Träning, träning!

Förra veckan blev det hela sju pass, men jag hade vilodagar. Jag körde två pass vissa dagar.
Så här såg det ut!

Måndag: Styrketräning, Zumba 
Tisdag: Core (mage/rygg)
Onsdag: Bodybalance (smidighet, styrka, balans)
Torsdag: Zumba 
Fredag: vila/ promenad
Lördag: Zumba, styrketräning
Söndag: vila/ 7km hundpromenad

En bra vecka, ganska mycket träningsvärk men det blir ju alltid bättre när man kör nästa pass :)) 
Jag har inga sömnsvårigheter nu för tiden! :)
 
Den här veckan har börjat så här!

Måndag: powerwalk 40 min (födelsedag)
Tisdag: Core
Onsdag: Bodybalance 
Torsdag: Zumba 

Den här veckan har jag haft svårare att hinna med. Men idag (fredag) blir det gymmet med Madde, då ska det styrketränas och köras lite kondition.
På lördagmorgon blir det Zumba och på söndag ska jag försöka klämma in lite styrketräning!

Bebismys

Fick äran att träffa mitt lilla systerdotterbarn i går kväll. Lilla herr namnlös var helt underbart söt! Man blir ju lite sugen på att bli mormor :)
Här är han, ser lite bekymrad ut i sömnen ❤️ Stort Grattis Felicia!!


Födelsedag

En lugn hemmakväll med familjen med semlor och jättefina presenter!



Det hände något alldeles speciellt i dag också. Min systerdotter födde en underbar son :)) Grattis!! Nu får han ta över kalasandet denna dag!

Nöjd

Har kört både en timme Zumba och sen styrketräning på Sats efter det. Nu är benen som spagetti :) tyvärr hann jag inte följa med på långrundan med hundarna i solen. Ekman fick gå själv i dag. Nu duscha och sen städa!

Trevlig lördag!

Vilodag!

I dag har jag inte tränat ett dugg, tänkte försöka ha en vilodag i veckan. Kroppen behöver ju lite vila, särskilt min som fått en rivstart! :)
I går kväll blev det ett pass Zumba, Zandra hängde med.

Idag tog jag och Thommy ut lite ledighet och åkte hem klockan tolv. Så vi kunde se semifinalen i hockeyn, så det blev ett par timmar i soffan mitt på dagen. kul att Sverige vann, nu blir det ju spel om guldet på söndag :)) Åkte och tog hand om hästarna efter hockeyn, mockade och ryktade smutsgrisarna!
På tisdag ska Didden in och ta lite blodprover, hoppas dem kan hitta vad som är fel med henne. Hon går fortfarande illa, men mycket bättre ute än inne. Vi hoppas att blodprover kan lösa mysteriet.

I morgonbitti blir det Zumba som vanligt, och troligtvis ett pass på gymmet :) På söndag blir det Sh'bam igen!

Ha en skön helg!

Love it ❤️

Sats har en App till mobilen som jag bara älskar!! Där har jag koll på all mina gjorda och kommande träningar. Jag bokar även mina gruppträningspass via den, hur smidigt som helst. 
Jag har min träningsplan för kommande åtta veckor, och rekommenderad kost med recept och allt för att nå de mål jag har satt upp med PT.
Se här!

Superkoll på allt, sen gäller det ju att följa det och göra jobbet själv :)


Det är så jäkla kul, och jag är så taggad för det här :))

Bodybalance

Herrejävlar vilket pass jag var på i kväll! Min kropp är lite i chock :)) Det innehöll styrka, smidighet och balans, inte mina bästa grenar, he he! Men oj vad nyttigt, det var svinjobbigt och svårt men samtidigt avslappnande. Det kommer jag försöka gå på fler gånger.
Körde lite rodd innan som uppvärmning, det har blivit en liten favorit :) 

I morgon kanske det blir lite Zumba! Eller så blir det vila :)

Träningsvärk från helvete

Hela dagen har musklerna ömmat, benen känns som stockar. Har tom haft ont i höfterna. Men skam den som ger sig! Jag masade mig i väg till Sats och körde Core med mina ömma lämmar, och faktiskt känns det bättre nu. Stretchade ordentligt efter passet och nu har jag druckit Te med ingefära och citron, allt för att mota iväg förkylningen jag känt är på väg. Har även hällt i mig Kan yang ett par dagar, hoppas det hjälper :)

Jag har inte bara tränat ;) jag har gjort annat också, varit i stallet och mockat åt pållarna och lagat en lasagne till familjen.

