.

Fredag: VILA

Lördag: Zumba fitness 60 min. Styrketräning 45 min

Söndag: Vila/långpromenad

Har problem med omställningen till sommartid, svårt att somna ännu svårare att vakna.. Trött, trött, trött..
Men visst är det härligt med ljusa kvällar!



RSS 2.0