I morgon blir det Body Balance och lite konditionsträning, om kroppen vill förstårs ;)

Gårdagens träning

Åkte till Sats efter jobbet och jag värmde upp med 1km rodd. Sen körde jag mitt styrketräningsprogram gånger tre som jag ska, och avslutade med lite cykel. Sen var mina ben som spagetti :) 

Åkte hem och åt middag och sen blev det en timme Zumba på Zzoneb :) Underbart att få Zumba igen!! Hann ju inte förra veckan som var fullspäckad med kalas, föräldramöte och träning på Sats. 

I kväll blir det gruppträningspass Core. Lite jobbigt dock att jag känner en begynnande förkylning, hoppas jag kan hålla den tillbaka.

Första PT träningen

Hade alltså mitt första pass med PT i går. Jag var jätte nervös innan för jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta mig. Men det var bara jättekul!
Vi gick igenom mina mål och vad jag behövde först. Sen gjorde han en träningsplan till mig. Vi ska börja med att stärka upp mage/rygg på mig. Så han satt ihop övningar till mig som jag ska köra tre veckor, sen ska vi ses igen och se hur jag ska jobba vidare. Jag fick även en övning för mina onda axlar. 

Jag fick börja med att värma upp tio minuter i roddmaskin, och varm blev jag! Sen visade han mig alla mina övningar (lösa vikter) och jag fick prova själv och han kollade så jag gjorde rätt. Och till sist fick jag köra igenom hela programmet och han tog tid, 45 SEK  på varje övning 15 sek vila osv. Det kändes ordentligt! Otroligt peppande att ha någon som hjälper och hejar på :) utöver detta ska jag köra ett par grupppass i veckan för konditionen. Och jag kommer även fortsätta Zumba, nu gäller det bara att hitta tid för allt detta :) och hoppas att kroppen håller!! Han sa också att sömnen och kosten är otroligt viktig nu, äta ofta och rätt och sova mycket. 

Wish me luck!

Grattis!!

I dag blir hon 23 år mitt älskade barn ❤️ hoppas du får en fin födelsedag!



❤️Glad alla hjärtans dag❤️




Sh'bam

Så heter passet jag var på i kväll. Lite mera hopp och skutt än Zumba, men roligt och svettigt.
På lördag får jag mitt åttaveckors träningsschema :) lite nervös, men det ska bli kul att köra igång. :))

Skönt mörbultad

Var på mitt första träningspass på Sats i går kväll. Vilket ställe!! Enormt stort med hur mycket som helst i träningsväg. Trevliga hjälpsamma människor som visa en till rätta. Det rådde en skön stämning där, alla var helt fokuserade på sig själv och sin träning. Många på löparbanden med hörlurarna i och blicken på tv-skärmarna på väggen som visade OS. Madde var med mig och hon visade mig hur löpband och crosstrainingsmaskinen funkade, bra uppvärmning innan vårat pass.

Vi var på en Coreträning, där tränar man mage/rygg och stabiliserar korsetten. Åh herrejävlar så jobbigt det var!! Under de 30 minuterna dog jag ett antal gånger och flera med mig. Men så nyttig och rolig träning. I dag har jag ont i hela kroppen på en skönt sätt. På torsdag kör jag igen men då blir det Sh'bam, kondition och koordination skulle jag tro.

Testade Sats vegetariska lasagne innan träningen, Ekman lagade den :) Och den var supergod!!

Den kommer vi höra fler gånger, ganska mycket kolhydrater dock.

Huslig!

Provar recept från Sats, har deras app i mobilen och får tillgång till deras uträknade recept. 

Till middag blev det Tomatsoppa med kräftstjärtar, var lika gott som det ser ut!

Jag gjorde även deras müsli i stekpannan. Doftade ljuvligt av lite kanel och honung. Den provsmakas i morgonbitti.

Den här veckan kör jag igång på alvar! Två gruppträningspass och på lördag träffar jag min PT, och sätter upp mitt 8 veckors träningsprogram, mina mål och min kost. Är sjukt taggad!!

Nu ska tanten bränna fläsk! :))

Regnig söndag

Tog sovmorgon till klockan nio, och tog en lång frukost. Sen tog Zandra och jag på oss regnställen och gick ut med hundarna. Det blev en runda på två timmar. Lite städning och sen ett par timmar i stallet.

Familjen samlad igen, middag och en lugn kväll framför tvn. Så hade den söndagen gått.



Gräsänka!

I fredagsmorse tog Thommy, Jack och Julia tåget till Töreboda för att hälsa på farmor och farfar. Jag hade ingen lust att åka bort i helgen så jag stannade hemma med Zandra och hundarna.

Slutade tidigt på fredagen och hann med en prommis med hundarna innan frissan.
Vi busade lite på ängen!

Jag klippte av rätt mycket på håret och blekte nya slingor så den råttfärgade utväxten försvann. Och jag knäppte en selfie på mig, haha.. Som en tonåring!

Gillar inte att se mig själv på bild, men försöker lära mig och det går bättre nu.

Åkte till stallet och tog hand om pållarna och hämtade Zandra på jobbet. Hon tog med mat hem som vi åt framför tvn. Vi kollade på romcom, och jag snarkade lite i mellanåt.

I dag lördag gick jag upp vid åtta och tog en powerwalk med hundarna på 45 min, innan frukost. Sen var det gott med kaffe och lite frulle :)
Klockan tio var det Zumba! Ett härligt och svettigt pass.
Bild från morgonrundan :)

På måndag ska bilen in på service, så jag städade ur bilen ordentligt. Och sen åkte Zandra och jag och tvättade den.

Skinande ren som ny!

Nu ligger jag under en filt i soffan, snart bär det av till stallet. Mockning och kvällsfodring, ja lite pyssel med pållarna blir det ju också.

Kommer nog ta en liten snark på soffan i kväll också :))

Lilla Didd ❤️

I dag var naprapaten, massören, eller vad han nu är ute och gick igenom lilla Didd. Det var på morgonen så jag kunde inte vara med, men Zandra var där. Han tyckte det var märkligt att veterinärerna (2st) inte tagit ett blodprov på henne. Hela muskulaturen på hästen är stel och ihopdragen. Han gick igenom hela hästen, knäckte varenda liten del som gick och bände ut lemmar åt håll Zandra inte visste att det gick. Väldigt intressant att se, ledsen att jag missade det. Han öppnade upp till alla muskler så att blodet kunde komma till. Han misstänker en blodsjukdom eftersom hela hästen är påverkad. Han tyckte vi
skulle ge henne magnesium och en dunderdos B-vitamin en vecka. Och sen fortsätta ge B-vitamin i vanlig dos under en längre tid. Sen kommer han ut och gör en behandling till. Förändras inte tillståndet snart ska vi in och ta ett blodprov. Känns oroligt och olustigt..

Stackars lilla Didd, hon tyckte att det var skönt och lite läskigt ❤️ 
Bli frisk nu lilla ponny!

❤️❤️❤️❤️❤️

Kärt återseende och skön helg!

I lördags firades min brorson Robin som fyllt 18 år. Vi var där hela högen och åt smörgåstårta och fikade. Även Robins mamma Marie var där, alltså min brors exfru. Vi har inte setts på många år, vi umgicks väldigt mycket då dom var gifta. Vi var väldigt goda vänner, men det rann liksom ut i sanden när dom skiljdes. Det var helt underbart att ses igen, och det var som igår. Vi bara plockade upp tråden igen, och nu ska vi försöka hålla kontakten.

Sov till klockan 10 i morse, vaknade tidigt men tvingade mig själv att ligga kvar. Och lyckades tydligen somna om. Tog en långrunda med gubben och hundarna i slasket.
7km blev det idag.

På em blev det en sväng till Stadium, och jag köpte nya träningsskor!! :))

Jättefina!! Jag köpte även en matchande tröja och ett par svarta träningsbyxor. :)) Nu ska jag bara ta mig till Sats och träna också.
I helgen har det blivit två sköna Zumbapass.

Nu är det snart dax för lopplådan!


RSS 2.0